Bebeğini sallamadan uyutan var mı ?

skopca

Elma yanak:)
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2010
29.247
27
208
Bursa
Merhaba anneler ..
Merak ediyorum ne kadar bebek sallamadan uyuyor insanların sallanmaya alışmış kucağa alışmış demesinden sıkılıyorum bazen ne kadarı sallamadan uyuyor acaba hiç bir anne durup dururken sallamaz bebeğini sonuçta:1:

Bebeğin kać aylık cnm? Bebekler kucağa da sallanmaya da alışır kendilerini orda daha güvende hissederler. Eğer bebeğinin gaz sorunu yoksa 7-8 aylık oldugunda daha fazla hareketlenip yorulacak böylece daha kolay uykuya dalıcak. O zaman karnı tok oldumu sallamadan da uyur. Da bence sallamaya ve kucağa alışması öyle çok abartılmadığı sürece sorun değil. Mesela gündüz ana kucağında oturtuyorsun ve sevmek, gezdirmek, oynamak için kucağa alıyorsan hiç sorun değil ama sürekli taşıyorsan hem sana çok bağlı olup başkalarının kucağına gitmez hemde büyüdüğünde de ister bu sefer çok zorlanırsın..

Canim cevreyi cok umursama.Benim oglum 2,5 yasinda bu yasa gelene kadar hep salladim.Alistir dediler aylarca ugrastim.Doktorumla danisli-donuslu planlar yaparak uyguladik herseyi olmadi.Olmayinca olmuyor bazen.Banada cok soylediler."Ben cocugumu hiiiic alistirmadim" diyip gezinenler oldu cevremde.Her cocuk ayni olmuyor.Bende inadina bagrima baasa basa salladim ayagimda kollarimda.Cok abartilmadigi surece sorun yok bence.Simdi nasil diye sorarsan,illa benim sicakligimla uyuyacak,sallamiyorum yaninda ona eslik ediyorum.15-20 dk.sonra uyukuya daliyor.

Son düzenleme:
Oğlumu tam 19 ay salladım ne çektiğimi bir eşim bir ben birde Allah bilir üç haftalık olana kadar kendi kendine uyuyordu ne zamanki gaz problemi başladı bizde sallamaya başladık çünkü doktoru bile sallayarak rahatlatabilirsiniz demişti gerçekten başka türlü uyumuyordu beşiği park beşik olduğu için onun sallama aparatını kullanmıyordum önce salıncak aldık bir aylıktı yok beyimiz öyle sallanmayı sevmedi ana kucağını kullandım yok bizimki dik sallanmayı sevmiyor sonra ana dizi aldık neyse onu sevdi üç ay onda salladık tabi bu arada yine ayağımda kolumda salladım ve bir saati buluyordu sallamalarımız sonra üç aylık olunca dönmeye başladı ana dizini kullanamadım yine ayakta salladım 6 aylık olunca çingene beşik yaptırdık onda da zorla uyuyordu bir onda bir ayakta bir kucakta sonra baktım 19 aylık olmuş yeter artık dedim sırt bel ağrılarım artmıştı uykusu iyice sıkışana kadar bekledim beşiğine koydum beşiğindeki müziğini açtım (bu arada hep ilahiyle uyuttum) oturdum pufuma bir saat uyumasını bekledim şimdi 21 aylık o günden beri taviz vermedim çok nadir gittiğim yerlerde ayağımda salladım gidicem zamanda uyku saatine getiriyorum arabada uyuyor hemen gittiğim yerde yatırıyorum uyandırmadan şimdi hala başında bekliyorum bazen beş dakika bazen bir saat ama değiyor sallamak çok yıpratıcı bu zamana kadar cesaret edipde başlamadığım için kızıyorum kendime belki önceden de denesem işe yarardı ama her bebek bir değil bazısı beşiğe koyunca ne kadar kararlıda olsan ağlar hem senin hemde bebeğinin buna hazır olması lazım yani bunun alıştırmayla ilgisi yok sen diyenleri boşver onlar şanslı anneler bebeği gece on kere kalkamayan koyduğu yerde uyuyup kalan anneler hiçççç umursama ben ne diyorum artık biliyormusun kınamayın Allah kınayanın başına veriyor diyorum susuyorlar.

