• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinize Kahvaltı Tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
2 dilim bebek ekmegi
kibrit kutusu buyuklugunde geceden suda bekletilmis tam yagli beyaz peynir
bezelye tanesi kadar tereyag
1 bardak kadar ihlamur yada kusburnu cayi
1 cay kasigi pekmez
haftada 3 gun yarim yumurta sarisi da ekleniyor

bunlarin hepsini guzelce ezip veriyoruz,benim kizim gun boyunca bir tek kahvaltisini zevkle afiyetle yer
yarasin kuzularimiza insallah

pekmez peynır ıle karıştıgında hıcbır faydası kalmıyor pekmezın..
ben oyle yaptım gercekten hıcbır ılerleme olmadı..
dr soyledı bılgılendırmek ıstedım..

Son düzenleme:
Merhaba benimde 7 aylık oğlum var. Bir tarifimi sizinle paylaşayım bende
Bir kase olacak şekilde yapıyorum genelde. Sebze yemeği olduğu için
Brokoli
Karnıbahar
havuç
kendi yaptğım et suyu (kemik suyu) çok az
patates
bunları küçük bir cezvede kaynatıp blendırdan geçiriyorum.
Başka bir kasede süzülmüş yoğurda biraz tuz ilave edip eziyorum.
Karışım biraz ılıyınca yoğurdunu koyuyorum. Zeytinyağını koyuyorum
oğlum çok seviyor.:emir_bebek:

MISIR UNLU BEBEK KAHVALTISI(Anneciğim kuru kayısıda benim bağışıklık sistemimi güçlendirecek bol miktarda c vitamini olduğunu biliyormuydun)

7.aydan itibaren verebilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez.

Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp su ile pişirin.tereyağını eritip mısırunu pembeleşene kadar kavurun.kayısılı suyu mısır ununa dökün,hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını önleyin.Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10dk pişirin.Mama muhallebi kıvamında olmalı.çok katılaşırsa biraz sıcak su ilave edip biraz daha pişirin.biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.Mamanız hazır:)

paylaşım için gerçekten teşekkürler harika bi kahvaltı oldu oğlum severek yedi...

DOMATESLİ YUMURTA
6.aydan itibaren verebilirsiniz

Malzemeler:
1 yumurta sarısı,
1 adet domates
1-2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 dilim ekmek içi

Domatesi cam rendeyle kabuklarından ayırarak rendeleyin.Rendeyi 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla tencereye koyun ve biraz kavurduktan sonra içine yumurt sarısını ekleyip karıştırın.Yumurta iyice piştiğinde altına kapatıp incecik doğradığınız maydonozları ekleyin.İçine ekmek içiniz doğrayarak yedirebiliirsiniz.

Merhaba bu tarif için 6 m + yazıyor ama bnm dr medipol yenidoğan yoğunbakım dr Enver Atay.Bizde 7. ayımızdayız bebek mağazalrnda satılan tarhana babada 4.aydan itibaren yazıyordu aldım ama domates için erken olduğunu alerji riskli besnler arasnda oldnu söledi :s

5-6 Aylık Bebekler için Mama Tarifleri...

Hazırlama Süresi
15 Dakika

Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir

MALZEMELER

150 gram havuç
40 gram patates
30 gram pirinç unu
2 çay kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
5-6 Aylık Bebekler için Mama Tarifleri...

Sebzelerin kabuklarını soyup, tuz ilave etmeden 750 gram suda orta ateşte haşlayın.
Sebzeleri süzerken sebze suyunu daha sonda kullanmak için ayrı bir kapta saklayın.
Haşladığınız sebzeleri çatalla ezin.350 gram sebze suyuna pirinç unun ilave edip, devamlı karıştırarak 10 dakika kaynatın.
1 çorba kaşığı sebze ezmesini ve 2 çay kaşığı sızma zeytinyağını sebze suyunun içine ilave edip karıştırın.
Bekletmeden bebeğinize yedirin.

link:
Havuçlu Mama Tarifi - La Cucina Italiana

La Cucina Italiana - İtalyan Yemekleri - Sos, Makarna, Salata, Çorba, Tatlı, Et ve Balık, Diyet,Pratik Yemek Tarifleri.

