Doğuma Hazırlık Bebek Alışverişi Hakkında

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben sana yazayim. Bir kere yenidogan alma hicbir seyi. 0-3 aydan basla.
10 tane citcitli badi
10 cift corap
5 tane alt ust pijama takimi
5 tane tulum
2 tane battaniye biri ince biri kalin
5 tane sapka-eldiven
10 tane agiz mendili.
Pisik kremi, bez islak mendil, sampuan sabun vs.
Kuvet seti, besik, uyku seti, havlu
Kendine 2 tane emzirme sutyeni,1 tane lohusa pijama takimi, hasta bezi, terlik vs. Mutlaka gogus ucu kremi

"Yenidoğan" beden alma. 0-3, 0-6 ay gibi bedenler al. Çabuk büyüyorlar, o yenidoğan bedenler kısa zamanda küçük gelmeye başlıyor. Tatile gider gibi hazırlanmaya gerek yok. O yaşta bebeğin ihtiyacı olan şey bez, ıslak mendil, birkaç zıbın, battaniye, emzik, kullanacaksanız biberon. Abartacak bir şey yok.
Yeni doğan beden lazim oluyo cok ya. Bende öyle düşünerek çok az almistim. Doğduğunda ilk yıkanmadigi icin kıyafetleri tam temiz degildi lazim oldu. Kustu lazim oldu. Çok fazla kusuyodu hatta bi kaç tane daha almak zorunda kaldık. Kıyafet büyük giydiğinde de olmuyo bence

Hastane özel ise bez, krem, mama ıvır zıvır veriyor aslında. Herkes demis ben de diyeyim. İç body bol bol alın. Kakasi sıvı olacağı için çok taşıyor. Bez ne kadar iyi olursa olsun. 0-3 ay aldım genelde. İki hastane çıkışı almıştım bir yeterliymis. Kış olduğu için kundak ve battaniye götürmüştük siz havaya göre bakarsınız. İki pijama, iç çamaşıri, bol yedekli. En büyük boy ped terlik, krem vs yeterlidir. Sizinle refakatçi olacaklar da terlik alsın. Gorumcemin aşkları mahvolmustu keşke terlik alsaydım dedi 😁 göğüs ucu kremi alın mutlaka benimkiler hemen catlamisti

Ped yerine depend tek kullanımlık külot bezleri tavsiye ederim. Ben çok rahat ettim. Sezeryan olduğum eğilip kalkamıyordum o külotlarla baya rahat ettim. Bir de benim bebeğim ultrasonda daha büyük görünmesine rağmen 47 cm doğdu ve 0-3 aylık kıyafetlerin içinde kayboldu. Yanına 50 cmlik bir kaç parça almanı öneririm. Zaten maksimum 52 cm doğuyorlar 50 cm’e de rahat sığarlar.

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle tebrikler! Pek çok yanıt gelmiş, ben kendi tecrübeme göre en önemli gördüğüm detayları paylaşayım, her şeyi tekrar yazmayayım.
-Doğum kilosu yüksek olmazsa ilk anda 0-3'ler bol gelebilir, yenidoğan boyu 4-5 zıbın iyi olur.
-İlk haftalar kusma olabiliyor, çişi-kakası taşabilir, kıyafetleri küçük olduğu için makineye 5-6 tane de atılmıyor. Her ne kadar kısa süre giyecekse de bence 0-3 boy zıbınlardan 20 adete kadar temin edin. İnanın bebek için 1-2 ay bile çok uzun süre. 2. aydan sonra azar azar boyuna ve mevsime göre alırsınız.
-Penye battaniye çok kullanışlı oluyor. En az 2 adet alın.
-Benim hastanem (Acıbadem) bebeğin kıyafet ve battaniye, bez vs. akla gelen her şeyini temin etti, kendi götürdüklerimi hastanede kullanmadı bile. Kullandıkları her ürün çok kaliteliydi, evde de kullandık onları.
-Emzirme sütyenindense emzirme atletini daha rahat buldum ben, hastanede sütyen kullanmadım. Mutlaka göğüs pedi alın (süt akarsa ıslanırsınız yoksa). Lansinoh alın pedi, diğer markalar çok dandik.
-Emzik zaten yenidoğan bebeğe önerilmiyor emme karmaşası yaşamasın diye. Biberon da götürmedim ben, gerekirse alınır. Mama da öyle. Siz kendinizi emzireceğinize inandırın. Kolostrum bebeğin ilk aşısı değerindedir, normal yani sonraki anne sütünden bile başkadır değeri.
-Hastane bebek bezi vermezse günde 10 adete kadar hesaplayın. İlk günler böyle olabilir.
-Pijama yanında illa gecelik de alın. Hatta kan vs. olursa diye 2 gecelik gerek bence.
-Göğüs pompası. Hastaneye götürmedim ama doğumdan önce mutlaka evde hazır olmalı.
-Göğsünüz yara olmasın diye krem. Ben Lansinoh kullandım. Hatta doğumdan 1 ay önce başladım çünkü göğüs yarası konusunda çok gözüm korkutuldu. Ayva çekirdeği jeli gibi doğal ürünler kullananlar da var. Benim sonradan haberim oldu.
-Saç tokası. Basit ama işte unutulmasın :) özellikle saçınız uzunsa emzirirken şart.
-Yiyecek-içecek hiçbir şey götürmedim (ziyaretçiler için olan çikolata kurabiye dışında). Hastane en doğrusunu verdi zaten beslenmen için.
Umarım bir yardımı olur. Spesifik sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım. Sevgiyle.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize tesekkur ederım hepınızın onerılerını not ettım o dogrultuda alısverısıme sekıl verıcem :KK37:

Ben de Eylul ortasi dogum yapacagim. 10'lu ve 5'li birer hastane cikisi aldim. Hastane cantama onlari koyacagim. Bir iki tane ekstra zibin aldim ama ne kadar gerekli bilmiyorum. Citcitli body'ler ve alt aldim, belki 2 tane falan koyarim cantaya. Bir penye battaniye, 2 muslin ortu aldim. Cantaya bir muslin bir penye koyarim. Adana'dayim, Eylul ayi da cok sicak burada. Corap hastane cikislarimda var, ekstra koymam sanirim. Omuz ve agiz bezleri 5 tane eklemeyi dusunuyorum cantaya. Bez ve pisik kremi, yeni dogan islak bez ve alt acma ortusu ekleyecegim. Biberon ve emzik de koymayi dusunuyorum. Baska aklima simdilik bir sey gelmiyor. Kendim icin de gogus ucu kremi, gogus pedi, ped, kullan at kulot, iki pijama ya da gecelik (henuz almadim), corap ve terlik koymayi dusunuyorum. Emzirme atleti ve sutyen de alinca ekleyecegim.

Ben de bir sey sormak istiyorum. Henuz bebek bakim cantasi almadim. Netten bakiyorum fakat kalitelerini anlayamiyorum. Cok pahali olmayan ama kaliteli bir sey istiyorum. Onereceginiz bir marka var mi acaba?

Not: gitgide daha cok heyecanlaniyorum. Surekli gidip esyalarina bakip onu icinde hayal ediyorum. Insallah sag salim kucaklarimiza aliriz.

Back
X