• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeim emmiyoorrrr, ldracam

aybuke07

İKİ AŞK ANNESİ ZAYIFLIYOR
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
6.614
95
363
Antalya
Merhaba anneler,
inanın duygularımı ifade etmek çok zor, gözlerim doluyor, kalbim acıyor

kızım daha 26 günlük,

ne yapacağımı şaşırdım, kızım 35 haftalık doğdu erken doğum ve kilosu zayıftı, 2 kez de sarılık geçirince doktor sarılığı ancak iyi beslenirse atar dedi, bu sebeble kızım iyi beslensin diye sürekli sütü sağıpta verdim ve nihayet kilosu yerine geldi diye dünden beri kızma meme vermeye çalışıyorum,

ama memeye gelir gelmez çığlığı koparıyor, ağlayacağım diye mosmor kesiliyor, omuzuma koyunca susuyor, sakinleşiyor, tekrar meme veriyorum, çığlığı basıyor,,dün 12 saat neredeyse aç kaldı ama bana mısın demedi
kızlar ağlaya ağlaya kendimi helak ettim, çocuk beni resmen dışladı, kabullenmiyor,

birçare arıyorum, ne yapmalıyım, bu şekilde devam edersek, aldığı kiloyu da vermeye başlayacak, iki arada kaldım

sütüm de kesilecek diye korkuyorum, daha 40 ı bile çıkmadı kızımın yaaa, anne sütünü bu kadar az mı alacak benim zavallı yavrum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

benimle aynı şeyleri yaşamış annelere seseleniyorum, ne yapmalıyım, bana akıl verin, çözüm neeeee???senağlamasenağlamasenağlama

2 gündür perişanım, kızımın gözlerine bile bakamıyorummmsenağlama

benim bebegimde ilk baslarda gögsümü almiyordu. hastane de hemen bana emzirme nasligi getirdiler. bebek onu dili ve damagi arasinda daha iyi kavrayip emebiliyordu. hastanede 1 hafta kaldim. orada da sürekli deneme yapiyordum ama 2,5 hafta sürdü mememe alismasi. takiyordum emiyordusonra cikarip gögsümü veriyordum. sansliysam devam ediyordu yoksa yine yaygara. gögüs ucum daha yumusayip belirginlesince sanirim kendi de kabul etti emmeyi. belki sizinkinin de böyle birsey ihtiyaci vardir ama iste dezavantaji o basligada alisabilir...
bir de önerebilecegim uykuluyken deneseniz bir de...

emzirme başlığını hiç duymadım, eczanede mi satılıyor, sana neden kullandırdılar yani emem ucu olmadığı için mi, yoksa başka bir nedeni var mıydı,

uyurken de deniyorum olmuyor yaaaa, her şeyi denedim ama sürekli ağlıyor memeyi görünce, kollarımdan kendini atacakmış gibi çırpınıyor

bence moralini hiç bozma almıyorsa sende sütünü sağmaya devam edip bebeğine anne sütü vermeye devam et.. soruna cevap veremiyorum belki ama doğumdan sonra insanın psikolojisi çok bozuk oluyor bunu ancak yaşayan bilir. hiç üzme kendini burda bi arkadaşımın bebeği 17 günde emmeyi bıraktı sütünüde sağmadı mamayla büyüdü.ben 1 şubatta işe başladım gün içinde sağıyorum.bebeğin ne güzel kilosu artmış umarım devam eder

benim kızımda bi ara bıraktı memeyi sana tavsiyem sakın pes etme uyutup emzir.öyle öyle alışır hiç üzülme mutlaka düzene girer.üzülürsen sütün çekilebilir.

bende de 2,5 aylıkken aynı sorun olmuştu biz malesef bu sorunu aşamadık uyanıkken mümkün değil almıyor memeyi ancak geceleri uyuyor olduğu vakit emziriyorum diğer zamanlar sütümü sağıp veriyorum Allah kolaylık versin şimdi benim kızım 5 aylık oldu hala aynı sorunlarımız devam ediyor

canım öncelikle bebeğini güle güle büyüt...
aynı sıkıntıyı ben de yaşadım,benim oğlum da 37 haftalık doğdu,sarılık geçirdi...beni emmiyordu,hem emmeye gücü yoktu,hem de benim meme uçlarım yoktu...bize de mama verdirdiler,sarılığı öyle geçti
yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım...ağlamaktan helak oluyordum...o temmuz sıcağında saatlerce kan ter içinde mücadele verdim...bi de herkes bi şey söylüyor,anne kahroluyor...o toy,acemi,şaşkın hallerimizi kimse anlamıyor niyeyse...
sakın pes etme...sonunda sen kazanacaksın...öncelikle eczaneden silikon meme ucu alabilirsin,meme ucun yoksa çok işe yarıyor...benimki onunla alıştı,1 ay sonunda normal emmeye geçti
bi de hilesi var...onu göğsüne yapıştır,yukardan biberonla mama ya da senin sağılmış sütünü damlatın...bebek onu yalaya yalaya emmeye alışıyor...
hiç canını sıkma,kendine inan...bak benim oğlum 7 aylık oldu hala emiyor çok şükür...
tekrar geçmiş olsun canım,başarılar diliyorum

