Gebelik sekeri

Benim sekerim yusek olunca onunkide mi yuksek oluyo rahatsiz mi oluyo diye dusunmekten delirecem dozunu da ayarlayamadik bi turlu bugun gidiyorum bakalim nasil olcak dussun su seker ac ac gezmeye basladim yine korkudan of stres yapmamaya kafama takmamaya calisiyorum ama tek basinaliginda verdigi bi skıntı var kimsem yok yasadigim sehirde aksama kadar tek basima ugrasmaktan duvarlarla konusur oldum ya :KK43: :KK43: :KK43:

GM Discovery cihazından gönderildi.

Canim bebekle hicbir alakasi yok inan bana bu senin gebeligin vermis oldugu bisey bak cok stres yapiyorsun bu seni yoruyor sen dr ile gorustun zaten sikinti hic yapma mesela benimde sekerim dusuk ya kizim hareket etmiyo hemen anliyorum sekerimin dustugunu bi daha halsizim hep toparlanamiyorum ama kendimi hic germiyorum gecicek canim

:smilewinkgrin: :smilewinkgrin: hepsiii güzel yaaaaaa

Canim cok sagol gercekten ben cok bunalmis durumdayim haklisin gececek bebeklerimizede biset olmayacak Allah daha beterinden korusun da iste ben cok evham yaptim dusmeyince bugunde doktor erken cikmis yetisemedim haftasonunuda ayni dozda devam ediyim de pazarteao bakari artik cok sagol senin dusuk ama cok dusuk oda ayri bi dert iste olsun sen yiyerek dengele sekerini halsizlikde kotu anliyorum senide destegin icin gercekten cok tesekkur ederim sana :)

Canim cok sagol gercekten ben cok bunalmis durumdayim haklisin gececek bebeklerimizede biset olmayacak Allah daha beterinden korusun da iste ben cok evham yaptim dusmeyince bugunde doktor erken cikmis yetisemedim haftasonunuda ayni dozda devam ediyim de pazarteao bakari artik cok sagol senin dusuk ama cok dusuk oda ayri bi dert iste olsun sen yiyerek dengele sekerini halsizlikde kotu anliyorum senide destegin icin gercekten cok tesekkur ederim sana :)

Canim bilgim olmasa yazmam sen rahat ol yegenim 3 yasindan beri seker hastasi bende de gebelik sekeri cikinca sag olsun beni bilgilendiriyor bebeklerimiz artik kipir kipir cok sukur ben hic takmiyorum gecicek biliyorum esinle bu haftasonunu guzel stressiz gecir canim pazartesi gidersin doktora her zaman paylasiriz sikinti yapma canim :)

Aynı şekilde banada şeker yüklemesinden sonra gebelik şekeri teşhisi kondu ama sınırda oldugum söylendi. Hastnede yapılan yükleme testinden sonra sonuçlarım şu şekildeydi. Açlığım 85 - Yükleme sonrası 60. Dk 165-120. dk 154 çıktı.
Endokronoloji uzmanına yönlendirdiler. Cihaz verdi fakat ilk bir hafta şekere dikkat ederek normal yemeklerimi yememi ve ölçümlerimi bu şekilde yapmamı söyledi. Bugün başladım ölçüm yapmaya akşam 10 dan sonra bişey yiyip içmemeye dikkat ediyorum zaten akşam kuşburnu çayı-kabuk tarçın karışımı çay içmiştim şekersiz ondan mı bilmiyorum( tarçın kan şekerini düşürü derler birde) Sabah açlığım 133 çıktı 1 saat sonraki tokluğum 246 çıktı. :KK50: Sabah halbuki 1 domates yarım salalatık biraz köy peyniri 5 tane zeytin ve kuşburnu çayı yine şekersiz 2 dilim ekmekle bunları yedim. Ne yiyip ne içicem ben şaşırdım yediklerime daha ne kadar dikkat edebilirim. Öğlenleri sebze yerim yoğurtla yarım saat sonra 1 tane yada çok az meyvem vardır. Hiç mi bişey yemiyim mi nasıl düşecek bu şeker çok korkuyorum çok moralim bozuldu. Annede gebelik şekeri varsa bebek de şeker hastası olma ihtimali mi vardır? Birde bebeğe çok sıkıntı yapar mı bişeyler okudum okadar üzüldüm ki ona sıkıntı verecek diye :KK43: birde anlamadığım bi konu doktor ağzına ilk lokmayı attığın nda saat tutup 1 saat sonra diyor ama zaten benim yemeğim yarım saat sürüyor. O şeker illa ki yüksek çıkmaz mı ? Tecrübeli ve bunları yaşayn anne ve anne adayları bizi bilgilendirirmisiniz lütfen :KK71:

CNm benimde psikolojim bozuldu resmen doktor sadece sabah aç tok ölç dedi. Bir hafta sonrada 3öğün aç tok ölçücem 2gün...Kahvaltıda aynen o kadar az yiyorum ama yok düşmüyoooo. Sabah tokluk 162-137-167 böyle ben daha ne yapayım anlamadım. Bebeğim kilo alamayacak diye ayrı dert ediyorum. Şişman hastalıklı olacak diye ayrı. Allah yardımcımız olsun.

