• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeim emmiyoorrrr, ldracam

canım kolay gelsin. benim de ilk bebegim 33 hafta da dogdu emme refleksi zayıftı benim meme ucum yoktu üstelik hastanede kaldıgımız sürede ona biberon vermişlerdi vs.vs.bende senin gibi bebegimi emzirmeyi cok ama cok istiyordum.ugraşıyordum ama bi türlü memeyi almıyodu biberonu bile zor alıyordu doktoru kilo alması gerektiği için cok mücadele etmememi istiyor biberonla da olsa mutlaka 2 saatte bir beslenmesi gerektiğini söylüyordu.bende hem bebegin kilo alımını saglamak için sütümü sagıp biberonu vermek hemde emzirme egzersizleri yapmak durumunda kaldım.3 ay kadar mücadele ettim.beslenme saatnde önce memeyi veriyor bir süre uğraşıyor sonrada sagılmış sütümü biberonla veriyordum.kaşıgıda denemiştik ilk başta.ama bebekbüyüdükce kasıkla beslemek zorlaşıyor.herneyse agladım zırladım bnalıma girdim ne biçim anneyim cocugumu emziremiyorum bile dedimhayatı kendime zindan ettim ama sonuc değişmedi bütün ugraşmalarım emeklerim boşa gitti memeyi almadı ben 10 aylık olana kadar kızımı sagarak anne sütü ile besledim sonra kazara :) hamile kaldım ve sagmayı bıraktım bırakınca otomatikman süt kesiliyor zaten.ama sagmaya devam edersen bitmiyor.bide sagma sıklıgı cok önemli azalmaması için sık sagman lazım biraz yorucu.sonuc olarak emzimemek dünyanın sonu diil biraz yıpratıcı de olsa sagarak da anne sütü ile besleyebilirsin yavrunu.inşallah sen başarırsın ama eger ihtiyacın olursa en iyi sagma mainası AMEDA çift gögüs sagıyo ve elektrikli ve bayagı sessiz (bu inan cok önemli) biraz tuzlu fiyatı ama degiyor.kolay gelsin anneliğin tadını cıkart iyi sanslar

canım seni en iyi ben anlarım ben de aynı şeyleri yaşadım.Ama ben çok inat ettim emsin diye benimki de sarılıktı sağdığım sütü kaşıkla memenin üzerinden damlattım hemen memeyi dayadım ağzına o gazla biraz emiyodu sonra yine çığlık:(Böyle böyle emiyo doyuyo sanıyordum ki kilo kaybetmeye başladı kaç doktora götürdüm sakın mama verme sağıp ver dedi ama kilosu hep azaldı sonunda su kaybından üresi yükselmiş:(Şu an hastanede yatıyo.Ben çok suçlu hissettim keşke inat etmeseydim meme emsin diye almıyosa almıyo napalım deyip mamayla besleseydim.Sana tavsiyem canım sen benim yaptığım gibi inatlaşma kuzunla emmek istemiyorsa sağıp ver.O da yetmiyorsa mama takviyesi yap.Yeterki doysun yavrun.

petekçim ben de ameda kullanıyorum çok memnunum ben de senin gibi yapıcam bundan sonra en doğrusu bu sanırım.Bunu acı da olsa anladım.Ama sen 10 vermişsin maşallah bana da moral oldu bu.Ben acaba kesilir mi diyordum.KAç saatte bir sağdın acaba sen.

silikon meme başlıkları var onunla bide dene istersen tatlım.belki göğüs ucunu yakalamakta zorluk çekiyodur hem belki başlıkla emzirirsen memeni biberon sanabilir.