Hazırlama Süresi
20 Dakika

Porsiyon basina 210 Kilo kalori

Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir

MALZEMELER

1 adet pandispanya (pasta tabanı)
250 gram ricotta peyniri veya kaşar loru
50 gram toz şeker
Portakal çiçeği esansı
1 limonun kabuğu
1 dal frenk üzümü
3-4 adet yaban mersini

HAZIRLANIŞI

1 adet pandispanyadan küçük kare çemberle 12 adet mini kare (6 cm çapında) çıkartın.
Başka bir kapta ricotta peynirini veya kaşar lorunu, tozşekeri, portakal çiçeği esansını ve limon kabuğunu krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Karelerden 3 katlı sandviç yaparak iki katına krema sürün. Sandviçlerin üzerini, frenküzümü ve yabanmersiniyle süsleyerek servis yapın.

Link: Peynirli Mini Kuleler Tarifi - La Cucina Italiana

La Cucina Italiana - İtalyan Yemekleri - Sos, Makarna, Salata, Çorba, Tatlı, Et ve Balık, Diyet,Pratik Yemek Tarifleri.

10 Aylık Bebekler için Mama tarifi..

MALZEMELER

150 gram balkabağı
60 gram brokoli
50 gram tavuk eti
30 gram pirinç ya da kuskus
2 çay kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
10 Aylık Bebekler için Mama tarifi..

Sebzeleri ve tavuğu buhar makinesindeayrı ayrı pişirin. Haşlanmış balkabaklarınıçatalla ezin.
Brokolileri bıçakla ince doğrayın.Brokolileri ve balkabaklarını aynı kaptabirleştirip karıştırın.
Haşladığınız tavuk etinibıçakla küçük parçalar şeklinde kesin. Pirinciya da kuskusu haşlayın.
Süzdükten sonraiçine sebzeleri, tavuğu ve zeytinyağını ilaveedip karıştırın.
Tavuklu ve sebzeli mamayıbekletmeden bebeğinize yedirin.

Link: Tavuklu ve Sebzeli Mama Tarifi - La Cucina Italiana

9-10 Aylık Bebekler için Mama Tarifleri..

Hazırlama Süresi
10 Dakika

Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir

MALZEMELER

100 gram elma
60 gram muz
1 çorba kaşığı taze sıkma portakal suyu
4-5 adet bebe bisküvisi

HAZIRLANIŞI
9-10 Aylık Bebekler için Mama Tarifleri..

Elmaların kabuklarını soyup cam rende ile rendeleyin.
Muzların kabuklarını soyduktan sonra cam bir kabın içinde çatalla ezin.
Birkabın içinde rendelediğiniz elmaya ve ezdiğiniz muza 1 çorba kaşığı taze sıkma portakal suyunu ilave edip karıştırın.
Pürenin üzerine bebe bisküvisi kırıntısını serpin.
Püreyi bebe bisküvisiyle bebeğinize yedirin.

Link: Meyve Püresi Tarifi - La Cucina Italiana

7-8 Aylık Bebeklere Özel Mama Tarifi...

Hazırlama Süresi
20 Dakika

Porsiyon Sayısı
1 Kişiliktir

MALZEMELER

150 gram kabak
60 gram patates
30 gram eritme peyniri
30 gram buğday nişastası
15 gram marul
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
7-8 Aylık Bebeklere Özel Mama Tarifi...

Sebzelerin kabuklarını soyup tuz ilaveetmeden 750 gram suda orta ateşte haşlayın.
Sebzeleri süzerken sebze suyunu dahasonra kullanmak üzere ayrı bir kapta saklayın.
Haşladığınız kabak ve patatesi çatallaezin. 350 gram sebze suyuna buğday nişastasıilave edin ve devamlı karıştırarak15 dakika kaynatın.
1 tatlı kaşığı zeytinyağınıve eritme peyniri sebze suyunun içineilave edip iyice karıştırın.
Bekletmeden bebeğinizeyedirin.

Link: Peynirli Mama Tarifi - La Cucina Italiana

Back