Bebeğinize vuran çocuga tepki

öncelikle o eve sen bir daha gitme.
sana da gelirlerse de herkes cocuguna lütfen sahip cıksın. kötü bir şey yapaşamak istemiyprum gibisinden bir şey diyebilirsin. daha tatlı ama manası bu olsun.
5 yaşındaki cocuk da cocuktur. kafası ermez. hırcınlıgı da belli ki kardeşinden. ilgisi bölünmüş.
e seninkini teyzen sevmiş o gene sevgisiz kalmış. tepkisinide göstermiş.
bu tepkilere kayıtsız kalındıkca ve tepkilerini görmezden gelindigi için cocuklar tepkilerini abartmaya başlarlar: bu yüzden ailenin ve cocuıgun bilen biri ile görülşmesi gerekiyor.
eger bu yapılmaz ise kendi kardeşine zarar veren bir cok cocuk var. yada son anda kurtarılan filan..
sen kendi cocugun dahil diger cocukları bu cocuk ile yalnız bırakma.
cocuıga da cok üzüldüm. ne yaptıgını bilmeyen bir cocuk ve onu yonlendirmeryi bilmeyen bir aile....

Evet aynı durum bu şekilde... Bu dediklerinizi çok kez anlatmaya çalıştım ama ne çare...Azıcık ellesin azıcık baksin diye diye bu şekilde oldu.

Allah biliyor ben oğlumun böyle olmasına sebep olmak istemiyorum. Güzel yetiştirmek istiyorum.:KK43:

Bi kere desem bi ton lafımı+bi daha gelmeme dahil bir sürü geri dönüşü olacak bana.. vurma olayı ilk kez oldu ama tutmasam daha önce olacaktı. Kendi minik kardeşine neler yapıyor görseniz. Kolunu başını sıkıyor bingildagina vuruyor falan. Çok korkunç.
Ay gelmesin işte çocuğuna sahip çıkıp terbiye edemiyorsa. Siz ona kızınca onların ki kıymetli sizinki mi kıymetsiz canım. Çocuğum söz konusuysa minicik bebeğimin canı yanacaksa hiç görüşmem. Sinir olurum öyle insanlara da. Başkasının çocuğuna zarar verirken çocuklarını uyarmazlar bi de tepki alınca tepenize çıkarlar. Siz cevap vermezseniz koruyamazsınız bebeğinizi. Sorun da çocukta değil onu şımartan ebeveyninde.

4 yaşındaki çocuk, anlamaz diye bir şey yok.. Eğitilmeyen, öğretilmeyen çocuk vardır.. Bu konuda hatalı, anne ve babası.. Sen çocuğa güzelce izah edersen, her şeyi anlar..
Ayrıca da 5 aylık bir bebeği de öyle ulu orta yerde bırakma. Teyzen geldiğinde de, kucağından indirme.. Açıkca rahatsızlığını dile getir.
Ben teyzeme bir şey diyemem, ayıp olur dersen, kanguru al, bebeğini sırtında ya da kucak kısmın da olur. Çocuğuna da zarar veremez..

Teyzem .önce yataktan oğlumu aldı, sonra minderi aldı koydu yere üstüne de oğlumu yatirdi canım.

bebek senin güzelim ve bence hiç ama hiç çekinip utanmana gerek yok. baktın çocuk bebeğine yanaşıyo al hemen bebeği kucağına. yarın birgün Allah korusun, kafası daha yumuşak bıngıldağı açık, kafasına bişi vurabilir gözüne bişey yapabilir. hiç ama hiç çekinme. sana pinpirikli desinler boşver. sen koru yavrunu

Ben çocuktan daha çok teyzenize kızdım...Getirdin madem sahip cikacaksin çocuğun yaramazsa...Böyle insanl ara çok kızıyorum resmen eşkiya gibi cocuk yetiştiriyorlar...Ben de az önce iki yaşındaki oğlumu parka götürdüm .Ordada böyle bir cocuk var di diğer çocuklara hiç rahat vermiyor...Neye dokunsalar benim benim diye tutturuyor vurmaya kalkıyor...Diger cocuklar bir rahat salincaga binemedi...Benim oglumada vurmaya kalktı yapma etmeden de anlamıyor babanneside uzaktan seyrediyor.Azarla korkut diyor bana..Kendisi mudahele etmesi gerekirken...Zaten hep bos veren ilgisiz ailelerin yüzünden cocuklar bu sekilde davranıyor bence...Kapıyı acmayiverin evde yoktum,banyodaydim,balkondaydim duymadım dersiniz bir iki defa boyle yaparsan bir daha gelmez zaten..Valla ben istenmeyen misafirlere böyle yapiyorum ... Kusersede küser hiç birşey evladinizdan daha değerli değil sonuçta...

