• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğine amip mikrobu bulaşanlar acil

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

begonvil07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
2.101
10
116
Antalya
bebeğim 5. ayına girmek üzere sümüksü ve ishal olan kaka
tahlilinden sonra amip teşhisi kondu flagil kullandık 10 gün
sonra tahlil yaptırdık ohhh dedik kurtulmuşuz bir 15 gün sonra
tekrar aynı şekilde kaka yine tahlil yine amip flagil tekrar 10 gün
sonra yine tahlil ve amip antijeni temiz çıktı yine ohhh dedik ama
15 gün sonra yine, bu sefer kaçak gelen ve daha etkili denilen humatin
diye bir ilaç 1 hafta kullanılıyormuş kullandık bitti henüz kaka testine götürmedim
ama kaka yine sümüksü yine yeşil 2.5 aydır bu amip denen mikropla
,uğraşıyoruz ne zaman kurtulacağız???

doktor pis ortamlardan ve pis sulardan geçer dedi inanın 3 gün yardımcı bayan geliyor
ev pırıl pırıl sadece anne sütü ile besleniyor bizler de test yaptırdık temiz
çıktı ben şimdi kafayı yemek üzereyim nolur söyleyin ne zaman bitecek bu
hastalık çok tedirginim.senağlamasenağlama

bizde geçirmiştik ama çok şükür 20 günde falan bitti yıkama suyunu çeşmeden mi kullanıyosunuz belki ondan tekrarlıyor olabilir ben su kaynatıp yıkıyorum hala da öyle yıkarım korkuyorum tekrarlar diye

Aynı şekilde abimin oğlu da oldu. 3-4 aylık falandı. Yıkama suyunu içme suyunu kaynatıp ılıtarak kullanıyorlar hala.

canim bendede oldu o
2-3 hafta ugrastik ama ben birde sut alerjisi testi yaptirmani tavsiye ederim
eger kan varsa, ben hergun camasir sulariyla evi siler yada silerdirirdim. protex sabunlar
almistim kimseye elletmezdim bebegi. yine oldu. anlamadigim bir sekilde
ayrica ben erikli suyla yikadim aylar boyunca artik bitsin bu kabus diye dusun artik
ama sut testini ihmal etme bazen karistiriliyormus.

daha önceleri çeşme suyuyla yıkamıştım ama bu mikroptan sonra
içme suyu ile yıkıyorum ellerini protexle yıkayıp öyle dokunduruyorum millete
ev çamaşır suyu katkılarıyla siliniyor bugün yine amip çıktı gaitada
bu süt testi nerede yaptırılıoyor ki pazartesi doktor randevumuz var
ateş yapmayınca doktprda kefir, yogurt ve reflor ilacı verdi...

umarım en yakın zamanda kurtuluruz perişanım yani ne yapacağımı
bilmiyorum resmen paranoyak oldum bebeğime dokunan biri olsa
kafayı yiyorum...

şöyle bişey biliyorum inşallah değildir ama bu amip denen bela müzminleşebiliyo yani 1 yıl falan geçmeme gibi bir durum oluyo müzminleşirse ama inşallah değildir çok kötü oğlumun poposu yara olmuştu artık uyuyamıyodu kıvranmaktan Allah yardımcınız olsun

şöyle bişey biliyorum inşallah değildir ama bu amip denen bela müzminleşebiliyo yani 1 yıl falan geçmeme gibi bir durum oluyo müzminleşirse ama inşallah değildir çok kötü oğlumun poposu yara olmuştu artık uyuyamıyodu kıvranmaktan Allah yardımcınız olsun

umarım kurtuluruz hergün dua ediyorum kafayı yiyeceğim bugün de bebeğimin poposu
baya kızarıktı sanki pişik olmuş gibi.....

sende mi uğraştın bu belayla nasıl geçti neler yaptınız???? doktor içme suyunuzu kontrol
ettirin dedi bakalım yöneticiye söyledim hıfsısıhhaya götürecekmiş suyumafoldumbenmafoldumben

uğraştım ama bu kadar uzun değildi 20 günde falan atlattık çok şükür flagille iyileşti bezini değiştirirken eldiven kullanıyodum bezini çıkartır çıkartmaz bi torbaya atıp ağzını bağlıyodum mikrop yayılmasın diye oyuncakları falan yere düştümü çeşme suyuyla yıkamıyodum yıkarkende sadece kaynattığım suyla yıkıyorum hazır su bile kullanmıyorum hala

uğraştım ama bu kadar uzun değildi 20 günde falan atlattık çok şükür flagille iyileşti bezini değiştirirken eldiven kullanıyodum bezini çıkartır çıkartmaz bi torbaya atıp ağzını bağlıyodum mikrop yayılmasın diye oyuncakları falan yere düştümü çeşme suyuyla yıkamıyodum yıkarkende sadece kaynattığım suyla yıkıyorum hazır su bile kullanmıyorum hala

ben de ilk zamanlar eldivenle değiştirdim altını ama krem sürmek zor oluyor
bir de bebek cildine dokundurmak istemedim ama altını değiştirir değiştirmez
hemen ellerimi yıkarım oyuncakları makinaya atıyorum öyle yıkıyorum
offf allahım ya yavrularımızı koru böyle hastalıklardan....senağlamasenağlama

