• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinize Kahvaltı Tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar bu kahvaltı tariflerini doktorunuz mu verdi. bizimkinden farklı sizinkiler,daha yoğun galiba. bizim dr dediki: 2-3 bebe bisküvi,1kibrit kutusu kadar tuzu alınmış pynir,1 çay kaşığı pekmez yada reçel.bunlar karıştırılıp verilecekmiş.biberom mamasıyla karıştıracakmışım.ayrı bir şekilde yavaş yavaş yumurta yedir dedi. bebeğim 7.aya girdi bu arada.

Son düzenleme:
çok güzel bi topik olmuş.ellerinize sağlık :)
bende kızıma hipp organik bebe bisküvisi veriyorum diğerlerini doktorumuz tavsiye etmiyor.

evde yapılmış bebek bisküvisi çok sert oluyor. hiç tavsiye etmem.ben bebe bisküvisi hiç vermiyorum. hep kahvaltı maması mısır unu vs. ile hazırlıyorum.:52::52:

ben hiç bebe bisküvisi kullanmadım. bebe ekmeği ya da tam buğday ekmeği kullanıyorum. bir de hiç bulamaç yapmadım normal kahvaltı hazırlıyorum en baştan beri. peynir zeytin ekmek, yanına da her gün farklı olmak şartıyla kaynamış yumurta, omlet menemen (tabi bunların hepsini onun için ona göre hazırlıyorum) yanına da ıhlamur ya da kuşburnu veriyorum.

bebeğim altıncı ayını bitirdi. ben hıpp bisküvi aldım ama onu bile vermiyorum. bisküvi taraftarı değilim. kof olur diyorlar büyükler. haftada birkaç kez bir adet bisküvi vermeyi düşünüyorum. öyle üç adet bisküvi için altı yedi aylık çocuklar küçük bence.

teşekkürler canım
annemde kayınvaldemde aynı şeyi söylüyo sizleri inek sütüyle büyüttük diye inek sütü vermeyin demelerinin sebebi mamaların daha çok satılması için gibi geliyo banada

inek sütü bir yaş altındaki bebekler için uygun değil bence. en başta böbreklere çok yük ekliyor.

ben bikaç hafta öncesine kadar yumurtayı ayrı veriyordum yanında bide ekmek içi,peynir,tereyağı,cevizi biraz ıhlamurla sulandırıp veriyordum ama bu aralar yumurtayı tam verdiğim için oğlum da daha çiğnemeyi bilmediği için hepsini karıştırıyorum..bi cezveye tam yumurta,biraz peynir,bikaç dilim domates,biber,2 zeytin bide ekmek içini biraz sulandırıp blender yapıyorum çok az yumurtanın beyazı parçalansın die..oğlum çok sevdi menemen kokusu oluyo domates ve biberden dolayı..bide ceviz katıyorum tabi tereyağı da..

bu kitabı 1 ay kadar önce bende aldım..
güzel tarifler var..kabaklı havuçlu çorbayı dün yaptım..
çok güzel oldu..
fırsat buldukça bende kitaptan tarifler eklerim..

acaba bu kitabı nerelerden satın alabiliriz bilen varmı ?

Alışveriş sitelerinde şu çok bilinende mesela isim veremiyorum :) ve de kitap satan sitelerde bu kitaptan var hatta fiyatı da çok uygun.. ben bugün siparişimi verdim faydalı olacak gibi :)

BOMBA KAHVALTI:(Anneciğim bu vitamin deposu kahvaltı menüsünü bana haftada en fazla 2 defa yedirmelisin)

8.aydan itibaren yedirebilirsiniz
Malzemeler:
1yumurta sarısı
2 adet ceviz
2 adet badem
yarım çay bardağı süt/yada devam maması(ben bundan koyuyorum)
Kibrit kutusu kadar peynir
1 çorba kaşığı pekmez
Biraz kuru üzüm
3-4 adet zeytin
5-6 adet bebe büsküvisi

Süt hariç bütün malzemeyi derince bir kaba koyun.Sütü/mamayı ılıtın.Malzemelere dökün ve mama kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Kahvaltı hazır:)

badem cevizi haslayip mi eziyosubuz yoksa oyle direkmi?
Ben cevizi denedim biara azda olsa taneli kalsi ttam ezilmedi haslayip
ezilcekse bende oyle deneyim belki yer

cok güzel kahvaltılar yarasın tüm bebişlere...
bizim fix kahvaltılarımız
8 cici bebe 1 tatlı kasığı ceviz cam fıstığı(dolmalık fıstık ) .. tahin pekmez az tereyağı peynir süt
yada 3 kasık milupa ballı kahvaltı bir yumurta bal fındık...süt

haftada bir yada iki gün muz kuru incir bir kaç kuru üzüm fındık ceviz 2 kasık yoğurt..blendır yapıyorum..

en sevdiğimiz corba somon... en basiti zaten havıc patates somonu haslayıp eziyom..içine baska bişi katmıyom fazla somon alsın diye...

17 aylığız ama hala bledır kullanıyoruz cünki bademcikleri normalden iri o yüzden pütürlü yiyemiyor :14:

Dolmalik fistik nasil ekliyosunuz mamata,

ben bebeğimin kahvaltısına cevizi sarımsak rendesinin küçük tarafında rendeleyip veriyorum. kolay yiyebiliyor. haşlamaya gerek yok bence.

ya kafam karıştı ben bu kitabı aldım ama sütlütariflerde var anlamadım 1 yaşına kadar süt yasak değilmi?

ben bebeğimin kahvaltısına cevizi sarımsak rendesinin küçük tarafında rendeleyip veriyorum. kolay yiyebiliyor. haşlamaya gerek yok bence.

Valla kizlar süpersinizzz...bende cevize baslamadim daha kara kara düsünüyrdum toz halinde olanini versemmi ki diye oda kimyasallardan geciyo sonucta...saol canim akil icin bende elimle cevizi kirip taze taze senin yapdigi gbi vereyim bebisime...akil akildan ustunmus derler dogru vallaa:-)

Back