valla benim çok sık görüştüğüm arkadaşımın oğlu ile benim oğlumun arasında 1 yaş var ,inanılmaz saldırgan bir çocuk kavgaya meyilli babasına çekmiş maşallah :))) bize ne zaman gelse çocuğumu tembihliyorum o sana vurunca sende vuracaksın diye ki biz hiç vurmayı öğretmedik diye sürekli dayak yiyen çocuk haline geldi,bundan yaklaşık 1 yıl önce geldiler bu seferde karına yumruğu öğrenmiş kaç kez vurmuş çocuğuma bilmiyorum sabaha kadar kustu çocuk öyle böyle kusma değil yalnız ,aradım ve arkadaşıma söyledim sabaha kadar kustu diye , kendisi de doktor bu arada üşütmüştür dedi ve ertesi gün hiç birşey yoktu çocukta nasıl üşütmeyse, o gün bugündür görüşmüyorum arkadaşımla, herkes çocuğuna sahip çıksın yani, benim çocuğum kıymetli herkesin olduğu gibi ,2 kayıp sonrası doğdu o derece kıymetli, herkes çocuğuna sahip çıksın

4 yaşındaki çocuk anlamaz diye bir şey yok. 2 buçuk yaşındaki çocuk anlıyorsa yapma oğlum o daha çok küçük minik bebek o da senin gibi abi olacak birlikte oyunlar oynayacaksınız dediğimde anlıyorsa 4 yaşındaki çocuk da anlar.. İş annede biter kşmse kusura bakmasın.. Siz de açık açık söyleyin teyzeniz de gelecekse illa yanında çocuk getirmesin..

İlginin başkasına kaydığında hırçınlaşması, kıskanması çok normal. Çocuk işte deyip geçiyoruz ama bunun yerine annesi-babası çocuğun yaşına inerek başkasına zarar vermenin ona hiç yakışmadığını, bunun kötü birşey olduğunu, onu da sevdiklerini anlatmalı. (Belki yapıyorlardır bilemem tabii.) Bu biraz hırçınlığını azaltır. Zamanla da büyür ve bırakır bu davranışını.

Çocuktan çocuk olmasını bekleriz, doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü ebeveyn öğretecek. Evet belki yaptığı şeylerin kötü olduğunu bilebilir ama bilinçsiz yapıyor olabilirler, çocuk psikolojisi dipsiz bir kuyu.

Bir çocuğa hırçın olduğunu söylerseniz başka bir davranışta bulunmaz sürekli hırçınlığını belli edecek davranışta bulunur. Tam tersi olarak 'hayır ben hırçın değilim' deyip başka davranışlar sergileyemez.

Ebeveyn olmak gerçekten çok zor. Sadece doğurup yedirip içirip anne-baba olunmuyor maalesef.

Benim için arkamdan şimdiden çocuğunu kucağından indirmez diyorlar mis anneme sizde öyle olun. Görmemiş desinler simartiyor desinler boşverinn. Misafir gelmeden herseyi koyun masaya mutfağa gitsenizde indirmeyin kucaginizdan. Benim takıntım daha başka maalesef taciz vs olmasın diye daha çok ama şiddete de izin vermem

valla benim çok sık görüştüğüm arkadaşımın oğlu ile benim oğlumun arasında 1 yaş var ,inanılmaz saldırgan bir çocuk kavgaya meyilli babasına çekmiş maşallah :))) bize ne zaman gelse çocuğumu tembihliyorum o sana vurunca sende vuracaksın diye ki biz hiç vurmayı öğretmedik diye sürekli dayak yiyen çocuk haline geldi,bundan yaklaşık 1 yıl önce geldiler bu seferde karına yumruğu öğrenmiş kaç kez vurmuş çocuğuma bilmiyorum sabaha kadar kustu çocuk öyle böyle kusma değil yalnız ,aradım ve arkadaşıma söyledim sabaha kadar kustu diye , kendisi de doktor bu arada üşütmüştür dedi ve ertesi gün hiç birşey yoktu çocukta nasıl üşütmeyse, o gün bugündür görüşmüyorum arkadaşımla, herkes çocuğuna sahip çıksın yani, benim çocuğum kıymetli herkesin olduğu gibi ,2 kayıp sonrası doğdu o derece kıymetli, herkes çocuğuna sahip çıksın