Aybuke07,

öncelikle sen moralini yüksek tutmaya çalış,
mutlaka 3 saatte bir medelanın elektrikli mini pompası ile sütünü sağıp poşetlere doldurup sakla... Sonra çok işine yarayacak...
Bilmeni isterim ki, benim de göğsümün ucu yoktu ve silikon ucu da almadı bebeğim, hemşiremiz bir yöntem önermişti benim çok işime yaradı. Ucu açılmış bir şırınga ile önce göğüs ucunu çekip bebeğe veriyordum, sonunda eme eme göğüs ucumu çıkardı bebiş. Şırıngayı 10-15 gün boyunca her emzirmeden önce kullandım..

Kolay gelsin sana....

benimkide aynıydı emerken kıyametler kopuyordu.bende 2 ay kadar meme ucu kullandım aralarda yavaş yavaş memeyi verdim.bende meme uçlarını tam kavrayamıyorsa hava yutuyordur gazdan bağırıyordur.uç kullanmayı dene istersen erken doğan bebekler genelde emme problemi yaşıyor.pes etme 9 aylık oldu hala emiyor

emzirme başlığını hiç duymadım, eczanede mi satılıyor, sana neden kullandırdılar yani emem ucu olmadığı için mi, yoksa başka bir nedeni var mıydı,

uyurken de deniyorum olmuyor yaaaa, her şeyi denedim ama sürekli ağlıyor memeyi görünce, kollarımdan kendini atacakmış gibi çırpınıyor

Benim aklima bebegin agzinda yara olmasi geldi. pamukcuk diyorlar sanirim o oldugu zaman cani yanar ve emmezmis. Tedavside karbonatli suyu gogsune sureceksin, tabi su kaynamis ilinmis olucak . O sekilde emzireceksin bide temiz bezle bebegin agzina surebilirsin. Insallah ise yarar.Gecmis olsun

aybükecim aklıma ne geldi
memeye yaklaştırırken kendini kasıp geriye doğru itiyor benim oğlum da bazen
resmen güreşiyoruz
ama bunu çok sinirliyken yani çok aç olduğunda yapıyor genelde
sağılmış sütünden az bir miktar verip ardından kendi göğüsünü dene bir dene
kafasına kolunla destek olup memeye doğru bastırmak gerekiyormuş
bu arada prensesinin göbişi senin göbişinin üzerine denk gelecek şekilde tamamen tüm vücudu sana dönük olmalıymış doğru pozisyonda emzirmek için
en azından denenebilir bence
ben bu pozisyonu uygulamaya başladığımdan beri göğüs ucum daha az acıyor

kızlar çok teşşekkür ederim, inanın moral veriyorsunuz, bu yazıyı yazdıktan 2 saat sonra bebeğimin açlıktan ağlamasına daha fazla dayanamayıp biberonu verdim, belki ona kötülük ediyorum evet ama yüreğim elvermedi onu öyle görmeye, ne yapalım gözümü kararttım, kızım sütünü kısmeti ne kadarsa o kadarını içiecek artık, inşallah süt sağma pompaları sütün kesilmesine izin vermez, ama ben ara ara meme verme çalışmalarına devam edeceğim

bir de büyüklerimden şu öneriyi aldım ama denemedim siz ne dersiniz, meme başına bal sür dediler, sizce de uygun olur mu?

canım öncelikle sakin olmalı ve tüm metotları arka arkaya deneyip bebeği şaşırtmamalısın.deneyimli bir anne olarak sana tavsiyem kesinlikle biberon verme hatta bence göğüs ucun için başlık falan da deneme.sütünü sağ ve kaşıkla ver ki bebişin emme isteğini senin göğsünde gidersin.ama kaşığı da dolu dolu olmasın bu defa da göğsünden gelen sütü az bulup emmek istemez bebişin.aç bırakma yavrucuğu ama biberon değil kaşık kullan.inşallah düzelir canım...

