• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğinize sağarak mı süt veriyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ad1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ad1

birtek canım var.''oğlum'
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2007
3.894
63
116
44
Zonguldak
merhaba,15 günlük anneyim.bebeğime ilk gün mama verildiği için ve göğüs ucum küçük olduğu için şu anda beni emmek istemiyor.çok çabalıyoruz ama olmuyor ve ikimizde strese giriyoruz.ben göğsümü sağarak günde 3 kez de olsun anne sütü vermeye çalışıyorum.benim durumumda olan varsa günde kaç kez sağıp bebğinizi doyuruyorsunuz.ben bir sağışta 50 yada 60 ml süt sağıyorum.ama dediğim gibi günde sadece 3 en fazla dört kez verebiliyorum.teşekkürler.

konuyla ilgili yardımcı olamıyacağım zira deneyimim yok ama Maşallah bebişin çok tatlı Alalh hayırlı vehuzurlu bir ömür nasip etsin..
Yengemde görmüştüm silikon meme uçları var göğüse takılıyor onları deneyebilirsin istersen...

arkadaşım öncelikle allah analı babalı büyütsün...geçenlerde yine bu konuyla ilgili bir arkadaşıma yazdım..siz hatayı başta yapmışsınız.yeni doğan bir bebeğe ilk verilecek olan annenin o ilk sütüdür o çok besleyicidir ve her bebeğin alması gereklidir.ilk gün neden mama verdiniz anlamadım..gögüs ucunuz küçük olabilir benim birinde hiç uç yoktu ama eczanelerde göğüs uçları var onlarla ilk zamanlar biraz zorlandım ama emdikçe uç çıktı ve göğüs ucunu kullanmadan emzirdim.. bebek emdikçe hem süt çoğalır hemde siz eziyet etmemiş olursunuz kendinize ve bebeğinize..bence biberonu bırakın çünkü geç kalmış sayılmazsınız..zorlada olsa emzirin ama lütfen pes etmeyin..biberona iyice alıştırırsanız bırakması zor olur...allah kolaylık versin...

merhaba canımm. . benim yengemde bebeği 6 aylık oldu hala sağarak süt veriyor.pompa kullandı fayda görmedi eliyle sağıyor walla.ne diyim canım Allah yardımcın olsun ayrıca yeni doğan bebeğe mama verişini anlayamadm yani. .

Öncelikle hayirli olsun ve Allah anali babali büyütsün diyorum.Sizde bir cok annenin yaptigi hatalardan birini yapmissiniz.Hemen biberon vermissiniz.Bebeginiz ac kaliyor korkusuyla yapmis olabilirsiniz ama korkmayin bir sey olmaz.Mümkün oldukca emzirmeye calisin ve mama vermeyin.Pompa kullaniminda bebegin gögüsten cekecegi kadar süt cikmadigi icin sütünüz cogalmaz,aksine azalir.Pompayla sagmak oldukca zahmetli,cocugunuzu biberonun rahatligina siz alistirirsaniz,gögsünüzden cekme zahmetine katlanmaz.Bu konuda kararli olun biberonu kesin ve sadece gögsünüzü verin.Hemen olmasada bebeginiz bunu bir kac günde kabullenecektir ama pes edip arada biberon vermeyin.

merhaba,15 günlük anneyim.bebeğime ilk gün mama verildiği için ve göğüs ucum küçük olduğu için şu anda beni emmek istemiyor.çok çabalıyoruz ama olmuyor ve ikimizde strese giriyoruz.ben göğsümü sağarak günde 3 kez de olsun anne sütü vermeye çalışıyorum.benim durumumda olan varsa günde kaç kez sağıp bebğinizi doyuruyorsunuz.ben bir sağışta 50 yada 60 ml süt sağıyorum.ama dediğim gibi günde sadece 3 en fazla dört kez verebiliyorum.teşekkürler.

