Bebeğinin ense kalınlığı yüksek çıkıpta bebeği sağlıkla doğanlar varmı? Lütfen yardım

bende aynı sorunu yaşıyorum benimde üçlü testim 1*226 amniyo sentez yapıldı sonuç dört hafta sonra çıkacak allaha dua ediyorum bebeğimin cinsiyetini bile söylemiyolar sonuçlanmadan na pacam bilmiyorum allaha yalvarıyorum

iyi günler arkadaşlar,

32 yaşındayım ilk bebeğim, salı günü doktorum ense kalınlığını ve standart testleri yapacaktı, ense kalınlığı 0,46 cm çıktı dedi, risk oluşturoyormuş. Bizi denizli paü öğretim görevlisi doç dr. ' a gönderdi. doçent bebeğimin eşinden parça ve kan örneği aldı, genetik lab da incelenip üç - dört hatfa içinde sonuç çıkacak, ancak doçent doktor ablam parça aldıktan sonra tekrar ultrasondan bebeğin durumunu göterdikten sonra bebeğin burnu oluşmuş büyük ihtimal sonuçlar iyi çıkacak dedi, bebeğimi kaybetmek istemiyorum, sonuçta doçent biliyordur, o söylediği beni rahatlattı. daha önce böyle olupta bebişi sağlıklı bir şekilde olan arkadaşlar olduğunu okudum, inş bebişimde sağlıklı olur. kemik olayından bilginiz varmıdır

Arkadaslar izninizle konuyu hortlatıyorum!
O tarihlerden bu yana hiç ense kalınlığı sorunu yaşayan olmadı mı? Olduysa nasıl sonuçlandı?
Ben bu sıkıntıdan dolayı amniyosentez olucam cuma gunu...

Arkadaslar izninizle konuyu hortlatıyorum!
O tarihlerden bu yana hiç ense kalınlığı sorunu yaşayan olmadı mı? Olduysa nasıl sonuçlandı?
Ben bu sıkıntıdan dolayı amniyosentez olucam cuma gunu...
ben varım canım ense kalınlığı 4.4 mm çıktı.cvs yaptırdım prof. sabahatttin beyde ön sonuçlarım temiz çıktı. ikinci etapta detaylı ultrason var. forumlarda okumuştum senin ense kalınlı 3.1 falan yazıyordu. çok yüksek değil, riskli grupta değilsin . benim prof. 3.5mm üstünde olursa cvs yada amniyosentez yaparız demişti.

bende bugün ikili teler yapıldı ultrasonda ense kalınlığı bir doktor 3,1 dedi diğeri 3,7 dedi cumartesi cvs yapılacak bakalım umarım hepimiz sağılıkla kucağımıza alırız

Ark merhaba
dr bana bi splemedi ense kalinligini olcerken ama kagitta 9 mm yazio dra sordum bi sıkıntı var mı diye oda yok gidip kan ver dedi.benim size sorum eger 9 mm olsaydi cok yuksek bir deger olurdu peki ense kalinligi fazla cikam ark kan verdiler mi yoksa direk amniyosentez yada cvs ye mi gittiler.cunku drum bana bole bisiyden soz etmedi arklar.

Merhaba arkadaşlar,
Konu epey eskimiş ama bebeğinin ense kalınlığı yüksek çıkanların son durumu ne oldu acaba? Çok merak ediyorum.

Şayet ben de 11+0. haftadayım ve bebeğimin ense kalınlığını doktor 3,3 mm olarak ölçtü. Daha yakından (konkav ölçüm yapan mıdır nedir) bir radyoloğa gönderdi özel hastanene de aynı binada olan. Epey suratsız bir radyolog da aynı değerde ölçtü. Kan testi sonucu 1 hafta sonra belli olacakmış. Ancak ense kalınlığının 3,3 mm olması ve yüzlerindeki ifadeyi görür görmez dünya başıma yıkıldı. Saatlerdir ağlıyorum.Tekrar tekrar resimlere bakıyorum burun kemiği filan göremiyorum. Acaba baştan savma mı ölçtüler ki? Oysa herşey ensesi kalın diyene kadar ne güzeldi. Bebecik ultrasonda ellerini kaldırmış, taklalar atıyordu. İlk hareketlerini görünce nasıl da neşelenmiştim. Gittiğim hastane Edremit Özel Körfez hastanesi. Ne olur bana deneyimlerinizi anlatın. Öyle panik içindeyim ki. Bu durumda olup herşey normal bir meleği olan arkadaş var mı? İkili testler ne kadar güvenilir? Başınızı da ağrıttım, lütfen kusura bakmayın. Saygılarımla...

