Bebeğinin ense kalınlığı yüksek çıkıpta bebeği sağlıkla doğanlar varmı? Lütfen yardım

kızlar merhaba;
bende sizinle aynı sorunu yaşıyorum. şuan 3üz bebeklerimiz var 11. haftadayız doktora birinin ensesinin 4.6 olduğunu söyledi yani büyük risk taşıdığını söyledi. 3üzden 2ye indirmeyi önerdi bebeklerimizi ama ben ne olursa olsun bunu istemiyorum bu sefer doktoru diğerlerine de zarar gelebilir dedi. yada test yaptırmayı önerdi. sizce hangi test daha güvenilir. kesin emin olmadan bebeğimi kaybetmek istemiyorum. bu yüzden başka bi doktora daha gidicem. ama onunda aynı şeyleri söylemesinden korkuyorum. bana da dua edin olur mu? inşallah rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
bide bu testlerin fiyatları ne kadar bi bilginiz var mı? doktor bana baya yüklü bi fiyat verdi.
merhaba biz de 11.haftada bu sıkıntıları yaşadık. doktorlar bize de hemen alalım bebeğin durduğu her dakika zarar demişlerdi. 11.haftada ense kalınlığı için cvs adı verilen testi öneriyorlar. amniyosenteze benziyor ama sıvı değil doku alıyorlar. biz istanbulda recep has'a gittik 1900 tl dedi. 72 saat içinde ön sonuçları veririz dedi. tıp fakültelerinde ücretsiz yapılıyor bu test ama sonuçların çıkması uzun sürüyor. bizim ki 13 günde çıktı ön sonuçları. maalesef onda da kesin sonuç gelmedi. dokunun bebekten mi anneden mi olduğu anlaşılamamış. tam sonuçları bekliyoruz onun için de 1 ay demişlerdi, 15 gün kaldı. korkmayın test kolay yapılıyor. Allah yardımcınız olsun. başka sormak istediğiniz birşey varsa cevaplandırabilirim.

Cok tesekkur ederim cevapladigin icin. Sali gunu tekrar baska bi doktora daha gidicem ona gore artik hareket edicem. Insallah bebeginde birsey cikmaz rabbim saglikla almayi nasip eder kucagina. Test sonuclari cikinca haber verirsen iyi olur insallah iyi cikar.

çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. siz de sağlıkla bebişleri kucağınıza alırsınız inşallah. haber veririm mutlaka. siz de haber verin. inşallah hiçbi şey olmayacak bebeklerimize.

son sonuçların da haberini vereyim dedim daha doğrusu durumların. hala iyi durumda değiliz, psikolojik olarak çöktük diyebilirim. cvs.in son sonuçları da geldi aynı parantez burada da açılmıştı ( maternal kontaminasyon dışlanamamıştır) yani dokular bebeğe mi anneye mi belli değil. 1 ay boş yere beklemekle geçti. sonra üstüne bir de 18.haftayı bekledik amniyosentez için. onu da geçen salı recep has'ta yaptırdık. ön sonuçlar çıktı, ona göre cinsiyet kromozomlarında problem görünüyor, son sonuçları bekleyin dediler. yine bekliyoruz, yine bekliyoruz. allah sabrımızı sınıyor sanırım. ama 2.trimesterde bebek çok iyi görünüyordu. her organı ve her durumu çok normaldi. bilemiyorum ne olacak. hala bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum sanırım. umarım sizin için haberler iyidir.

son sonuçların da haberini vereyim dedim daha doğrusu durumların. hala iyi durumda değiliz, psikolojik olarak çöktük diyebilirim. cvs.in son sonuçları da geldi aynı parantez burada da açılmıştı ( maternal kontaminasyon dışlanamamıştır) yani dokular bebeğe mi anneye mi belli değil. 1 ay boş yere beklemekle geçti. sonra üstüne bir de 18.haftayı bekledik amniyosentez için. onu da geçen salı recep has'ta yaptırdık. ön sonuçlar çıktı, ona göre cinsiyet kromozomlarında problem görünüyor, son sonuçları bekleyin dediler. yine bekliyoruz, yine bekliyoruz. allah sabrımızı sınıyor sanırım. ama 2.trimesterde bebek çok iyi görünüyordu. her organı ve her durumu çok normaldi. bilemiyorum ne olacak. hala bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum sanırım. umarım sizin için haberler iyidir.
Bizde sizinle ayni sorunu yasiyoruz ayni dr gidiyoruz bizim cvs testimiz temiz cikti bu kez mikroarray diye bir test istedi recep bey oda temiz ciksa bile bebegi bir daha in eliycez yine bir sey olmazsa sizin genlerinizi inceliycez diye soledi siz nasil bir yol izliyosunuz gebeliginizin kacinci haftasindasiniz

