kızlar çok uyuyan bebklere dikkat edin. Bizimkide ilk doğduğunda gece aralıksız 6-7 saat uyuyodu. Bizde tecrübesiziz ya aç olsa uyanır diye düşünüp uyandırmadık. Sonra doktor kilo alımı çok az deyince durumu anlattık.Bebekler acıkınca kan şekerleri düşer kan şekeri düşen bebekte çok uyur dedi.Gündüz 1,5 en geç 2 saatte bir gece 3-4 saate bir uyandırıp karnını doyurun dedi. Çok üzülüp vicdan azabı çekmiştim bende.
Bir de Anniş sana 3 saatte bir 60 gr yemesi gerektiğini doktormu söledi.Sen öylemi yapıyorsun.Ben 2 saatte bir 60 veriyorum ama 100 versem yiycek bende azmı veriyorum acaba diye merak ediyorum. Memeden emdiği zaman ne kadar içtiğini görmediğim için içim rahat etmiyo.Bende sağıp veriyorum. Bebeğim 38 günlük.
Canim ilk zamanlar 60 gr di simdi masallah dun gogsum cok agirdi cocukta uyuyordu emmedi bende sagdim rahatlamak icin 100 gr sagdim ve kizima verdim masallah 90 gr icti.Artik buyudukce gramida yukseliyo tabi.Benim kizim suan 35 gunluk ve 100 gr aliyo her ogunde.Ve bu ona 3 saat yetiyo.Yalniz devamli sagma canim sutun kacar cunku pompa kuru kuru cekiyo ama bebek emerken dudaklarindaki bir salgi ve yaptigi hareketlerden dolayi meme basindaki sutu yapan yeri uyariyo ve daha cok sut geliyo.Zorunlu kalmadigin surece bence sagma
.Basta bende endise ediyordum acaba doyuyuo ne kadar iciyo diye ama kafamdan o dusunceyi attim ve devamli istedigi her zaman verdim emzirdim sonra tarttik baktik masallah kilo alimi cok iyi.Artik sagmiyorum zorunlu kalmadigim surece.Dunde sagip verdigimde dogru yaptigimi anladim cunku kuzum emince tas gibi olan gogsum yumusacik oluyo ve tek gogsumden ne kadar sut ciktigini biliyorum ve icim rahat.Dolu dolu emiyo kizim sukur:asigim:
eylulum doktor gıttın mı.
doktor sutun yetıp yemedıgını anlıyor yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?