• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinize Kahvaltı Tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
tarıfler cok hos..yalnız benım kızım bıraz alerjık.yumurta domates pekmez agır gelebılyıor.baska tarıflerı de beklıyorum bu arada:):46:

karışık bebek kumpiri
2 patates 1 yemek kaşığı tereyağ 5-6 adet zeytin içi 1 yemek kaşığı lor peyniri yarım adet haşlanmış havuç karabiber bir sap haşlanmış brokoli
tarifinde patatesleri fırında yumuşayana dek pişiriyor ben haşladım patatesleri...brokoli ve havucu ayrı ayrı haşla.püre haline getirdiğiniz patateslerle karıştır tereyağ ekle peynir zeytin ekle iyice ez.bebeğinize 7.aydan itibaren yedirebilirsiniz...

tarifler için teşekkürler...yalnız ben 1 yaşından önce bebeklere domates verilmemesi gerektiğini duymuştum,tariflerde domates de var yedirebiliyor muyuz yani.

canım ben veriyorum valla.hiç yasaklayan olmadı.ama çiğ vermiyorum hiç.onun dışında yemeklerinde hep kullandım..

karışık bebek kumpiri
2 patates 1 yemek kaşığı tereyağ 5-6 adet zeytin içi 1 yemek kaşığı lor peyniri yarım adet haşlanmış havuç karabiber bir sap haşlanmış brokoli
tarifinde patatesleri fırında yumuşayana dek pişiriyor ben haşladım patatesleri...brokoli ve havucu ayrı ayrı haşla.püre haline getirdiğiniz patateslerle karıştır tereyağ ekle peynir zeytin ekle iyice ez.bebeğinize 7.aydan itibaren yedirebilirsiniz...

bu tarife bayılıyorum ben canım..

kızlar 2 gundur rahatsızım.ameliyat gecirdiğim için ağrım oluyor.yazmaya devam edicem mutlaka.çorbalar,ara öğünler,et yemekleri vss ekliycem..

merhaaba benimde 6 aylık oğlum var bizde yeni yeni geçiyoruz ek gıdalaara ama henüz ayak uyduramadık ikimizdee ne kadar yemesi normaldir sence şimdilik kahvaltı veriyorum pratik kahvaltı dediğin tariften sebze çorbası yaptım havuç patates ıspanak ve pirinçten ama fazla yemedi . piirnç unu yaptım pekmezli onu yedi elma püresini bile fazla yemedi halbuki hoşlanacağını düğşünmüştüm ayrıca bu siteye yeni giiryorum bu konuyu nasıl ekliyorum keni listeme bulamadım senin bebek ne kadarlık bu arada..

canım endişelenme senin maşallahın var.benim kız duzenli olarak ek gıdaya gectiğinde 8 aylıktı sanırım.hiç acele etme.zaten azar azar alışacak bi anda hepsini nasıl yesin.ben meyve suyuyla basladım.sonra çorba verdim.bebelacın pişirilen lezzetleri var pirinçlisi.süper bayılıyor kızım.akşamları onu erdim.buyudukçe dahada artar öğünleri.su an mama yada sutunle bolca destekle..

canım ben veriyorum valla.hiç yasaklayan olmadı.ama çiğ vermiyorum hiç.onun dışında yemeklerinde hep kullandım..

bu tarife bayılıyorum ben canım..

kızlar 2 gundur rahatsızım.ameliyat gecirdiğim için ağrım oluyor.yazmaya devam edicem mutlaka.çorbalar,ara öğünler,et yemekleri vss ekliycem..

geçmiş olsun canım.

bu arada tarifler süper ellerinesağlık.:61:

süper bi konu olmuş emeğinize sağlık kitabı bende almayı düşünüyorum en kısa zamanda

BOMBA KAHVALTI:(Anneciğim bu vitamin deposu kahvaltı menüsünü bana haftada en fazla 2 defa yedirmelisin)

8.aydan itibaren yedirebilirsiniz
Malzemeler:
1yumurta sarısı
2 adet ceviz
2 adet badem
yarım çay bardağı süt/yada devam maması(ben bundan koyuyorum)
Kibrit kutusu kadar peynir
1 çorba kaşığı pekmez
Biraz kuru üzüm
3-4 adet zeytin
5-6 adet bebe büsküvisi

Ay ben hergün böyle hazırlıyorum kahvaltısını. Bi zararınıda görmedim açıkcası. Doktorumuzada söyledim ooo annen seni çok güzel besliyor dedi. :44:

merhaba ben geldimm :)) hadi çorbalarla devam edelim..

KIYMALI PROTEİN ÇORBASI
8.AYDAN İTİBAREN YEDİREBİLİRİSNİZ

malzemeler:
1 su bardağı et suyu
50gr dana kıyması
1 adet kereviz sapı
1 adet havuç
1 tutam maydanoz
3 kaşık domates püresi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 avuç erişte
yarım çay bardağ lor peyniri

Yağın içine sebzeleri ince kıyarak atın ve kavurun.sebzeler suyunu cekince kıymayıda katın ve dağıtarak karıstırın.kıymada hafif pembeleşip suyunu cekince domates püresini ilave edin.iyice karıstırıp yarım saat pişirin.en sonunda et suyu ve erişteyide katıp kaynayıncaya kadar pişirin.ateşten alınca peyniri ilave edip,yedirebilirsiniz.

ISPANAKLI MERCİMEK ÇORBASI

6.Aydan itibaren yedirebilirsiniz.

Malzemeler:
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı doğranmış soğan
1 küçük havuç
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1su bardağı sıcak su
1 kase doğranmış ıspanak
1 fiske kimyon

tereyağında soğan ve havuç sotelenir.domates ve yıkanmış mercimek katılarak 1-2 defa karıstırılır.sıcak su ilave edilerek mercimek yumuşayıncaya kadar kapağı kapalıpişiirlir.ayıklanan ıspanak karısıma katılarak 5 dakika daha pişirilir.altını kapatmadan önce kimyonda katılır ve kapatılır.blendırla ezilir..

ÇİÇEKLİ BEBEK ÇORBASI

6.Aydan itibaren yedirebilirsiniz.

Malzemeler:
1 kase ince doğranmış karnabahar
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam kimyon
1 bardak sıcak su

sarımsağı zeytinyağında kimyon ile sote edin.karnabaharı ilave ederek birkaç dakika kavurun.sıcak suyu ekleyip,kapağı kapatın ve karnabahar yumuşayıncaya kadar pişrin.tel bir süzgeçte yada blendırda ezin ve karnabaharı püre haline getirin.tencereyi tekrar ateşe koyun.bu püreye 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yoğurdu ilave edin.bir tasım kaynatın.çorbanız hazır.

PEYNİRLİ YEŞİL MAMA
(ARA ÖĞÜN YADA ÖĞLE-AKŞAM)

6.Aydan itibaren verebilirsiniz
Malzemeler:
250gr brokoli
1 orta boy havuç
1 bardak süt/mama
1 yemek kaşığı buğday unu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı lor peyniri

çorba tenceresine yeteri kadar su konulur ve butun haldeki brokoli ve rendelenmiş havuç eklenir.15 dakika kaynamaya bırakın.ayrı bir tavada yağ ile unu kavurun.kaynayan sebzelerin içine dökün.5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

peki sarımsak felan yazmışsında 6.ayda ağır olmuyo demi bu kadarı?ben çorbasını çok basit yaptım acaba ondanmı sevmedi aacaba??

katma sende sarımsak tatlım.bende katmam hiç.bebeğin sevmediyse baska corbalar dene canım.mutlaka sevecektir.

Back