Bebeğinize vuran çocuga tepki

Bu arada benm bir arkadaşımında kızının vurma, yolma huyu var... Arkadaşım eve kapattı kendini kimseyle görüşemiyor..kimse istemiyor zaten o da farkında ve haklılar diyor
Benim de görüşesim gelmezdi sonuçta 2 sohbet mi edeceğim yoksa aman çocuğu çocuğuma vurmasın diye peşinden mi koşturacağım anlamazdım

Yapacak bir sey yok,herkul cussesinde de olsa 4 yasindaki cocuk cocuktur. Siz bebeginizi koruyup kollayacaksiniz, oyle dondum kaldim demekle olmaz.

walla canım senin de ihmalin yok değil. küçücük bebek emeklemez etmez. tutun kucağınızda, yatırın yanınızda. yürüse hadi tutamazsın sürekli ama minicik o koyduğun yerde durur. ne kadar hareket edecek ki

benim de bir yeğenim var 2 yaşında acayip yaramaz. o geldiği zaman biz sürekli bebekle kucak kucağayız. yan yana da olsalar sürekli elimiz üstünde. bu çocuk böyle yaramaz herkes farkında. yerinde durmuyo kimse onu tutmuyo. biz bebeğimize sahip çıkıyoruz.

walla canım senin de ihmalin yok değil. küçücük bebek emeklemez etmez. tutun kucağınızda, yatırın yanınızda. yürüse hadi tutamazsın sürekli ama minicik o koyduğun yerde durur. ne kadar hareket edecek ki
Dönmeye çabalıyor yatağın üstünde donemiyor diye ben yere yatırıyorum minderi üstüne onlar da biliyor aldı minderi koydu yere yatırdı bebeği. Yapma diyemiyorum ki.

Evet işte. Ben bişey desem bi ton lafımı edecekler biliyorum ama kendileri de etkili şekilde uyarmiyor.. çocuk dinlemiyor kimseyi.
Geçen sağlık ocağnda oğlum annemin kucağında otururken bi kız çocuğu geldi kardeş kardeş diye.sevcem derken işaret parmağı gözüne değdi kızda küçük zaten ne bilsin göze girse nolur bilemez..annem tuttu kızın elini sever gibi yaptı... Sonra da bana dedi böyle şeylere dikkat et o da çocuk gözüne girse parmağı Allah korusun çok ağlarsn ama geri dönüşü yok.böyle şeyler de utanma sıkılma, söyleyemedim edemedim olmazz" hü hüüü "çok ağlarsın dedi :dua:....haklı

Dönmeye çabalıyor yatağın üstünde donemiyor diye ben yere yatırıyorum minderi üstüne onlar da biliyor aldı minderi koydu yere yatırdı bebeği. Yapma diyemiyorum ki.

bebeği mindere yatıran teyze mi 4 yaşındaki mi

Benim de görüşesim gelmezdi sonuçta 2 sohbet mi edeceğim yoksa aman çocuğu çocuğuma vurmasın diye peşinden mi koşturacağım anlamazdım
İstemez tabi... Millet kafa dağıtmaya çıkıyor... Çocuğunu yoldurmaya değil...artk bu huyunu unutana kadar avm falan gezecek bir süre...:110:

4 yaşındaki çocuğa ne söylesen boş. sizi dinlemez.annesinin bu konuya yönelmesi gerekir.

sizin yerinizde olsam çocuğu öyle ulu orta yere yatırmalarına iizin vermem. hatta kucağımdan indirmem yada odasından çıkarmam. kimse kusura bakmasın annelerin görevi korumak.

Sorunu, eksisi olan insan biraz geri kalmalı bişeylerden diye düşünüyorum. Senin çocuğun sorunluysa hem hiçbişeyin eksik kalmayıp her yere gidip hem çocuğuna sahip çıkmaman çok itici bi davranış. 4 yaşında artık laftan anlaması lazım tamam yine küçük elbette ona kızılamaz ama teyzeye kızacaksın bu tip durumlarda. Biraz otorite kurun vurdurtmayın diyeceksin.

Yani sizin çocuğunuza vurması değil olay, o çocuğun gelişimi için de kötü. Her yere vurmak yapma deneni inatla yapmak nedir. Ben bu bebek teröründen bıktım vallahi. Avmde yolda çocuklar kendilerini yırtıyor gelip yabancılara vuruyorlar. Aileler sırıta sırıta geçiyor.
Açıkça söyleyin uyarın "sahip çıkın vurdurtmayın" diye.

Valla şiddet uygulayan çocuğa engel olamayan bir ailesi varsa sorun teyzenizde çocukta değil. Kim bilir kardeşi neler çekiyor. Resmen vurdum duymaz bir kadın. Ben olsam çocuğa kızardım. Daha önce yaptım madem teyzeniz laf dinlemiyor dikkat etmiyor.bir iki bağırın çocuğa. Onların evde otorite yok bellki belki çocuk sizden korksa yapmaz. Siz kızınca belki teyzenizdende kurtulursunuz. Çocuk gelmek istemez. Ağlıyacaktır çocuk ama umursamaya çalışmak lazım.çocukşar iktidar duygusuyla doğar. İktidar bellki o çocukta. Sizin evde iktidarın aizde olduğunu anlasın.Normalde böyle şeyler yapma taraftarı değilim. Ama terbiye 4 yaşta olsa ailede bitiyor. Kıskançlığı anlayabiliyorsa. Lafta anlar.Psikolaga götürsünler çocuğu. Birşey olmaz demeyin Allah korusun birşey olsa onlar umursıcakmı.

