Ümit Aktaş :
türk tabipleri birliği (ttb) yüksek onur kurulu'nun gerçek dışı bilgilerle halk sağlığına zarar vererek hekimliğe yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle bir ay süreyle meslekten men cezası verildi. …Kararda ayrıca, hekimlerin tıbbi deontoloji tüzüklerine, ulusal ve uluslararası etik ve insan hakları düzenlemelerine uymasının hukuki ve etik bir sorumluluk olduğu; nesnellikten uzak bilgilerin toplum sağlığını etkileyecek sonuçlar doğurduğu, aşılara bağlı ölümlerle ilgili beyan edilen rakamların bilimsel verilerinin ortaya konulması gerektiği, kanıta dayanmayan söylemlerle etik sorumluluğun ihlal edildiği de yer aldı. 12.2023
Hayy Kitap'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal, Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede 53 yaşında hayata veda etti. Bir ay önce yine koronavirüs nedeniyle annesini kaybeden Baysal'ın aşı olmadığı öğrenildi. İki ay önce doğum yapan eşi, eşinin annesi ve babası da hastanede tedavi gören Baysal'ın yayınevindeki doktor yazarlar, aşı karşıtı söylemleri ile dikkatleri çekiyordu. "Baysal'ın aşı konusunda yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Canan Karatay, Ümit Aktaş, Yavuz Dizdar, Ahmet Rasim Küçükusta gibi doktor yazarların kitapları bu yayınevinden basıldı. Aşı karşıtı doktorlar ve maalesef Baysal da aşısızdı. Çok iyi, mükemmel bir insandı. Allah rahmet eylesin.’’ 2021
Ahmet Rasim Küçükusta : Daha önceden bağırsak gazı çıkarmanın sağlığa faydalı olduğunu söyleyen Küçükusta, yeni açıklamasında, “Kadınların çıkardığı gazda daha fazla hidrojen sülfit bulunduğu için bunların koklanmasının sağlığa faydaları daha fazladır” dedi. Küçükusta "Hayır şaka yapmıyorum. Bağırsak gazı koklamanın kanser, felç, kalp krizi, diyabet, artrit ve bunamayı önleyebileceğine dair bilimsel araştırmalar vardır.” 09.2022
Prof.Dr.Alişan Yıldıran : bir dergi içinde kaleme aldığı yazısında bilimsel gerçeklikten tamamen uzak bilgiler paylaşmıştı. Yıldıran, kadın ve erkekte kısırlığın en önemli nedeninin aşılar olduğunu öne sürmüş, akraba evliliğini "Doktorların akraba evliliğine karşı olmaları bilimle ilgili değil ideolojiktir" diyerek savunmuştu.
Samsun Tabip Odası 12.04.2021 Tarihli Olağandışı Yönetim Kurulu Toplantısı
Karar No 9 - OMU Tıp Fakültesinde çalışmakta olan Dr. Alişan Yıldıran’ın halkı yanlış bilgilendirme sebebiyle daha önce de odamız onur kurulunca cezalandırılmasına rağmen halen hekimlik mesleğine uygun olmayan yanlış bilgilendirmelere internet üzerinden devam ettiğinin belirlenmesi üzerine durumu soruşturmak üzere Dr Saffet Ertaş’ın muhakkik olarak atanmasına karar verildi.
Ya da kısaca bir atasözü ile anlatmak istediklerimi özetlemek gerekirse
‘Kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmaz.’