pempe panter canım sagma sıklıgı sanki bebek emiyormuş gbi sık olmalı tabii bebek büyüyüp ek gıdalara gecmeye başlayınca daha az sagıyorsun. Ben başlarda günde gece dahil 3 saatte bir sonra gece 1 e düşürdüm gündüz cok sagdım 4. aydan sonra ise günde 4-6 defa sagdım.sagma sıklıgını birazda kendin ayarlayabilirsin. Günlük sagdıgın süt miktarı düşerse bilki sagma sayını artırman gerekiyor demektir.sagarak beslemede sütün kesilmesinin tek nedeni annenin bu işi yıpratıcı bularak (tabii emzirmek kadar keyifli de diil) sagma sayısını azaltması sonunda da süt yavaş yavaş kesiliyor inat edersen emziren bir anne gibi istediğin kadar beslersin yavrunu kimseye kulak asma banada doktorlar dedi illa emzireceksin sagma ile enfazla 3 ay beslersin diye ama daha fazla (13 ay) besleyen arkadasım var bende biliyosun kendim kestiğimde 10 aydır besliyodum sevgiler

sanırım bebeğin biberona alıştığı için memeyi reddediyor zaten doktorlar yeni bebeklere anne sütü sağılacaksa bile kaşıka verilmesini söylüyorlar biberonu anne sütü alan bebeklere önermiyolar memeyi reddetme nedeni olabiliyomuş zaten buradan doymuyo sütüm az deyip de mama vermeye başlayan annelere sürekli yalvarmamın bi nedeni de oydu hem süt üretimi azalıyo kısır döngü gibi hem de memeyi reddedebiliyo
bence sağmaya devam ederek verme sürekli önce biberonu unutması lazım yani sağarsan kaşıkla ver bira zor olur ama onun doyacağı zaten azıcık bi miktar, o sırada da devamlı emzirmeye çalışarak memeye alıştırmaya çalış ama çok ağlatma bu durum anne ebebek arası ilişkiyi bozar uyurken falan verirsin çok ağlayınca başka bişekilde susturup öyle devam et yani bebeğe işkence halini alırsa o zaman sinirden de reddededer memeyi sen beni dinle ben doktorumla devamlı konuşuyorum bu konuları biberone devam edersen en fazla 5-6 ay zor emer sağma sistemi ile memeye alıştırman lazım biberonu kesmeden alıştıramazsın kaşıkla beslemek zor ama sabret canım...

sakın pes etme bu dönem dönem her bebekte oluyor galiba.3 aylıkken bende aynı srunla karşılaştım insan çok üzülüyor çok iyi anlıyorum seni.kendini üzme sabırlı ol bu günlerde gecer.kucağına almadan yattığı yerde emzir bi de bunu dene bende işe yaramıştı.gece emiyorsa saat başı emzir.umarım düzelir bebeğin geçmiş olsun

benim kızımda emmiyor..
göğüs ucum yok pompayla da o kadar ilginç bir göğüs ucu oluşuyorki ben olsam bende emmem diyorum..
dert etmiyorum anne sütünü sağarak biberonla veriyorum çünkü.
sende dert etme ..

canım benim oğlumda sarılık geçirdi iyi beslensin diye sütümü sağıpta verdim aralardada mama veriyodum.bi süre benimkiside emmek istemedi.mememi biraz sağıp yumuşatıyodum hem böylece sütte inmiş oluyodu böyle yapa yapa alıştı emmeye.bence sende dene inşallah işe yarar kolay gelsin

Merhaba anneler,
inanın duygularımı ifade etmek çok zor, gözlerim doluyor, kalbim acıyor

kızım daha 26 günlük,

ne yapacağımı şaşırdım, kızım 35 haftalık doğdu erken doğum ve kilosu zayıftı, 2 kez de sarılık geçirince doktor sarılığı ancak iyi beslenirse atar dedi, bu sebeble kızım iyi beslensin diye sürekli sütü sağıpta verdim ve nihayet kilosu yerine geldi diye dünden beri kızma meme vermeye çalışıyorum,

ama memeye gelir gelmez çığlığı koparıyor, ağlayacağım diye mosmor kesiliyor, omuzuma koyunca susuyor, sakinleşiyor, tekrar meme veriyorum, çığlığı basıyor,,dün 12 saat neredeyse aç kaldı ama bana mısın demedi
kızlar ağlaya ağlaya kendimi helak ettim, çocuk beni resmen dışladı, kabullenmiyor,

birçare arıyorum, ne yapmalıyım, bu şekilde devam edersek, aldığı kiloyu da vermeye başlayacak, iki arada kaldım

sütüm de kesilecek diye korkuyorum, daha 40 ı bile çıkmadı kızımın yaaa, anne sütünü bu kadar az mı alacak benim zavallı yavrum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

benimle aynı şeyleri yaşamış annelere seseleniyorum, ne yapmalıyım, bana akıl verin, çözüm neeeee???senağlamasenağlamasenağlama

