Bebek Beslenmesi Bebeğinize aldığınız en gereksiz şeyler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Slingler bunun için en ideali sanırım. Kangurudan daaha rahat olduğunu duymuştum

Herkesin kullandığı ve gereksiz gördüğü şeyler çok farklı sanırım.

Benim oğlum 1,5 yaşına kadar anakucağında sallanarak uyudu, gece her uyandığında yine orada sallandı...

Yaklaşık 1 yaşına kadar dışarıda da arabaya monte şekilde anakucağı kullandık. En çok kullandığımız ve hışırını çıkardığımız iki şey bebek arabası ve ana kucağı...

Kullanmadıklarımız ise sınırlı sayıda... burun aspiratörünü hiç kullanamadık mesela. Öylece duruyor otribebe...

Alt açma minderi de hiç kullanılmadı...

Alerjisi olduğu için yün olan yelekleri de fazla kullanamadık. Ayakkabı ihtiyacı oldukça aldım, önceden almadığım için elimde kalmadı hiç...

Tırnak makasına da kullanılmadı diyenler olmuş, biz de 5-6 tane var. Yarısı tırnak makasının küçüklerinden yarısı normal makasının küçüklerinden... kendi tırnak makasımla asla kesmem hijyenden dolayı... 3 yaşında hala kullanıyoruz.

1 numara bez az kullanılıyor, stok yapmayın... ilk 6 ay çok çabuk büyüyor, mümkün olduğu kadar az kıyafet alın. Hele öyle dışarıda giyilecek kıyafetlere hiç heves etmeyin, el kadar bebeği de sıkıntıya sokmayın.

Yine kimsenin beğenmediği yan yatma yastığını da çok kullandım.

Ama çocuklar için olan çatal kaşık bardak kullanmadık mesela... çay bardağı ve tatlı kaşığı, tatlı çatalı kullanıyoruz yemeklerde...

Emzik benimki de almadı, ilk başta avent almıştım. Sonra ucuz olanlardan aldım değişik çeşit. Hiçbirini almadı...

Aklıma gelenler bunlar...

son bir haftadır beşiği bile boşuna aldığımı hisseder oldum yatağında uyumuyor, ebebekten anakucağı almıştık hanfendi bayılıyor bunda uyumaya geceleri beşikte uyutuyorum ki anlasın gece gündüz farkını diye ama çok zorlanıyoruz beşikte uyurken :) beşik derken park yatağımız yani :)

Bebek küveti ve termometre. Beraber duşta yıkanmak gibisi yokmuş.

Ana kucağı, portbebe, bebek bakım çantası. Sling, taşıma koltuğu ve büyük boy normal çanta kullanıyorum.

Bebek arabası! Bagajda yer kaplamanın ötesine geçemedi. Belki yazın işe yarar ama ilk 3 ayda hiç işimi görmedi.

Tüm bebek tulumları! Hiç tulum giydiremedim, sevmedi. Hep alt üst giydik.

Alttan çıtçıtlı olmayan bağlamalı bebek atleti de çok kullanışsız.

Biberon emzik ayaklı tulum tişört benim aklıma gelenler onun dışında ne aldıysam tepe tepe kullandı

Alt acma minderi.

Hic kullanmadim.

Kullan at bebek bakim ortuleri var.

Onlardan seriyorum altini acarken.

O hayvanli alt acma minderleri cok gereksiz.

Birde gogus pompasi. Dogar dogmaz sutum geldi zaten. Sonrada bebegim hep kendi emdi. 9 aylik olana kadar calismadim. 9 aylik oluncada zaten olani emiyordu pompayla sagip saklayacak kadar sutum olmadi. Kaldi oyle elimde hic kullanmadim desem yeridir.

süslü kıyafetlere gerek yok. ilk zamanlar full evde oluyorsun zati toparlayana kadar. bebeğe rahat kıyafet almak gerek bence kan dolaşımı ve gelişimi sekteye uğramasın diye.

İlginçtir ama biberon :) Gittim en iyisinden aldim bikere bile kullanmadim, geçen ek gidaya gectik diye heves ettim meyve suyunu biberonla veriim dedim agzina bile surmedi velet.

meyve posası ile faydalı. cam rendede rendelenip posa su birlikte verilmeli demişti doktorumuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…