Bebeğini kaybedip sezeryan sonrası hamile kalmak isteyen anneler...

Çok güzel maşallah gerçekten sizin adınıza çok sevindim bir mucizede rabbim bana yollasın nolur maddi manevi hiç gücüm yok tedavilere 🥺 gögüslerim falan balon gibi şişti burnum çenem de minik sivilceler çıktı büyük ihtimalle adet olacağım bende
canım inofolic combi kullan bikaç ay da öyle dene bir zararı yok onun. insallah tedaviye gerek kalmadan hamile kalırsın.

Benim tansiyonda kaybettigim sabah 14 tü. Normalde dusuk tansiyonluyumdur hep duser. Tansiyondan mi oldu acaba. Zayif degildi 39.haftaya yeni girmistik 3.230 gramdi. Benim nst'yi ceken gorevli begenmedi doktor bunu kabul etmez dedi ama doktor normal dedi. Hareketleri azalmisti son gittigimde buyudugunden yeri daraliyor demisti doktor. Ne oldu kizima hic bilmiyorum doktor da net bir sey soylemedi
Doktorunla sebebi hakkında görüştünmü yani açıklama yaparken ifadesi nasıldı

Merhaba hanımlar ben size ufakta olsa umit olabilmek adına yazıyorum 16 aralikta 38 haftalik ölü doğum yaptim sezeryan oldum bebegim hipoplasik sol kalp sendromu olduğunu öğrendikten son ay da doğunca ameliyat hayali kurarken karnımda öldü. 1 yıl kesinlikle yasak dendi. Ama yaşayan bilir o piskolijiyi eşimle konuşup risk alıp tekrar denemek istedik bize bunun çok iyi geleceğini biliyorduk ve 2 ay sonra hamile kaldım. 5 aya kadar herkesten gizledim suan 34 haftalık gebeyim kucagima almak için gün sayıyorum allahim nasip ederse. Sadece bana eşime ve aileme gelen en güzel deva oldu bu bebek. Diğer türlü atlatabilcegimi düşünmüyordum .sizin için de rabbim hayirlisini versin kucaginizi boş birakmasin
bu arada yazmayı unutmuşum, çok sevindim senin adına, iyi hissetmene de ayrı sevindim tanıyormus gibi. rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin

Canım ya çok acı bir tecrübe olmuş senin için. Benim ikizdi özelde takibim oldu ikiz bebekle 37+3 u bekledik doktor son iki hafta görmedi. İçim içimi yedi Allah'tan sürekli hareket halindeydilerde biraz kendimi tenkin ediyordum. Kızım için bekledik biraz daha kilo alsın diye. Resmen cinayet bu 41 e kadar bekletmek vicdan lazım.
Çok acı çıkmıyor aklımdan çıkmayacak da

Doktorunla sebebi hakkında görüştünmü yani açıklama yaparken ifadesi nasıldı
Canim o gece ben gec uyumustum bebegim gece 3te bile oynuyordu iyiydi. Sabah sancim tuttu doktoru aradik dogumhaneye gecin dedi gittik. Doktora soyledim dun iyiydi saglikli demistiniz gece de hareket ediyordu dedim. Yeni olmus kasilma siddetin çok yuksek bebek strese girmis plesentadan ayrilmis kakasini yapmis dedi. Neden oldugunu bunu neyin tetikledigini tam olarak bilmiyoruz dedi. Otopsi dediler eşim de ben de istemedik.

canım inofolic combi kullan bikaç ay da öyle dene bir zararı yok onun. insallah tedaviye gerek kalmadan hamile kalırsın.
İnofolic combiyi daha önce ben kullanmıştım ama yine denerim canım. İnşallah gerek kalmaz. Kendi hazır hissettim diyelim maddi yönden de hiç durumum yok tüp bebek için

Canim o gece ben gec uyumustum bebegim gece 3te bile oynuyordu iyiydi. Sabah sancim tuttu doktoru aradik dogumhaneye gecin dedi gittik. Doktora soyledim dun iyiydi saglikli demistiniz gece de hareket ediyordu dedim. Yeni olmus kasilma siddetin çok yuksek bebek strese girmis plesentadan ayrilmis kakasini yapmis dedi. Neden oldugunu bunu neyin tetikledigini tam olarak bilmiyoruz dedi. Otopsi dediler eşim de ben de istemedik.
Benim doktorum bi panikti de o yüzden sordum bana ayrı konuştu ameliyata girmeden eşime ameliyat çıkışı başka konuşmuş otopsiye bende göndermezdim ama ısrarcı ve yanıltıcı konuşması dikkatimi çekti neden oldu hocam diye sorduğumda şiddetle bilemem ben nerden bliyim taktiri ilahi dedi yani bana ihmali düşündüren en büyük sebeplerden biridir birkaç sebep daha var tabi

Ben de 37 yasindayim 39 haftalikken kaybettim bebegimi henuz cok yeni kaybim. Size ne kadar oldu ? Doktor 6 ay sonra kalabilirsin dedi bana ama önce gidip kontrolden gecmek gerekiyormus rahim hazir mi bakilmaliymis.
ben 35 yasındayım. 38 haftalıkken kaybettım bebegımı. rahim ortalama kırk günde toparlanıyor. bakılan şey dikişler, bebeğin dikiş bölgesine yerleşme ihtimali ve karın büyüdükçe dikişlerin açılma ihtimali oldugundan. ama doktorlar muayeneye gore belirlemiyorlar bu süreyi. her doktorun kendine gore belirlediği bir süre var bence. bugün doktor bana hemen hamile kal dedi. daha 2,5 ay oldu