2 gündür perişanım, kızımın gözlerine bile bakamıyorummmsenağlama
benim kızımda emmedi çok zor bir durum çok ağladım psikolojim bozuldu 1 hafta bile emmedi doktora gittik onlarda yanlış yaptuğımı emziremediğimi sölediler ama onlarda başaramadı.aç bırak alır dediler ama en fazla 10saat bırakabldim yinede almadı en iyi mamalarla büyüttüm şimdi 2yaşında maaşallah çokta iyi yaşıtlarına göre gelişimi çok iyi ve inanırmısınız doğduğundan beri maaşallah 2kere hastalandı kalbini bozma canım inş.emer

Merhaba anneler,
inanın duygularımı ifade etmek çok zor, gözlerim doluyor, kalbim acıyor

kızım daha 26 günlük,

ne yapacağımı şaşırdım, kızım 35 haftalık doğdu erken doğum ve kilosu zayıftı, 2 kez de sarılık geçirince doktor sarılığı ancak iyi beslenirse atar dedi, bu sebeble kızım iyi beslensin diye sürekli sütü sağıpta verdim ve nihayet kilosu yerine geldi diye dünden beri kızma meme vermeye çalışıyorum,

ama memeye gelir gelmez çığlığı koparıyor, ağlayacağım diye mosmor kesiliyor, omuzuma koyunca susuyor, sakinleşiyor, tekrar meme veriyorum, çığlığı basıyor,,dün 12 saat neredeyse aç kaldı ama bana mısın demedi
kızlar ağlaya ağlaya kendimi helak ettim, çocuk beni resmen dışladı, kabullenmiyor,

birçare arıyorum, ne yapmalıyım, bu şekilde devam edersek, aldığı kiloyu da vermeye başlayacak, iki arada kaldım

sütüm de kesilecek diye korkuyorum, daha 40 ı bile çıkmadı kızımın yaaa, anne sütünü bu kadar az mı alacak benim zavallı yavrum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

benimle aynı şeyleri yaşamış annelere seseleniyorum, ne yapmalıyım, bana akıl verin, çözüm neeeee???senağlamasenağlamasenağlama

2 gündür perişanım, kızımın gözlerine bile bakamıyorummmsenağlama
çok zor bir durum yaa aynı seninki gibiydi çığlıçığlığa ağlıyordu emzirmeye çalıştıkça okadarkı yüzünde sıkıntıdan yaralar çıktı yavrumun en sonunda pes ettim alıcak gibi değildi yüzündeki yaraları gördükçe dayanamadım onlarda 3 ayda geçti inş. emer yaa ama kendi doğru bildiğini yap kimsenin demesiylede olmuyor diretince ben her yolu denedim bunları anlatınca umutsuzluğa kapılmanı istemem canım ama baz bebekler böle işte

bebeklerin emmemesi çok zor bişey benim kızım 6 aylık yaklaşık 3 aydır zorla aglayarak memeyi reddiyo emmek istemiyo ben onu ayakta gezerek emdiriyorum.ne yapacagımı bilemedim.bırakmasını istemiyorum ama
kaç aydır pes etmedi
ne zormus ya ilk 1 ay meme yarasıyla gecti aglaya aglaya emdirdim
şimdide
*huysuzluk +meme emmeme+uyku sorunu = mutsuz hayattan bezmiş anne*
allahım su günlerde geçse bi kurtulsam valla bıktım artık

arkadaşım noldu senin bebiş almaya başladı mı merak ettim inşallah gelişme vardır bilgilendirirsen seviniriz

benim bebeğimde 34. haftasını bitirdi 35 e ilk adım attığımız gün dünyaya geldi bende ilk 2 gün zorluk cektim.erken doğduğu için alamıyordu memeyi alsada uyuya kalıyordu.hastanede zaten yalnızdım annem yoktu yanımda bebek doğduktan sonra 2.gün eşimin ablası ve teyzesi geldiler ama gelmeleri bi işe yaramadı tecrübesizliklerinden dolayı..

