Bebeğiniz ilk "anne"ve"baba"dediğinde tepkiniz ne olmuştu?

EflatunSu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2007
532
2
46
bebeğiniz ilk defa ama bilinçli olarak anne-baba dediğinde tepkileriniz ne olmuştu.hatırlıyormusunuz?

bebeğiniz ilk defa ama bilinçli olarak anne-baba dediğinde tepkileriniz ne olmuştu.hatırlıyormusunuz?

oğlum ilk ''baba'' demişti kıskandım doğrusu
bende oğluma ''anne'' dedirtmek için baya uğraşmıştım
ama onun ağzından ilk sözcükleri duymak çok güzeldi,şaşırıp kalmıştık eşimle..
Allah onların yokluklarını göstermesin bizlere inşallah

amin canım inşallah yokluklarını,acılarını,sıkıntılarını göstermesin,yaşatmasın Allah kimseye.benimkide ba ba ba (babıldamak deniyormuş buna) dediğinde benimki havalara girmişti.anne annecim diyede doktorumuzun yanında ağlarken demişti.ben anlamadım önce dr'umuz "aaaa bak anne diyor"diye bana söylemişti.çok sevinmiştim.kızım normal baba dediğindede eşim babıldıyor yine diye inanmadı önce.kızım babasının yanağına elleyip baba deyince dondu kaldı.şok oldu :roflol:

Hehe benim oğlum ilk anne dedi.:sm_cool:
Eşim kıskanıyodu ama çaktırmıyodu. tatlicadiarzu
Bozulmasın diye bende hadi oğlum baba baba de derdim.şakkıdı
Çok güzel ama yaa. Ölüyorum bitiyorum anne demesine.
Dünyalar benim oluyo valla.
:1hug::1hug::1hug:

ne güzel bir duygu değilmi bu arkadaşım işte..
çocuğunun evre evre neler yaptığını gözlemek,ağzından çıkan ilk sözcükleri duymak,hatırlıyorumda berkenin ilk dişinin çıktığını gördüğümde beni görmelisin hemen eşimi tlf arayıp herüf herüf bak berkem büyüdü dişini bile çıkardı...:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

ohhh ne güzelllll
Allah bağışlasın Allah ayırmasın inşalllahh

heycan yaptım.. şimdilerde çok ufak yinede biz onun çıkardığı seslere anlam yüklüyoruz sırnaşık şey tamamen duymak büyük mutluluk olurdu heralde.

durup dururken bana "annneeeeeem" diye gelip sarılmıyormu.o an zaman duruyor,içimin yağları eriyor derler ya öyle oluyorumsenağlama
Allah bağışlasın canım:1hug:

heycan yaptım.. şimdilerde çok ufak yinede biz onun çıkardığı seslere anlam yüklüyoruz sırnaşık şey tamamen duymak büyük mutluluk olurdu heralde.

sana tavsiyem erken konuşmasını istiyorsan sen hep bebeğinle konuş.anlamlı anlamsız herşeyi anlat ona.yararını göreceksin.dr tavsiyesi :1hug:

güzel olmazmı.insanın miladı oluyor hayatında.anne olmadan önce anne olduktan sonra:1hug:

durup dururken bana "annneeeeeem" diye gelip sarılmıyormu.o an zaman duruyor,içimin yağları eriyor derler ya öyle oluyorumsenağlama
Allah bağışlasın canım:1hug:

Aynen güzelim. Derlerdi de gülüp geçerdim bekarken evlat bambaşka diye.
Şimdi tarif edecek kelime bulamıyorum soran arkadaşlara. Herşeyleriyle bambaşkalar yaa. Allah bu duyguyu tatmak istiyenlerede tatdırsın diyorum. Evlatlarımızı bizlere bağışlasın yaradanım.

Arkadaslar bebeginiz önce anne mi baba mı dedi? Ve bunun evdeki yankıları ne oldu paylasalım
Benim 2 cocugum var ikiside önce anne dedilerlaelaelaelaelae Tabii babamız buna bozuluyor. Kızım 1 yasını yeni doldurdu. Yeni yeni kelimeler sölüyo.Babamız onu kucagına alıp alıp baba deme calışmaları yapsada kızım inadına der gibi anne diyor.lülülülülülü
Ama ilk sesler cıkarırkende baba diyordu sürekli.Ben onu saymıyorum tabii, bilincli söylemedigi için

Şimdi yazmazsam eğer çatlarım.Çocuğum yok ama dayımın oğlu şu an 1,5 yaşında ilk önce pilav dedi. Evet ne anne ne baba ne dede falan.İlk pilav dedi çocuk ya.Anne der gibi sesler çıkarıyordu ama anne demiyordu. Sofrada pilav görünce pilav dedi çocuk. Koptuk valla.

:roflol::sm_cool:
bende cok güldüm sağol arkadasım:sm_cool::roflol:

seninki plav demis birsey deyil valla bizimkisi savasa gider gibi naralar atarak ALLAH ALLAH naraları atmıstı:hooray:

benim oğlum 6 aylıkken konuşmaya başladı ilk de anne dedisırnaşık şey sonrada baba dede hepsi sırayla geldi şimdi 1,5 yaşında çenesi bitmiyor aman maşallah diyin :teytey:

benim oğlum 6 aylıkken konuşmaya başladı ilk de anne dedisırnaşık şey sonrada baba dede hepsi sırayla geldi şimdi 1,5 yaşında çenesi bitmiyor aman maşallah diyin :teytey:

Ne güzel masallaharkadasım bebegini konusturmak için özel neler yaptın? ben sürekli konusuyorum onunla dogdugundan beri.Aman anlamaz demiyorum hic. Zaten anlıyorda. Ee önünde abiside var. Birazda genetik galiba erken gec konusmak. Neyse kolay gelsina.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…