• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinize Kahvaltı Tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
100 cc devam mamasıyla hazırlanmış bebk yoğurdu
4 adet bebek bisküvisi(hero baby 4. Aydan itibaren kullanılıyo)
4 çay kaşığı meyve püresi(elma-armut yada hazır kavanoz meyve)

ek gıdaları 5 kaşıktan fazla almayan bebeğim hepsini bitirdi tavsiye ediyorum yukarıdaki tarif 100cc devam sütüylede yapılır ama bisküvi miktar artıcak 6 taneyi falan kaldırıyo afiyet olsun

emeğinize sağlık biraz daha büyük bebeklere(benim kızım 14 aylık)yönelik varsa kitabınızda onlarıda yazarmısınız

2 dilim bebek ekmegi
kibrit kutusu buyuklugunde geceden suda bekletilmis tam yagli beyaz peynir
bezelye tanesi kadar tereyag
1 bardak kadar ihlamur yada kusburnu cayi
1 cay kasigi pekmez
haftada 3 gun yarim yumurta sarisi da ekleniyor

bunlarin hepsini guzelce ezip veriyoruz,benim kizim gun boyunca bir tek kahvaltisini zevkle afiyetle yer
yarasin kuzularimiza insallah

benim bebeğim karışık gıdalardan hoşlanmıyor,lezzetli bulmuyor galiba...:(
tek başına seviyor her şeyi..mesela muhallebi yiyor irmikli,sonra meyve püresi(kavanoz),bisküvili süt,sulandırılmış pekmez...bu kadar işte..bana da tavsiyelerde bulunun lütfen...:2:

ben 7 aylık oğluma bu çorbadan yaptım 1 kase zor yiyen oğlum 1,5 kase yedi daha versem yicekti ama korktum vermedim :)
1 kaşık zeytinyağında 1 silme kaşık unu kavurdum (doktor un koyabilirsin demişti çorbalara)
sonra 2 minik çiçek brokoli ,
yarım havuç rendesi,
küçük patates rendesi,
3parmak kadar pırasa minik doğranmış
sebzeleri kattım azcık çevirip suyunu koydum.pişince blendırdan geçirdim ve yarım bardak kadar süt koyup bi taşım kaynattım ve kapattım.çok lezzetli oldu.

geçenlerde meyvesinide şöyle hazırladım,çekirdeklerinden ayrılmış yarım muz,1 çay kaşığı çeviz,1 çay kaşığı üzüm pekmezi,2 bebe bisküvisi ezdim verdim,onuda çok sevdi.

kızlar ben de sütlü sebze çorbası tarifi vereyim..
brokoli patates ve havuç az suda kaynatılıyor..ben suyunu çeşmeden değilde hazır su koyuyorum..güvenemiyorum çeşme sularına...sebze karışımıyla birlikte 1 çorba kaşığı pirinç ..hepsi aynı anda kaynatılıyor..havuç piştikten sonra altını kapatıyorum kalan az bır su oluyo ..yani vitamiini de fazla gitmiyo...içine 2 ölçü devam sütü hazırlayıp döküyorum..blendırdan geçirip içiriyorum ..tabi 1 kaseye 1 çay kaşığı denk gelecek şekilde zentinyagını çiğden koyuyorum...afiyet olsun kuzularaa..
not:bebeklerınıze verdıgınız zeytınyağı yemeklerıne çiğden konmalıdır..yemek pişerken atılan zeytın yagının pek faydalı olmadıgını duymustum

ben 7 aylık oğluma bu çorbadan yaptım 1 kase zor yiyen oğlum 1,5 kase yedi daha versem yicekti ama korktum vermedim :)
1 kaşık zeytinyağında 1 silme kaşık unu kavurdum (doktor un koyabilirsin demişti çorbalara)
sonra 2 minik çiçek brokoli ,
yarım havuç rendesi,
küçük patates rendesi,
3parmak kadar pırasa minik doğranmış
sebzeleri kattım azcık çevirip suyunu koydum.pişince blendırdan geçirdim ve yarım bardak kadar süt koyup bi taşım kaynattım ve kapattım.çok lezzetli oldu.

geçenlerde meyvesinide şöyle hazırladım,çekirdeklerinden ayrılmış yarım muz,1 çay kaşığı çeviz,1 çay kaşığı üzüm pekmezi,2 bebe bisküvisi ezdim verdim,onuda çok sevdi.

