bebeğini 9 gün evde bırakıp tatile giden kadına müebbet verilmiş..

böylesi daha güzel

bu kısasın uygulama şekli hemen yakalandı tut kolunu kes gitsin değilki canım benim...
yıllarca süren araştırma ve tetkik sonucu ortaya çıkarılıyor ispatlanıyor....

1. Suudi Arabistan'dan Allah'a küfretmekle suçlanan ve idam cezasına çarptırılan Türk berberin Hatay'daki ailesi perişan(adamın komşusu iftira etmiş aslında türk diplomatlar araya girmeseydi berber idam edilecekti)
yani demek istediğim öyle yıllarca araştırma fln yapılmıyor. yani benim düşüncem bu tür cezaları uygulamak çok itina gerektirir.

neyse hayırlısı olsun

Müebbet bence iyi bir ceza
İdam olsa ölüm kurtuluş
Tek isteğim bu tip mahkumlar ağır işlerde çalıştırılıp masrafları devlete yüklenmese yani bize iyi olurdu
Katılıyorum sana bence bebek nasıl can verdiyse kendisinlerde fazla değil aynı cezayı versinler, ben bu haber yüzünden 3 ay uyuyamadım

Zaten bu tip uygulamalar, gerçek adaleti getirmekten oldukça uzak. İnsanlara eşit yaşam standartları, mutlu ve iyi bir çocukluk geçirme imkanı, kaliteli sağlık ve eğitim fırsatları sağlanırsa zaten suç oranlarında da azalma olacaktır. Elbette 0 olmaz, ama azalır çok azalır.

Baksanıza ülkemize. Birçok suçlu ve katil dediğimiz insanlar zamanında mağdur edilmişler. Aslında neresinden tutsan elinde kalır cinsten. Bir çember olmuş bu toplumsal yara, dönüp duruyor kendi çevresinde.

O kadın hapis cezasını hakediyor elbette, hatta daha beterini. Ama neden o hale geldiğini araştırmazsak, o kadını o hale getiren nedenleri bulup yok etmezsek, daha kaç bebekler ölecek kim bilir.. Keşke hapis cezasıyla bitse, kurtulsak bu acımasızlıklardan.

Ama bitmiyor.

Bunlar zaten aklı dengesinin bozuk olduğunu gösteren şeyler

Yine idamin geri gelmesini diledigim bir konu.. ya burda cocugumuz olsun diye yirtiniyoruz yok sagliklimi yok oldumu tuttumu. Yillarca bekleyen paralar harcayan ve anne baba olmayi hak eden insanlar varken boyle bir yaratiga denilcek bir sozde yok. Allah ona yapacagini bilir. Rabbim gercekten isteyen hak eden insanlara nasip etsin. Kopegim dogum yapti haftalarca onlari 10 dakika bile yalniz birakmadi o kadina hayvan demek bile hayvanlara hakaret olur.

Hatta baba davacı olarak yer alıyormus diye duydum ben

Bu benim aklımı çok karıştırıyordu. Çok teşekkürler bu bilgi için .

Ben kadının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ya çünkü mama yedirmeye çalışmış dönünce normal insan öleceğini bilir . Bence en büyük cezayı baba almaliydi
hı hı evet canım.. dönünce mama yedirmeye çalışmasına takılmadık gerçi biz

Kadın ceza aldı ama belirtmeden geçemeyeceğim
Kanunen suçlu görülmeseler de o bebekten haberi olan herkes vicdanen suçlu
Babası, babanın ailesi, kadının ailesi herkesin haberi varmış bebekten, hatta ağladığını duyup polisi aramayan komşular bile suçlu. Onlarda Allah'la görecekler hesaplarını. Akli dengesinin bozuk olduğuna falan da inanmıyorum, bile isteye kasıtlı işlenmiş bir cinayet. Akli dengesi bozuk insan öğretmenlik yapmayı biliyor, tatile gitmeyi biliyor, adamla oynaşmayı biliyor, o akıl her şeye yetiyor da bebeğe gelince herkesin ki duruyor, yok canım.

Akli dengesi yerinde midir değil midir bilemem...
Bu derece ciddi suçları da normal bir insanın işlediğini düşünemem.
Deliler bile çocuk sahibi olabiliyor tamamen içgüdüsel bir şey cinsel yakınlaşma.
Biraz da çocuğunu saklamak zorunda bırakan toplum utansın ve biz de bebek katiliyiz desin.

Her şeyden önemlisi çocuk yapmayı biliyor doğurmayı biliyor ve az değil 2 ayda bakmış bu işte nir şey var.
Koşa koşa hastaneye götürmüş
Belli bi umut Yaşar diye

Ve okuduğum kadarıyla erken doğmuş kuvezde kalmış bi süre ölmesini istese ilk gün terk etmezmiydi

Bu işte bi iş var bence

Baba da en az anne kadar sorumlu bu işte. Gezeyim, tozayım, beraber olayım, kadın hamile kalsın sonra da tüyeyim mantığındaki bir adam da en az kadın kadar suçlu. O adamın ailesi, çocuğa sahip çıkmadığı için suçlu. Kadının ailesi, cenazeyi bile almadı diye biliyorum, yapayalnız gömüldü yavrucak. Hepsi suçlu elbette.

Yukarıda bir arkadaşın değindiği gibi, bebeği saklamak zorunda bıraktıran toplum baskısını da göz ardı edemeyiz.

Ben kadının ruh sağlığından ciddi anlamda şüpheliyim. Psikolojisi sağlam bir insanın yapacağı bir şey değil bu ya, terk edersin, evlatlık verirsin tamam ama aç susuz bırakarak bir nevi işkenceyle ölüme terk etmek normal bir insanın yapacağı bir şey olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…