Ben özele gidiyordum. Doguma gittigim gün dogumhaneye cikmistik hemen, esim parayi yatirmak icin inmis kartta sorun cikmis ATM aramis falan, parayi yatirmadan beni muayneye almadilar eşim çok sinirlendi. Bir daha hamile kaldiginda devlete gidecegiz diyor , özel özel dedin belki gittigimizde yasiyordu bakmadilar falan diyor. Devlete de hic guvenmiyorum gitmek istemiyorum.
Tup bebekte ben de hep duyuyorum sezeryanla bekletmeden aliyorlar 38 ya da 39 da. Her sey tecrube iste ben de tecrube ettim bir seyleri. Bebegim strese girmis niye bilmiyorum hiç, gebeligimi çok stresli gecirdim doguma gittigim sabahin gecesi bile çok stresliydim. Ama anladim artik bir daha gebe kalirsam kim olursa olsun beni uzmesine izin vermicem. Benim stresim ona da gecti hep
benimde cok sitresli gecti doktor sitresten de olabilir demişti.. ben hem özele hem devlete gittim son ay devleti bıraktım ama inanın devlet titiz bir sekilde takiğ ediyordu, özel yaktı bizi.. ben de seker vardı devlet hastanesi 37-38 de alıyor benim doktor 41 i bekleyecegını soylemisti, devlet haftada bir sıkıntı gorürse 3 günde bir nst ye baglıyormus şeker olunca benimki hic baglamadı.. bu arada aynı seyleri yazıp yazıp duruyorum bugün :KK43:

Ben de çok korkuyorum ayni şeyi yasarim diye. Hicbir sorun olmamasi bile bir sey olmayacagi anlamina gelmiyor maalesef. Benim bebegim öyle saglikliydi ki hicbir seyi yoktu, kaybetmeden bir gun önce doktora kontrole gitmistim cok iyiydi ne oldu nasil oldu anlamadik. Doktor kaybettikten sonra bile suyu falan hala her seyi iyiydi bebek strese girmis sebebini bilmiyoruz dedi. O an yasadigim şoku anlatamam dogum sancisiyla gittim açilman var dogum baslamis dediler suni sanciya bagladilar sonra bebegin kalbi durmus dediler. Sebepsiz gitti kuzum.
Yine gebelik istiyorum ama olmazsa diye ve yine kaybedersem diye korkuyorum. Bu defa baglanmak istemiyorum kizima çok baglanmistim butun dunyam o olmustu. Insallah saglikla verir Rabbim .
ben de iki gün önce gitmistim kontrole hersey normal dedi, iyi dedi.. dogumdan sonrada suyu herseyi tertemiz normalde biz de şoktayız dedi doktor

Benim doktorum bi panikti de o yüzden sordum bana ayrı konuştu ameliyata girmeden eşime ameliyat çıkışı başka konuşmuş otopsiye bende göndermezdim ama ısrarcı ve yanıltıcı konuşması dikkatimi çekti neden oldu hocam diye sorduğumda şiddetle bilemem ben nerden bliyim taktiri ilahi dedi yani bana ihmali düşündüren en büyük sebeplerden biridir birkaç sebep daha var tabi
Otopsi sonucu ne cikti canim ? Benim doktor panik degildi üzgûndü çok uzgun gorunuyordu. Beni teselli etti kisa cumlelerle de olsa. Sordugum her soruya yanit verdi eşime de ayri anlatmis. Ama hep ayni seyi soyledi eşime de bana da. Bu túr ölûmlerin sebebi bilinmiyormus ben de bilmiyorum bunu neyin tetikledigini dedi.

ben 35 yasındayım. 38 haftalıkken kaybettım bebegımı. rahim ortalama kırk günde toparlanıyor. bakılan şey dikişler, bebeğin dikiş bölgesine yerleşme ihtimali ve karın büyüdükçe dikişlerin açılma ihtimali oldugundan. ama doktorlar muayeneye gore belirlemiyorlar bu süreyi. her doktorun kendine gore belirlediği bir süre var bence. bugün doktor bana hemen hamile kal dedi. daha 2,5 ay oldu
Ben 37 yasindayim. Bebegimi 39 haftalikken kaybettim. Bana 3 ay sonra gel ilaca baslicaz dedi. 6 ay sonra da tekrar kontrolden gecip hamile kalabilirsin dedi. Kisiye gore degisiyordur belki de.

benimde cok sitresli gecti doktor sitresten de olabilir demişti.. ben hem özele hem devlete gittim son ay devleti bıraktım ama inanın devlet titiz bir sekilde takiğ ediyordu, özel yaktı bizi.. ben de seker vardı devlet hastanesi 37-38 de alıyor benim doktor 41 i bekleyecegını soylemisti, devlet haftada bir sıkıntı gorürse 3 günde bir nst ye baglıyormus şeker olunca benimki hic baglamadı.. bu arada aynı seyleri yazıp yazıp duruyorum bugün :KK43:
Canim kimi devlete gidip pisman kimi özele gidip pisman. Hepsi sebep aslinda Allah sebep veriyor iste. Ölûmú kabullenemedigimizden hep sebep ariyoruz kendimizi sucluyoruz ama sonuc degismiyor. Bunu kendim icin de soyluyorum ben de boyleyim. Rabbim bir daha yasatmasin saglikli evlatlar versin insallah hepimize.

X