Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek Aşıları ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Gulsenpek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2021
15
23
3
29
Hanımlar merhabalar . Aile hekiminin önerdiği ve süregelmiş bebeklere belirli aylar da yapılan aşı hakkında ne düşünüyorsunuz ? Yaptırılmalımı yaptırılmamalımı? Bu kitle iki ye bölünmüş durumda . Yaptırmama taraftarıyım . Sürüden ayrılınca bunu absürt görüyorlar ne yazıkki ama sürü tam uyumlu olduğunda ses yok . Yani bir koyunun peşine hepsinin gitmesi gibi bir şey

Ben bebekken cocukken tum asilarini olmus biryim. Ama event son zamanlarda asi karsitligi trend halinde. Elbette karsitlarinda kendince hakli sebepleri vardir asla yadirgamiyorum. Ama ben bebegime doktorunun gerekli gordugu tum asilari yaptiracagim.

aşı karşıtı bi grup facebooktan toplama uçuk akıllının fikirleri koskoca bilim insanlarının araştırmaların ve elde edilen canlı sonuçların fikirlerinden önemli mi? aşı yaptırmaz gider burger yer sokaklarda ama. ben çocuklarının hayatına bu kadar korkunç müdahale eden insanların elinden çocuklarının alınmasını destekliyorum. böyle yarım akıllı bi komşumuz var hatta üst katta kendisi hala, çocuk felcini yaptırmadı al bak el kadar çocuk felçli yatıyo hayatı boyunca yürüme nedir bilmeyecek. inşallah o çocuğunun kararan hayatının hesabı sorulur kendisinden.

Bu hem şahsi hem de toplumsal bir karar.Sahsi çünkü sizi ve direk yönden çocuğu ilgilendirio.Toplumsal çünkü yukarıda üyenin bahsettiği gibi çocuk felcinden yatan bir çocuk sadece ailesini değil toplumu da ilgilendiriyor.Ben kimsenin çocuğu hakkında böyle bı yargıda bulunamam ama kendi adıma konuşayım ben bütün aşılarını yaptiricam.

Devletin ücretsiz karşıladığı aşıları yaptırdık. Ve hatta ücretini ödemediği özel aşıları da yaptırıyoruz. Çünkü özel olan rota , menenjit gibi aşılar da diğer aşılardan daha az mühim değil. Sadece devlet parasını ödemiyor.
Ben çocuğumun aşısı olan bi hastalıktan ötürü rahatsızlanmasını göze alamıyorsam, bu aşıların hepsini yaptırmak zorundayım.

İlk kızımın bütün aşılarını tam olarak yaptırdım gününü bile aksatmadan.. Bilim insanları doktorlar bu aşılar kolay bulunan şeyler değil. Örneğin zamanında insanlar kuduz aşısının bulunmasi 4 yıl , kızamıkçık 7 hatta kabakulak 22 yılda geliştirilmiş biliyor musunuz? Kolay bulunan seyler değil bunlar. Bilim insanları yıllarca araştırarak deneyerek bunu kullanıma sunuyor. İkinci kızımın aşılarını da tam olarak zamanında yaptırıyorum. Bilime güveniyorum olması gerektiğini düşünüyorum. Yaptirmadigimiz bir aşı sonrası çocuğumuz hasta olsa bunun vicdan azabini düşünemiyorum bile.