cnaım bende 1 buçuk aylık anneyim ve doğum izninen erken çıkmak zorunda kaldığım için çalışıyorum ilk mama verdikleri için biberona alışmıştır. keşke ilk sen emzirseydin!!! neyse ben de gece ve sbah sağıyorum işte saat 6 ya kadar yetiyor tabi isşe gitmeden bi kez emzirip çıkıyorj m evden

oncelikle Allah anali babali buyutsun.Bu konuda zannedersem ben size yardimci olabilirim ayni problemi yasamis bir anne olarak.Bende senin gibi cocugum anne sutu ile beslensin istiyordum.Hastahane de cok ugrasti doktor ve hemsireler ama gohus uclarim cok kucuk oldugu icin bebek tam ememiyordu.Benim ufaklik 8 aylik simdi buradaki doktorlarin tavsiyelerinden yola cikarak soylemek istiyorum.Bir bebegin normalde her 3 satte sut icmesi lazim.30 ml ile baslayip bu dozu her ay yukseltmek gerekli 30,60,90,120 gibi.Bilmiyorum turkiye de eczanelerde bulabilirmisin turkcesini soylemeye calisayim SUTCEKICISI diye bir alet var bu gibi problemleri ceken anneler icin gohus ucuna dayayip bir pompa sayesinde sutu anne gohsunden cekip biberona dolduruyor.Her 3 saate cekersen bir sonraki biberon icin yeterli zamanin kaliyor.Cunku bir bebek karni doymadigi zaman rahatsiz oluyor ve annesinide ister istemez rahatsiz ediyor.Ve bol bol sutun olmasini istiyorsan bol bol su icmeni tavsiye ederim.Zaten sen sutunu cekmeye devam ettikce vucut daha fazla sut olusturmaya basliyor.portakal suyunu emziren annelere pek tavsiye etmiyorlar.Eger sutun hala yeterli gelmiyorsa eczaneden alacagin bebek sutu ile takviyede yapabilirsin.sutun yettigi kadar anne sutu geri zamanlarda normal bebek sutu kullanabilirsin.Ama unutma bir bebek her 3 satte bir yemeli yeterince gelisme saglayabilmesi icin bu ara da eger biberon kullanacak olursan siterile etmeyi sakin unutma
cunku kucuk bebek vucudu cok hassas mikroba karsi.Cok cok yapamiyorsan(tabi ki anne sutiunun yerini hicbirsey tutamaz ama)simdi gelistirilmis olan biberon mamalari da hemen hemen anne sutu ile esdegerde bir cocuk doktoruna danisip bu biberon mamalarindan da alip guvenle kullanabilirsin.Sut cekicisi ile isin sagmaktan daha kolay olacaktir.Ama bazi anneler sut yetmezligi cektiginden biberon ile takviye yapmak gerekebilir.sana yardimci oldugumu umarim.Eger danismak istedigin baska konular olursa iki cocugunda da ayni problemleri yasamis bir anne olarak sana yardimci olmaya calismak beni mutlu eder sana cocugunula mutlu ve uzun omurler dilerim arkadasim

Ayrica utup soylemedigim birsey var bu problemleri yasayan anneler beni cok iyi anlayacaklardirki bende neden ilk once anne sutu ermediniz diyen arkadaslari anliyamiyorum gohus uclari kucuk oldugundan cocugunuzu istediginiz kadar emdirin yinede yeterince karni doymuyor yeterince karni doymadigi icin butun gun aglayan bir bebegi emziremedigi icin aci ceken annelerin durumunu da unutmayin.sirf bebegi doysun diye mama mecbur olduklari icin basvurmuslardir cok istedikleri icin degil ve bir cocuk kendisine birkere biberon verildi diye biberona alismaz.hemen on yargili olup karsinizdaki insanlari yargilayip idam etmeyin.Belki siz cocugunuzu emzirebilme sansina sahip olabildiniz ama cocugunu emzirmek isteyip mecbur kaldigi icin emziremeyen anneleride anlamaya calisin.Bir bebek ve annesi arasindaki en guzel zaman anidir cocugunu emzirdigi an bu ani mecbur kaldigi icin bebegiyle paylasamamis bir anne olarak ne kadar uzucu birsey oldugunu soylemek istiyorum.

canım bende seni merake diyordum en son hatırladıgımda pek de iyi degildi rumuzunu görünce dedimki yoksa bu zonguldaklı olan ad1 mi demek anne oldun ha hayırlı ugurlu olsun beni bu rumuzla hatırlamazsın şekerlik diyim sana çoks evindim darısı başıma inşaalalh

canım bende seni merake diyordum en son hatırladıgımda pek de iyi degildi rumuzunu görünce dedimki yoksa bu zonguldaklı olan ad1 mi demek anne oldun ha hayırlı ugurlu olsun beni bu rumuzla hatırlamazsın şekerlik diyim sana çoks evindim darısı başıma inşaalalh

şekerlik canım hatırladım seni.inan çocukla uğraşmaktan mesajlara bakıp cevap yazamadım umarım bu mesajı görürsün görürsen eğer bana özel mesaj at. yada ben sana atarım.sen neler yaptın inan çok merak ediyorum.canım benim umarım görüşürüz.

