ben 7 aylık oğluma bu çorbadan yaptım 1 kase zor yiyen oğlum 1,5 kase yedi daha versem yicekti ama korktum vermedim :)
1 kaşık zeytinyağında 1 silme kaşık unu kavurdum (doktor un koyabilirsin demişti çorbalara)
sonra 2 minik çiçek brokoli ,
yarım havuç rendesi,
küçük patates rendesi,
3parmak kadar pırasa minik doğranmış
sebzeleri kattım azcık çevirip suyunu koydum.pişince blendırdan geçirdim ve yarım bardak kadar süt koyup bi taşım kaynattım ve kapattım.çok lezzetli oldu.
geçenlerde meyvesinide şöyle hazırladım,çekirdeklerinden ayrılmış yarım muz,1 çay kaşığı çeviz,1 çay kaşığı üzüm pekmezi,2 bebe bisküvisi ezdim verdim,onuda çok sevdi.
normal süt canım,bizim doktorumuzda inek sütünün zararına inanmayanlardan hatta sabah kahvaltısını bile sütle yapsın diyor benim içim rahat etmiyor,ama çorbasına falan katıyorum.Annemde biz hep verdik bişeyinizde yok çok şükür diyor.çok ta takmamak lazım
Bir kahvaltı tarifi de ben vereyim. 1 kaşık dövülmüş ceviz, 1 kaşık pekmez, suya konulmuş peynir, tereyağı, 1 yumurta sarısı, elma, armut, irmik ya da ekmek içi, devam maması. Hepsi karışıyor afiyetle yiyoor. Bu arada bugün dr. pekmez ile peyniri bir arada verebilirsiniz dedi. Cevizi badem ve fındık ile dönüşümlü veriyorum. Bebek bisküvisi çok zararlıymış. Onun yerine ekmek içi öneriliyor. Ben evde yapıyorum zaten ekmeği de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?