• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aşkıyla Yananlar - 2012 Umudumuz Olsun

bebeğinin cinsiyeti ne olmasını istersin (önce sağlık tabi )

• Ankete Katılan
    243
çok sağol canım
inşallah herkes tadar bu duyguyu
çokgarip bişi
ben oğlumda sadace görmüştüm
ama bunda duydum ve inan ağlıycaktım
içinde bi canlı var
allahım.......................
Söyleyecek kelime yok

dimi ne güzeldir kimbilir inşallah bizde bir gün o duyguyu tadarız rabbim ikinizide korusun inşallah canım benim :16:nazar değmesin maşallah diyeyim :nazar:

[h=2] portakal suyu ve sağlıklı gebelik...
[/h]
Portakal Suyu ile Sağlıklı Gebelik
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED)'ne göre, hamile ya da hamile kalmayı planlayan kadınlar için portakal suyu tüketimi, doğum bozukluklarının önlenmesinde etkili.. Türkiye Spina Bifida Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çocuk Cerrahı Uzm. Dr. H. Murat Mutuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; hamilelik döneminde hücre bölünme hızının yüksek olması nedeniyle ****bolizmada folik asit ihtiyacının arttığını, doğumsal anomalilerin başlıca sebeplerinden biri olan demir eksikliğinin, yeterli ve dengeli beslenme ile tamamlanabileceğini belirtti.

Portakal suyu cilt çatlaklarını da önlüyor
hamile kadınlar günde 400-800 mikrogram folik asit almalıdır. Folik asit B9 vitamin olarak da bilinir. Bir bardak portakal suyu (200 cc.) ile gebelik döneminde günlük C vitamini ve folik asit ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir. Ayrıca, önemli bir antioksidan kaynağı olan portakal suyu, içeriğindeki bioflavin maddesi sayesinde damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelleyerek gebelik döneminde çarpıntı hissini azaltıyor, aynı zamanda içeriğindeki yüksek oranda bulunan potasyum ile de tansiyonu dengeliyor. Potasyum cildin kurumasını önleyen özelliği ile de hamilelik sırasında kadınların büyük problemi olan deri çatlaklarının oluşmasını da en aza indiriyor.

Spina bifida nedir?
Spina Bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Spina bifida başta myelomeningosel olmak üzere omuriliği etkileyen birçok şekilde görülebilir. Genel anlamda omurilik, sinirlerden meydana gelmiş kapalı bir tüptür. Bu sinirler kaslarınızdaki sinirlere beyninizden gelen emirleri ileterek kasların hareket etmesini sağlar. Aynı zamanda bu sinirler hissetmemizi de sağlar. Bebek, spina bifidalı doğmuşsa omurilik denen bu tüp kapanmamış demektir. Bu nedenle, omuriliği örten omurga ve deri de kapanmamış demektir. Bebek, sırtında bir açıklıkla doğmuştur ve sinirlerinden emirlerin geçmesinde bir güçlük vardır. Sinirlerle beyin arasında düzgün bir bağlantı olmadığı zaman da, değişik derecelerde felçler (hareket etme ve hissetme kaybı veya yetersizliği) ortaya çıkar.
Son yıllardaki çalışmalar gebelik öncesi dönemde alınan folik asit vitamini ile bu hastalığın önemli ölçüde önlenebileceğini göstermiştir. Günümüzde birçok gelişmiş ülkede tüm anne adayları daha gebe kalmadan önce folik asit almaya başlamaktadır. Çünkü anne gebe kaldığını öğrendikten sonra artık spina bifidayi önlemek için zaman geçmiş olmaktadır. Bu durumda bebeğin spina bifidalı olup olmadığını anlamak için hamileliğin 16-18. haftaları arasında bir kan testi (AFP) ve Ayrıntılı Ultrason incelemesi yapılması gerekmektedir.

alintidir...a.s.

Kimse yok.. Ne tuhaf topik bu yahU..
Bir sürü geleni gideni var ama doğru dürüst kimse birbiriyle karşılaşamıyor..
İlginç..

Kızlar.. Size 10 hafta önce de demiştim bel ağrım, kasık ağrım var diye..
Hala var.. Hemde nasıl yoğun anlatamam..
Kopuyor belim sanki, kopuyor..
12 gündür böyleyim..
Aha da size diyorum..
Bende ya bir hastalık çıkacak, ya çok fena üşüttüm ya da hamileyim..
Bu kadar ağrı olur mu yaa?
Adet sancısının biraz daha fazlası..

Okuduklarıma göre geri sayımlar başlamış..
Hadi hayırlısı..
Bende heyecanlanıyorum, sizinkiler yaklaştıkça..

Unutmayın, uğurlu topik buu..
Hepimiz hayırlı haberler alacağız inşaAllah... :46:

GERÇEKTEN GÜNDÜZ KİMSE OLMUYO YAAAAAAAAAA :36:
3 GÜNDÜR GİRİYORUM KİMSELER YOK AKŞAMDA GİREN ÇIKIYO :20:
GECEDE BEN GİREMEM :50:
BEBEĞİMİN KALP ATIŞINI DUYDUM :52:
3 GÜN OLDU
ÇOK MUTLUYUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM :49::emir_bebek:
BUNU SÖYLEMEK İSTEDİM
HOŞÇAKALIN
hhaha bu topic gececi topiği oldu çıktı valla ben gündüz giremedim nette arıza vardı.canım çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah darısı başımıza biz olmasakta sen buraya güzel haberlerini yaz okuruz canım kendine iyi bak:16:

hhaha bu topic gececi topiği oldu çıktı valla ben gündüz giremedim nette arıza vardı.canım çok sevindim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah darısı başımıza biz olmasakta sen buraya güzel haberlerini yaz okuruz canım kendine iyi bak:16:

evet yaaa tam gececi topiği oldu
bi sese hasret kaldık
yaren2007 yani songül nirde acaba
kuzucuğu iyidir inşallah
elifte kaçmış,canım oda gündüz gezindi durdu benim gibi ama kimse yoktu
............................................................................
Amaaaaaaaaaaaaan bende kaçtım
hiç tadı yok valla
kendi kendime konuşuyom:37:

bi sese hasret kaldık
kuzucuğu iyidir inşallah
hiç tadı yok valla

valla doğru bende gezindim gezindim yok kimsecikler :16:

bi sese hasret kaldık
kuzucuğu iyidir inşallah
hiç tadı yok valla
canım yarenin kızı hastaydı tekrar ateşlenmiş onda yoktur

Back