• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğini 9 gün evde bırakıp tatile giden kadına müebbet verilmiş..

Bir de müebbeti duyunca hakkımı helal etmiyorum ben çocuğumu seviyordum diye haykırmış ne hakkı sen o sabinin hakkını düşündün mü?

çocuğunu sevmek bir yana, çocuğundan nefret bile etse böyle bir vicdansızlığı yapamaz bir insan....
allah layığını verdi inşallah, sürünsün hapiste....

sokağa bile bıraksaydı biri alır bakardı sevabına be düşündükçe delirecek gibi oluyor insan

bence de, sokağa bile bıraksa biri alır bakardı.... yavrucak ölmezdi....
kimisi bebek hasretiyle yanar kavrulur, kimisi doğurur bırakır gider açlıktan öldürür.... dünya işte...
Rabbim yolundan şaşırtmasın...

Bir psikolojik hastalık var. Adını tam hatırlamıyorum. Özetle, kişinin yaptığı eylemin sonuçlarını bile bile o eylemi gerçekleştirmesi.

Bu kadının cidden hasta olduğunu düşünüyorum. Çünkü, eğer bakamıyorsan babasına verirsin, cami avlusuna bırakırsın, ne bileyim en mantıklısı olarak çocuk esirgemeye verirsin. Ama evde bırakmak nedir, öleceğini bile bile?

Hiçbir mantıklı insan bunu yapmaz.

O bebek evde acı çekerken eğer o kadın umursamıyorsa, bence hastadır. Yoksa hiçbir akıl sağlığı yerinde insan bu durumdan haz duymaz, duyamaz. Ya da ben çok detaylı düşünüyorum, bilmiyorum.

Bu olay oldugunda bebegim, o melekle ayni aydaydi. Haberi ilk gordugumde yaslar bosandi gozlerimden oturdum agliyorum. Gunlerce kendime gelemedim. Ogluma bakp bakp nasil ya, nasil dedim durdum. Insan ziyani pislik sen ne tur bi varliksin curu orada. Ins seni rahat birakmazlar.

Bir psikolojik hastalık var. Adını tam hatırlamıyorum. Özetle, kişinin yaptığı eylemin sonuçlarını bile bile o eylemi gerçekleştirmesi.

Bu kadının cidden hasta olduğunu düşünüyorum. Çünkü, eğer bakamıyorsan babasına verirsin, cami avlusuna bırakırsın, ne bileyim en mantıklısı olarak çocuk esirgemeye verirsin. Ama evde bırakmak nedir, öleceğini bile bile?

O bebek evde acı çekerken eğer o kadın umursamıyorsa, bence hastadır. Yoksa hiçbir akıl sağlığı yerinde insan bu durumdan haz duymaz, duyamaz. Ya da ben çok detaylı düşünüyorum, bilmiyorum.

Rahatsizligi olsa mahkeme de cikmasi gerekmezmiydi. Ben de hp oyle dusundum insan birak insani hayvan bile yapamaz bunu. Muebbet yedigine gore aklinin degil insanliginin, vicdaninin yerinde yeller esiyor olmali.

Rahatsizligi olsa mahkeme de cikmasi gerekmezmiydi. Ben de hp oyle dusundum insan birak insani hayvan bile yapamaz bunu. Muebbet yedigine gore aklinin degil insanliginin, vicdaninin yerinde yeller esiyor olmali.

Sanmıyorum çıkacağını. Ama şu var. Netice de insanız ve vicdanımız var. Tamam bazıları kötü, gerçekten kötü insanlar var. Ama birinin canına kast etmek başka, işkence etmek başka, bir de dedikodu etmek yalan söylemek gibi kötü vasıflara sahip olmak başka.

Aklım almıyor benim, nasıl bir insan bir insanı ölüme terk eder, hemde bu şekilde? Bir anne nasıl bebeğini aç susuz 10 gün bir evde bırakır, eğer ruh hastası değilse?

Bu olay oldugunda bebegim, o melekle ayni aydaydi. Haberi ilk gordugumde yaslar bosandi gozlerimden oturdum agliyorum. Gunlerce kendime gelemedim. Ogluma bakp bakp nasil ya, nasil dedim durdum. Insan ziyani pislik sen ne tur bi varliksin curu orada. Ins seni rahat birakmazlar.

bende çok ağlamıştım tv de her gördüğüme tükürdüm suratına....bütün bedduaları ettim....çok etkilendim...buraya konu açarken de içim ürperiyordu hala da üzüntüden mahfoluyorum...allahım evlatlarımızın acısını hasretini yaşatmasın....
sürünsün inşallah, o müebbet hapis ona müebbet işkence olsun...
birde ben bebeğimi seviyordum demiş...

