Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ilk ben yazayım.genelde eşim bana yardımcı olur ama bazen... gece bebişi uyuturken horlaması beni deli ediyor :))
aynen:)...........................
sabaha kadar dürtteceksin başka yapacak bişey yokk.zaten o sabah dinç kalkar sende deli dana gibi olanırsın hep öyledir.:)
sabahtan sabaha kadar 7 kg mı kucağımda taşırım offf demem ama o 5 dk kucağında taşısın kolları kopar,
gece bebek ağladığında 5dk uyansın ertesigün işe çoooooooooook uykusuz gittiğini söyler
ama o 5dklı uyku molası veren adam başını yastığa koyar koymaz horrrrrrrrrrrrrr horrrrrrrrrrrrrr garç gurç sesler çıkarmaya başlar nasıl uykusuzluksa.
ama hafta sonu o bebeğe bakarken benim koltukta 5dk gözüm kapansa içim geçse, bak sayemde iyi uyudun der hemen bebeği kucağıma verir kendisi akşama kadar uyur ama uyandığın da çocuk çok yordu uyusam da uyuduğumu anlamadım der.
Ama bunları yapsa da söylesede ben bebekle ilgilenirken onun kızımla vakit geçirmesi benim tüm sinirimi alır. hoş kızımın önüne yap bozlları koyar kendisi de yanına yere uzanır horrrrrrrr horrrrrrrrr eder
benimkide aynen yatar yatmaz hooorrrrr.
ama saolsun elinden geldiği kadar bel fıtığı olduğu halde susturmak için dolaştırır 8 kiloluk tosuncuk kızımızı.
rabbim sana emanet
Kayıtlı Üye
kızımı uyutup bırakıyorum eşime bir işim olduğunda
anadizinde sallaya dur diyorum sallamassak uyanıyor bebeğim 5 dak. sonra bir geliyorum
saatlerce uğraşarak uyttuğum çocuğu kaldırmış sen babaya mı bakıyorsun diyoooo
sallamamış çocugu oda gözünü açınca kaldırmış hemen işin yoksa tekrar uyut çok sinir oluoyorumm yhaaa
kızımı uyutup bırakıyorum eşime bir işim olduğunda
anadizinde sallaya dur diyorum sallamassak uyanıyor bebeğim 5 dak. sonra bir geliyorum
saatlerce uğraşarak uyttuğum çocuğu kaldırmış sen babaya mı bakıyorsun diyoooo
sallamamış çocugu oda gözünü açınca kaldırmış hemen işin yoksa tekrar uyut çok sinir oluoyorumm yhaaa
ayy bu benim başımdada var bende uyutuyorum oda yanında yatıyo sonra içeriğe bi hışımla geliyo bu uyandı daha çocuk ayılmadan yanıma bitiyo.zavalım yatsa yatacakta yanında yatan yokk sadece uyandırma servisi bunlar:)
bazen fotoğraf makinasını eline veriyorum.kızımla foto muzu çek diye.daha bizim fotoyu çekmeden kızımı zorla kucağımdan alıp sen bizim fotomuzu çek demesi beni sinir ediyor.
bütün gün herşeyi ile ilgilenen ben değilmişim gibi akıl vermesine sinir oluyorum. mesela gece çocuk ağlıyor, acıktı farkındayım, emzirmek için doğruluyorum, ama bizim beyefendi diyor karnını sıvazla da gazı çıksın :) (bunun gibi bissürü şey daha var)
bıızmkı pek karısmaz bakmama bebege....ama kızım uyurken onun yuksek sesle tv ızlemesı,yuksek sesle telefonda konusması benım yuregımı agzıma getırıyor uyanırsa dıye.....
gecer mi bunlar?
