Bebeğine yalnız bakanlardan tavsiye.. İyi anne olamıycak mıyım tahammülüm kalmadı sanki

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.940
1.460
32
İç dökme ya da tavsiye alma bilmiyorum birileriyle bişeyler paylaşmak istedim.Kızım 15 aylık bir senedir eşimle ayrıyız boşanma olmadı henüz görüşmüyoruz aynı şehirde de değiliz. yalnızım tek başıma bakıyorum çocuğuma yürümeye başladığından beri herşey çok zor sanki. Zaten çok zor bi dönemden geçiyorum ( başka türlü sıkıntılar da var)sürekli takipteyim heryere tırmanma dökme saçma boşaltma dönemi işte. Ama ev işini yapamıyorum bazen mental olarak da enerjim olmuyo yemeği ancak yapıyorum bazen hiç durmuyo bazen de ehh güzel oyalanıyo biraz yapıyorum uyuyunca biraz nefeslenmek istiyorum ama o zaman ev işleri kalıyo uyanıkken de yaptırmıyo çok zor oluyo hem zor süreçten geçip hem bütün hepsini tek başıma yapmaktan yoruldum bilmiyorum ne hissettiğimi de bilmiyorum ama eskisi gibi çocuguma verimli olamıyorum uyuduğunda boş oturup nefeslensem de sanki hiç mola vermemiş gibi hissediyorum. Uyutmak hele çok zor gün içinde vakit geçiriyoruz oynuyoruz bazen o kendi oynuyo ben oturuyorum yanında ama uyutma zamanı uyumamak için aşırı direniyo uykusu olsa bile gün sonu artık tahammülüm kalmamış oluyo ve daha da tahammülsüz bi anne olursam diyorum bazen. Bana vereceğiniz tavsiye var mı mental olarak iyi değilim çocuğuma yansıtmaya başladım iyi anne olamıycam heralde ben hiç bişeyi beceremiyorum boş oturuyorum şuan evimin işlerini yapabilirim canım istemiyor ama halim yok kafam dolu hiç bişey yapasım yok ama bu gemiyi yürütmem lazım temiz düzenli bi evde iyi yemekler öğünlerle büyütmem lazım ama gücüm yok beceremiyorum heralde ben bu işi

Çocuklar rutinleri sever..Hemde bizler için kolaylık oluyor..
16 aylık çocugum öğlen 1 de uyur...Ortalama kendi vücut ıhtıyacına göre bazen 14.00 bazen de 15.00' da uyanır...Altını alma karnını doyurma ya da oynama vakti daha sonra karnını doyurma...

Ve şuan da en geç abisiyle birlikte saat 22.00 'da hiç zorlanmadan uykuya dalıyor..

Bu rutinler bozulabılıyor ama bozulan rutine devam ediyorum bu sefer...Çünkü büyüme ve gelişme zamanındalar..

O uyudugu zaman kahvemı alıyorum ve doyana kadar oturuyorum balkonda...Telefonla ılgılenıyorum takılıyorum...En basıtınden mutfagı topluyorum ya da öğün hazırlıyorum öğlen..

Kimse her yeri dört dörtlük toplamıyor ya da mükemmel değil..Kullanmadıgım bır odam var ...Katlanmasını bekleyen camasırlar bazen ordan kullanılarak bıtebılıyor..

Kasmaya gerek yok...Hersey az olsun, öz olsun...

Hassas bir dönemden gecıyorsun ve kendıne deger ver...Bakımına ve gülüşüne hasret ve ihtiyacı olan bir bebeğin var...Rutinini oluştur ve daralmadan devam et..Gercekten uykusu gelse senı zorlamadan uyur...Gercekten acıksa ya da o öğünü sevse agzını kocaman acar bu kadar basıt...

Ve şunu kendin yaparmısın? Şu an senin durumunda olan yakın arkadasın olsaydı ona ne tavsıye verırdın? Bazen ısın ıcınden cıkamadıgımda kendıme arkadasıma tavsıye verır gibi konusuyorum bana iyi gelıyor

İlk önce sakin olun
Kendinize alanlar yaratın
Ev işi şurada dursun bebeğiniz uyuduktan sonra kendinizi dinlendirip olumlu düşünün daha sonra yavaş yavaş ev işlerinizi yaparsınız anne saati yapın oturup kahvenizi için siz iyi olmazsanız evladınız da bunu hisseder
Ayrıca bende tek büyüttüm daha sonra işe başladım zor günler ama İnan’ın o günlerimi arıyorum keşke etraf dağınık olsa oyuncakları bi tarafda olsa hersey zor da olsa zamanında güzel emin olun sizde çok güzel bir annesiniz ve böylede olacaksınız iyi olun kendinize bakın sonra etrafınıza dönün

Öncelikle geçtiğiniz süreç yeterince zor bir süreç zaten ama bi karar vermişsiniz ve boşanma kararı alalı 1 sene olmuş aslında bu durum şuan alışılmış çaresizlik. Destek alabileceğiniz biri yada birileri varsa işe buradan başlamanızı tavsiye ederim. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmasanız bile destek alın çünkü kendinizi toparlamadan verimli olamazsınız. Mental sağlık için psikolog desteği alın diyemeyeceğim çünkü böyle bir durumda karşı taraf bunu kullanıp velayet almaya kalkarsa eli daha güçlü oluyor. ( Vermek yada almasını isterseniz orası ayrı). Diğer bir konuya gelmek gerekirse her anne zaten bir ara acaba ben iyi anne değil miyim diye düşünüp kendini paralıyor ama müsterih olun bir çocuğa ( bazı anneler hariç) en güzel ve özel sadece annesi bakar. Çocuk şuan keşif döneminde bu kadar zorlanmanız normal ama atladığınız en büyük şey SİZİN BÜTÜN STRESİNİZİ VE ÜZÜNTÜNÜZÜ İKİ KATI DAHA FAZLA HİZSEDİYOR VE O YÜZDEN DE BU DÖNEMDE BU KADAR HUZURSUZ. Siz önce kendinizi iyileştireceksiniz ki verimli mutlu ve sağlıklı bir çocuk yetiştirebilesiniz. Evi de b.k götürsün boşverin o kadar şeyin arasında eve takılmayın illaki temizlenir ev. Çocuğunuz uyuyunca elinize bi kahve alın çıkın bi balkona alın derin bir nefes ve diyin ki BENİM BİR GÜL GİBİ KENDİME VE GÜL GİBİ EVLADIMA İHTİYACIM VAR BAŞKA KİMSEYE İHTİYACIM YOK. Sonra da oturup kesin kararınız arkasına geçin ve hayatınızı artık iki kişilik şekillendirin. Bazı yollar zordur ve geri dönüşü yoktur ama yolun sonu hem aydınlık hemde hayallerden bile daha güzeldir. Kendinizi daha fazla yıpratmadan çocuğunuzu koynuzuna alıp uyuyun ve her gece her şey çok güzel olacak diyin. Emin olun siz sakinleştikçe çocuk daha da huzurlu olacak ve her şey rayına oturacak. Sağlıkla ve huzurla kalın inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…