çok kötü bi hastalık gerçekten ne uyku bırakıyo ne sinir inşallah geçer kurtulursunuz yazık küçücük bedenleri ne hastalıklar geçiriyolar ya içim gidiyodu oğluma kıvranıyodu garibim hep uykulu uykulu bakıyodu gözlerini ne açabiliyodu ne kapatabiliyodu çok zor

çok kötü bi hastalık gerçekten ne uyku bırakıyo ne sinir inşallah geçer kurtulursunuz yazık küçücük bedenleri ne hastalıklar geçiriyolar ya içim gidiyodu oğluma kıvranıyodu garibim hep uykulu uykulu bakıyodu gözlerini ne açabiliyodu ne kapatabiliyodu çok zor

iyi dileklerin ve duaların için teşekkür ederim başına gelen bilir anlar halimden
buradan iyi oldu kurtulduk yazar paylaşırım işallah amin...
sen de güle güle büyüt bebeğini... tekrar teşekkür ederim yalnız bırakmadığın için:Saruboceq::Saruboceq:

rica ederim canım emin ol dua ediyorum her aklıma gelişinde dediğin gibi bilen anlar inşallah en yakın zamanda yazarsın buraya geçtiğini sağlıkla büyüsün güzel meleğin

rica ederim canım emin ol dua ediyorum her aklıma gelişinde dediğin gibi bilen anlar inşallah en yakın zamanda yazarsın buraya geçtiğini sağlıkla büyüsün güzel meleğin

bugün kan verdik bakalım süt alerjisine bakılacak sonuç 2 gün sonra çıkarmış
bu site payllaşımlar süper ya süt alerjisi testini yaptırmayı doktora hatırlattım
o da baktıralım diyecekmiş zaten...
sonucu merakla bekliyorum ....Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

anlaşılır inşallah ne olduğu bir an evvel belirsizlikte çok kötü ya kurtulsun bebişin biran evvel inşallah

anlaşılır inşallah ne olduğu bir an evvel belirsizlikte çok kötü ya kurtulsun bebişin biran evvel inşallah

selam canım biz tahlil sonucunu aldık süt ve herhangi bir alerjisi yokmuş
buna sevindim çünkü ben peynirsiz ve sütsüz asla yaşayamam fakat,
mikrop gerçeği devam ishali daha iyi gibi kusma olmadı bugün
aslında pozitifim oğluşum bu mikrobu yener annesinin katkılarıyla tabi
sen nasılsın nasıl geçiyor ??? çalışıyorsun sanırım bebeğine kim bakıyor?a.s.

selam canım bir yandan iyi tabi anlaşılmış olması ama şu illettende kurtulmanın yolunuda söyleseler iyi olacak yok canım çalışmıyorum ben doğumdan beri yalnızım kimsede kalmadı yanımda kalsada oğlum baktırmazdı zaten yapışıktı bana halada öyledir :) bizimde düzeldiğinde ishal bir türlü geçmemişti mama vermiştik şıp diye kesilmişti sizde mikrop gözüküyomu sonuçlarda hala

selam canım bir yandan iyi tabi anlaşılmış olması ama şu illettende kurtulmanın yolunuda söyleseler iyi olacak yok canım çalışmıyorum ben doğumdan beri yalnızım kimsede kalmadı yanımda kalsada oğlum baktırmazdı zaten yapışıktı bana halada öyledir :) bizimde düzeldiğinde ishal bir türlü geçmemişti mama vermiştik şıp diye kesilmişti sizde mikrop gözüküyomu sonuçlarda hala

gaita da görünüyor bu mikrop yni aslında var ama belirtiler tam olarak yok,
yani ateş yok genel durum olarak gayet iyi dr o yüzden başka birşey olabilir demişti
yani sen emzirirken ishaldi sonra mamaya geçtin iyileşti ama emerken kakaları zaten sıvı
oluyormuş....
hımmm oğlumla ben de çoğu zaman yalnızız babamız şehir
dışında genelde ben de bana bağımlı olmasın yapışık ikizim olamsın istiyorum
tabi nasıl başaracaksam? en güzeli bence de bebeğine şartlar elverdiğince
anneler bakmalı sonuçta ananelerle bile aralarında jenerasyon farkı var

bu arada bebeğin uyuyor sanırım bu saatlerde internettesin

yok uyumuyo çoğu zaman babası falan oyalarken bakıp çıkıyorum :) bizdede ateş ve kusma olmamıştı emmeye devam ediyodu bir kere ishal olan bebeklere verilen mamadan verdim şıp diye kesti başka çok şey denedik etki etmedi mama kesti zaten emmekten başka bişey yapmıyo sağolsun ek gıdada yok :( bende yalnız bakmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum yoksa ne ben ona ne o bana alışamazdık uzun süre zorlanırdım

Back