Merhaba merak ettim durumunuzu.. bende bekliyorum çok zor cvs testinde down sendromu çıktı benim ayrıca kalp anomali var aldırmam gerektiğini söyledi tüm doktorlar ben yapamadım. 12 haftalikken burun kemiği oluşmuştu ensede 2.8 di on gün içinde aşırı bir büyüme oldu 14 haftada alirdirmam gerektiğini zaten yaşama ihtimali olmadığı ni belirtti doktorlar su an 18 hafta dayız kalbinin sesini duymuşum nasıl durdurabilirim.ha doğunca özürlü diye öldür hakkını karnında aynı bence korkularım var karnımda sonlanirsa yaşamı yada doğduktan sonra düşüncelerim rüyalarım umutlarım alt üst oldu. Küçük misafirim emanetim şimdilik benimle .. meleğim

Merhaba arkadaslar son sonuclar geldi bikac gun sonra malesef herkes cok sasirdi. Premed deki genetikci, recep bey ve biz dunyada 1960 dan beri gorulen 100.vaka ile karsi karsiyaydik. Teteazomi × yani 48 ××××. 8 martta kaybettim bebegimi 3 ay oldu. Hala iyi degilim. Hala aglayarak uyaniyorum. Ciddi psikolojik rahatsizliklar gecirdim. Atlatmaya calisiyorum. Allah kimseye vermesin. Sizi de bebeginizi de korusun insallah. Cok zor bi durum biliuorum. Ne desek bos. Simdi hicbir sey yapmiyorum. Genetik tani onerdiler esim ve bana ama su an bunlara cok uzagim. Sadece gunleri sayiyorum. Allah yardimciniz olsun. Sinavi atlatirsiniz ins.

Merhaba arkadaslar son sonuclar geldi bikac gun sonra malesef herkes cok sasirdi. Premed deki genetikci, recep bey ve biz dunyada 1960 dan beri gorulen 100.vaka ile karsi karsiyaydik. Teteazomi × yani 48 ××××. 8 martta kaybettim bebegimi 3 ay oldu. Hala iyi degilim. Hala aglayarak uyaniyorum. Ciddi psikolojik rahatsizliklar gecirdim. Atlatmaya calisiyorum. Allah kimseye vermesin. Sizi de bebeginizi de korusun insallah. Cok zor bi durum biliuorum. Ne desek bos. Simdi hicbir sey yapmiyorum. Genetik tani onerdiler esim ve bana ama su an bunlara cok uzagim. Sadece gunleri sayiyorum. Allah yardimciniz olsun. Sinavi atlatirsiniz ins.
Çok

Çok üzüldüm ya Rabbim sabır versin gerçekten anlıyorum sizi kaç aylık kaybettiniz.ümidinizi kaybetmeyin tekrar aynı şeyler yaşamazsınız umarım.herşey bizler için inşallah mükafatını göreceğiz çektiğimiz sıkıntılarin...bende zor bir süreçteyim ne olucak bilmiyorum sadece dualara sığınıyorum..

Cok tesekkur ederim 22 haftalikti. Size umit olmak guzel seylerden bahsetmek isterdim kusura bakmayin. Zaten hassas bi donemde benzer bi durumda kotu seyler duymak insani iyice yipratiyor biliyorum. Cok zor bi surec Allah dayanma gucu versin. Dualardan baska siginacak hicbi sey yok zaten. Insallah saglikla kavusursunuz bebeginize.