canım çorbaya eklediğin süt normal sütmü devam maması mı

normal süt canım,bizim doktorumuzda inek sütünün zararına inanmayanlardan hatta sabah kahvaltısını bile sütle yapsın diyor benim içim rahat etmiyor,ama çorbasına falan katıyorum.Annemde biz hep verdik bişeyinizde yok çok şükür diyor.çok ta takmamak lazım

normal süt canım,bizim doktorumuzda inek sütünün zararına inanmayanlardan hatta sabah kahvaltısını bile sütle yapsın diyor benim içim rahat etmiyor,ama çorbasına falan katıyorum.Annemde biz hep verdik bişeyinizde yok çok şükür diyor.çok ta takmamak lazım

teşekkürler canım
annemde kayınvaldemde aynı şeyi söylüyo sizleri inek sütüyle büyüttük diye inek sütü vermeyin demelerinin sebebi mamaların daha çok satılması için gibi geliyo banada

bazı bebişlerin bünyeleri hassas oluyor, onlara inek sütünün içerdiği proteinler ve diğer besin değerleri ağır gelebiliyor maalesef :( sizinki maşallah kaldırabiliyor demek ki...

Ben mama robotunu tavsiye ederim. Süper bişi. Buharda pişiriyor, yan tarafında da robotu var eziyor. Buhar kısmı ikili üst kısmına her türlü sebzeyi (brokoli, karnabahar, havuç, patates, enginar, yer elması, ıspanak, pazı, bal kabağı), et- tavuk-balık- ciğer birini koyuyorum 7/8 dak. oluyor. Alt gözüne de pirinç, nohut ya da kuru fasülye koyuyorum. Hepsini robota geçiriyorum. 1 dak. oluyor. Hem buharda sağlıklı oluyor. Hem de çok kolay. Süper valla 50-90 milyon arasında ama değiyor. Bizim sebze çorbalarını da orada yapıyorum. Hatta balık yaptığımda yanına brokoli felan yapıyorum buharda. Bi keresinde kocama karides bile pişirdim. Yani sadece bebek için değil daha sonra da kullanılabilir. Reklam gibi oldu ama. Benim ikinci çocuğum. İlkinde tencerelerde uğraşmak çok zor geliyordu. Şimdi acayip kolaylık.

Bir kahvaltı tarifi de ben vereyim. 1 kaşık dövülmüş ceviz, 1 kaşık pekmez, suya konulmuş peynir, tereyağı, 1 yumurta sarısı, elma, armut, irmik ya da ekmek içi, devam maması. Hepsi karışıyor afiyetle yiyoor. Bu arada bugün dr. pekmez ile peyniri bir arada verebilirsiniz dedi. Cevizi badem ve fındık ile dönüşümlü veriyorum. Bebek bisküvisi çok zararlıymış. Onun yerine ekmek içi öneriliyor. Ben evde yapıyorum zaten ekmeği de.

Bir kahvaltı tarifi de ben vereyim. 1 kaşık dövülmüş ceviz, 1 kaşık pekmez, suya konulmuş peynir, tereyağı, 1 yumurta sarısı, elma, armut, irmik ya da ekmek içi, devam maması. Hepsi karışıyor afiyetle yiyoor. Bu arada bugün dr. pekmez ile peyniri bir arada verebilirsiniz dedi. Cevizi badem ve fındık ile dönüşümlü veriyorum. Bebek bisküvisi çok zararlıymış. Onun yerine ekmek içi öneriliyor. Ben evde yapıyorum zaten ekmeği de.

canım bebek bisküvisi neden zararlıymış merak ettim?:97:

doktorumuzun önerdiği kahvaltıyı da ben yazayım:
tam buğday ekmeği içi (ben 1/2 tuzlu bebek ekmeğini de kırıp ekliyorum),1 tatlı kaşığı labne peynir,1/2 yumurta sarısı,1 çay kaşığı tereyağ,sulandırmak için üzerine sağdığınız anne sütü veya devam sütü
ben bu karışıma ülkerin kahvaltı mama tozu var ya, ondan 2 yemek kaşığı kadar ekliyorum.
doktor; reçel,zeytin vs de koyup verebilirsin dedi ama ben denemedim.tüm bu karışım toplamda yarım kase kadar oluyor

cok güzel kahvaltılar yarasın tüm bebişlere...
bizim fix kahvaltılarımız
8 cici bebe 1 tatlı kasığı ceviz cam fıstığı(dolmalık fıstık ) .. tahin pekmez az tereyağı peynir süt
yada 3 kasık milupa ballı kahvaltı bir yumurta bal fındık...süt

haftada bir yada iki gün muz kuru incir bir kaç kuru üzüm fındık ceviz 2 kasık yoğurt..blendır yapıyorum..

en sevdiğimiz corba somon... en basiti zaten havıc patates somonu haslayıp eziyom..içine baska bişi katmıyom fazla somon alsın diye...

17 aylığız ama hala bledır kullanıyoruz cünki bademcikleri normalden iri o yüzden pütürlü yiyemiyor :14:

Son düzenleme:
Back