kızlar çok teşşekkür ederim, inanın moral veriyorsunuz, bu yazıyı yazdıktan 2 saat sonra bebeğimin açlıktan ağlamasına daha fazla dayanamayıp biberonu verdim, belki ona kötülük ediyorum evet ama yüreğim elvermedi onu öyle görmeye, ne yapalım gözümü kararttım, kızım sütünü kısmeti ne kadarsa o kadarını içiecek artık, inşallah süt sağma pompaları sütün kesilmesine izin vermez, ama ben ara ara meme verme çalışmalarına devam edeceğim

bir de büyüklerimden şu öneriyi aldım ama denemedim siz ne dersiniz, meme başına bal sür dediler, sizce de uygun olur mu?

Bildigim kadariyla 1 yasina kadar bal ile sutu onermiyorlar doktorlar.Bence doktorunla bir gorus. Senin buyuklerini bilemem ama bizimkilere baksan onlarda kundak yap diyor ben ciddiye almiyorum. Cunku saglikli degil, umarim kisa zamanda duzelirsin

emzirme basligi dedigim diger arkadaslarin yazdigi silkon meme ucu aslinda. benim denedigim diger bir yöntemde memeyi almamak icin kendini yirttiginda sakinlestirmek icin emzik vermek ve o sakinlesince emzigi cikarip hemen mememi agzima tikamak. her zaman ise yaramiyor hele ki sütün geldigini anlayinca yine bagirmaya devam edebiliyor. ancak ki uyku sersemi olmasi lazim. bir de bunu dene istersen
bali kesinlikle önermiyorum .Bebeginizin ilk yilinda sizi neler bekler kitabindan alinti yaparak yaziyorum: "
Balin bos kalori vermek disinda cok az faydasi oldugu gibi ayni zamanda hastalik riski de tasir.
Clostridium botulinum sporlari icerebilir, bu eriskin icin zararsizdir ama bebeklerde kabizlik, emmede gücsüzlük , istah azalmasi ve uyuklama gibi belirtilerin görüldügü botulizme neden olabilir.nadiren ölümcül olan, ama ciddi bir hastalik botulizm zatürreye ve su kaybina neden olabilir "

Belki annelerimiz kullandi bizlere birsey olmadi ama milyonda bir riski bile bebeklerimiz icin almaya degmez.size kolay gelsin. umarim bebeginiz emmeyi ögrenir...

aybüke şimdi aklıma geldi,ben bi de sütümü ağzına sıkıyodum,süt geldiğini görünce kendisi de emmeye başlıyodu...bu yöntemlerin hepsini dene canım...bi de sinirliyken,çok açken,huysuzken değil de,sakin,mutlu,keyifli olduğu zamanlrı kollamaya çalış...sinirliyken ve çok açken inat edip hiç emmiyorlar...

Sakın bal falan sürme, 1 yaşına kadar bebekler için bal çok riskli...Allah korusun bala alerjisi vardır bilemezsin....İlla tatlı bişey sürüp denemek istiyorsan Multi-tabs D Vitamini çok tatlı onu sürmeyi dene ....

önce senin üzülmemen lazım sütün kesilmesin .sen ondan inatçı çık bırakma mücadeleyi anne sütü almasını sağla. sağmak ona tembellik alıltırır bence hazıra alıştı açlıktan ağlıyo .memeyi emmeyi bi keşfetse sorun çözülür sakin sakin memeyi ağzına ver ucununda olması önemli tabi

aybüke şimdi aklıma geldi,ben bi de sütümü ağzına sıkıyodum,süt geldiğini görünce kendisi de emmeye başlıyodu...bu yöntemlerin hepsini dene canım...bi de sinirliyken,çok açken,huysuzken değil de,sakin,mutlu,keyifli olduğu zamanlrı kollamaya çalış...sinirliyken ve çok açken inat edip hiç emmiyorlar...

benim bebeğin ağzına sürekli sütüm damlıyor zaten, ama bir türlü almıyorrr, hatta ağzında bekletiyor, ağzınaa süt birikiyor dolup taşıyor, yine de emmiyor yaa, dışına atıyor sütü, bgün nasıl olduysa bir yarım saat emdi, o yarım saat hayatımın en güzel yarım saatlerinden biriydi hiç bitmein istedim, ama bitti bir daha da almadı, gece yine denemeye devam edeceğim, bugün bütün gün kucağımdan indirmedim emsin diye kollarım belim koptu uyuştu resmen, ama bir daha emmedi, gece de denemye devam edeceğim emsin diye

Back