Hayretler içinde okudum. Herkesin çocuğu kıymetli deyip karşılık olarak sizinde yumruk vurmanızı istemeniz çok çelişkili. Madem çok kıymetli çocuğunuz arkadaşınızla ilişkinizi kesin. Kimsenin çocuğu kimseye vuramaz o zaman.

Kendini savunabilen çocuk olacağını düşünüp saldırgan bir çocuk yetiştirmiş olabilirsiniz. Yarın öbür gün bu çocuk büyüdüğünde kendisine gelen ilk tehdit sandığı şeyde saldıracak, belki dövecek, en kötüsü belki öldürecek. Belki iyi birşey öğrettiğinizi düşünüyorsunuz ama istemeden potansiyel katil yetiştirmeyin. Yok artık oha demeyin, küçükken kediye köpeğe saldıran çocuk büyüdüğünde karısına, kızına veya dışarıda gördüğü herkese saldırıyor. İsterseniz bu istediğiniz davranışı bir uzmana sorun.

Y
Merhabalar,

Akşam eşimin teyzesi ve onun dört yaşındaki torunu on dakikalığına bana uğradılar. Saat akşam on falandı.

Oğlum beş aylık, uyku vakti de gelmişti.
Neyse konuya gireyim.

Gelen küçük yeğenin de 2 aylık kardeşi var. Ve bundan kaynaklı aşırı bir kıskançlığı ve inatçılığı oluştu. Yapma dendiği halde insanın gözünün içine baka baka yapıyor.yasitlarina göre de boyu ve kilosu çok çok fazla. 30 kilo.

Oğlanın salıncağı var ona biniyor duvara vura vura sıkınca korktuğu bir top var korkuyor dediğim halde hızlıca sıkıyor falan. En sonunda da oğluma vurmaya kalktı biraz vurdu da eşimin teyzesi tutmasa daha da vuracaktı. Bi an domdum kaldim... Ne diyeceğimi şaşırdım. bi daha gelmeyeceğim size diyebildim. Teyzem de yapmasına kızım dedi biraz kızdı...

O da bebek daha farkındayım ama azıcık bile dinlemiyor...Fiziki yapı olarak da kuvvetli o gelince oğlumu nasıl kollasam diye öyle bir strese giriyorum ki bilemezsiniz.teyzem de yere yatirdi oglumu sevmek için , kız ustune düşecek diye nasıl korktum...

Herkesin evladı kıymetli, o da yeğenimin onu da çok seviyorum ancak önce kendi çocuğum yani... Çok üzüldüm akşam, bişey yapamamak da canımı sıkıyor her seferinde...

Tavsiye edebileceğiniz bir şey/tecrübemizle varsa söyler mısınız? Çünkü her akşam ya gelirse diye tasalanmaktan yoruldum, kendi bu halime de üzülüyorum.
Yapma kelimesi kullanilmamalidir. Hem cocugun ailesi hem cevresi surekli yapma yapma dur dokunma derse cocuk inatla yapacaktir. Bunun yerine neden yapmamasi gerektigi kisa ve net bi sekilde aciklanmali cocuga alternatif seyler sunmalisiniz.

Mesela top varmis sesinden korkuyornus bebeginiz ve siz yapma demissiniz bunun yerine elindekinin onemsiz oldugunu ve daha guzel baska bir oyuncak vereceginizi hissetmeli

ben çocuğun velisine göre davranıyorum.
yani onlar mukayyet oluyorsa, sıkıntı yok, çocuk der geçerim.
ama büyükler başıboş bırakmışsa, alınana gücenene bakmam, çocuğu ben uyarırım ve uzaklaştırırım. anlatırım.