Kayıtlı Üye
hepınıze hem gulmekten hemde gercekten katılıorum
bu erkekler hep mı bole yaa meyve yıyoruz sunu agzına versene derım bı bakarım kendısı yemıs nıye yedın derım unuttum.....
aferın sana kocacıım
bebek huysuz olunca nedense erkenden uykusu gelir :)
Geçen hastaneye gittim. Bebişe birkaç saat bakacakya. açmış altını bıramış öyle. Bizimki altını açık bırakınca seviniyor ben de bazen açar yanında fan açar battaneyle örterim üstünü . Bir geldim bebişiminaltı açık işemiş, hapşırıyor elckleride yok . ne yaptınn dedim. altını açtım oyalansın elini emsin diyede elciklerini çıkardım dedi. delirdim sinirden.
evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
bende bazen eşime bırakırım öğlene kadar evde olduğu zamanlarda gider yatak odasında uyurum bi kalkıp bakıyorum ki bizimki koltukta uyuyo bebiş te yerde tepiniyo:) bikeresinde de koltuğa bırakmış e artık hareketli oğlum yavaş yavaş emekliyo bi çığlıkla uyandım geldim ki gözlerinden yaşlar gelmiş kocacığımın meğerse oğluşum koltuktan düşmüş nasıl oldu diyorum orda oynuyodu bende bakıyodum 2 dakikalığına gözümü kapadım sadece düştü dedi ama çok üzülmüştü ya Allaha şükür bişi olmadı sadece korkmuş yavrum..bide bazen akşam yorgun olduğumda bi saat uzanim diyorum bi geliyorum ki uyutmuş e gece nezaman uyucik diyorum napim çok mızmızlandı diyo deli oluyorum başa çıkamadı mı hemen uyutur uyuyana kadar sallar yani hiç başka türlü oyalamay çalışmaz..
ya koptum gülmekten bizimkiside ilk aylarda çocuğu susturamadı mı sürekli getirirdi bunun karnı acıktı heralde al emzir bi kere beni kahvaltı masasından kaldırdı çocuğu oyalayamadığı için önce o yedi sonra ben yicektim o çocuğa bakarken durmadı geldi bana hadi tamam kalk çocuğu emzir dedi bende karnı aç diyil uykusu var dedim.o ısrarla karnı aç dedi ve bilin bakalım kim haklı çıktı kucağıma aldım iki salladım bizimki uyku modunda ilk aylarda çok sinir olup ağladığımı bilirim allahtan kayınvaldem ve görümcem beni anlıyodu da ara sıra yemek yiyip dinlenebiliyodum.sevgili kocalarımız hep aynı susturamadılar mı ya uyuturlar ya al bunu emzir derler.
ağırlık çalışarak spor yapan eşim sadece 4.500 gr kızımızı 10 dk dan daha fazla kucağında tutamıyor. kolu yoruluyormuş.
haftasonu olmasına rağmen sabahın 5 inden itibaren beşik sallıyorum, saat 10 oluyor hala uyanıp da beşiğe bi el atmıyor. nedense çoooooook uykusu varmış bi türlü uyanmak istemiyormuş.
2 aydır ne eziyetlerle hergün akşam ona yemek yapmaya çabalıyorum, ilk defa dün " ellerine sağlık, çok eziyetle yemek yapıyosun " dedi. gelirken kafasına saksı falan mı düştü acaba diye düşünüyorum hala:)).
tv de saçma sapan bir dizi izliyorken bebek kucağımda çığlık çığlığa ağlıyor, oda oda gezdiriyorum. o sadece 4 dk lık reklam aralarında gelip " biraz da ben alayım mı " demez mi!!! camdan atasım geliyor adamı.
vs. vs.
abenim kızım 4 yaşında artık böle sorunları şimdilik geçtik ama hepsidemi aynı olurya tam kzımı uyutursum bi horlamaya başlardı haydi bi ciyaklama bide kalkıp hala uyumadımı diye soruyodu ya gelde boğma ya
Hepsi aynı kardeşim hayat boyuncada böyle devam ediyor mesela oğlum 8 yaşında 2. sınıfa gidiyor babası daha bir kere çantasını açıp bakmamıştır
(((hep ben yemesiyle içmesiyle giyimiyle dersleriyle......
benim herüfte kızımın dötüşüne takmış kızın gıkı çıksa altına baktınmı,karnı acıksa altınamı yaptı acaba bide altını açınca odayı terkeder kokuyomuşşşş sen onun kaksına kurban ol beeee.ama çok sever kızını işten gelince yatana kadar o bakarrrrr kızıma ama mızmızlanırsaaa hooppp benim kucağımaaa olsun neyapalım
ay çok güldüm yazıları okurken.ilk defa bütün sayfayı okudum
bütün babalarmı aynı acaba.hepsi benim eşimi tarif ediyor sanki