canım kolay gelsin. benim de ilk bebegim 33 hafta da dogdu emme refleksi zayıftı benim meme ucum yoktu üstelik hastanede kaldıgımız sürede ona biberon vermişlerdi vs.vs.bende senin gibi bebegimi emzirmeyi cok ama cok istiyordum.ugraşıyordum ama bi türlü memeyi almıyodu biberonu bile zor alıyordu doktoru kilo alması gerektiği için cok mücadele etmememi istiyor biberonla da olsa mutlaka 2 saatte bir beslenmesi gerektiğini söylüyordu.bende hem bebegin kilo alımını saglamak için sütümü sagıp biberonu vermek hemde emzirme egzersizleri yapmak durumunda kaldım.3 ay kadar mücadele ettim.beslenme saatnde önce memeyi veriyor bir süre uğraşıyor sonrada sagılmış sütümü biberonla veriyordum.kaşıgıda denemiştik ilk başta.ama bebekbüyüdükce kasıkla beslemek zorlaşıyor.herneyse agladım zırladım bnalıma girdim ne biçim anneyim cocugumu emziremiyorum bile dedimhayatı kendime zindan ettim ama sonuc değişmedi bütün ugraşmalarım emeklerim boşa gitti memeyi almadı ben 10 aylık olana kadar kızımı sagarak anne sütü ile besledim sonra kazara :) hamile kaldım ve sagmayı bıraktım bırakınca otomatikman süt kesiliyor zaten.ama sagmaya devam edersen bitmiyor.bide sagma sıklıgı cok önemli azalmaması için sık sagman lazım biraz yorucu.sonuc olarak emzimemek dünyanın sonu diil biraz yıpratıcı de olsa sagarak da anne sütü ile besleyebilirsin yavrunu.inşallah sen başarırsın ama eger ihtiyacın olursa en iyi sagma mainası AMEDA çift gögüs sagıyo ve elektrikli ve bayagı sessiz (bu inan cok önemli) biraz tuzlu fiyatı ama degiyor.kolay gelsin anneliğin tadını cıkart iyi sanslar