Bebeğin kać aylık cnm? Bebekler kucağa da sallanmaya da alışır kendilerini orda daha güvende hissederler. Eğer bebeğinin gaz sorunu yoksa 7-8 aylık oldugunda daha fazla hareketlenip yorulacak böylece daha kolay uykuya dalıcak. O zaman karnı tok oldumu sallamadan da uyur. Da bence sallamaya ve kucağa alışması öyle çok abartılmadığı sürece sorun değil. Mesela gündüz ana kucağında oturtuyorsun ve sevmek, gezdirmek, oynamak için kucağa alıyorsan hiç sorun değil ama sürekli taşıyorsan hem sana çok bağlı olup başkalarının kucağına gitmez hemde büyüdüğünde de ister bu sefer çok zorlanırsın..

Canim cevreyi cok umursama.Benim oglum 2,5 yasinda bu yasa gelene kadar hep salladim.Alistir dediler aylarca ugrastim.Doktorumla danisli-donuslu planlar yaparak uyguladik herseyi olmadi.Olmayinca olmuyor bazen.Banada cok soylediler."Ben cocugumu hiiiic alistirmadim" diyip gezinenler oldu cevremde.Her cocuk ayni olmuyor.Bende inadina bagrima baasa basa salladim ayagimda kollarimda.Cok abartilmadigi surece sorun yok bence.Simdi nasil diye sorarsan,illa benim sicakligimla uyuyacak,sallamiyorum yaninda ona eslik ediyorum.15-20 dk.sonra uyukuya daliyor.

bebeğim 4 aylık ..
Sanki sallayınca kendimi kötü hissediyorum kolayına kaçmış gibime geliyor aslında korkunç bir şey değil hafif sallamanın hiç bir zararı yokmuş aksine iyi olduğunu bile okudum
keşke yanıma koyduğumda uyuyuverse:1:

Oğlumu tam 19 ay salladım ne çektiğimi bir eşim bir ben birde Allah bilir üç haftalık olana kadar kendi kendine uyuyordu ne zamanki gaz problemi başladı bizde sallamaya başladık çünkü doktoru bile sallayarak rahatlatabilirsiniz demişti gerçekten başka türlü uyumuyordu beşiği park beşik olduğu için onun sallama aparatını kullanmıyordum önce salıncak aldık bir aylıktı yok beyimiz öyle sallanmayı sevmedi ana kucağını kullandım yok bizimki dik sallanmayı sevmiyor sonra ana dizi aldık neyse onu sevdi üç ay onda salladık tabi bu arada yine ayağımda kolumda salladım ve bir saati buluyordu sallamalarımız sonra üç aylık olunca dönmeye başladı ana dizini kullanamadım yine ayakta salladım 6 aylık olunca çingene beşik yaptırdık onda da zorla uyuyordu bir onda bir ayakta bir kucakta sonra baktım 19 aylık olmuş yeter artık dedim sırt bel ağrılarım artmıştı uykusu iyice sıkışana kadar bekledim beşiğine koydum beşiğindeki müziğini açtım (bu arada hep ilahiyle uyuttum) oturdum pufuma bir saat uyumasını bekledim şimdi 21 aylık o günden beri taviz vermedim çok nadir gittiğim yerlerde ayağımda salladım gidicem zamanda uyku saatine getiriyorum arabada uyuyor hemen gittiğim yerde yatırıyorum uyandırmadan şimdi hala başında bekliyorum bazen beş dakika bazen bir saat ama değiyor sallamak çok yıpratıcı bu zamana kadar cesaret edipde başlamadığım için kızıyorum kendime belki önceden de denesem işe yarardı ama her bebek bir değil bazısı beşiğe koyunca ne kadar kararlıda olsan ağlar hem senin hemde bebeğinin buna hazır olması lazım yani bunun alıştırmayla ilgisi yok sen diyenleri boşver onlar şanslı anneler bebeği gece on kere kalkamayan koyduğu yerde uyuyup kalan anneler hiçççç umursama ben ne diyorum artık biliyormusun kınamayın Allah kınayanın başına veriyor diyorum susuyorlar.

başta ayağımda sallayarak uyutuyordum sonra park beşiğine koyuyordum park yatakta camın önüne koymak zorundayım çünkü yerim yok camdan da kışın soğuk geleceği için çingene salıncağı kurdum şimdi 1 2 sallamada uykuyadalıyor yazın kurucam beşiğini alışmazsa diye korkuyorum ayakta uyumuyor artık nasıl ayırcam salıncağından bilmem büyüyünce umarım alıştırırım:26:

tatlım ben 3 aylık olunca sardım kollarını park yatagınında muzugını actım agzınada verdım emzıgını o gun bugundur kendısı uyuyo ılk başta bıraz mızırdandı emzıgı duşunce verdım şimdi o duzene alıştı dalana kadarda muzıgı acık duruyo

gunde bı defa ayagıma alıyorum uyuyunca beşıgıne koyuyorum
oda alıssın dıye gıttıgım yerde zor olmasın dıye yatagını ıster dıye malm ayak heryere gıdıyo