Merhaba arkadaşlar,
Konu epey eskimiş ama bebeğinin ense kalınlığı yüksek çıkanların son durumu ne oldu acaba? Çok merak ediyorum.

Şayet ben de 11+0. haftadayım ve bebeğimin ense kalınlığını doktor 3,3 mm olarak ölçtü. Daha yakından (konkav ölçüm yapan mıdır nedir) bir radyoloğa gönderdi özel hastanene de aynı binada olan. Epey suratsız bir radyolog da aynı değerde ölçtü. Kan testi sonucu 1 hafta sonra belli olacakmış. Ancak ense kalınlığının 3,3 mm olması ve yüzlerindeki ifadeyi görür görmez dünya başıma yıkıldı. Saatlerdir ağlıyorum.Tekrar tekrar resimlere bakıyorum burun kemiği filan göremiyorum. Acaba baştan savma mı ölçtüler ki? Oysa herşey ensesi kalın diyene kadar ne güzeldi. Bebecik ultrasonda ellerini kaldırmış, taklalar atıyordu. İlk hareketlerini görünce nasıl da neşelenmiştim. Gittiğim hastane Edremit Özel Körfez hastanesi. Ne olur bana deneyimlerinizi anlatın. Öyle panik içindeyim ki. Bu durumda olup herşey normal bir meleği olan arkadaş var mı? İkili testler ne kadar güvenilir? Başınızı da ağrıttım, lütfen kusura bakmayın. Saygılarımla...
Canim panik yapma,bulundugun yerde perinatalog yani riskli gebelik uzmani varsa birde ona olcum yaptir.ikili,uclu,dortlu testlerin kesin guvenilirlikleri yok.en garantisi bebegin kromozomlarina bakilmasi o da cvs,amniuosentez,prenetal test gibi testleele mumkun.bizim 4,4 cikti.cvs yaptirdim,kromozonal bir eorun cikmadi.ense olcumu yuksek bile ciksa bir eorun olma olasioigi hala az

Canim panik yapma,bulundugun yerde perinatalog yani riskli gebelik uzmani varsa birde ona olcum yaptir.ikili,uclu,dortlu testlerin kesin guvenilirlikleri yok.en garantisi bebegin kromozomlarina bakilmasi o da cvs,amniuosentez,prenetal test gibi testleele mumkun.bizim 4,4 cikti.cvs yaptirdim,kromozonal bir eorun cikmadi.ense olcumu yuksek bile ciksa bir eorun olma olasioigi hala az

