Çocuk Hastalıkları Bebeğinin Kalbinde Üfürüm Olan Var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ilknurgk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
245
2
66
Adana
hamileyken fetal eko yaptırmıştım doktorda bebeğimin kalbinde bulunan deliklerden birinin normalden biraz geniş olduğunu ve doğumdan sonraki 10gün içinde tekrar hastaneye kontrole getirmemi söylemişti kızımda erken doğup 12 gün yenidoğan yoğun bakımda kalınca biz bebeğimi tekrar çocuk kardiyoloğuna götürmedik çünkü etraftakiler götürmeyin eğer bir sorun olsa yoğun bakımdayken çıkar dediler bizde ihmal edip gitmedik doktora
6 aydır devamlı aksatmadan aynı çocuk doktoruna götürdüm.bugünse kızımı çok öksürüyor diye başka bir doktora götürdüm.doktorda kalbinde üfürüm olabilir çocuk kardiyoloğuna götürüp eko çektirmemi istedi madem böyle birşey var nasıl 6 aydır farkedilmedi anlayamıyorum.
çok korkuyorum aranızda bu hastalıkla ilgili bilgisi olan varmı??
bebeğime dua edin iyileşsin

Son düzenleme:
Benim Arkadaşımın oğlunda var onlardada sonra fafrk edildi yavaş yavaş kapanıyor 2ml kadar düşmüş belli bir yaşa kadar kapanmazsa ameliyatla kapatıyorlarmış. sıkma canını seninkide kapanır inşallah

canım benim kızımda 12 gün küvezde kaldı ve çıkarken doktorumuz üfürüm var dedi. bizde hemen tıp fakültesindeki çocuk kardiyoloğuna götürdük, sağolsun kardiyolog bizi öyle bi korkuttuki kızınız öldü ölecek dedi nerdeyse, Allahım korusun yavrumu bi hap verdi bunu içsin kapanmazsa anjiyo yaparız dedi, bizde başka bi doktora götürmedik güvendik ona, aslında ben vermeyelim hapı dedim daha 20 günlüktü yavrum, eşim korktu, kardiyolog bi arkadaşımız var tahlillere baktı ve oda içsin deyince içirdim istemeye istemeye.daha sonraki kontrolüne devlet hastanesindeki kardiyoloğa götürdüm ve bu ilacı içirdim dedim. adam bana öyle bi kızdıki, çok basit bişey olduğunu ve bebeğim büyüdükçe kapanacağını söyledi ve ekosunuda çekti, üfürüm vardı evet ama çok büyük değildi, tıptaki doktorun dediği gibi korkulacak bişi yoktu,erken doğmasından ve 2 kilo doğmasından kaynaklanan ve kilo aldıkça kapanacak olan bi üfürmmüş. daha sonra bidaha götürmedim kimseye önce kendime sonrada tıptaki doktora çok kızdım. kendi çocuk doktorumuz her kontrolümüzde dinledi ve artık üfürümü duymadığını söyledi. allahıma çok şükür kızımın sağlığındada bişey yok, şu an 1 yaşında devlet has.doktora götürmeyi düşünüyorum bi ara.sende sakin doktora götür ama ilk götürdüğüne inanma başkasınada götür. çok az bulunan bi bölüm ama ihmal etme. allahım yavrularımıza sağlık ve uzun ömür versin.

kızımdada üfürüm olduğunu söyledi dr.umuz başka bir şehirde bi aletle baktırın dedi.şu anda gitmemiz pek mümkün değil başka dr getirdik.ben zor duydum söylemeseniz farketmezdim bile dedi.morarma bayılma yoksa korkulacak bişi yok dedi.benim kızımda zayıf doğdu.ondan oldu heralde.
ablamın bebeğindede vardı doğduğunda 3 aylıktı kapandı.

Son düzenleme:
saol canım inşallahhhh

bizde erken doğup küvezde kaldık.kilomuz 1990 gramdı.umarım bizimde kapanır.haftaya başka doktora götürcem teşekkür ederim rahatlattın beni biraz
Canım geçmiş olsun. Umarım korkulacak bişey yoktur. Dualarım sizinle canım...
çok saol canım.duyunca dünya başıma yıkıldı sanki ama inşallah atlatacaz bu günlerii

morarma ve bayılma bizdede yok çok şükürr.inşallah bizimkide kapanır.

