- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.857
- 198
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
El kesilme olayı bizim sandığımızdan çok farklı şekilde arkadaşlar. Biraz araştırma yapmıştım bunun için. Yapılan eylemin hırsızlık olarak adlandırılması için bazı şartlar var. Aç olan biri ekmek çaldıysa buna hırsızlık denmiyor mesela.
Adil bir yargılamadan sonra hapis ya da para cezası alan kişinin toplum içerisinde utanması için eline, topluluk içerisinde farkedilecek büyüklükte sembol şeklinde çizik atılırmış. Bunun sebebi de utansın insanlardan ve bir daha yapmasın diye.
Aslında uzuv kesme diye bir kanun yok yani. Sonradan suistimal edilip farklı şekilde algınlanmış olabilir ama aslı bu şekildeymiş.
bu kısasın uygulama şekli hemen yakalandı tut kolunu kes gitsin değilki canım benim...
yıllarca süren araştırma ve tetkik sonucu ortaya çıkarılıyor ispatlanıyor....
Katılıyorum sana bence bebek nasıl can verdiyse kendisinlerde fazla değil aynı cezayı versinler, ben bu haber yüzünden 3 ay uyuyamadımMüebbet bence iyi bir ceza
İdam olsa ölüm kurtuluş
Tek isteğim bu tip mahkumlar ağır işlerde çalıştırılıp masrafları devlete yüklenmese yani bize iyi olurdu
yani demek istediğim öyle yıllarca araştırma fln yapılmıyor. yani benim düşüncem bu tür cezaları uygulamak çok itina gerektirir.
- Suudi Arabistan'dan Allah'a küfretmekle suçlanan ve idam cezasına çarptırılan Türk berberin Hatay'daki ailesi perişan(adamın komşusu iftira etmiş aslında türk diplomatlar araya girmeseydi berber idam edilecekti)
neyse hayırlısı olsun
Bunlar zaten aklı dengesinin bozuk olduğunu gösteren şeylerakli dengesi bozuk olsa giderken iki biberon mama içirip bırakırmıydı...
mamasını içirmiş, suyunu vermiş altını değiştirmiş falan, sonra gelir gelmez doktora koşmuş...
akli dengesi bozuk bir kadın bunları düşünemez....
üstelik öğretmenmiş..
Hatta baba davacı olarak yer alıyormus diye duydum benBenim anlamadıgım baba neden ceza almıyor, gerçi hiç biri ölen meleği geri getiremez ama cezalar caydırıcı olmalı. Ay bi de akli dengeme yok getiriyorlar ya konuyu, aklim dengen yoksa kendini aç bırak bakalım, günlerce. Herşeye akılları eriyor sonra akli denge ama baba da elini kolunu sallayıp tohumlarısahip çıkmayacağı tohumları dağıtmasın orda burda.
Bu benim aklımı çok karıştırıyordu. Çok teşekkürler bu bilgi için .El kesilme olayı bizim sandığımızdan çok farklı şekilde arkadaşlar. Biraz araştırma yapmıştım bunun için. Yapılan eylemin hırsızlık olarak adlandırılması için bazı şartlar var. Aç olan biri ekmek çaldıysa buna hırsızlık denmiyor mesela.
Adil bir yargılamadan sonra hapis ya da para cezası alan kişinin toplum içerisinde utanması için eline, topluluk içerisinde farkedilecek büyüklükte sembol şeklinde çizik atılırmış. Bunun sebebi de utansın insanlardan ve bir daha yapmasın diye.
Aslında uzuv kesme diye bir kanun yok yani. Sonradan suistimal edilip farklı şekilde algınlanmış olabilir ama aslı bu şekildeymiş.
Bu benim aklımı çok karıştırıyordu. Çok teşekkürler bu bilgi için .
Ben kadının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ya çünkü mama yedirmeye çalışmış dönünce normal insan öleceğini bilir . Bence en büyük cezayı baba almaliydihırsızın hiç mi suçu yok? o bebeği tek başına yapmadı ya o kadın
hı hı evet canım.. dönünce mama yedirmeye çalışmasına takılmadık gerçi bizBen kadının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ya çünkü mama yedirmeye çalışmış dönünce normal insan öleceğini bilir . Bence en büyük cezayı baba almaliydi
bence de....Müebbet bence iyi bir ceza
İdam olsa ölüm kurtuluş
Tek isteğim bu tip mahkumlar ağır işlerde çalıştırılıp masrafları devlete yüklenmese yani bize iyi olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?