• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeginiz kaç kilo

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
merhabalar canım.3 aylık kız çocuğu annesiyim.şuan beebeğim 5700 oldu.ama etrafımdan aldığım tepkiler olumsuz zayıf olduğunu söylüyorlar ve çok üzülüyorum.bebeğimi kendi hayatımın çok çok önünde tutuyorum çok üstüne düşmeme rağmen niye bu tepkileri alıyorum.bu arada boyu 60 cm

Bence gayet iyi kilosu..Üzülmene hiiç gerek yok..
İlla pofudukmu olmalı..

benim oğlum 10 aylık 10500 kilo 83 cm bana çok zayıf gelio dr normal dio ama endişeleniyorum.bi de günde 4.5 kez kaka yapıyor.bundan dolayı mı acaba zayıf.

benimkide 11 kilo 77cm boyu ne şişman nede zayıf önemli olan sağlıklı olması çok şükür sağlıklı halada emziriyorum.

kızım 14,5 aylık dün kilosunu ve boyunu ölçtürdük. kilosu 11 kg boyu ise 82 cm. Bir ayda hiç kilo almamış. aylık 200gr' da olsa alıyordu. Bu ay hiç almamış. Görenler zayıflamış diyor. Bende çok üzülüyorum.

benim oğlum 8 kilo ve 8 aylık 70 cm..ama dert etmiyorum gelişimde bireysel farklılıklar vardır.zaten öyle hareketliki nasıl kilo alsın 2560 gr 49 cm doğdu oğlum...dr 1 yaşında ağırlıgınn 3 katı olmalı çoçuklar demişti yani ideal varsayılanıymış.
daha emeklemedi ve diş çıkarmadı bende bunları dert edindimmmm

Son düzenleme:
Benim oglum 4 ay 3 gunluk yarin asilarimiz ve kontrolumuz var 3 ay 18 gunlukken 6.500 kilosu 66 cm boyu cikmisti bakalim ne kadar almis ek gidalara baslicaz zaten banada oglum zayif geliyor emdigi kadar emio geri kalani elimle sagip kasikla iciriyorum.

Benim oğluşum 5. ayına yeni girdi en son bir ay önce kilosu 6.600 boyu 67 cm di.Doktor iyi diyo ama bence zayıf.Sütümde azaldı katı besinlerle de aramız pek iyi sayılmaz.Ayına göre geri kalcak diye korkuyorum :25:

benim kızım 2,5 aylık geçen hafta kontrole gitmiştik boyu 62 cm kilosu 6250 gr.bende kilosunun fazla olduğunu tombul bir bebek olacak diye korkuyordum ama dr. normal olduğunu söyledi. bende babasıda biraz iribir çiftik genetik olarak naomal olduğu söyledi.

kızlar hep boş yere kuruntulanıyoruz
doktorum birgün bana dediki senin 100 çocuğun olsa, hepside aynı şekilde beslense hem boyları hemde kiloları çok farklı olur
onların önünde kilo ve boy cetvelleri var, en azından benimkisinde var.. oraya bakıyor; hem son 1 ayda kilo almışmı hemde genel olarak nasıl diye
kızım benim 10 aylık, 10.5 kilo ve sizlerin tam tersine keşke biraz zayıf olsa diyorum, çünkü şimdi yazacağım çok önemli
"""" ileride obesite riski açısından 6 aylık ile 2 yaş arasındaki kilo çok etkiliyormuş""""
geçen kontrolde dediki 1 yaşında bir kız çocuğu 8.2 kilo ile 11.5 kilo arasında, ideal olarakta 9.7 kilo olmalıymış, dolayısıyla 1 yaşında 9 kilo, 10 kilo bence ideal

benim kızım 19 aylık 10-11 kilo aralığında gidip geliyor. 1 yaşından sonra eskisi kadar hızlı kilo almıyorlar. ayrıca bebek gelişiminde kilodan çok boya bakılıyor.

oğlum 2.5 aylık we 6.300 gr. boyuda 61 cm..sizce normal mi???dotorumuza göre normal..aslında bakınca boyu uzun olduğu için 6 kiloymuş gibi durmuyor ama ben obez olmasından korkuyorum babamızda obezite war çünkü...???

oğlum 2.5 aylık we 6.300 gr. boyuda 61 cm..sizce normal mi???dotorumuza göre normal..aslında bakınca boyu uzun olduğu için 6 kiloymuş gibi durmuyor ama ben obez olmasından korkuyorum babamızda obezite war çünkü...???

galiba senin bebek çok gazlı; gazlı bebekler çok güzel kilo alırmış

10 gün sonra 14 aylık olucaz dün kendim tarttım 9200 geldi dr normal diyor. Başta çok takıyordum niye zayıf diye ama önemli olan sağlıklı olmaları. Doğum kilomuz da 2870

benim kızımda 2 aylıkken 6 kilo idi boyu da 61 cm di ve gerçekten çok gazlı 1.5 ay geçirdik şimdi 3.5 aylığız ve 65cm boy 7500 gr mız

benim bebeğimde şu an 2 ay 3 haftalık. 2 aylıkken kontrole gittiğimizde 6 kiloydu boyuda 60 cm di. gazlı bebeklerin daha çabuk büyümesi fikrine katılıyorum. çünkü benim bebeğimde gazlı ve geceleri uyuyamıyor sıkıntısından. dolayısıyla da besleniyor sürekli. kimisinin bebeği gece boyunca uyuyor bir yada iki kez emziriyor. bense gündüz gibi iki satte bir emziriyorum çğünkü sürekli uyanıyor:(

merhaba hanımlar
geçen bir arkadaş gitmiş benim doktora; çok gazlı bir bebeği vardı; gaz bir bebekte çok sık emmeye, çok fazla emdiği için bazen sık kusmaya, çok güzel kilo alımına ve 2-3. aydan sonra kakayı 3-4 günde bir yapmaya neden olurmuş. Hatta 10.günden sonra özellikle anne sütü iyiyse yalancı emziğin gazı azaltmada etkili olduğunu söylemiş
yani anlayacağınız havadan meseleler önemli ilk 4 ay

benim oğlumda 2 aylıkken 6.600 kg di boyuda 59 cm di 4 gün sonra 3.ayımıza giricez bakalım kaç olmuşuz aşı olduğumuzda belli olacak.

Back