- 3 Şubat 2010
- 11.305
- 5.495
- 448
- Konu Sahibi Safir Taht
-
Yurt dışında 6-7 senedir yaptırılan bizde ise geçtiğimiz Mart ayında sağlık bakanlığı tarafından ruhsat verilen ve şimdilik isteğe bağlı olan bir aşı.Benimde 14 aylık oglum var. Hiç böyle bir aşı duymadım.
Bu araç nick lerimizde kardeşmiş.Benimde 14 aylık oglum var. Hiç böyle bir aşı duymadım.
Merhabalar,
4 aylık bebeğimin bugün doktor kontrolü vardı.
Doktorumuz bize Türkiye'de yakın zamanda ruhsat alan , menenjit için Menactra aşısını yapmayı düşünüp düşünmediğimizi sordu.
Tercihe bağlı,özel ve ücretli bir aşı.Bzi sorunca doktorumuz aşının yapılmasını önerdiğini söyleyerek,araştırmamızı ve yapmaya karar verirsek mayıs ayındaki kontrolde yapabileceğini söyledi.
Bu aşıyı duyan ya da bebeğine yaptıran var mı hanımlar?
benim kızımda 9.5 aylık. doktorumuz söyledi. ilkini 12 ay civarı 2.ciyide ondan 3 ay sonra yaptırın dedi. doktorumuza güveniyorum. yaptıracağım.
üç gün önce kontrole gittiğimizde doktorumuza sordum menenjit aşısı diye.2.-4.-6. aylarda yapılan karma aşı olduğunu ve rotavirüs haricinde özel aşımız olmadığını söyledi.doktormuzun bilgisi ve tecrübesinede güvenim tam açıkcası ama genede kafam karıştı...
Menenjite sebep olan birden fazla mikrop varmış. Daha oncede yazdığım gibi saglık bakanlığının Şubat ayında ruhsat verdigi yurtdışında olan fakat bize yeni gelen bir aşı. Netten araştırabilirsiniz. Yaptırıp yaptırmamak sizin insiyatifinizde tabi malum devlet karşılamıyor. Rota aşısı gibi.
Özele mi gidiyorsunuz , bilgisi olmamasına imkan yok sanırım.
Bilemedim simdi belki onermediğinden bahsetme gereği duymamıştır.
Tamamen tahmin yürütüyorum.
üç gün önce kontrole gittiğimizde doktorumuza sordum menenjit aşısı diye.2.-4.-6. aylarda yapılan karma aşı olduğunu ve rotavirüs haricinde özel aşımız olmadığını söyledi.doktormuzun bilgisi ve tecrübesinede güvenim tam açıkcası ama genede kafam karıştı...
Bu asi turkiyede yeni dunyada bilinen bir asi ve 155 lira 2 gun once 11 ayini dolduran bebegime yaptrdik bacaginda enjeksiyon bolgesinde kizariklik ve sislik olustu. Bu en bilindik yan etkisiymis ve normalmis yawas yawas geciyo zaten. Birkac ay sonra yine yapilacak ve menenjit onemli bi rahatsizlik sinir sistemini cokertebilir dr umuza guveniyorm sonucta rotada ozel bi asiydi onu da yaptirdik bunda da bi sakinca yok fakat en erken 10 aylikken vurulmasi gerekiyor icindeki maddeler bebegin bunyesi icin fazla imis yani kucuk bebeklerde onerilmiyor kizlar...
Merhabalar. Bu menejit aşısını yaptıran anneler tüpük ateş şişme dısında sonrasında bı problem yasadımı acaba bebeklerınız. Benım dr.umda onerdı bu aşıyı ama 2013 un baslarında cok yaptık bu aşıyı ama şuan olmadıgını ve yıne 2014 un baslarında tekrar yurt dısından gelıcegını soyledı. Ben yenı duydugum ıcın kararsız kaldım acıkcası. Ama bır yazıyı sızınle paylasmak ıstedım.
Bilgiler ıcın şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?