• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğiniz 4 aylık olunca nasıl beslediniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
arkadaşlar bebeğim 4 ayı doldurdu. doktor ek gıdalara başlamasına gerek olmadığını, kilo alımının güzel olduğunu söyledi. fakat herkes bana diyor ki yavaş yavaş ağzına bişeyler ver tadını öğrensin. yarın ek gıdalara geçince zorlanmasın diyorlar. siz ne yaptınız? benim ne yapmam lazım?

benim kızımda 4 aylık ben zaten yedıgım meyvaların tadına baktırıyodum yalıyodu sadece doktorum amaya gerek olmadıgını soyledı banada ama kaka sorunumu oldugu ıcın kayısı vermeye basla dedı 1 tatlı kasıgıyla baslayıp 1 caybardagı kadar verıcem ve tatlarına baktırmaya devam et dedi ama sonucta tatlarına baktırmak ek gıdaya gırmıyo sende oyle yapabılrsın ben ek gıdaya gecıste zorlanmamak ıcın tadına baktırıyorum zaten benım kız ek gıdaya gecme heveslısı gıbı ne zaman yemek yesek oda istiyo sanki ben yemeklerın bıle suyunun tadına baktırıyorum serce parmagımı suya batırıp agzına verıyorum alışsın yavas yavas :)

canim sen acele etme derim daha 5 aylık olunca tattirmaya başlarsin..havuç ve elmasuyuyla başlıyosun zaten sonra pürelere geçiş yapıyosun..

canım emdiğine göre acele etmene gerek yok.genelde mama ile beslenen bebişler 4.aydan sonra ek gıdaya geçer.maşallah senin bebiş emiyor işte 6ya kadar bekleyebilirsin.nacizane fikrimbuyrunnnnnnnnn

bende 5aylık olunca az az tadlarına baktırmaya başlıcam bence 1 ay daha bekleyelim canım.. bebişin kaç kilo oldu benim kızım bu ay 450gr aldı sadece... :(

bende 5aylık olunca az az tadlarına baktırmaya başlıcam bence 1 ay daha bekleyelim canım.. bebişin kaç kilo oldu benim kızım bu ay 450gr aldı sadece... :(

benimki de 500 gr aldı canım. doktor 400-600 gr alır 4. ayda dedi. bu normalmiş. merak etme. 8000 oldu benim oğlum. seninki ne kadar oldu şimdi

Canım,ben oğluma ilk 6 ay sadece anne sütü ve su verdim..daha sonra meyve tattırmaya başladım,yoğurt,sebze çorbası derken bu günlere geldik.bence biraz daha bekle..

bence de acele etme
ömür boyu yemek yiyecek zaten, anne sütünü doya doya alsın
geç başlarsan alışmaz lafı da şehir efsanesi oldu artık
çevremdeeki herkesten de duyar oldum
bununla ilgili bilimsel bir çalışma var da ben mi bilmiyorum acaba
herkes diline dolamış
ek gıdaya alışma reddetme tamamen çocukla ilgili bence, ek gıdaya başlama zamanıyla değil
sen bence bir ay daha en az sabret
ben de 5,5 aya kadar beklemiştim, su bile vermiyordum, yalatmıyordum da bişey
yemek suları zaten salçalı ve tuzlu olduğu için anlamsız vermek
şu an yemekte en ufak bir sorunumuz yok çok şükür
bebişinin kilosu da iyiymiş için rahat olsun

bencede bekle bebeğinin kilosu çok iyi
sütünde yetiyorsa hiç başlama derim
benim kızım 5600gr ve süt yok denecek kadar az
ben oyüzden mecburen başladım
ama yavrum beni emicem diye çıldırıyor resmen
istemiyor hiçbişey ahh süt yok işte :((

