• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini sallamadan uyutanlar

Ben hiç sallamadım. Yatağımın ortasına kenarına destek yaparak yatırdım, ağladığı zaman yanına uzanıp pış pış yapıp uyuttum. Emzik kullandım bir de.. Hatta 2 çocuğumu da yan yana yatırıp birinin elinden tutar, diğerini de pışpışlar uyuturdum. Aralarında 3 yaş var. Yanlarında ben de uyurdum 😅
6 Aydan sonra da eline bi oyuncak verip beşiğine bıraktım, inceleyerek uyurdu.

2 yasindaki kizim memede uyumaya alisti, emzigi asla emmedi, memeyi kestigimizden beri hayatimiz alt ust oldu, siz o emzige alistirin derim, ben kucuk bebemi alistiracagim, mecburum, zorundayim.

Emzige alistiran herkes uyku duzenini kolay yakalamis onu anladim ben ajjajsjs. :110:
Oğlumun uykuları memeyi kestiğimde düzelmişti. 🥹 Emziğe alıştırmak için neler yaptım, ne paralar döktüm. Boy boy çeşit çeşit. Kızım da almadı. Artık denemiyorum hiç. Doğar doğmaz emziği verirsen alıyorlar. Ben memeyi emmez diye korkumdan veremedim ikisine de. 😁

Oğlumun uykuları memeyi kestiğimde düzelmişti. 🥹 Emziğe alıştırmak için neler yaptım, ne paralar döktüm. Boy boy çeşit çeşit. Kızım da almadı. Artık denemiyorum hiç. Doğar doğmaz emziği verirsen alıyorlar. Ben memeyi emmez diye korkumdan veremedim ikisine de. 😁
Ben de gecen gun gittim bikac farkli marka satin aldim, umarim birini begenir de alir
1 aylik olduk cok gec degildir degil mi?:KK57:

2 aylık bebek size ihtiyaç duyuyor her koşulda. Ben de bunu kabullenmekte zorluk yaşamıştım çünkü çocuğu konulunca uyuyanlar da vardı. Bizde bir hata mı var diye düşünüyor insan ama gerçekten her bebek ayrı. Biz bir iki kere pış pış patpat ile uyuttuk o aylarda annem gelince yardım etmişti. Ama tutmadı o iş de. Sonra benim kucağım hariç gündüz hiç uyumadı uzun süre. İnsan her yöntemi deniyor o süreçte. Maalesef ben hala kabullenemedim tam olarak ama gerçekten bebeklerin de fikri zikri var ve her şey her bebeğe uymuyor.

Uyku aralığı takip ediyorum, uymuyor.
Uyku eğitimi yaptırdım, tam uymadı.
Emerek uyusun dedim, uyumadı.
Sallansın diye düşündük, olmadı.

Güzel düşünün güzel olsun, ben de bunu söylemeye çalışıyorum kendime.

Ben 4 aydan sonra uykusunu düzenlemeyi düşünüyorum benim de kızım 2 aylık memede uyuyo genelde 3-4 ay istediği gibi uyusun diye düşünüyorum ama kocam kaynana gibi salla sallasan uyur sallasan böyle olmaz diyip duruyor kocama ragmen inşallah kendi kendine uyumayı öğretebilirim😑

2 aylık bebek size ihtiyaç duyuyor her koşulda. Ben de bunu kabullenmekte zorluk yaşamıştım çünkü çocuğu konulunca uyuyanlar da vardı. Bizde bir hata mı var diye düşünüyor insan ama gerçekten her bebek ayrı. Biz bir iki kere pış pış patpat ile uyuttuk o aylarda annem gelince yardım etmişti. Ama tutmadı o iş de. Sonra benim kucağım hariç gündüz hiç uyumadı uzun süre. İnsan her yöntemi deniyor o süreçte. Maalesef ben hala kabullenemedim tam olarak ama gerçekten bebeklerin de fikri zikri var ve her şey her bebeğe uymuyor.

Uyku aralığı takip ediyorum, uymuyor.
Uyku eğitimi yaptırdım, tam uymadı.
Emerek uyusun dedim, uyumadı.
Sallansın diye düşündük, olmadı.

Güzel düşünün güzel olsun, ben de bunu söylemeye çalışıyorum kendime.
Kendimden alıntı yapmak istedim. Sanırım uyku eğitimi fena gitmiyor. Aralıklar da bugün matematik gibi çalıştı gene. Baktım ilk dişi çıktı çıkacak, belki de bunun acısı olmuştur minişte günlerdir.

En son uykusuna genelde dalamadığı için çıktım yürüyüşe. Kısaca tüm günü stressiz yaşadım ve sanırım bu mentalite oğluma sirayet etti. Her şey mükemmel gitti şükür.

Cevaplar için teşekkürler anladığım kadarıylaöğretmek için henüz küçük 2 ay daha sabredeceğim 😊😊

Kendimden alıntı yapmak istedim. Sanırım uyku eğitimi fena gitmiyor. Aralıklar da bugün matematik gibi çalıştı gene. Baktım ilk dişi çıktı çıkacak, belki de bunun acısı olmuştur minişte günlerdir.

En son uykusuna genelde dalamadığı için çıktım yürüyüşe. Kısaca tüm günü stressiz yaşadım ve sanırım bu mentalite oğluma sirayet etti. Her şey mükemmel gitti şükür.
Evet stres çok fark ediyor uyutamadım diye sşnirlendiğim oğlumu eşime verdm ve kucağında uyuyakaldı

Bebeğim 2 aylık. Kucağımda gezdirip pış pışlayarak uyutuyorum ama artık ağırlaştı zorlanıyorum bunu yapmakta. Yatağında kendi uyumaya alıştırmak istiyorum ama olmuyor dalamıyor. Dakikalarca pış pış pat pat yapıyorum nafile cin gibi bakıyor. Nasıl alıştırdınız?
Iki aylik cocuk zaten daha 4. ‘Natal’ donemde. Yani hala anne karninda gibi devam ediyor hayatina. O ne zaman uyursa o zaman uyuyacak. Birincisi zaten bu yasta uyku egitimi alamaz ikincisi bi sekilde alsa bile 4. Ayda uyku gerilemesinde hepsi cop zaten. Emzirerek uyutsaniz? Ben hep oyle uyuttum simdi yeni yeni kendisi memeyi itip yatakta debelenerek uyumaya calisiyor. Ben uyku egitimi vermedim. Simdi 14 aylik. Uykuya dalmak da egitim ister ama iki ay cok cok erken.

Ben hiç sallamadım bebekken , temiz hava ve banyo rutini olursa daha rahat güzel uyudu hep , o aylarda saçını okşayarak uyuttum hep , yanına uzanırdım ,,şimdi 20 aylık oldu , uykusunu geldiğinde anne yat uyu diyor yanına yatıyorum saçımı tutarak uyuyor , aralarında bağlantı var mi bilemiyorum :)) 2 aylık bebek çok küçük daha anneye temas etsin kucağında emerken vs uyusun bence sağlıklı olan bu şahsi fikrim

Back