Sorunu, eksisi olan insan biraz geri kalmalı bişeylerden diye düşünüyorum. Senin çocuğun sorunluysa hem hiçbişeyin eksik kalmayıp her yere gidip hem çocuğuna sahip çıkmaman çok itici bi davranış. 4 yaşında artık laftan anlaması lazım tamam yine küçük elbette ona kızılamaz ama teyzeye kızacaksın bu tip durumlarda. Biraz otorite kurun vurdurtmayın diyeceksin.

Yani sizin çocuğunuza vurması değil olay, o çocuğun gelişimi için de kötü. Her yere vurmak yapma deneni inatla yapmak nedir. Ben bu bebek teröründen bıktım vallahi. Açıkça söyleyin uyarın "sahip çıkın vurdurtmayın" diye.
Bi kere desem bi ton lafımı+bi daha gelmeme dahil bir sürü geri dönüşü olacak bana.. vurma olayı ilk kez oldu ama tutmasam daha önce olacaktı. Kendi minik kardeşine neler yapıyor görseniz. Kolunu başını sıkıyor bingildagina vuruyor falan. Çok korkunç.

İki yaşında olsa anlamaz diyerek inisiyatif kullanılabilir ancak dört yaşındaki çocuk gayet anlar. Çocuktur anlamaz diye diye tepemize çıkartıyoruz. Sınırını anne baba cizemezse çocuk kendine göre bir sınır ayarlar ya da sınırsız olur. Sonra niye akran zorbalığı oluyor diye düşünür dururuz.

Bi kere desem bi ton lafımı+bi daha gelmeme dahil bir sürü geri dönüşü olacak bana.. vurma olayı ilk kez oldu ama tutmasam daha önce olacaktı. Kendi minik kardeşine neler yapıyor görseniz. Kolunu başını sıkıyor bingildagina vuruyor falan. Çok korkunç.

Yaparsa yapsın canım benim. Burda lafı yapması gereken sensin. Konuşursa konuşsun yani gelmese de gelmesin daha iyi olur gelmese zaten baksana.

Merhabalar,

Akşam eşimin teyzesi ve onun dört yaşındaki torunu on dakikalığına bana uğradılar. Saat akşam on falandı.

Oğlum beş aylık, uyku vakti de gelmişti.
Neyse konuya gireyim.

Gelen küçük yeğenin de 2 aylık kardeşi var. Ve bundan kaynaklı aşırı bir kıskançlığı ve inatçılığı oluştu. Yapma dendiği halde insanın gözünün içine baka baka yapıyor.yasitlarina göre de boyu ve kilosu çok çok fazla. 30 kilo.

Oğlanın salıncağı var ona biniyor duvara vura vura sıkınca korktuğu bir top var korkuyor dediğim halde hızlıca sıkıyor falan. En sonunda da oğluma vurmaya kalktı biraz vurdu da eşimin teyzesi tutmasa daha da vuracaktı. Bi an domdum kaldim... Ne diyeceğimi şaşırdım. bi daha gelmeyeceğim size diyebildim. Teyzem de yapmasına kızım dedi biraz kızdı...

O da bebek daha farkındayım ama azıcık bile dinlemiyor...Fiziki yapı olarak da kuvvetli o gelince oğlumu nasıl kollasam diye öyle bir strese giriyorum ki bilemezsiniz.teyzem de yere yatirdi oglumu sevmek için , kız ustune düşecek diye nasıl korktum...

Herkesin evladı kıymetli, o da yeğenimin onu da çok seviyorum ancak önce kendi çocuğum yani... Çok üzüldüm akşam, bişey yapamamak da canımı sıkıyor her seferinde...

Tavsiye edebileceğiniz bir şey/tecrübemizle varsa söyler mısınız? Çünkü her akşam ya gelirse diye tasalanmaktan yoruldum, kendi bu halime de üzülüyorum.
öncelikle o eve sen bir daha gitme.
sana da gelirlerse de herkes cocuguna lütfen sahip cıksın. kötü bir şey yapaşamak istemiyprum gibisinden bir şey diyebilirsin. daha tatlı ama manası bu olsun.
5 yaşındaki cocuk da cocuktur. kafası ermez. hırcınlıgı da belli ki kardeşinden. ilgisi bölünmüş.
e seninkini teyzen sevmiş o gene sevgisiz kalmış. tepkisinide göstermiş.
bu tepkilere kayıtsız kalındıkca ve tepkilerini görmezden gelindigi için cocuklar tepkilerini abartmaya başlarlar: bu yüzden ailenin ve cocuıgun bilen biri ile görülşmesi gerekiyor.
eger bu yapılmaz ise kendi kardeşine zarar veren bir cok cocuk var. yada son anda kurtarılan filan..
sen kendi cocugun dahil diger cocukları bu cocuk ile yalnız bırakma.
cocuıga da cok üzüldüm. ne yaptıgını bilmeyen bir cocuk ve onu yonlendirmeryi bilmeyen bir aile....

X