Hanımlar merhabalar . Aile hekiminin önerdiği ve süregelmiş bebeklere belirli aylar da yapılan aşı hakkında ne düşünüyorsunuz ? Yaptırılmalımı yaptırılmamalımı? Bu kitle iki ye bölünmüş durumda . Yaptırmama taraftarıyım . Sürüden ayrılınca bunu absürt görüyorlar ne yazıkki ama sürü tam uyumlu olduğunda ses yok . Yani bir koyunun peşine hepsinin gitmesi gibi bir şey
yıllardır uygulanıyor bu aşılar, bir grup kendini akıllı sanan insanın açıklamalarına güvenip bu işe yıllarını vermiş tıp dünyasının kararlarını çiğnemeyeceğim çocuğuma doktorumun uygun gördüğü önerdiği bütün aşıları yaptıracağım.

aşı karşıtı bi grup facebooktan toplama uçuk akıllının fikirleri koskoca bilim insanlarının araştırmaların ve elde edilen canlı sonuçların fikirlerinden önemli mi? aşı yaptırmaz gider burger yer sokaklarda ama. ben çocuklarının hayatına bu kadar korkunç müdahale eden insanların elinden çocuklarının alınmasını destekliyorum. böyle yarım akıllı bi komşumuz var hatta üst katta kendisi hala, çocuk felcini yaptırmadı al bak el kadar çocuk felçli yatıyo hayatı boyunca yürüme nedir bilmeyecek. inşallah o çocuğunun kararan hayatının hesabı sorulur kendisinden.
Kesinlikle düşüncenize katılıyorum bu insanların elinden çocukları alınmalı, çocuğu bile bile hastalığın pençesine atmak nedir, bilimi reddetmek nedir aklım almıyor, benim çevremde de var bu tiplerden bizler tepki gösterince siz hiçbirşey bilmiyorsunuz diyorlar.

Aşı karşıtı olan gurup sadece halktan değl gayet bilim insanı olupta karşı olan bir sürü doktor var. Ben 6. Aya kadar aşı yaptırdım sonra kızım havale geçircekti aşı yüzünden aşıdan üç saat sonra 39.8 oldu ve 40 gördük. Sonra Türk tabipler birliğinden aşı içeriğine baktım içinde civadan tututun domuz mukozasına kadar herşey var girin var evet girin bakın. Denemesi bedava! Ha şunu söyleyim sakın varsa da iğleşmek için demeyin Allah’ın haram kıldığından şifa beklemeyin asla ! Buarada aşı içeriklerine girmek bazen kolay olmuyor çünkü içeriklerin gözükmesini istemiyorlar ekran görüntüleri için bir adres vericem oraya bakın. Dobraanne orda bütün içerikler var resimleri. Bir alkalimühendis bu instgram hesaplarından içeriklere detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Dayanağınız nedir bunun için?
Mesela çocuğunuzun kızamık olmasını mı istiyorsunuz ya da hepatit ya da menenjit?

Sebep ne yani!

Aşı karşıtı olan gurup sadece halktan değl gayet bilim insanı olupta karşı olan bir sürü doktor var. Ben 6. Aya kadar aşı yaptırdım sonra kızım havale geçircekti aşı yüzünden aşıdan üç saat sonra 39.8 oldu ve 40 gördük. Sonra Türk tabipler birliğinden aşı içeriğine baktım içinde civadan tututun domuz mukozasına kadar herşey var girin var evet girin bakın. Denemesi bedava! Ha şunu söyleyim sakın varsa da iğleşmek için demeyin Allah’ın haram kıldığından şifa beklemeyin asla ! Buarada aşı içeriklerine girmek bazen kolay olmuyor çünkü içeriklerin gözükmesini istemiyorlar ekran görüntüleri için bir adres vericem oraya bakın. Dobraanne orda bütün içerikler var resimleri. Bir alkalimühendis bu instgram hesaplarından içeriklere detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Buarada kızımın kolları yara içinde kaldı sadece ateş değil bunuda Belirtmek istiyorum. Bir akrabamızın kzı ayağı sakat kaldı. Ben bunu sağlık ocağında ki hemşireye sordum aşı yaptığınızda sorumluluk kimin bişey olur sa bizim değil dedi.düşünebiliyor musunuz devlet aşı yaptırıyor ama yan etkisi için sorumluluk almıyor. Kanada da Norveç’te almayanda bütün akrabalarım burda aşı zorunluluğu korona dahil asla yok diyor devlet aşılarım bütün yan etkilerini önceden anne babalara söylüyormuş. Burda ki kabakulak kızamık ishal yani rota aşısızlarında oralarda yok çünkü denek olarak bizim ülkemiz kullanılıyor ve bizim gibi ülküler.

