bebeğiniz uyurken elleri kolları serbest mi kızlar

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
benim bebeğim elleri serbest olunca hem üşüyodu hemde çok hareket ettiğinden çabuk uyanıyordu bide emziği elini değdirdiğinde çıkıyodu ağlamaya başlayıp uyanıyordu bende sadece kollarını battaniyesiyle yarım kundak yapıp yatırıyodum şimdi hava ısındı eldivenleri çıktı bide biraz büyüdü ellerini kollarını sardırmıyor sarsamda açıyo yaramaz şimdi de uyanıyor ama fazla değil iyice dalana kadar uykuya başında bekliyorum siz nasıl uyuttunuz şimdi nasıl uyutuyorsunuz

Benim kızımın elleri kolları o kadar hareketli ki tam uyudu diyorum elleri ve kollarının hareketiyle kalkıyor ya başına vuruyor ya ayaklarına tepeye dikiyor tabi uykusu dağılıyor sadece çok uykusu olduğunda uyuyor yoksa her defasında kalkıyor annem yanımdayken bir kaç kere dediğin gibi sıkmadan sadece bacaklarını sarmıştı ama benim için hiç rahat etmedi ve yaptırmadım. Ama doğru öyle olunca daha uzun uyuyordu.

Artık benim kızım yan falanda yatmıyor hemen kafayı çeviriyor ellirini kollarınıda rahat hareket ettirmek istiyor zaten havalarda çok sıcak askılı badilerle duruyor nasıl sarcan yavruyu.

Birde benim prensesim uyuduğunda böyle ellerini yukarıya doğru kaldırıp duruyor sanki korkmuş gibi sıçrıyor bende onu sormak istiyorum sizlerin bebekleride yapıyormu merak ediyorum acaba gerçekten bir sesten falanmı korktuda yapıyor.

Emziriyordum uyuyakaldı bende yatağına bıraktım.Nasıl uyuduğu belli olmuyor bazen kendi kendine bazen emerken bazende arabasında gezerken.Ben başında beklemiyorum açıkçası öyle uyku sorunumuz falan kalmadı kucak isteyen bir bebekte değil hoş istese alırım.Ama her koşulda kundağa karşıyım.Çünkü onların büyümek için yapması gereken hareketler var onlara engel olur ayrıca gazını çıkarırken bacaklarını kendine çekiyor geriliyor vs...

zamane bebekleri anam az bişiy sarayım diyorum kıpırdana kıpırdana ellerini açıyo yüzünü yoluyo sonra veriyo ağlamayı çok hareketliler maşallah nebiliim bizdemi öyledik değilmiydik. emziyini falan atıyo uyuyamıyo bende kucağıma alıyorum ayağımda sallıyorum ana kucağına yatırıp sallıyorum elimde gezdire gezdire yoruyor sonra kendi kendine uyuyor değişik değişik uyuma yöntemlerimiz var kısaca,o zaman uyuyo sonra yerine yatırıyorum öylece kalıyo yoksaa uyumazz ona kalsa

bende artık çorap giydirmiyorum,sadece askılı bodysi ile yatıyor,gece kalktığımızda da mutlaka değiştiriyorum terlemiş oluyor..

bende oğluşumu rahat yatıranlardanım annem sağolsun ilk başlarda kundak yapardı uyurdu şimdi asla yaptırmıyoo 4 aylık oldu el ayaklar hiç durmuyooo :):)bence sende yatır en sağlıklısı buymuşş kundak yapma ...emzik olmasa ne yapardım bilmiyorum ama emziği düşdüğünde bile ağlayarak uyanıyoo benim oğlan .....:):):)ama onuda buldum çözümünü baktım uyuyor alıyorum emziğini ağzından biraz ağlar gibi yapıp uyuyor yine ..emzikli yumasını istemiyorum korkuyorum bişey olur diye:):):):

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…