• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek aşırı kusuyor

berbus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2025
20
2
1
30
İyi günler.2 aylık bebeğim var her emzirdiğimde kusuyor neredeyse emdiğinin hepsini kusuyor.Ne yapabilirim acaba mama versem yine kusar mı?Sizler bu süreçte ne yapmamı önerirsiniz?
Başını dik tutuyorum reflüye karşı ne yapmam gerekiyorsa yapıyorum ama hep kusuyor ve anında tekrar emmek istiyor.Bebekte yoruldu bende yoruldum ne olur bi çaree 🥴

Henüz mamaya başlamadım.O konuda da korkularım var başlamalı mıyım? 2 aylık 5kg

İyi günler.2 aylık bebeğim var her emzirdiğimde kusuyor neredeyse emdiğinin hepsini kusuyor.Ne yapabilirim acaba mama versem yine kusar mı?Sizler bu süreçte ne yapmamı önerirsiniz?
Başını dik tutuyorum reflüye karşı ne yapmam gerekiyorsa yapıyorum ama hep kusuyor ve anında tekrar emmek istiyor.Bebekte yoruldu bende yoruldum ne olur bi çaree 🥴
Bence doktora gitmelisin. Bebekler kusar ama emdiğinin hepsini kusuyorsa, alerji vs tarzı bişey olabilir

Emzirmeden önce dik tutup geğirterek mide gazını çıkarıyor musunuz? Midesinde gaz olunca emdikten sonra kusuyor bizimki

Bi arkadaşım da senin gibi sorunlar yaşıyordu mamaya başladığı zaman kusması kesilmişti bir dene istersen mama yi allah yardimcin olsun canım

Doktora gittim arkadaşlar hatta bu konuda 8 ayrı doktora gittim.Gazı olduğu söylendi ama pek bi çaresini bulamadılar.Gaz için sab sımplex diye bir damla kullandım yanında probiyotik ile birlikte.Ama yok yok yok çok bunaldım.Doktorlardan ziyade artık tecrübeli annelere daha çok güvenir oldum

Aynı durum benim de başımda . Doğdugundan beri kusuyordu sürekli . Aç kalıyor diye çok korkuyordum . bende doktora gittim usg ile midesine baktılar bir problem var mı diye .Usg normal çıktı. Doktorumuz kilosu normal seyirde seyrederse telaşa kapılmayalım . Bazı bebekler 6 aya kadar hatta 1 yaşına kadar kusar. Bebeğin her istediğinde emzirmeye devam et dedi . Bir şurup yazdı ondan kullansın diye . Onu da verincede kustu . Şuan 8 aylığız hala kusuyor . Ama kusmaları azaldı 8. Ayımızda .
Sen bebeğin her istediğinde emzir . Kilosunuda takip edin

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Benim oğlum da küçükken böyleydi ama hem emzirip hem mama veriyordum ben. İlk önce sağdığım süte kıvam arttırıcı koymaya başladım doktor tavsiyesiyle. Sonra da içtiği mamayı ona göre değiştirdik keçi sütlü mamaydı sanırım kaç tane mama denedik en son o iyi geldi isterseniz deneyebilirsiniz ama emzirmenizi engeller mi onu bilmiyorum. Biberona alışır meme zor gelir vs

Oğlum da öyleydi. Günde en az 20 kere kusardı. Bazı bebekler öyle oluyor. 4 ay bitince bir anda geçti. Kustuğu için kilo almıyordu. Öyle olunca 4 ay bitince ek gıdaya geçtik biz. Ek gıdaya geçince kusması da geçti

Memeleriniz cok sisip, adidri gergin oluyir mu? Sut cok tazyikli olabilir, o nedenle boguluo, hava yutup sonra kusuyor olabilir.

Sizi üzmek istemem ama geçmeyince geçmiyor. Belki de öyle kabullenmek gerekiyor. Umarım siz bulabilirsiniz bi çözüm.
Prematüre ikizlerim var suan 9.ayı devirmeye başladılar.
Küvezden bu güne kadar hem gazları hem kusmalarını geçiren bir şey olmadı. Dönem dönem bazı şeylerle hafifletebildik ama tamamen kesildi mi dersiniz hayır.
Kusmaları ek gıdayla birlikte iyice arttı anne sütü aldıklarında da kusuyorlar, mama zaten içmiyorlar içirtemedik uykularında bile nadirde olsa aglayarak içiyorlar - onu da kusuyorlar, ek gıda yediriyorum onu da kusuyorlar, bi ara reflü ilacına basladım onu da kustular vermeyi bıraktım en azından bünyelerine fayda saglamayan ilaç girmemiş olur diye. Böyle kabullendim artık belki yaşına geldiklerinde kesilir

Bu sorunu yaşadık aylarca. Doktora gittigimce önce gaz birikmis deyip gönderdi geçmedi ıkıncı kez gittiğimde bebelac thickener önerdi. İçtiği her sütün (biberonla iciyorsa) icine katiyorduk ve sütü koyulastiriyordu bu sayede içtiği süt midesinde kalıyordu ve sorunumuz çözülmüştü ta ki oğlumun vücudunu mahvedene kadar meğersem içindeki herhangi bir şey ona dokundu vücudu yüzü kızardı vs thickeneri biraktik sorunun çoğu çözüldü. Bebekten bebege göre değişiyor ben yine de cocugumda nasıl bir etki bıraktığını söylemek istedim

Sizi üzmek istemem ama geçmeyince geçmiyor. Belki de öyle kabullenmek gerekiyor. Umarım siz bulabilirsiniz bi çözüm.
Prematüre ikizlerim var suan 9.ayı devirmeye başladılar.
Küvezden bu güne kadar hem gazları hem kusmalarını geçiren bir şey olmadı. Dönem dönem bazı şeylerle hafifletebildik ama tamamen kesildi mi dersiniz hayır.
Kusmaları ek gıdayla birlikte iyice arttı anne sütü aldıklarında da kusuyorlar, mama zaten içmiyorlar içirtemedik uykularında bile nadirde olsa aglayarak içiyorlar - onu da kusuyorlar, ek gıda yediriyorum onu da kusuyorlar, bi ara reflü ilacına basladım onu da kustular vermeyi bıraktım en azından bünyelerine fayda saglamayan ilaç girmemiş olur diye. Böyle kabullendim artık belki yaşına geldiklerinde kesilir
Çok geçmiş olsun.Allah hepimizin yardımcısı olsun🤲🏻

Back