• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeğiniz 6 aylıkken neleri yapabiliyordu bir cvp lütfen...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gxuxgxux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
122
4
96
İstanbul
Bebeğim 26+2 haftalık doğdu.şu an kronolojik 6 aylık,düzeltilmiş 3 aylık.bu durumdaki bir bebek hangi hareketleri yapıyor olmalı merak ediyorum.benim bebeğim yapması gereken hareketleri yapabiliyor mu sizin bebekleriniz bu aylarda neler yapabiliodu karşılaştırmak istiyorum.cvplar için şimdiden teşekkürler.

benim bebeğimde26+5 haftalık doğdu şuan 6 aylık düzeltilmiş 3 aylık konuşalım arkadaşım
bebeğim gülüyor,sesli tepki veriyor

oda içinde beni takip ediyor,seslendiğim tarafa dönüp bakıyor, bacakları serbest olduğunda yakınındaki nesneleri tepiyor,

cnm,benim kuzum da senin meleğinin yaptığı hareketlerin aynılarını yapıyor.demekki gelişimleri aylarına göre normal.ben 3 aylıkken nörolojiye götürmüştm dr. normal demişti bu ayın sonunda 2.kez götürcem ii çıkar inşallah.benimki doğduktan bikaç gün sonra 1.derece beyin kanaması geçirmişti bğtün endişem ondan .senin bebeğinde böle sıkıntılar olmuşmuydu.bide benimki başını tutabilio kucağımızda tutarken ama bazen kafası sallanıyo buna cnm sıkılıo .normal mi acaba?

10 acayip şekilde ellerine merak sardı habire ağzına götürüp şapırdata şapırdata emiyor,ağzından köpükler çıkarıyor bazen,biz konuşunca bazen de kendi kendine heyecanlanıyor ve kollarını bacaklarını daha hızlı hareket ettiriyor vb. :)

10 acayip şekilde ellerine merak sardı habire ağzına götürüp şapırdata şapırdata emiyor,ağzından köpükler çıkarıyor bazen,biz konuşunca bazen de kendi kendine heyecanlanıyor ve kollarını bacaklarını daha hızlı hareket ettiriyor vb. :)

10 gündür diycektim gün kelimesini yazmayı unutmuşum yukarda :) neyse ben aklıma geldikçe yazarım yine arkadaşım.bu arada seninkinin boyu ve kilosu kaç? bir de kaç cc mama verion.ben elma suyu da vermeye başladım.

evet arkadaşım benim oğlumda ellerini emiyor,şuan boyu 53 cm, kilo 4000 gr, 650 gr olarak doğmuştu hastaneden çıktığımızda (108 günün sonunda)1660 gr dı, 5 ocakta taburcu olduk. şuan 80 cc den günde 8-10 kez anne sütü alıyor ama 1 üğün mama veriyorum şütüm yetmiyor bazen,benimkide başını dik tutabiliyor dediğin gibi daha sonra düşüyor, oğlumda 1 derece beyin kanaması geçirdi, ben nörolojiye daha gitmedim,düzeltilmiş 3 ay dediler, 30 marta ancak randevu bulabildim,fizyoterapist arka
daşa gösterdim birkaç ekzersiz verdi hareketlerine yardımcı olmam için, ama daha erken fazla yorma çocuğu dedi

oğlumda sesimizi duyunca heyecanlanıyor, bir de uyandığında yanında beni görürse hemen gülücük atıyor, ek gıdaya hiç başlamadım ben, bilmem ne yapsam

evet arkadaşım benim oğlumda ellerini emiyor,şuan boyu 53 cm, kilo 4000 gr, 650 gr olarak doğmuştu hastaneden çıktığımızda (108 günün sonunda)1660 gr dı, 5 ocakta taburcu olduk. şuan 80 cc den günde 8-10 kez anne sütü alıyor ama 1 üğün mama veriyorum şütüm yetmiyor bazen,benimkide başını dik tutabiliyor dediğin gibi daha sonra düşüyor, oğlumda 1 derece beyin kanaması geçirdi, ben nörolojiye daha gitmedim,düzeltilmiş 3 ay dediler, 30 marta ancak randevu bulabildim,fizyoterapist arka
daşa gösterdim birkaç ekzersiz verdi hareketlerine yardımcı olmam için, ama daha erken fazla yorma çocuğu dedi

cnm,fizyoterapist ne gibi hareketler verdi.