Cocugunuzu siddete yonlendirerek en buyuk kotulugu yapiyorsunuz farkinda misiniz? Simdi kendine vuran oyun arkadasina vuracak sonra istedigini vermeyen arkadasina sonra istedigi olmadi diye size vurmaya calisacak. Okula baslayinca siddet egilimli bir ogrenci olacak lisede kavgaci evlenince esine dayak atan koca.

Cocugunuzun gelecegini yukarida yazdigim gibi cizmek uzeresiniz. Erkek evlatlarina vur kir diye yetistiren zihniyet masum degildir. Siz cocuga siddeti normallestirip kabul ettiriyorsunuz. Cok ciddi bir durum bence

4 yaş neden anlamasın, annesi hatalı. Kızım 3.5 yaşında kardeşi 10 aylık ve deli gibi kıskanıyor.hic vurması vuramaz da. Benim tavrim hep şu şekilde. Aaa ablası bebek seni istiyor,kızım bak sana güldü,hadi kardeşinle oyna vs vs

Valla yanlış anlarlarsa anlasınlar , arkamdan konuşurlarsa da konuşsunlar hiiiiiç umrumda olmaz benim.evladımdan daha kıymetli değil.bu milletin zırt bırt gelip bebek sevme huyunuda uyuz oluyorum.bende doğum yaptığım zaman kayınvalidem, eşimin bahanesi gelip duruyorlardı.küçucuk bebeğimi kış günü öpüp duruyorlardı.hasta edecekler çocuğu.bi de bebek küçük uyku saatimiz belli değil lohusa halimle tek başıma ev her zaman düzenli olamayabiliyor.bi de onun dedikodusu.gelecekler yine diye stres oluyordum.zaten sinirli insanım ben.en sonunda tepem attı.eşime baya söylendim.benim ailem bile gelip durup rahatsız etmiyo beni.onun annesini mi çekicem.sonuç olarak 6 aydır eve kabul etmiyorum.sene de 2 kere görsün yeter.ayni sehirdeyiz diye ikide bir görüşmek zorunda degilim

Cocugunuzu siddete yonlendirerek en buyuk kotulugu yapiyorsunuz farkinda misiniz? Simdi kendine vuran oyun arkadasina vuracak sonra istedigini vermeyen arkadasina sonra istedigi olmadi diye size vurmaya calisacak. Okula baslayinca siddet egilimli bir ogrenci olacak lisede kavgaci evlenince esine dayak atan koca.

Cocugunuzun gelecegini yukarida yazdigim gibi cizmek uzeresiniz. Erkek evlatlarina vur kir diye yetistiren zihniyet masum degildir. Siz cocuga siddeti normallestirip kabul ettiriyorsunuz. Cok ciddi bir durum bence

Geleceğin potansiyel katilleri böyle yetişiyor işte. Bugün kediye köpeğe şiddet uygulayıp öldüren yarın insan öldürüyor. Bugün arkadaşına vuran yarın insan vurur. Bir de matah birşeymiş gibi anlatmış arkadaş. Ona sorsan çocuk kendini savunmayı öğreniyor.

O da cok kucuk bi de laftan anlamiyosa daha da sikinti.. Mumkun oldugunca az gidip gelin birbirinize en iyisi

Gitsin kendi kardeşini sevsin çocuk.ne diye senin çocuğunu görmeye getiriyorlar.onların gelme ihtimali olduğu günlerde bebeğini al.odana git.eşine hayatım bugün çok yoruldum de.bebegi uyur.uyuma numarası yap...ya da eşine soyle.hayatim ben dersem yanlış anlasilir.sen soyle.bak bebegimize birşey olacak canı yanacak de.biz onun ailesiyiz.o savunmasiz.bizim.korumamiza muhtaç o babası falan de.erkekler pek sever böyle laflari.içlerindeki koruma iç gudusunden dolayi.en güzeli eşin uyarsin.sen dersen yanlış anlaşılabilir ya da takmayabilirler.. .baktin eşinde uyarmiyo umursamiyo o zaman iş sana düşüyo.bebegin için açacaksın ağzını.küsen küssun

Teyze izin sevgisini kiskaniyordur. Teyzeniz size çocuk yokken gelecek. Yanlış anlamadiysam teyzeniz bu çocuğa bakıyor. Açık açık söyleyeceksiniz. Teyze bu böyle olmuyor, yanındayken kıskanıyor seni. En iyisi mı ona bakmadigin zamanlarda gel rahat rahat sev diyeceksiniz.

X