B
Canim bn bugun kontroldeydim. Bebek bu durumdan oyle kolay kolay etkilenmez dedi endokrin doktoru bi senin sekerinle ugrasiyoruz ilerleyipde kalici hale gelmesin diye bebegin bu durumdan zarar gormuyo uzulme dedi. Birde diyetle dusmuyosa tamamen hormonel ve doktorun iyisini bilir ama cok fazla zorlamicaktir. Bana iki hafta diyet yaptirdilar diyette ekmek meyve herseg var anam bn bunlari kestim dusmuyo diye bide yersem halim nolur dedim daha ck yukselir kii oylede oldu. İgne basladilr igneye ragmen dusmuyo bazen artik dedim raht rahat en azindan yemeklerimi yemek istiyorum. Ara ogunlerimde meyvemi cok canimin istedigi tatlilardan az bsey yemek istiyorum dedim. İgne diyet daha napilabilir anlamadim. Doktor fazla takmami soylesede deliriyorum bazen ama doguma kadar sıkacaz disimizi yapacak biseyim yok artik Allah korusun bizlerde bebeklermizide ins.

Canim benim de bugun sekerim inanmazsin 30 du elim kolum kalkmadi ve hep yattim bu bana bi zarar verirmi bilmiyorum enerjim bitiyor kizim da hareketsiz kaliyor sen bence listeye uy igneni yap ve inan gerilme az zamanimiz kaldi rabbimin izniyle bu gunleri atlaticaz daha oncede dedim arkadasimin 300 lerde oluyormus insulin kar etmiyordu suan hicbir sikintisi yok ciddiyim

Canim benim de bugun sekerim inanmazsin 30 du elim kolum kalkmadi ve hep yattim bu bana bi zarar verirmi bilmiyorum enerjim bitiyor kizim da hareketsiz kaliyor sen bence listeye uy igneni yap ve inan gerilme az zamanimiz kaldi rabbimin izniyle bu gunleri atlaticaz daha oncede dedim arkadasimin 300 lerde oluyormus insulin kar etmiyordu suan hicbir sikintisi yok ciddiyim

Canm 30 ne oyle unutkanlik uyku hali gibi seyler yasiyomusun peki valla yukselmesi bi dertt dusmesi baska bi dert bebeginin hareketsiz olmasi normal ya sen dermansiz olunca oda aynisi oluyor sen surekli biseyler ye dusuk olmasi ne gibi etkiler yapiyor sana ve bebege bilemiyorum ki doktorun ne diyor bu duruma

Canm 30 ne oyle unutkanlik uyku hali gibi seyler yasiyomusun peki valla yukselmesi bi dertt dusmesi baska bi dert bebeginin hareketsiz olmasi normal ya sen dermansiz olunca oda aynisi oluyor sen surekli biseyler ye dusuk olmasi ne gibi etkiler yapiyor sana ve bebege bilemiyorum ki doktorun ne diyor bu duruma

Cok dusuk diyor devamli atistir diyo uykuuu hep uyumak istiyorum canim yukselince insulin yapiyorsun ben dustugunu cok gec anliyorum buda beni uzuyor

Cok dusuk diyor devamli atistir diyo uykuuu hep uyumak istiyorum canim yukselince insulin yapiyorsun ben dustugunu cok gec anliyorum buda beni uzuyor

Canim sekerini 3 saatte bir falan gunde en az 3 kere olc ona gore de saat basi az cok biseyler atistir sen en iyisi uzulunmez mi kendimize bisey olmasindan degil bebekler ne alemde aklimiz hep karnimizda annelik boyle biseymis demekki bende igne yapip sadece bi kase bamya yememe ragmen sekerimin dusmedigini hala siniri gecik oldugunu gorunce sinirlenip uzuluyorum cok cok yuksek degil ama doktor da israrla 140 i gecmesin diyip duruyo 150 cikinca noluyo anlamadim :confused:

Canim sekerini 3 saatte bir falan gunde en az 3 kere olc ona gore de saat basi az cok biseyler atistir sen en iyisi uzulunmez mi kendimize bisey olmasindan degil bebekler ne alemde aklimiz hep karnimizda annelik boyle biseymis demekki bende igne yapip sadece bi kase bamya yememe ragmen sekerimin dusmedigini hala siniri gecik oldugunu gorunce sinirlenip uzuluyorum cok cok yuksek degil ama doktor da israrla 140 i gecmesin diyip duruyo 150 cikinca noluyo anlamadim :confused:

