• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin doğumdaki kafa çevresi(hc) değerini yazar mısınız?

bulutumsubiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2022
329
113
33
32
Merhaba ben 35 haftalık hamileyken bebeğimin kafa çevresi 34 cm çıktı çok üzüldüm çünkü zaten doğum anında ortalama 33.5 oluyormuş netten öğrenmeme göre. Bir sıvı birikimi yok bu yüzden normal diyor doktorum şükür. Ama yine de sizden de birkaç örnek duyarsam iyi olacak bakalım bebişler kaç cm kafa çevresi ile doğmuş

Merhaba ben 35 haftalık hamileyken bebeğimin kafa çevresi 34 cm çıktı çok üzüldüm çünkü zaten doğum anında ortalama 33.5 oluyormuş netten öğrenmeme göre. Bir sıvı birikimi yok bu yüzden normal diyor doktorum şükür. Ama yine de sizden de birkaç örnek duyarsam iyi olacak bakalım bebişler kaç cm kafa çevresi ile doğmuş
Lütfen görenler yazsın

Genetik bir durum olabilir mi?
Eşiniz ve sizin kafa yapılarınız nasıl?

34 cmle doğum yaptım benim bebeğimin kafa çevresi haftasına göre geriden geliyordu yeğenim de 36 cm kafa çevresi ile dünyaya geldi şimdi 21 aylık bıngıldağı hala açık ve tam bir koca kafalı bıdık 😂

34 cmle doğum yaptım benim bebeğimin kafa çevresi haftasına göre geriden geliyordu yeğenim de 36 cm kafa çevresi ile dünyaya geldi şimdi 21 aylık bıngıldağı hala açık ve tam bir koca kafalı bıdık 😂
Çok teşekkür ederim daha 2 Cm hakkımız var gibi hissettim ☺️ Herhalde benimki de öyle olacak

33-37 cm arası yenidoğanda normal diye biliyorum. Sizin ultrason sonucunuz ileri mi haftasına göre? Genetik de olabilir aşırı bir fark yoksa hemen evham yapmayın.

36 cm dogdu. Ne alaka ki kim size bi durumu evham yaptirdi. Anne baba boylariniz kac ?
Bizim 1.70 1.85 boylarimiz e dogal olarak bebek te haftasindan onde gidiyordu. Ama koca kafali fln degil

36 cm dogdu. Ne alaka ki kim size bi durumu evham yaptirdi. Anne baba boylariniz kac ?
Bizim 1.70 1.85 boylarimiz e dogal olarak bebek te haftasindan onde gidiyordu. Ama koca kafali fln degil
Bizim de boylarımız uzun benim de uzun. Kafalar büyük değil de. Bizim ayrıntılıda başka doktor epey kötü senaryolar çizmişti Manisa’da. Sonra İzmir’de daha iyi bir doktor bulduk. Bu doktor kötü şeyler demiyor ama öteki benim psikolojimi öyle bir bozmuştu Kİ. Bir de böyle önden önden gidince korktum rabbime emanet çok teşekkür ederim yorum yaptığınız için

Doğum zamanı yaklaştıkça doktorlar bebeği önde ölçmeye başlıyorlar! Çok gördüm bunu. Takılmayın. Zaten planlı sezaryen olacakmışsınız.

39 haftalık 35 cm doğdu.

Back