Bebeğini sallamadan uyutanlar

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.197
7.641
108
30
Bebeğim 2 aylık. Kucağımda gezdirip pış pışlayarak uyutuyorum ama artık ağırlaştı zorlanıyorum bunu yapmakta. Yatağında kendi uyumaya alıştırmak istiyorum ama olmuyor dalamıyor. Dakikalarca pış pış pat pat yapıyorum nafile cin gibi bakıyor. Nasıl alıştırdınız?

Youtubeda denk geliyo bebegi sallıyorum her aksam 9da banyo yaptırıp masaj yapıp yanına uzanıp uyutuyorlar karanlık ortamda bir düzene alistiranlar rahat uyutuyo tabi tecrübeli anneler ne diyecek bende merak ediyorum

Ben hiç sallamadım.

Sallama şansım da yoktu.

Sağlık problemlerim çok ciddiydi.

7 ay bizim odada beşiğinde,sonra da kendi odasına yerleştirdik.

Kolay olmadı ama sabrettik. Ağlayınca odasında bırakmadık. Ağlayınca alıp sevip öpüp dua okuyup onu çok sevdiğimizi söyledik; geri yatırdık.

Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Ben heralde 1 yaşına kadar salladım çünkü alışmıştı sonra bir gün kendisi bacağımdan atladı ve birdaha sallanmak istemedi bilmem umarım bu kadar kolay olur sizinkininde alışması.Şuan alışması için yatağa yatırıp yanında uzanın sarılarak uyumasını sağlayabilirsiniz en azından denersiniz bi

Ben de bu tarz şeyler deniyorum izlediğim videolardan ama şu an yatağa koydum karanlık yaptım ninni açtım ağlayacak gibi olursa sakinleştirdim 45 dk oldu tık yok dönüp duruyor

Uykuya geçmesi gerektiğini anlamıyor dönüp duruyor

Youtubeda denk geliyo bebegi sallıyorum her aksam 9da banyo yaptırıp masaj yapıp yanına uzanıp uyutuyorlar karanlık ortamda bir düzene alistiranlar rahat uyutuyo tabi tecrübeli anneler ne diyecek bende merak ediyorum
Evet çok özeniyorum hepsini yapıyorum ama beşik uyku ilişkisini sallanmadan kuramıyor

Emzik deneyin mutlaka.

Uykuya geçmesi gerektiğini anlamıyor dönüp duruyor
İki aylık olduğu için olabilir mi? Henüz çok küçük. Hala anne karnında gibi o, dördüncü trimester deniyor bilirsiniz. Kısa kısa uyur uyanır, uyumak için desteğinize ihtiyaç duyabilir. Düzen oturtmaya çalışmak için erken geldi bana.

Ben de bu tarz şeyler deniyorum izlediğim videolardan ama şu an yatağa koydum karanlık yaptım ninni açtım ağlayacak gibi olursa sakinleştirdim 45 dk oldu tık yok dönüp duruyor
Her bebek biricik.

Bizimki de hiç ses istemez.

Bizim ev aşırı sessiz olduğu için o şekilde uyumaya alıştı. Ninni açsam asla kabul etmezdi.

Ama benim yaptığımın yanlış olduğunu söylüyorlar,sese alıştırmalıymışım. Ben de bunu beceremedim işte.

Emziği almıyorlar, almıyorlaaaaağğğrrrrrrrr.
2 yasindaki kizim memede uyumaya alisti, emzigi asla emmedi, memeyi kestigimizden beri hayatimiz alt ust oldu, siz o emzige alistirin derim, ben kucuk bebemi alistiracagim, mecburum, zorundayim.

Emzige alistiran herkes uyku duzenini kolay yakalamis onu anladim ben ajjajsjs.

4 aydan önce zaten bir uyku düzeni ve uyku eğitimi beklenmez. Margaret Hale nin dediği gibi şu an hala sizin karnınızda sanıyor kendisini. Bırakın kucağınızda uyusun. 2 aylık bebek kaç kilo olabilir ki? Ben omuriliğimde tümörlü yapılar olmasına rağmen 1.5 yaşındaki oğlumu ki kendisi 14 kilo civarında, hala bazen uykuya geçmeden önce kucağıma alıyorum. Ben de 163 boyunda, 50 kilo bi şeyim yani öyle taş gibi sağlam değilim. Biliyorum çok zor şu an sizin için ama geçecek emin olun. 2 kez uyku eğitimi almış, ikisinde de başarılı olamamış bir anne olarak yazıyorum size bunu.

Üstelik beniM oğlumun ne kadar uykusuz bir bebek olduğunu Sağır sultan bile duydu. Nerdeyse 1 yaşına kadar 2 saatte bir kalkar emer öyle uyurdu. 7. Ayında daha fazla dayanamayıp, cinnet geçirip uyku eğitimi aldım. İşe yaramadı. 9. ayında bir daha uyku eğitimi aldım,başlarda başardığımı sandım ama sanırım yine beceremedik. 2-3 saatte bir kalkmaya devam ediyordu. yaşını geçtikten sonra Yine bi gece cinnet geçirip 1 Gecede gece emzirmesini kestim. Bu sefer 3-4 saatte bir kalkıp su içip uyumaya devam ediyordu. Son zamanlarda 6-7 saat uyuduğu oluyor Ve şu 1.5 senelik hayatımızda hiçbir zaman 9’da yatıp da sabah 8’de kalkmamıştır. O odaya saat kaçta girersem gireyim uykuya dalması minimum 1 saat sürüyor. benimle birlikte 11-12’de yatar, sabah benimle birlikte kalkar.

umarım sizin bebeğiniz uyku konusunda benimki kadar zorlu olmaz ama 2 aylık bebek bırakın sizin kucağınızda uyusun.

not: 5. Aya kadar ayakta sallayarak, 5.ayın ortalarından yaşına kadar da kucakta gezdirerek uyuttum. Yaklaşık 6 aydır benimle birlikte yatakta uykuya geçiyor ama dediğim gibi en az 1 saat sürüyor uyuması. çok bilirim 9’da odaya uyutmaya girip 11.30’da uyuduğunu.

2 aylık bebek uyku düzeni için çok çok küçük.
Uyku eğitimi almış ve başarılı olmuş bir anneyim. 4 aydan sonra düzen oturtmaya çalışabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…