Bebeğin kać aylık cnm? Bebekler kucağa da sallanmaya da alışır kendilerini orda daha güvende hissederler. Eğer bebeğinin gaz sorunu yoksa 7-8 aylık oldugunda daha fazla hareketlenip yorulacak böylece daha kolay uykuya dalıcak. O zaman karnı tok oldumu sallamadan da uyur. Da bence sallamaya ve kucağa alışması öyle çok abartılmadığı sürece sorun değil. Mesela gündüz ana kucağında oturtuyorsun ve sevmek, gezdirmek, oynamak için kucağa alıyorsan hiç sorun değil ama sürekli taşıyorsan hem sana çok bağlı olup başkalarının kucağına gitmez hemde büyüdüğünde de ister bu sefer çok zorlanırsın..
Canim cevreyi cok umursama.Benim oglum 2,5 yasinda bu yasa gelene kadar hep salladim.Alistir dediler aylarca ugrastim.Doktorumla danisli-donuslu planlar yaparak uyguladik herseyi olmadi.Olmayinca olmuyor bazen.Banada cok soylediler."Ben cocugumu hiiiic alistirmadim" diyip gezinenler oldu cevremde.Her cocuk ayni olmuyor.Bende inadina bagrima baasa basa salladim ayagimda kollarimda.Cok abartilmadigi surece sorun yok bence.Simdi nasil diye sorarsan,illa benim sicakligimla uyuyacak,sallamiyorum yaninda ona eslik ediyorum.15-20 dk.sonra uyukuya daliyor.
Oğlumu tam 19 ay salladım ne çektiğimi bir eşim bir ben birde Allah bilir üç haftalık olana kadar kendi kendine uyuyordu ne zamanki gaz problemi başladı bizde sallamaya başladık çünkü doktoru bile sallayarak rahatlatabilirsiniz demişti gerçekten başka türlü uyumuyordu beşiği park beşik olduğu için onun sallama aparatını kullanmıyordum önce salıncak aldık bir aylıktı yok beyimiz öyle sallanmayı sevmedi ana kucağını kullandım yok bizimki dik sallanmayı sevmiyor sonra ana dizi aldık neyse onu sevdi üç ay onda salladık tabi bu arada yine ayağımda kolumda salladım ve bir saati buluyordu sallamalarımız sonra üç aylık olunca dönmeye başladı ana dizini kullanamadım yine ayakta salladım 6 aylık olunca çingene beşik yaptırdık onda da zorla uyuyordu bir onda bir ayakta bir kucakta sonra baktım 19 aylık olmuş yeter artık dedim sırt bel ağrılarım artmıştı uykusu iyice sıkışana kadar bekledim beşiğine koydum beşiğindeki müziğini açtım (bu arada hep ilahiyle uyuttum) oturdum pufuma bir saat uyumasını bekledim şimdi 21 aylık o günden beri taviz vermedim çok nadir gittiğim yerlerde ayağımda salladım gidicem zamanda uyku saatine getiriyorum arabada uyuyor hemen gittiğim yerde yatırıyorum uyandırmadan şimdi hala başında bekliyorum bazen beş dakika bazen bir saat ama değiyor sallamak çok yıpratıcı bu zamana kadar cesaret edipde başlamadığım için kızıyorum kendime belki önceden de denesem işe yarardı ama her bebek bir değil bazısı beşiğe koyunca ne kadar kararlıda olsan ağlar hem senin hemde bebeğinin buna hazır olması lazım yani bunun alıştırmayla ilgisi yok sen diyenleri boşver onlar şanslı anneler bebeği gece on kere kalkamayan koyduğu yerde uyuyup kalan anneler hiçççç umursama ben ne diyorum artık biliyormusun kınamayın Allah kınayanın başına veriyor diyorum susuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?