• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğine Menejit(Menactra)Aşısı Yaptıran Var mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Doktorumuz bizede bu hafta soyledi ama tereddut ettim yaptirmakta. Agir bir asiymis yab etkileri cokmus dogrumu

Daha önce de yazdığım gibi bizim ilk dozda ateş ve huysuzluk oldu. Bunun dışında sıkıntı yaşamadık çok şükür. Araştırıp ona göre karar verin bence.

Bizim doktorumuz da yaptırın demişti ama sorduğumda sağlık ocağı biz zaten aşı takviminde menenjit aşısı yapıyoruz, yaptırmaya gerek yok dediler. Ben de baska bir önemli aşı olan meningokok aşısını yaptırdım.
Evet menenjit aşısı zaten yapılıyor fakat bu mevcut yapılanın dışında başka bir aşı . Menenjite sebep olan birden fazla mikrop varmış , bu aşının adı menactra aşısı ve o mikroplardan bir kısmı için geliştirilmiş. Y
urt dışında uygulanan fakat ülkemizde sağlık bakanlığının şubat 2013 te ruhsat verdiği aşı. Devlet karşılamıyor , bende sağlık ocağına sorduğumda biz onaylamadığımız için yapmıyoruz demişti.
Fakat bizim doktor önerdi , bizde biraz araştırınca yaptırdık. İyi mi ,kötü mü yaptık bilmiyorum tabi.

Bende yaptirdim bu ay. Sonucta menenjit kotu bir hastalik riske atamadim dort hem devlette hem ozelde calisan doktorlara sordum yaptirmamizi onerdiler ates olmadi diger dozu uc ay sonraymis

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back