Buarada kızımın kolları yara içinde kaldı sadece ateş değil bunuda Belirtmek istiyorum. Bir akrabamızın kzı ayağı sakat kaldı. Ben bunu sağlık ocağında ki hemşireye sordum aşı yaptığınızda sorumluluk kimin bişey olur sa bizim değil dedi.düşünebiliyor musunuz devlet aşı yaptırıyor ama yan etkisi için sorumluluk almıyor. Kanada da Norveç’te almayanda bütün akrabalarım burda aşı zorunluluğu korona dahil asla yok diyor devlet aşılarım bütün yan etkilerini önceden anne babalara söylüyormuş. Burda ki kabakulak kızamık ishal yani rota aşısızlarında oralarda yok çünkü denek olarak bizim ülkemiz kullanılıyor ve bizim gibi ülküler.
Hadi ya, gerçekten mi?
Mesela bizim ülkemizde paralı olan menenjit aşıları neden Almanya’da senelerdir aşı karnesinde ücretsiz sunuluyormuş?
Bunu da araştırdınız mı???

Gecen ay bir musterim soyledi komsusu bebegini rotadan kaybetmis. Cocuk günlerce ishalken cocugu doktora goturmemisler.dayamislar sekerli suyu. Halbuki asi ise cok kolay atlatilan bir hastalik.

Gecen ay bir musterim soyledi komsusu bebegini rotadan kaybetmis. Cocuk günlerce ishalken cocugu doktora goturmemisler.dayamislar sekerli suyu. Halbuki asi ise cok kolay atlatilan bir hastalik.
Rotayı aşılı çocuklar bile hastaneye yatma derecesine gelircesine geçiriyorlar, sıvı takviyesi yapılıyor.
Algılayamıyorum, 21.yy da bilimin reddini hiçbir duyumla gerçekten algılayamıyorum!

Hadi ya, gerçekten mi?
Mesela bizim ülkemizde paralı olan menenjit aşıları neden Almanya’da senelerdir aşı karnesinde ücretsiz sunuluyormuş?
Bunu da araştırdınız mı???
Burdan tek tek anlatmak isterdim ama siz araştırmayıp bilim ne derse o diyip aşı yaparsınız benim saygım olmasada dicek sözüm yok. Kaç kere araştırma yaptınız aşı içeriği ile ilgili merak ediyorum? Benim hayatımı doktor aildin salihin gerçek tıp kitabı değiştirdi. Bu kitap yurt dışında ders kitabı olarak kullanılıyor. Ailemde kadın doğum doktoru diş hekimi fizyoterapist bolca sağlık çalışanı var hepsi aynı fikirde tetenoz açısının kaç kez gebelerde düşük yaptığını biliyor musunuz? Önce iyice araştırın biz yaptırmayanlara üzülmeyi bırakın bizim çocuklarımızıda kimse elimizden alamaz. Benim çocuğum daha 15 aylık kefirden tutun bala polene bamyasını etini herşeyini yer çok şükür ve çok çok Zeki bir çocuk aşı çocukların fıtratını bozuyor ordan oraya tırmanan çocuklar yemeyen uyumayan çocuklar sizce kimin eseri ?