bence de acele etme
ömür boyu yemek yiyecek zaten, anne sütünü doya doya alsın
geç başlarsan alışmaz lafı da şehir efsanesi oldu artık
çevremdeeki herkesten de duyar oldum
bununla ilgili bilimsel bir çalışma var da ben mi bilmiyorum acaba
herkes diline dolamış
ek gıdaya alışma reddetme tamamen çocukla ilgili bence, ek gıdaya başlama zamanıyla değil
sen bence bir ay daha en az sabret
ben de 5,5 aya kadar beklemiştim, su bile vermiyordum, yalatmıyordum da bişey
yemek suları zaten salçalı ve tuzlu olduğu için anlamsız vermek
şu an yemekte en ufak bir sorunumuz yok çok şükür
bebişinin kilosu da iyiymiş için rahat olsun

ay herkes farklı bişe söylüyor deli olacam. şimid vermezsek ilerde bişey yiyemezmiş. su vermediğime laf ederler böbrekleri kururmuş. töbe töbe ayrıca bana şimdiden ağzına herşeyi ver alışsın diyen şahıs kendi torununun daha kırkı çıkmadan ağzına balık veriyomuş.

benimde kafam çok karıştı herkes bişey diyo 6 aya kadar sütüm yeterse su dahi vermicem bu güne kadarda hiç bişey vermedim zaten kilosuna göre hareket edicem..6 ayda da dr ne derse onu yapıcam..

balık mı yuh artık
ben de 2 aylıkken yumurta veren duydum
şaşırıyorum artık yaa
bunlar çok güçlü besinler tüm ek gıdalara alışınca verilir ancak
7. veya 8. aydan sonra
bazı anneler ve büyükanneler nedense çok meraklılar küçücük bebeklere birşeyler vermeye

arkadaşlar heryerde ilk 6 ay sadece anne sütü verin,su bile vermeyin diyorlar.bence emiyorsa gerek yok en az bir ay daha bekler,5. ayda tadına baktırır,6.ayda ek gıda vermeye başlarsın.benim bebeğim 3 aylık ve geçenlerde gittiğim cins bi dr banada ek gıdaya başla,anca alışır demişti ama ben başlamayı düşünmüyorum.çünkü o dr dışında gittiğim 3 dr da kesinlikle başlama,sütünde yetiyo,mamada verme.sadece emzir dedi.bence sende en az bir ay daha bekle.eninde sonunda alışacak yemeklere.hangimiz hala annemizi emiyoruz ki??? kaydirigubbakcemile3

balık mı yuh artık
ben de 2 aylıkken yumurta veren duydum
şaşırıyorum artık yaa
bunlar çok güçlü besinler tüm ek gıdalara alışınca verilir ancak
7. veya 8. aydan sonra
bazı anneler ve büyükanneler nedense çok meraklılar küçücük bebeklere birşeyler vermeye

ay evet ya çok meraklılar. madem bebeği bu kadar düşünüyosunuz yanında sigara içmeyin, uyurken gürültü etmeyin dimi?

arkadaşlar heryerde ilk 6 ay sadece anne sütü verin,su bile vermeyin diyorlar.bence emiyorsa gerek yok en az bir ay daha bekler,5. ayda tadına baktırır,6.ayda ek gıda vermeye başlarsın.benim bebeğim 3 aylık ve geçenlerde gittiğim cins bi dr banada ek gıdaya başla,anca alışır demişti ama ben başlamayı düşünmüyorum.çünkü o dr dışında gittiğim 3 dr da kesinlikle başlama,sütünde yetiyo,mamada verme.sadece emzir dedi.bence sende en az bir ay daha bekle.eninde sonunda alışacak yemeklere.hangimiz hala annemizi emiyoruz ki??? kaydirigubbakcemile3

bebeğe su vermemek yeni moda annemlere göre. anlamıyolar ki anne sütünün %90 küsürü su

anlamazlar bide üstün eüstlük ver ver diyede diretirler ananem kardelen 2 aylıkken çorba yapın ona demişti :S

anlamazlar bide üstün eüstlük ver ver diyede diretirler ananem kardelen 2 aylıkken çorba yapın ona demişti :S

:) anlamadığım şey şu eskiden bebeklere herşeyi verirlerimiş de bişeycik olmazmış. gerçi bi kere haberlerde çıkmıştı. kadının biri küçücük bebeğe bakla yemeğimi pırasa mı bişey vermiş. bebecik maleseff.. gerisini yazamayacağım...:gitme:

Back