Ayrica utup soylemedigim birsey var bu problemleri yasayan anneler beni cok iyi anlayacaklardirki bende neden ilk once anne sutu ermediniz diyen arkadaslari anliyamiyorum gohus uclari kucuk oldugundan cocugunuzu istediginiz kadar emdirin yinede yeterince karni doymuyor yeterince karni doymadigi icin butun gun aglayan bir bebegi emziremedigi icin aci ceken annelerin durumunu da unutmayin.sirf bebegi doysun diye mama mecbur olduklari icin basvurmuslardir cok istedikleri icin degil ve bir cocuk kendisine birkere biberon verildi diye biberona alismaz.hemen on yargili olup karsinizdaki insanlari yargilayip idam etmeyin.Belki siz cocugunuzu emzirebilme sansina sahip olabildiniz ama cocugunu emzirmek isteyip mecbur kaldigi icin emziremeyen anneleride anlamaya calisin.Bir bebek ve annesi arasindaki en guzel zaman anidir cocugunu emzirdigi an bu ani mecbur kaldigi icin bebegiyle paylasamamis bir anne olarak ne kadar uzucu birsey oldugunu soylemek istiyorum.

inanın varya insanın kendini anlayan insanlara rastlaması o kadar güzelki, yaşadıklarımı kimsenin yaşamamasını diliyorum ama ön yargılı davranmasın kimse.anlayışınız için çok teşekkür ediyorum.dediğiniz elektrikli pompadan aldım kullanıyorum.her hangi bir konu olursada size ulaşırım.teşekkürler

bu yazıyı 15 günlük anneyken yazmışım şuan 24 günlük anneyim.bebğimle ilgilenmekten mesajlara bakamadığım için üzgünüm.doğumumu sezeryanla yapmak zorunda kaldım.hastanede ilk çok uğraştık ama bir türlü sütüm gelmediği için hemşireler mama vermenin zararı olmaz dediler daha doğrusu biz onlara sorduk mama versek diye onlarda olur dediler.ben zaten bu konuda pek bilgili olmadığım için açıkçası böyle bir durumu arkadaşlarım da ya da etrafımdaki kimseden görmediğim için sütüm geldikçe emdiririm diyordum ama bebeğim daha ilk biberondan göğsümü kesinlikle istememeğe başladı.biz direttikçe çocuk ateşlendi.daha sonra el pompası deneyelim dedim.en azından ucu çıkar çocuk rahat alır diyerek ama yine almadı şuan elektrikli pompa kullanıyorum ve yine almıyor. hem mama hem anne sütü veriyorum.bebeğimi dünyaya getirmeden önce hep dua edrdim umarım 2 yaşına kadar emdiririm ya da hiç olmazsa 6 ay emer inşallah derdim ama nasip değilmiş.yaşadığım durumu kimsenin anlamasını beklemiyorum herkes aynı durumu yaşamaz yaşayamaz.ama böyle birşeyi yaşayacağını bilse insan zaten yaşamaz değilmi.sağdığım sütüm kesilecek diye artık gözyaşı dökmemek için direniyorum.yalnızım yanımda hiçbir destekçim yok ve çok duygusal bir kişiyim.bu yüzden bu durumu kabullenmem çok zor oluyor.doğumda çektirdiğim resimlere balkıyorumda keşke o güne geri dönsem diyorum.bazıları diyor kimi bebek birkaç ay sonra emmeye başlıyor diye.6 aydan sonra annesini emen bebk varmış.bebeğini emdiremeyen tek insan değilim son insanda değilim.bebeğimi elimden geldiği kadar sağlıklı besinlerle besleyip arada ki farkı biraz da olsun kapatmaya çalışacam.tabi anne sütünü yerini hiçbirşey tutmaz ama aradada olsa anne sütü veriyorum.silikon göğüs ucunuda denedim.süt fazla gelmeyince bizimki onuda istemedi.herkese teşekkür ederim.

ay kıyamam sana birtanem saglıklı olsun önemli olan o ne yapalım inşaalalh allah yardım eder sende o hazzı yaşarsın ama önce saglıklı olsun demi yerimseniben bakalım benim zuzum ne yapacak

Allah analı babalı büyütsün inşallah..