Merhabalar tekrardan,
Nicki nick arkadaşım öncelikle cevabın için çok teşekkürler. İlk yazdığım msjdan ve travmadan sonra Ayvalık devlet hastanesindeki kendi doktorum Erdem Başkent'e muayene oldum. Edremit Körfez cuma günü ense kalınlığını 3,3 ölçmüştü. Sadece 2 gün sonra pazartesi günü Erdem bey ise 1,5 ölçtü. Ölçümde farklılık olduğu için beni İzmir Tepecik Perinatoloji bölümüne sevk etti. Hemen ertesi günü orda 1,09 ölçüldü. (Bu arada tavsiyem kimse İzmir Tepecik Perinatolojiye gitmesin. Nasıl bir yer olduğunu bilmiyordum. Bu yüzden gittim. Çok yoğun, doktorlar çok bıkkın, sağlıklı bir muayene olduğu hissini asla vermiyor.) Tepecik, bebeğin ensesi şişip inmiş olabilir, yarın koryon villusu yapalım diyince ödümüz koptu. Hemen yalvar yakar aynı gün Prof Dr Sermet Sağol'un muayenesini aradık. Malum Ayvalık'tan İzmir' e tekrar gelmek hele bu psikoloji içindeyken çok zor olacaktı. Sağ olsunlar hemen aynı gün randevu alıp muayene oldum. Prof Dr Sermet Sağol gerçekten muhteşem bir insanmış. Uzun uzun muayene etti. Üstelikte forumda yazıldığı gibi insan ilişkileri zayıf bir dr da değil. Gayet açıklayıcı, net ve sakin bir şekilde açıklamalar yaptı. Ense Kalınlığını (NT) 0,57, 0,70 ölçtü. Değerlerdeki farklılıklara bakar mısınız? Aynı gün hatta 30 dk aralıklarla farklı doktorlarca ölçülen değerler bile nasıl da farklı? Sonuç itibariyle koryon villusu şu aşamada tercih etmememiz gerektiğini, her şeyin yolunda olduğunu, ikili testi alınca sonucu telefon ile ona iletmemiz gerektiğini söyledi. 'li testte 10 gün sonra 1/50 000 çıktı. Her şey şimdilik yolunda çok şükür. Bu yazıyı yazmamdaki amaç; 1- lütfen anne adayları ense kalınlığı, 2li, 3lü test için hemen üzülmesinler, 2- Edremit Özel Körfez hastanesinin sonuçlarına ve dr larına artık asla güvenmiyorum. (bu kendi görüşümdür) 3- İzmir tepecik perinatolojiye gideceklerine alanında uzman özel muayenesi olan bir profa gitmenizi tavsiye ederim. Prof dr Sermet Sağol' u şiddetle tavsiye ediyorum bu arada. Özellikle paragöz bir dr olup olmadığını test etmek amacıyla, Sermet beye "Size bir daha ne zaman geleyim?" diye sordum. Cevabı; "siz kendi dr'unuza muayene olunuz. Farklı bir durum tespit ederse sizi bana gönderir zaten. Normal durumda bana gelmenize gerek yok" dedi. Piyasadaki bu kadar açgözlü dr' un arasından Sermet beyi tanıdığım için çok mutluyum.
Kusura bakmayın epey uzun bir yazı oldu. İnş benzer sorunu olan anne adaylarına az da olsa yardım edebilmişimdir. Sevgi ve saygılarımla...

Merhabalar tekrardan,
Nicki nick arkadaşım öncelikle cevabın için çok teşekkürler. İlk yazdığım msjdan ve travmadan sonra Ayvalık devlet hastanesindeki kendi doktorum Erdem Başkent'e muayene oldum. Edremit Körfez cuma günü ense kalınlığını 3,3 ölçmüştü. Sadece 2 gün sonra pazartesi günü Erdem bey ise 1,5 ölçtü. Ölçümde farklılık olduğu için beni İzmir Tepecik Perinatoloji bölümüne sevk etti. Hemen ertesi günü orda 1,09 ölçüldü. (Bu arada tavsiyem kimse İzmir Tepecik Perinatolojiye gitmesin. Nasıl bir yer olduğunu bilmiyordum. Bu yüzden gittim. Çok yoğun, doktorlar çok bıkkın, sağlıklı bir muayene olduğu hissini asla vermiyor.) Tepecik, bebeğin ensesi şişip inmiş olabilir, yarın koryon villusu yapalım diyince ödümüz koptu. Hemen yalvar yakar aynı gün Prof Dr Sermet Sağol'un muayenesini aradık. Malum Ayvalık'tan İzmir' e tekrar gelmek hele bu psikoloji içindeyken çok zor olacaktı. Sağ olsunlar hemen aynı gün randevu alıp muayene oldum. Prof Dr Sermet Sağol gerçekten muhteşem bir insanmış. Uzun uzun muayene etti. Üstelikte forumda yazıldığı gibi insan ilişkileri zayıf bir dr da değil. Gayet açıklayıcı, net ve sakin bir şekilde açıklamalar yaptı. Ense Kalınlığını (NT) 0,57, 0,70 ölçtü. Değerlerdeki farklılıklara bakar mısınız? Aynı gün hatta 30 dk aralıklarla farklı doktorlarca ölçülen değerler bile nasıl da farklı? Sonuç itibariyle koryon villusu şu aşamada tercih etmememiz gerektiğini, her şeyin yolunda olduğunu, ikili testi alınca sonucu telefon ile ona iletmemiz gerektiğini söyledi. 'li testte 10 gün sonra 1/50 000 çıktı. Her şey şimdilik yolunda çok şükür. Bu yazıyı yazmamdaki amaç; 1- lütfen anne adayları ense kalınlığı, 2li, 3lü test için hemen üzülmesinler, 2- Edremit Özel Körfez hastanesinin sonuçlarına ve dr larına artık asla güvenmiyorum. (bu kendi görüşümdür) 3- İzmir tepecik perinatolojiye gideceklerine alanında uzman özel muayenesi olan bir profa gitmenizi tavsiye ederim. Prof dr Sermet Sağol' u şiddetle tavsiye ediyorum bu arada. Özellikle paragöz bir dr olup olmadığını test etmek amacıyla, Sermet beye "Size bir daha ne zaman geleyim?" diye sordum. Cevabı; "siz kendi dr'unuza muayene olunuz. Farklı bir durum tespit ederse sizi bana gönderir zaten. Normal durumda bana gelmenize gerek yok" dedi. Piyasadaki bu kadar açgözlü dr' un arasından Sermet beyi tanıdığım için çok mutluyum.
Kusura bakmayın epey uzun bir yazı oldu. İnş benzer sorunu olan anne adaylarına az da olsa yardım edebilmişimdir. Sevgi ve saygılarımla...
cok sevindim hicbir sorun cikmamasina.gercekten ne kadar alakasiz sonuclar cikmis neyseki sonu iyi cikmis.benimde son 2 gunum insallah saglikla kucaklarimiza aliriz yavrularimizi.bende test sonucumu beklerken cok zor gunler yasadim insallah sonu iyi olacak

