• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeğiniz 6 aylıkken neleri yapabiliyordu bir cvp lütfen...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar nerelerdesiniz, küçük beyler, hanımlar nsıl, bizim işler yolunda , bebeğim artık yüzüstü ikrn kafasını kaldırabiliyor, daha tam olarak dönemedi, bakalım neler yaşayacağız bücürüklerle

arkadaşlar nerelerdesiniz, küçük beyler, hanımlar nsıl, bizim işler yolunda , bebeğim artık yüzüstü ikrn kafasını kaldırabiliyor, daha tam olarak dönemedi, bakalım neler yaşayacağız bücürüklerle

cnm bu topike kimse bişi yazmadı 1-2 kişi dışında.senle ben yazışıoz sadece.kimsenin bebeği 6 aylık olmadımı yaaa:( gerçi benimki şimdi 7,5 aylık oldu düzeltilmiş de 4,5 sayılır

Benim bebeciklerim 30 haftalık doğdular şuanda 34 aylıklar 1 kız 1 erkek.
6 aylıklarken,
ellerini havaya kaldırıp izleyip oynarlardı,yüz üstü yatırınca başlarını kaldırmaya çalışırlardı
oğlum 5 aylıkken nesneleri rahatca tutuyordu,kızım 6-7 ayda anca tutmaya basladı
dönme,oğlumda 7 aylıkken kızımda 7.5 aylıkken başladılar
emekleme oğlum 10 aylıkken kızım 14 aylıkken başladı
desteksiz oturtma denemelerine 7 aylıkken az az başlamıştım kızım 8 aylıkken desteksiz oturmaya başlamıştı hemen zaten yatmayı hiç sevmeyen bir bebekti,oğlumsa 10 aylıken desteksiz oturabilmeye başladı
sıralama,oğlum 11 aylıkken hem sıralayıp hemde tırmanmaya başlamıştı,kızımda 11.5 aylıkken sıralamaya başlamıştı.
yürüme,oğlum 16 aylıkken kızımsa 18 aylıkken başladı.
konuşma 6-7 aylıkken agulamalar gülmeler başlamıştı 1 yaş civarı anne diyordu ikiside
kızım 19 aylıkken 2 kelimelik cümlelerle cok net konusmaya başladı 2 yaşta artık benim gibi konusuyordu şuanda susturamıyorum :)) benim tarzan oglum ise 2.5 yasında başkaları tarafındanda anlaşılır şekilde 3 kelimelik cümleler konusmaya başladı.
fizik tedaviye gittik ilk 1 sene değişik egzersizler yaptırıyordu.nöroloıjiye hiç gitmedik gerek görülmedi hacettepe kontrolündeyiz baştan beri.
ek gıdaya 7 aylarını doldurduklarında cok cok yavaş denemelerle başlamıştım.
1 yaştan beride pedagog desteği aldık en son 2 yaşta götürdüm sonrasında 3 yaşta gelin demişti drumuz.
kısacası prematüre bebekler gelişimlerini 2 yaşa kadar anca tamamlıyorlar normal bebekler gibi düşünmeyin lütfen.

merabalar benim oğlumda 6.ayın içinde.oyuncaklarını tutmaya başladı.kendi kendine sesler çıkarıyor.yüzükoyun koyduğumuzda başını kaldırabiliyor.ama dönemiyor daha.konuşunca heycanlanıyor.ellerini bacaklarını hızlı hızlı hareket ettiriyor.deli gibi ellerini emiyor.salya akıtıyor..sadece anne sütü alıyor ek gıdaya geçmedik daha.geç kaldım gibi geliyor.versem yiyecek sanki 1-2 defa elma suyu verdim içti.ama doktor erken dedi daha o yüzden sadece alacakmı diye denedim.daha kontrolümüze 1 ay var.uykudan önce çok huysuz oluyor artık.birde başını hep bi tarafta tutuyor.kucağımızdaykende yatınca hep bir yönde tutmak istiyor başını.kafası yamuldu.sizin bebeklerinizde oldumu böyle.geçermi acaba.kafasını bir yöne tutması.yavaş yavaş oturtmaya başladım.benim desteğimle.çünkü yatar durumdayken başını kaldırıyor kalkmak istiyor..yarın fıtık ameliyatımız var canım sıkılıyor.bugün kan alırken çok ağladı bende dayanamadım ağladım.yarınıda atlatsaydık hayırlısıyla.canım çok sıkkın.gerginim.çocuğumun canı yanacak.yapacak bişey yok ameliyat olmamız şart.nezamndır bekletiyorlar büyüsün diye.

merabalar benim oğlumda 6.ayın içinde.oyuncaklarını tutmaya başladı.kendi kendine sesler çıkarıyor.yüzükoyun koyduğumuzda başını kaldırabiliyor.ama dönemiyor daha.konuşunca heycanlanıyor.ellerini bacaklarını hızlı hızlı hareket ettiriyor.deli gibi ellerini emiyor.salya akıtıyor..sadece anne sütü alıyor ek gıdaya geçmedik daha.geç kaldım gibi geliyor.versem yiyecek sanki 1-2 defa elma suyu verdim içti.ama doktor erken dedi daha o yüzden sadece alacakmı diye denedim.daha kontrolümüze 1 ay var.uykudan önce çok huysuz oluyor artık.birde başını hep bi tarafta tutuyor.kucağımızdaykende yatınca hep bir yönde tutmak istiyor başını.kafası yamuldu.sizin bebeklerinizde oldumu böyle.geçermi acaba.kafasını bir yöne tutması.yavaş yavaş oturtmaya başladım.benim desteğimle.çünkü yatar durumdayken başını kaldırıyor kalkmak istiyor..yarın fıtık ameliyatımız var canım sıkılıyor.bugün kan alırken çok ağladı bende dayanamadım ağladım.yarınıda atlatsaydık hayırlısıyla.canım çok sıkkın.gerginim.çocuğumun canı yanacak.yapacak bişey yok ameliyat olmamız şart.nezamndır bekletiyorlar büyüsün diye.

cnm senin bebişin kaç haftalık doğmuştu?bu arada hep bi tarafa yatma isteği benimkinde de vardı brz daha büyüyünce azaldı ama kafa yamukluğu brz düüzelse de tam anlamıyla düzelmedi.şimdiden geçmiş olsun.Rabbim şifalar versin bebişine:26:

cnm senin bebişin kaç haftalık doğmuştu?bu arada hep bi tarafa yatma isteği benimkinde de vardı brz daha büyüyünce azaldı ama kafa yamukluğu brz düüzelse de tam anlamıyla düzelmedi.şimdiden geçmiş olsun.Rabbim şifalar versin bebişine:26:

saolcanım. benim oğlum 32+4 doğdu.doğduğundan beri hep çevirdim küçükken yatarken ama.bi süre sonra hep biryöne eğilimi oldu.hep o tarafa yatıyor yastıkta koysam o tarafa çeviriyor kafasını.bugün küçük yastık koydum kafasının altına yani yastık üzerine yatırcam bakalım bu defa ne olacak.bayağı bi yassılaştı çünkü inşallah geçer büyüdükçe.

Back