Son düzenleme:
her çoçuk farklı kızım 21 aylık hala sallıyorum hemde saatlerce oğlum 6 aylık kendi kendine uyuoyo.çoçuğa göre devranmalıyz.sonuçta bırakacak bi gün sallanmayı değilmi

canım o çocuktan çocuğa değişiyor, ben bebeğimi hiç sallamadım, ilk önce yanına yatarak uyuttum, sonra da kendi kendine bıraktım uyudu kaldı yalnız emziksiz asla uyumuyor şimdi beş aylık, ama bazı bebeklerin uyku problemi oluyor onları sallamadan asla uyutamıyorlarmış.

ben şahsen bebeğimi uyutmaktan zevk alıyorum kokusunu, nefesini hissetmek kucağımdayken cok hoşuma gidiyor o da halinden memnun bence bozma dediğim gibi zamanla düzelir .. zaten büyüdüklerinde öptürmüycekler bile şimdi doya doya kokla, öp salla :)

benim kızım15 aylık ve ilk bebeğim.
sallamanın zararlı olduğunu okudum birçok yerde, kendi düşüncem de çocuğun sersemlediği yönündeydi :)
o yüzden ilk doğduğunda çok katı kural koyduk evde. asla sallamadık, dedeler nineler de sallamadılar.
anakucağımız vardı, onunbir demiri var sallamamak için kullanılan o demirini taktık sallamayalım diye.
baya bir zaman sonra, ne kadarlıktı bilmiyorum anakucağında yavaş yavaş sallamaya başladık. herhalde 6 aylık falandı, kafasına sahip çıkabiliyordu diye hatırlıyorum.
geceleri de emzirip beşiğine yatırıyordum pış pışla ninniyle başında oturuyordum sallamadan. ilk zamanlar 2 saati buldu o pış pışlar ninniler, sonu gelmedi yani :D
sonra zaman geçtikçe o da alıştı düzene. gece babasına hadi uyku vaktii diyoruz öpüyoruz. kızımı beşiğine yatırıyorum elimden tutuyor ve dualarımızı okuyorum. bazen 15 dkda bazen daha çabuk bazen daha uzun vakitte uyuyor.

yalnız ben gündüz hiç beşiğine yatırmadım, beşik demek gece oldu demekmiş diye okumuştum.
gündüzleri anakucağımızda uyudu hep. şimdi ayağımda sallıyorum sonra yere büyük minder atıyorum orda uyuyor gündüzleri.
gece emdiği dönemlerde de emzirip tekrar yatağına koymaya çalıştım,yanımda yatmaya alıştırmak istemedim. (arada kaçamaklar yaptık tabi:1:)
biz de durum böyle yani..
bazen gündüz erken uyandığında da yanına kıvrılıyorum birlikte uyuyoruz.

bebekliğinde, çocukluğunda 1 gün bile sallanmamış birisi olarak yazıyorum, çocuklarınızı sallayın!

olumsuz davranışların 2 sebebi vardır, bir tanesi aşırı doyum bir tanesi de engellenme. aşırı doyum, emzik, meme emme dönemini geçmiş çocuğa hala bunları devam ettirmesi için müsaade etmektir,parmak emmek sonuçlarındandır.

engellenme, benim gibi sallanmayan çocuğun, kazık kadar olduğunda bile yatarken ayağı ile kendi kendini sallayıp uyutmasıdır. tek değilim, eşimi de ağır diye sallamamışlar, o da ya ayağını sallar ya kalçasıyla orta kısmını.

her şeyin azı ve fazlası zarar. orta kararı bulmaya çalışın. ya eşim benim gibi olmasaydı? aynı yatakta yatamazdık, uyuyamazdı ki adam. azı karar, çoğu zarar.

psikoloji ile yazdığım şeyler uydurma değil, gerçeklerdir.

Ben 8 ay boyunca oglumu salladım butun gece salıncagında sallayacak uyuyordu yatagına yatırdıgımda yada sallamayı kestımde sankı dıkenlerın ustune atmıssın gıbı aglıyordu druma sordum bana sakın sallama o sallanarak uyumayı oyun halıne getırmıs sımdı bıraktırırsan rahat edersın yoksa 3yasına kadar boyle gıder dedı ondan sonra sallamadım onun yerıne onun yanına yattım uyurken onu severken uyuttum suan 16aylık uykusu eger cok gelırse halının ustunde bıle kendı uyur hıc sallamam en ıyısıde o sakın alıstırma sallamaya

Back