Lütfen bebeğini sağlıkla kucağına alan varsa sonucunu yazsın bayanlar.sonuçlar yazılmamış merak içersindeyim

benim bebeğimin de ensesi kalın çıktı. ilk ölçüm 3.9 ikinci ölçüm 3.4 çıktı. tekirdağ da tüm doktorları gezdim sanırım. istanbul da recep hasa ölçtürdüm. şu anda da edirne tıp fakültesinde füsun hocaya cvs yaptırdım. ön sonuçlar hala çıkmadı. pazartesini bekliyorum. umarım iyi çıkar da bu durumla karşılaşan biçok insana da ümit bana da ümit verir.
sonuçları da paylaşacağım buradan ama inanın yaklaşık olarak 15 gündür kötü günler geçiriyorum. ilk ölçümler yapıldığında eğer bebek 10 haftayı geçmemiş olsaydı hemen alacaklardı. Allah sabrımızı sınıyor sanırım. sığınıp sabır diliyorum. bunu yaşayan herkese de Allah sabır versin. hayırla sağlıklı bebeklere kavuştursun bizi inşallah.

post: 44717516, member: 660300"]Ense kalinligimiz 4,4 cikmisti ,dogum yaptim suan 46 gunluguz cok sukur cok saglikli bir oglum var[/QUOTE]

Allah bagislasin inşallah ben de bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucagima alırım

kızlar merhaba;
bende sizinle aynı sorunu yaşıyorum. şuan 3üz bebeklerimiz var 11. haftadayız doktora birinin ensesinin 4.6 olduğunu söyledi yani büyük risk taşıdığını söyledi. 3üzden 2ye indirmeyi önerdi bebeklerimizi ama ben ne olursa olsun bunu istemiyorum bu sefer doktoru diğerlerine de zarar gelebilir dedi. yada test yaptırmayı önerdi. sizce hangi test daha güvenilir. kesin emin olmadan bebeğimi kaybetmek istemiyorum. bu yüzden başka bi doktora daha gidicem. ama onunda aynı şeyleri söylemesinden korkuyorum. bana da dua edin olur mu? inşallah rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
bide bu testlerin fiyatları ne kadar bi bilginiz var mı? doktor bana baya yüklü bi fiyat verdi.

S sssmimoza sonuç ne oldu? Sonucu pazartesi alacam demişsin?inşallah her şey yolundadir
merhaba tekrar. malesef hayat biraz zorluyor bizi. ön sonuçlar (fish adı verilen) geldi. pazartesi günü aldık. önce hiçbir kromozom bozukluğu yok yazıyordu; ama parantez içinde alınan dokunun bebeğe mi yoksa anneye mi ait olduğu tam olarak anlaşılamamıştır yazıyor. yani sonuçlar benim için de olabilir; bebek için de :KK43: 16.haftada tekrar çağırdılar, eğer tam sonuçlarda da böyle bir karışıklık olursa amniyosentez yapıcaz dediler. pazartesi günü eskişehir'de bir profesöre daha gidicez. malesef iyi haberler veremedm. inşallah sonu iyi olur.

X