Benim anlamadıgım baba neden ceza almıyor, gerçi hiç biri ölen meleği geri getiremez ama cezalar caydırıcı olmalı. Ay bi de akli dengeme yok getiriyorlar ya konuyu, aklim dengen yoksa kendini aç bırak bakalım, günlerce. Herşeye akılları eriyor sonra akli denge ama baba da elini kolunu sallayıp tohumlarısahip çıkmayacağı tohumları dağıtmasın orda burda.

oda biraz abartılı dağilmiymiş hırsızlık suçu için . ne bileyim genç cahil çocuk bir kez yaptı kolu gitti istemezdim ben şahsen

cezalar caydırıcı olmazsa işlenmeye devam eder.... nizam kalmaz...
şu devirde böyle bir kısas uygulansa bak bakalım hırsızlık yapan kalırmı?

Benim anlamadıgım baba neden ceza almıyor, gerçi hiç biri ölen meleği geri getiremez ama cezalar caydırıcı olmalı. Ay bi de akli dengeme yok getiriyorlar ya konuyu, aklim dengen yoksa kendini aç bırak bakalım, günlerce. Herşeye akılları eriyor sonra akli denge ama baba da elini kolunu sallayıp tohumlarısahip çıkmayacağı tohumları dağıtmasın orda burda.

babanın açıklaması yok hiç bildiğim kadarıyla ama bende çok meraktayım baba konusunda...

Komsular demis, gece bebek aglamasi duyuyorduk off Allahim hala tuylerim diken diken oluyor. O yavrucak acikti agladi agladi sesi kisilana kadar agladi belkide. Allah im inanmak istiyorum aci cekmeden yanina aldin onu. Bu ck farkli bir olay. Hc mi bebek ölmuyor, ölüyor ilk degil tabiki. Ama boyle iskenceyle, boyle sevgisiz, ck icim sizliyor.

ama cnm bazen hakikatte ortaya çıkmadığı oluyor. örneğin suçsuz birinin üstüne suç kalıyor ve herhangi bir uzvu gidiyor ne acı. sonra anlaşılsa ne fayda eder.

yalnız caydırıcılık konusunda sonuna kadar katılıyorum

Komsular demis, gece bebek aglamasi duyuyorduk off Allahim hala tuylerim diken diken oluyor. O yavrucak acikti agladi agladi sesi kisilana kadar agladi belkide. Allah im inanmak istiyorum aci cekmeden yanina aldin onu. Bu ck farkli bir olay. Hc mi bebek ölmuyor, ölüyor ilk degil tabiki. Ama boyle iskenceyle, boyle sevgisiz, ck icim sizliyor.

allahım okudukça içim paramparça oluyor....
açlıktan ölmek ne acı yaa....

ama cnm bazen hakikatte ortaya çıkmadığı oluyor. örneğin suçsuz birinin üstüne suç kalıyor ve herhangi bir uzvu gidiyor ne acı. sonra anlaşılsa ne fayda eder.

bu kısasın uygulama şekli hemen yakalandı tut kolunu kes gitsin değilki canım benim...
yıllarca süren araştırma ve tetkik sonucu ortaya çıkarılıyor ispatlanıyor....

Gunlerce dusunmustum kucucuk bebek orda oylece ac susuz yatarken ben napiyodum diye benim vicdanim boyle sizlarken bi anne nasil yapabildi bunu nice insanlar bu ugurda bu kadar para harcarken bi yavr olsun diye bu denli cirpirken sen nasil uyudun o orda yanlizken lanet olsun senin gibilere

Bence de... Eskiden hirsizlik yapanin eli kesilirmis...

oda biraz abartılı dağilmiymiş hırsızlık suçu için . ne bileyim genç cahil çocuk bir kez yaptı kolu gitti istemezdim ben şahsen

bu kısasın uygulama şekli hemen yakalandı tut kolunu kes gitsin değilki canım benim...
yıllarca süren araştırma ve tetkik sonucu ortaya çıkarılıyor ispatlanıyor....

El kesilme olayı bizim sandığımızdan çok farklı şekilde arkadaşlar. Biraz araştırma yapmıştım bunun için. Yapılan eylemin hırsızlık olarak adlandırılması için bazı şartlar var. Aç olan biri ekmek çaldıysa buna hırsızlık denmiyor mesela.

Adil bir yargılamadan sonra hapis ya da para cezası alan kişinin toplum içerisinde utanması için eline, topluluk içerisinde farkedilecek büyüklükte sembol şeklinde çizik atılırmış. Bunun sebebi de utansın insanlardan ve bir daha yapmasın diye.

Aslında uzuv kesme diye bir kanun yok yani. Sonradan suistimal edilip farklı şekilde algınlanmış olabilir ama aslı bu şekildeymiş.

Back