150 den bisey olmaz ki canin o iyi bile sen stres yapma hatta yapmayalim parmaklarim delik desik artik aciyo ben karbonhidrat almam gerekiyor yoksa dusuyor sekerim

Evet karbonhidrat agirlikli beslencen sen ozaman aynen artik aclik sekerlerimi olcmuyorum onlar normal sadece tokluklarima bakcam strip almaktan biktim yetmiyo valla 150 leri falan takmiyorum canim su saatten sonra doktor ozellikle 140 diyo ona takiliyorum neyse artik yordu bu seker beni sende dikkat et kendine enerjik ve dinc durmak zorundayz :KK66:

Evet karbonhidrat agirlikli beslencen sen ozaman aynen artik aclik sekerlerimi olcmuyorum onlar normal sadece tokluklarima bakcam strip almaktan biktim yetmiyo valla 150 leri falan takmiyorum canim su saatten sonra doktor ozellikle 140 diyo ona takiliyorum neyse artik yordu bu seker beni sende dikkat et kendine enerjik ve dinc durmak zorundayz :KK66:

Aynen canim sikinti yok biz gayet iyiyiz enerji ve dinclik nasil birseydi hatirlamiyorum ama olmaya calisicam

Benimde şekerim yuksek cikti. 50gram yukleme 167 çıktı. Doktor diyetisyen e gonderdi. Diyet e başladım bugün. Eğer dusmezse insuline baslanacakmis.

Benimde şekerim yuksek cikti. 50gram yukleme 167 çıktı. Doktor diyetisyen e gonderdi. Diyet e başladım bugün. Eğer dusmezse insuline baslanacakmis.

Diyet ise yaramzsa insuline baslaniyor. Ben iki haftadir insulin vuruluyorum hic korkma ben gibi kafana da takip strese girme canim dikkat kendine gerisi Allaha kalmis bebegin bundan hic etkilenmwyecegini bana doktor ve burdaki arkadaslarda cok soyledi ben dusmuyo diye strese girdim okadarda yuksek degil degerler o illa ki dusuyorda zaman gerekiyo

Sağol canım ins bir sorun cikmadan bebeklerimizi kucağımiza aliriz. Ister istemez endise ediyor insan ama duzelecek ins

Sağol canım ins bir sorun cikmadan bebeklerimizi kucağımiza aliriz. Ister istemez endise ediyor insan ama duzelecek ins

Endise ne kelime ben artik yemek yemek istemiyodum bebegime cok seker gidiyo diye mantiga bak hep duygularim karisti yemesem cocuk nasl beslencek Allahtan az biseycik de fazlymis hatta kilomuz iyi beslenmis dedi doktor Allah kolaylik versin annelerimizin kiymetini daha iyi anlamaya basladim derlerdi de inanmazdim valla ayaklarinin altini opsem az annemin :):KK43:

Katiliyorum canım anne olunca anlarsın çok doğru bir lafmis. Tek olsam jic onemsemezdim ama soz konusu bebegim olunca elimden geleni yapıyorum :)

Kizlar sekerleriniz ne alemde nasilsiniz
Benim daha anca 3-4 gunâdur duzene girdi kendi tedavini bazen kendin yapacaksin metobolzma hizini kendin anlayabiliyosun cunku sadece. En son doz ayarindan sonra ben yemeklerden 40 dk once yapmaya basladim ve daha etkili oldu insulin 30 dk da yedigim yemeklerde hep yukseliyordu yine demek ki vucudumun tepki suresi uzun birde beyaz ekmek seker pirinc patates ve serbetli tatli kesinlikle yemiyorum hatta artik yiyemiyorum asiri agir geliyor. Bundan sonrada heralde soframdan esmer tam tahilli ekmegimi kullanacksam bile esmer sekerimi eksik etmem bana bunlar iyi geliyor. Kilo almaya da basladim normal bi sekilde ara ogunlerimde meyvemi de yiyorum hatta makarna bile iki defa denedim yedigimde hic yukseltmedi sekerimi saatlerimi bide insulin zamanimi iyi ayararsam hic sıkıntım olma ins. Artik kesinde bisey denmiyor nolcagini bilemiyo insan ama suanda iyi gidiyorum. Biraz kollarda ve bacaklarda igne yerlerim sizlamaya basladi ama olsun hic problem degil bebegim de bende saglikli olalimda hepsi gececk kendinize cok dikkat edin mutlu hamilelikler ve dogumlar diliyorumm :)

Canim sekweinin duzene girmesine sevindim daha da ii olur ins. Ben daha ölçme ye baslamadim doktor son iki ay da ölçer iz dedi. Ama hafta sonu babamin ölçüm aleti ile bi kontrol etcem. Simdilik diyete devam :)

Kizlar cok gecmis olsun ins.bu skntilari atlatip bebisleri saglikla kucaginiza alirsiniz.ben yaptiginiz diyetleri merak ettim mesela ne yasak o diyetlerde veya olmazsa olmazi neler?saglicakla kalin..

X