acaba ?

Tesekkur ederım.. Buna benzer bır suru olay.. Hayır nasıl davranmam gerektıgınıde kestıremıyorum.. Sevdıgım ve yıllarca dostluğumuz olan insanlar.. Hiç içinde bulunduğum durumu sorgulamadan ''nıye gelmiyorsun, nıye gıymıyorsun., nıye bunu kullanmıyorsun'' cumlelerı kımı yerde zor geliyor.. Her ınsanın kendıne gore guzellıgı vardır ve benımde oz guvenımı zedeler oldu.. Takdir edılme cabası ıcıne gırmekten korkuyorum :43: Benı cok etkılıyor bu düzen..

bence arkadas dediğin oldugun gibi gören ve kabul edendirr...

Arkadaslar aynı olmak zorunda degıldır tabıkı ama aynı dılı konuşamadığın zaman bı kopukluk olur, Ben o noktadayım.. Kendımı kenara cekıp soyutluyorum.. ''Ben bunda ıyıyım ben sunda ıyıyım... '' cumlelerı benı dışlıyor. Yuzum bile degısıyordur emınım.. tepkılerım falan..

En basıtı ''nıye bunu gıyıyorsun , Bak suna (dıger yakın arkadaşım) ornek al yahu..'' gıbı bı cümle erkek arkadaşımın yanında cok hoyratça sarfedılebılıyor.. Bende bu nezaketsızlıkten hoşlanmıyorum..Elestırı elbet yapılır ama ortalığa dokulurse hos olmazki.. gıbı gıbı..

Hayır çevremde buna benzer bınbır olay... Artık ben cızgımı korumaya çalıştıkça aynılaştıkça olmuyor sankı.. Susup oturma sende tak takıştır, yap yarıştır moduna gırıyorum sonra ıc sesım dıyorki sidik yarıştırma..

Doğru tabir bu işte 'sidik yarıştırma' Ama sizin yaptığınız değil onların yaptığı. Diğerinden geri kalmama, bende de var, beni şöyle beğendi, bana bayıldı, şu yemeği çok güzel yaparım, çok zekiyim vs. vs.

Büyük bir sevgisizlik, yalnızlık ve kompleksin dışa vurumu. Sürekli belirtme hali onay bekleme ile zorla dinletme çabası. Ben çok üzülüyorum bu tiplere. Bunu laf arasında bile anlattım ama anlamamazlıktan geliniyor.

Ben de eşimden, eşimin ailesinden akrabalarından, kendi ailemden benimle ilgili güzel sözler duyuyorum ve orada bitiyor. Kendimi iyi hissetmekten öteye gitmiyor. Bunu toplum içinde anlatmıyorum anlatamıyorum. Komik duruma düşüldüğünü bildiğim şeyi yapamam.

Çevremde var böyle bir kaç kişi. Bazen sinir oluyorum. Aynı şekilde yüzümde bıkkınlık ifadesi oluyor bazen de he he deyip gülüp geçiyorum yapacak başka bir şey yok. :ssz:

Back