Gebelik sekeri

Kizlar cok gecmis olsun ins.bu skntilari atlatip bebisleri saglikla kucaginiza alirsiniz.ben yaptiginiz diyetleri merak ettim mesela ne yasak o diyetlerde veya olmazsa olmazi neler?saglicakla kalin..

Diyetini aslinda kendin belirliyosun bence neyin sekerini yukseltip neyin yukseltmedigini olcumlerle anlayabilirsin benim diyetim de kesinlikle patates pirinc beyaz ekmek ve beyaz seker glikoz iceren tatlilar yok denedim bir kasik pilav 200 lere firlatti benim sekerimi demekki bir kasik bile yememem gerekiyo makarna bir kasik yiyebilirim ama ben bu oglen bir porsiyon bol yogurtlu makarna yanindada salatami yedim sekerim 1. Saatte 120 di gayet iyi yani porsiyon bile yesem ekmeksiz makarna bana dokunmadi bu metobolizma olarak her insanda degisiyo canim ara ogun atlamiyorum kesinlik birtane meyve de olsa agzima atiyorum biseyler ana ogunlerden 1-2 saat sonra mutlaka ara ogun ceviz sut yogurt az meyve ne varsa ogun evde bu sekilde kendi vucuduna gore ayarlaman en iyisi

GM Discovery cihazından gönderildi.

Bende dw pirinç patates havuc yasak. Iki uc saat arayla yemwkvw ara ogun var. Her öğünde sut urunu var neydeyse. Meyve tek başına şeker yukseltiyo diye onu bile sut ürünleri ile tuketiyorum ve meyveyi cok az yiyorum.

Bende dw pirinç patates havuc yasak. Iki uc saat arayla yemwkvw ara ogun var. Her öğünde sut urunu var neydeyse. Meyve tek başına şeker yukseltiyo diye onu bile sut ürünleri ile tuketiyorum ve meyveyi cok az yiyorum.

Aynen canim meyveleri sut yada yogurtla tuketiyorum bende ayrica her ogunde salatalik domates yiyorum mutlaka yemegin yaninda salatalik da dogal insulin varmis kabuguyla yendiginde gercekten cok guzel
Sekeri dengeliyor.

Salatalık ve insulun ilişkisini bilmiyodum ilginc. Bende domates salatalık sutten bıktım şimdiden :KK43: Yapcak birsey yok ama diyete devam

Merhabalar
Daha bugun kara kara bu konuyu dusundum bende.
Benim insulin direncim var ve 8 haftalik hamileyim.
Acaba seker hastaligi gibi direk insulin direncinin de bebege zarari var mi?
Vicdan azabi duymaya basladim resmen.

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Merhabalar

İnsulin direnci derken canim gebelik oncesinden mi bizim gebelikle ortaya cikti

Merhabalar

İnsulin direnciniz dusuk yani salgilamadigindan oturu seker yukselmesimi yasiyorsunuz birde kacinci haftadasiniz cok gecmis olsun

İnsulin direnci derken canim gebelik oncesinden mi bizim gebelikle ortaya cikti

Evet gebelik oncesinde ogrendim. Subat ayinda dahiliyeye gitmistim. Tahlillerden ogrendim. Sizinki daha farkli oluyor sanirim. Cunku daha bana seker yukleme testi falan yapilmadi.

İnsulin direnciniz dusuk yani salgilamadigindan oturu seker yukselmesimi yasiyorsunuz birde kacinci haftadasiniz cok gecmis olsun

Hayir. Insulin direncim yuksek.
Sekizinci haftadayim henuz.
Yani seker yukleme testini falan yapmadik henuz.

Bende seker yukselemesi sonucu yüksek çıktı. 27. Haftadayim ben. Gebelik Öncesi sorun yoktu bende

Bende seker yukselemesi sonucu yüksek çıktı. 27. Haftadayim ben. Gebelik Öncesi sorun yoktu bende

Bizimde oyle canim diger arkadaslar insulin kullaniyo ben diyetle ilerliyorum bide benim sekerim hep dusuyo gebelikten sonra gecicek insallahhh hepsi

Ben doguma kadar diyet+insulin le devaamm napalimm siniri asmadan ilerlersem dogumda sıkıntı cekmem ins. Cumleten hayirli dogumlar Allah yardimcimiz olsun arkadaslar... :)

Açlık insülin mi yüksek.tokluk insülin mi?önemli olan hangisi bilgi verirseniz sevinirim

Canim simdi ben seni anlayamadim sekerin nasil cikiyor mesela sabah kan veriyorsun ya kac cikti sekerin insulin cok uretirse sekerin duser uretmezse yukselir ikiside onemli

Canim simdi ben seni anlayamadim sekerin nasil cikiyor mesela sabah kan veriyorsun ya kac cikti sekerin insulin cok uretirse sekerin duser uretmezse yukselir ikiside onemli

Açlık şeker 75 referans aralığı 60-110
Tokluk şeker 96
Insülin açlık 9,60 referans aralığı 8,60-28

Arkadaslar bende de gebelik sekeri cikti 2 gundur olcum yapiyorum ancak bana doktorum 2 saat sonraki tokluk sekerini olcuceksin dedi sizde oyle mi yapiyorsunuz. Bazi yerlerde 1. Saatte olclmesi gerektigi yaziyor. Bilglendirirseniz sevinirim.

Canim endokrin doktoru bana agzina ilk lokmayi attin hemen saat tutacaksin ilk 1.saatteki sekerini olceceksin dedi. Fakat bana cok net e mantikli gelmiyor hala daha metobolizma olarak o olcum mutlaka bir miktar yiksek cikar gibi gelsede ben ilk baslarda hem 1. Hem 2. Saatte olctum ikiside yuksek cikinca tamam seker var anlasilan dedim. Ama kadin dogum doktorumda 2. Saatteki demisti ama ben endokrinin dedigini yaptim. Suan insulin kullaniyorum anca normal degerlere dondum. Cok gecmis olsun

X