Burdan tek tek anlatmak isterdim ama siz araştırmayıp bilim ne derse o diyip aşı yaparsınız benim saygım olmasada dicek sözüm yok. Kaç kere araştırma yaptınız aşı içeriği ile ilgili merak ediyorum? Benim hayatımı doktor aildin salihin gerçek tıp kitabı değiştirdi. Bu kitap yurt dışında ders kitabı olarak kullanılıyor. Ailemde kadın doğum doktoru diş hekimi fizyoterapist bolca sağlık çalışanı var hepsi aynı fikirde tetenoz açısının kaç kez gebelerde düşük yaptığını biliyor musunuz? Önce iyice araştırın biz yaptırmayanlara üzülmeyi bırakın bizim çocuklarımızıda kimse elimizden alamaz. Benim çocuğum daha 15 aylık kefirden tutun bala polene bamyasını etini herşeyini yer çok şükür ve çok çok Zeki bir çocuk aşı çocukların fıtratını bozuyor ordan oraya tırmanan çocuklar yemeyen uyumayan çocuklar sizce kimin eseri ?
Yok, benimkilerin bozmadı.
Çocuğum 5 yaşında, doğduğu gün dahi emmedi uyumadı hala aynı😂

Çok rica edeceğim, bilimle şu tanıdık bu tanıdık yok komşunun bilmem nesi yarışına girmeyelim.
Çiçek hastalığının nasıl ortadan kalktığını açıklayabilirseniz, benim sizin fikrinize saygım o zaman başlar.

Bekliyorum…

Konuyu açan arkadaş böyle bir ikilemde kaldıysanız size tek sözüm iyice araştırın lütfen🤲🏻 Yağmur ibiç in hesabı var ordan takip edin konuları verdiğim sayfalara bakın ünlüler bile takip ediyor dobraanne alkalimühendis yeminlianne bunları takip edin. Doktorlar takip ediyorlar yorumlara falan bakabilirsiniz gözünüzü iyi açık eşcinsellik bile bu aşılar yüzünden artı fıtratımız bozuldu genlerimiz bozuldu tarım alanlarımıza kadar girdiler herşey gdolu. Dna testinde hangi anne babaya ait olmayan çocuklar çıkıyor bellı olmuyor sebebi GDO. Seneler önce böyle araştırmadan hunharca tüketilen gdo şuan genlerimizi Allak bullak etti. Margarin meme kanseri yapıyor mesela ama kalp dostu diye tanıttılar doktorlar reklamlarda önerdi bu margarini ya düşünün biraz !! İyi akşamlar konu açan arkadaş dilerim hakkında hayırlısı olur ama Allah bize akıl vermiş bu bilim sadece başkalarına özel değil bizede var. Araştırmak öğrenmek farz üstümüze kadınların üstünde ölü toprağı var bırakın araştırmayı sabah çocuğa kahvaltı hazırlamaya üşeniyor. Şaşırmıyorum beni eleştirenlere dümdüz bir beyinle çocukları ellerinden alınsın diyor sen kendi haline yan arkadaşım!!!

Yok, benimkilerin bozmadı.
Çocuğum 5 yaşında, doğduğu gün dahi emmedi uyumadı hala aynı😂

Çok rica edeceğim, bilimle şu tanıdık bu tanıdık yok komşunun bilmem nesi yarışına girmeyelim.
Çiçek hastalığının nasıl ortadan kalktığını açıklayabilirseniz, benim sizin fikrinize saygım o zaman başlar.

Bekliyorum…
O kadar araştırmaya üşeniyorsanız nasıl kalktığını size anlatayım çiçek hastalığı hala var bitmedi. Bende şunu bekliyorum çocuğunuza yaptırdığınız aşıların kısaltmalarının dahi ne anlama geldiğini bakmadan aşıladığınıza eminim ama ıspatlayamam😂 filmdelisi arkadaş film izlemeye devam edin benim kitaplarım ve şehir şehir gezdiğim ve gezeceğim kütüphaneler size göre değil kaldıramazsınız 👍🏻

çocukların aşısının bu kadar koruma sağlarken aşı yaptırmamak bence ailenin vicdansızlığı zamanında o aşılar yapılmadığı olmadığı için ölen binlerce çocuk yetişkin varken bunu çocuklarınıza yapmaya hakkınız olduğunu düşünmüyorum.

Back