çocuk doktorumuzun isteği üzerine dün çocuk kardiyoloji hastanesine gittik.eko ve ekg çekildi.
önce yavruma poposunda uyuması için ilaç verdiler bizde biraz sallayınca hemen uyudu öyle günahsız öyle masumduki eko'su çekilirken doktor doğumdan önce kapanması gereken 2 açıklığında kapanmadığını birinin kapanma ihtimalinin düşük oldoğunu diğerinde ise kapanma olabileceğini 4 yaşına kadar beklememiz gerektiğini söyledi.doktor bunları söylerken başımdan kaynar sular dökülüyordu sanki doktorun dediği çok şeyide hatırlamıyorum bile hıçkırıklar içinde baygın olan kızımı kucağıma alıp ekg odasına geçtiğimde ise artık kendime gözyaşlarıma hakim olamıyordum.tek dediğim allahım yavrumu koru onu benden ayırma oldu.allah razı olsunki annem beni yine buradada yalnız bırakmamıştı onun sayesinde biraz daha kendimi toparlayıp hastaneden çıktık.
allahım sana binlerce şükürler olsunki hayati tehlikesi yokmuş kızımın .allahım sen tüm bebekleri koru hepsine şifa ver

Benim de vardı kalbimde delik. 2 yaşımdayken anlamışlar ve tedaviye başlamışım. çocukluğuma dair hatırladığım en önemli şey doktorum müfit bey ve ege üniversitesi hastanesi.
Yukarıda yazıldığı gibi bayılmalarım çook olurdu. Ablamla oyun oynardım evin içinde sonra gözümü bir açardım ki karşımda doktor var,bayılmışım =( Morarmalarım da çok olurdu, çok fazla koşamazdım hemen yorulurdum.
Hastanede çok yatardım. Ama şimdi 29 yaşımdayım ve 5 aylık bir oğlum var.
Sakın korkma, kontrollerini aksatma, benim ilkokul 5.sınıftayken kapanmıştı kalbimdeki delik.

Konuyu görünce hemen dalmak istedim.Sizi yanıltmak ve rahatlatmak gibi bir kaygım yok.Ancak ben sadece ÜFÜRÜM ile ilgili bilgi vermek isterim.Yaz tatili için görümcemin kızları bana geldiler.Pazara giderken yere yığıldı ve daha önce Bursa 'da ailesi yanındaykende kalbim ağrıyor demiş (14 yaşında ) böyle olunca panik oldum ve kozyatağında central hospital eko çektirdim ,ultrasona baktırdım.Üfürüm teşhisi koymuştu bursada ki burda ki doktora notu iletince hiç bir sıkıntı yok dedi.Üfürüm konusunada rahat olmamızı bir çok kişide var ve hayatı boyunca sorun yaratmaz dedi ben psikolojisine bağladı stresten kalp vs çarpıntı yapar dedi. (kendisi çocuk kardiyoloğu ayrıca ) .O yüzden rabbim acil şifalar versin delik olayını bilemem ama profesör kendisi çocuk kardiyologları hastane hastane dolaşıyor çok talep olmadığı için ayrıca medicana kalp hastanesininde doktoru.Üfürüm konusunda kendinizi müsterih tutun

bu gece Ankara'ya gidiyoruz.yarın için bir prof.dr'dan randevu aldık.inşallah iyi haberlerle döneceğiz.minik yavrum için dualarınızı şu ramazan gününde nolur eksik etmeyin

Ankara'dan iyi haberlerle döndüm.binlerce şükürler olsun,deliğin çok küçük olduğunu ve bunun hiç problem yaratmadan kapanacağını kapanmasa bile önemsiz olduğunu söyledi doktorumuz.içim rahatladı iyikide gitmişim Ankara'ya

cnm gözünaydın.randevu nasıl aldınız özel yerimi vardı profun bizde kızımızı götüreceğiz getirdiğiniz gün çekildimi ekosu cevabın için şimdiden teşekkür ederim

randevuyu telefonla aldık.özel hastaneye gittik.eko-ekg hepsi aynı gün yapıldı.
umarım sizde iyi haberlerle dönersiniz

benim bebeğimin kalbinde 4mm lik delik var 15 günlükken üfürüm duydu doktorumuz ekg ve eko çekildi asd deliği saptandı. şu an 9 aylık kontroller devam ediyor eğer kapanmazsa önce anjiyo o da olmazsa ameliyat 1 kasımda kontrolümüz var hafif inşallah kapanmıştır bu arada hafifi morarmalar yaşıyoruz fakat çok ağladığında yada öksürürüken bazı doktora göre kalpten dolayı bazısına göre normal birşey ankara dayız hacettepe hastanesine gidiyoruz kontrol için bende en iyisi arkadaşımın kızındada üfürüm duyuldu hacettepeye getirdiler 2 delik varmış biri asd diğeri vsd 6 aylıkken açık kalp ameliyatı oldu şu an 2 yaşında maşallah çok iyi sapa sağlam oldu... allah hepimizin evlatlarını korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…