eve geldikten snra sarılık oldu yavrum sürekli emzirmem gerekıyodu.bebeğim birazcık da olsa öğrenmişti emmeyi ama sürekli uyuya kalıyodu çenesini ben hareket ettirip öle yutturuyordum sütümü :( neyseki 2.haftada hersey biraz daha kolaylaşmıştı.takiii 40-45 günlük olana kadarrr...

asıl sorun daha yeni başlayordu bebeğim hic nedensiz memeyi almıyordu her yolu her seyi denedim.emme pozisyonuna getirince kıyameti kopartıyor kaldırdığımda ise aniden susuyordu.böle bi oyuncak bebek vardı yatırınca ağlar kaldırınca susardı tıpkı onun gibi.bunun üstüne birde uykusuzluk basladı bu zmana kadar mısıl mısıl uyuyan kısım artık hıc uyumuyordu sabah oluyor herkes işine gücüne okuluna gidiyordu biz hala ayakta oluyorduk öğlen 1-2 oluyordu yine tık yokk bizimkinden.24-26 saat uykusuz kaldığım günleri biliyorum :( banyo yaptırıp emzirmeyi denedim olmadı.masaj olmadı ne yapsam işe yaramıyordu kucagımda hoplata hoplata emzirmeye calısıyordum.uyurken emmeye başladı ama uyanıkken imkanı yoktu.o inatlaştıkça bende inatlaştım o memeyi emicekti mama vermicektim bebeğime.son aylarında uyumaya başladı ama bu seferde öğlen 3-4 gibi uyuyor du akşam olunca kalkıyor ertesi günün 3-4ü ne kadar ayakta kalıyordu..bu inatlaşma ve uyku düzensizliği 6.5 aylık olana kadar devam etti maleseff :(( ek gıdaya başlamış olmamıza rağmen hemde.kazanan ben oldum.ama inanın kendimde değilim şu an.psikolojim altüs oldu.bebeğimi beslicem diye ben beslenemedim tabi uykusuzluktan da kaynaklanan problemlemlerde var. eşim işten gelir bize yemek yapardı kaldırırdı :( yanımızda tek bi yakınımız olmadı malesef bu dönemde. şu an daha yeni yeni düzelmeye başladım.bebeğimle olabilmenin tadını daha yeni çıkartabiliyorum..

size söyleyebiliceğim lütfen sabırlı olunn,eşinizle dertleşin, stres sakın yapmayın.bol bol dua edinn.bebeğinizi sevin kucaklayın.yazdıklarınızı okuyunca yasadıklarım tekrar canlandı ve paylaşma gereği duydum.başınızı ağrıttım kusuruma bakmayın.hepinize bebişlerinizle bol sağlıklı,sıhhatli günler diliyorum.....

arkadaşım önce allah bağışlasın yavrunu çocuğun var ki derdin var ya olmasay dı diye düşün emzirmeye başlarken şekerli su damlat memeye bebek almaya başlar bırakıcağı zaman tekrar aynı şeyi dene ne güzel sütün de var hiç korkma memede ağlamaya başlarsa da şarkı söle pışpışla sırtını sıvazla ayağını okşa baka bakalım sakinlşecek mi ben öle yapıyom sakinleşiyo sütüm az olmasına rağmen

bebeğim 7. ayında şimdi hala emmiyor kızlar, peki ben bu zmana kadar ne yaptım ? pes etmedim yılmadım sağa sağa anne sütünü verdim, şimdilerde yavaş yavaş sütüm azaldı kesilecek gibi, çok şükür 7. ayına kadar anne sütünü doya doya aldı bebeğim

Back