Allah nazarlardan saklasın...

benim kızımda 2 aydan sonra hiç emmek istemedi :( hemde senin gibi olabildiğince çok emzirmek isterken ... üstelik sütüm de boldu.. :( bende 6 aya kadar sağdım sütümü..el pompasıyla.. arkadaşın dediği gibi giderek çoğaltmak gerekiyor sütü.. 45 -60- 90 -120 cc veriyordum ben.. 6 aydan sonra onu da kabul etmedi bizim küçük hanım..

ben hiç bekletmedim sütü biberonda..ne kadar taze olursa o kadar faydalı olur diye düşündüm..hem sıcaklığını kaybetmeden içer..insan biraz eziklik hissediyor çünkü emziremeyince..anneliğinden eksiliyor gibi düşünüyordum..ama şimdi geçti bunlar..

bu arada süt sağan diğer arkadaşlara da sormak istiyorum. sizin de göğüslerinizde kalıcı bir büyüme oldu mu?

Allah analı babalı büyütsün inşallah..

Allah nazarlardan saklasın...

benim kızımda 2 aydan sonra hiç emmek istemedi :( hemde senin gibi olabildiğince çok emzirmek isterken ... üstelik sütüm de boldu.. :( bende 6 aya kadar sağdım sütümü..el pompasıyla.. arkadaşın dediği gibi giderek çoğaltmak gerekiyor sütü.. 45 -60- 90 -120 cc veriyordum ben.. 6 aydan sonra onu da kabul etmedi bizim küçük hanım..

ben hiç bekletmedim sütü biberonda..ne kadar taze olursa o kadar faydalı olur diye düşündüm..hem sıcaklığını kaybetmeden içer..insan biraz eziklik hissediyor çünkü emziremeyince..anneliğinden eksiliyor gibi düşünüyordum..ama şimdi geçti bunlar..

bu arada süt sağan diğer arkadaşlara da sormak istiyorum. sizin de göğüslerinizde kalıcı bir büyüme oldu mu?

merhaba.birşey sormak istiyorum.sütünüzü nasıl çoğalttınız.ben ilk sağışta epey geliyor ama sonraki sağmalarda sütüm az geliyor.kaç saatte bir sağdınız.bunları belirtirseniz sevinirim.

merhabalar..

bol su içerek ve sıvı alımı ile..hemen hemen sürekli sıvı ile beslendim. ve belki aranızda deneyen vardır. ısırgan otu suyu içiyordum.. kuru ısırganı çay gibi demleyip suyunu içiyorsunuz . etkisi oldu bana.

bir de eğer sütünü bekletmek rahatsız etmezse ilk seferde sağabildiğin kadar sağ bence.. acıktıkça bebişin verirsin.

annelerde bebeğim doymuyor duygusu vardır.eğer çekilirse doymuştur.. hem kendini üzme, hemde bebeğini zorlama bence ;)

Allah kolaylık versin..

inanın varya insanın kendini anlayan insanlara rastlaması o kadar güzelki, yaşadıklarımı kimsenin yaşamamasını diliyorum ama ön yargılı davranmasın kimse.anlayışınız için çok teşekkür ediyorum.dediğiniz elektrikli pompadan aldım kullanıyorum.her hangi bir konu olursada size ulaşırım.teşekkürler

TATLIM SEN BIR ANNE OLARAK COCUGUN ICIN EN IYISINI BILIRSIN HERKEZIN KENDINE GORE YETISTIRME TARZI VARDIR COCUKLARINI VE BU YUZDEN KIMSE KIMSEYI YARGILAYAMAZ BU ARADA BEBISIN NASIL UMARIM IYIDIR SANA BEBISINLE BERABER MUTLU VE HUZUR DOLU YILLAR DILERIM

merhaba benim bebeğim 6ayın içinde bende sütümü sağarak veriyorum bebeğim beni hiç emmedi çok zorlandım hep sağdım biraz zorla almıyorsa kendini üzme bende çok üzüldüm ama almadı halen de sağıyorum yetmediği durumlarda mama verdim hayırlısı olsun sıkma canını sana tavsiyem emzirme çayından iç benim artırdı eczanede satılıyor humana stıll tee günde 3-4 su bardağı tüket

canım bende ilk doğumumumda oğlumu emziremedim ama her iki saatte bir ne kadar süt çıkarsa sağıp veriyordum tam 4 ay sadece bu şekilde anne sütü verdim daha sonra sütüm kesildi ve mamya başlamıştım sende 2 saate bir sağ sağdıkça süt daha çok geliyor birde bol bol su ve meyve suyu iç kolay gelsin sana

Back