Cok tesekkur ederim 22 haftalikti. Size umit olmak guzel seylerden bahsetmek isterdim kusura bakmayin. Zaten hassas bi donemde benzer bi durumda kotu seyler duymak insani iyice yipratiyor biliyorum. Cok zor bi surec Allah dayanma gucu versin. Dualardan baska siginacak hicbi sey yok zaten. Insallah saglikla kavusursunuz bebeginize.
Amin inşallah Rabbim kimseye yaşatmasın zor bir sınav muallaktayim bende inanın hiç bir şey almadım alamıyorum özenle bakıyorum sadece Rabbim herkesin bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayi nasip etsin

sizin şu an kaç haftalık peki?? durumu nasıl?? kalp anomalisinden dolayı bi sıkıntı var mı?
Bizim 18 haftalık şuan ensede gözle görülür şişme var biri indi diğeri duruyor evde doblor cihazı var dinliyorum kalp atışlarını anlamadığım 12 haftalikken hiçbir şey yok tu on günde anormal şişlik oluştu gazı üniversitende cvs yapıldı down sendromu kesin dendi. Kalp anomali var yaşamaz aldır aynen öyle konuşuyor doktorlar sanki can değil taşıdığın deney faresi gibi görüyorlar insanı

Bizim 18 haftalık şuan ensede gözle görülür şişme var biri indi diğeri duruyor evde doblor cihazı var dinliyorum kalp atışlarını anlamadığım 12 haftalikken hiçbir şey yok tu on günde anormal şişlik oluştu gazı üniversitende cvs yapıldı down sendromu kesin dendi. Kalp anomali var yaşamaz aldır aynen öyle konuşuyor doktorlar sanki can değil taşıdığın deney faresi gibi görüyorlar insanı
Birşey sorabilir miyim 22 haftalikken kürtaj mi yaptılar suni sancıyla mi sonlandı. Bende yasayabilirim o yüzden bilgi edinmek istedim kusura bakmazsaniz

hımm. başa gelince ne çok şey öğrenmek zorunda kalıyoruz değil mi malesef? bizim 11.haftada ikili test için çağırdıklarında ensede kalınlık çıkmıştı. sonrasında 12.haftada 13.haftada vs sık sık ölçüm yapıldı ama doktorların hepsi önemli olan 11.haftadaki kalınlık dedi. su toplamıştır belki. benim bebeğimde de sonradan su toplanması oldu :KK43: inşallah yaşamazsınız ama suni sancıyla normal doğum yaptırıyorlar.

hımm. başa gelince ne çok şey öğrenmek zorunda kalıyoruz değil mi malesef? bizim 11.haftada ikili test için çağırdıklarında ensede kalınlık çıkmıştı. sonrasında 12.haftada 13.haftada vs sık sık ölçüm yapıldı ama doktorların hepsi önemli olan 11.haftadaki kalınlık dedi. su toplamıştır belki. benim bebeğimde de sonradan su toplanması oldu :KK43: inşallah yaşamazsınız ama suni sancıyla normal doğum yaptırıyorlar.
Aynen öyle bekarken bilmediğin duymadığın şeyler başına geliyor olsun o benim cennet kuşum diyorum kavuşamaşamda bekler beni öyle teselli oluyorum emin olun annesi sizde aldirmadim iniz için sizi bekliycek cennette ..ona o nefesi veren Rabbim dilerse herşeye rağmen sağlikli bir şekilde verir kucağıma takdir onun sadece emanetçiyiz doğsada doğmasada şu ramazan ayı iyi geldi bana hasbiyallahu aleyhi tevekkülu Rabbil arşil azim

etrafımdaki herkes öyle teselli verdi bana. 32 yaşında genç ve güzel bir kız seni bekliyor cennette diye. yüce Rabbim kavuşturacak bizi başka bir zamanda. haberdar edin gelişmelerden umarım her şey çok güzel olur.

Ya
etrafımdaki herkes öyle teselli verdi bana. 32 yaşında genç ve güzel bir kız seni bekliyor cennette diye. yüce Rabbim kavuşturacak bizi başka bir zamanda. haberdar edin gelişmelerden umarım her şey çok güzel olur.
Ya benimkide erkek inşallah hayırlısıu
Hakkımızda sizdende iyi haberler bekliyoruz yeni bir bebek yeni bir ümit inşallah hayırlı geceler

X