merhabalar bende prematüre annesiyim.32+4 haftalık doğmuş bir oğlum var.2 270 gr doğdu 10 gün küvezde kaldı yavrum.3,5 aylıkken kuşum 7,5 kioydu şimdi 4 aylık.ilk 1 ay anne sütüne güçlendiici mama kattık doktor verdi europrotein.sonra sadece annes ütüyle devam etti.benim merak ettiğim şey kilosu iyi maşallah ama normalmi doktor normal diyor netten okuduğum kadarıyla olması gereken kilonun çok üstünde acaba çok fazla tatlı yiyorum ondanmı bu kadar kilo alıyor oğlum.ilerde obez olmaz dilmi.birde gelişimini düzeltilmiş yaşına göremi takip etmem gerekiyor. netteki 4 aylık bebeklerin özelliğini taşımıyor.boynu yeni yeni tutmaya başladı.nette diyor 4 aylık bebek oyuncağını tutup atar bilmem ne.bizimki oyuncaktan anlamıyor daha prematüre olduğu içinmi acaba.kilosu iyi ama.ay gelişimlerini çok merak ediyorum.geridenmi gidiyoruz.poposundan destek olunca zıplamaya çalışıyor.elleri kolları çok hareketli sesimi duyunca gülüyor.ama oyuncak tutma meselesi moralimi bozdu.oyuncaktan anlamıyorki daha.tutamıyor.parmağımı tutuyor ama.off belimide sakatladım çocuğu beşiğe koyarken.egzersiz yapmadığım için doğumdan sonra kaslar gevşemiş eğilip kalkamıyorum.çocuğu kaldıramıyorum çok canım sıkkın oğlumla iyi vakit geçiremiyorum o yüzden.çok çabuk yoruluyorum.kucakta hoplamak istiyor hep ama taşıyamıyorumki hemen yoruluyorum

cnm,fizyoterapist ne gibi hareketler verdi.

canım kollarını başına getirme, kollarını beline, başının yanına yaklaştırma, sağ sol yan destek vererek dönme, yüzükoyun dönme, ama dönme hareketlerinde dikkat et bebeğinin kollarını incitmeyesin,bacaklarını gaz çıkartma hareketi gibi ileri geri hareket ettirme, 45 derece kucakta oturma kısa süreli kolay gelsin

benim bebeğim artık yavaş yavaş yan dönmeye başladı, fakat çarşamba günü kasık fıtığından ameliyat olduğu için bu aralar fazla zorlamıyoruz

BENİMKİ DE bezini değiştirirken altı giyinik değilken dönmeye çalışıo.bebeğin iidir inşallah şimdi.geçmiş olsun çok cnm.

canım oğlumun bugün nöroloji kontrolü için hastaneye gittik, herhangi bir sorun olmadığını, düzeltilmiş olarak ayını ( 4 ay) takip ettiğini söledi, 1 ay arayla kontrol önerdi

benim bebeğim 4 ay düzeltilmiş hali 2 ay benimki gülücükler atıyo agulamaya başladı bi haftadır eli ayağı hüç durmuyo devamlı yanına yaklaşınca tepiyo kafasını tutabiliyo hatta yan dönmeye bile çalışıyo devamlı konuşuyorum onunla yanında uyurken bile hiç susmuyoruz sesimize tepkileri artsın diye kollarına sabahları egzersiz hereketleri yapıyoruz benim oğlum da 31 haftalık 1500 gram doğdu şu an 5 kilosu çok hızlı güzel gidiyodu ama son bir aydır durdu hiç almadı

Back