Bebeğinden ayrılamamak.

Kendi çocuğunuzu çok seversiniz ben de eminim. Eşim çocukları hep sevmiştir, iyi anlaşırdı ama beni çocuklar da hiç sevmezdi, çünkü onlarla ne konuşulur nasıl oyalanırlar bilmezdim. Dediğiniz gibi, zorla seviyormuş gibi yapardım ama şimdi bebeğimi kimse benim kadar iyi oyalayıp eğlendiremiyor. Babası bile hemen sıkılıp kucağına alıyor, oysa biz saatlerce oynayabiliyoruz.

Ne zaman değişmeye başladı bu durum? Tam 3,5 aylık oldu şuan. Evet hep kendim bakıcam kısmetse, aileler uzakta.

Büyüyünce ben de öyle derim muhakkak, hele iki tane olurlarsa... Siz ne güzel büyütmüşsünüz, bizim sınav daha yeni başlıyor. En güzel zamanı şu zamanları bunu bildiğim için sanırım doya doya yaşamak istiyorum. Keşke saklayabilsek bu hallerini.

Teşekkür ederim, içimi rahatlattınız. Eski tezler hep çürüyor zamanla. Oysa eskiler ağlayınca hemen gitme, hep kucağına alma, öpme, koklama diye diye korkuttular bizi. Şimdi bunların hepsinin tersini savunuyor uzmanlar. Siz de sağ salim kavuşun bebeğinize, inşallah darısı başınıza.

alakasız ama bebegınız ne kadar sklıkta emıyor ve kılosu kac
Emmesi gündüz hiç belli değil sık sık emer. Saatli değil maalesef ne zaman isterse. Mesela banyo yapmadan önce emziriyorum. Banyo yaptırıyorum, masaj, giydir falan yine emmek istiyor. Gündüz yarım saatte bir bile olduğu oluyor. Gece en erken 2 saat, bazen 4, bazen 6 bile oluyor. Kilosu 1 Aralık’da 6,150 idi.

Oğlumun çocuğunu büyütcem derken? Siz işteyken bakar onun dışında çok bebekken çocuk annesiyle durmalı. Ben çok sorun yaşadım. Açın benim konumu okuyun isterseniz. Çocuk doğdu büyü bozuldu konunun adı. Sakın taviz vermeyin. Ben çocuğuma bakarım diyin hep. Sahiplenici olun. Onlar da kabullensin.

cok sevındım :) kızıma zauıf dıyordum aynı sayukır

Yok cnm daha tam büyümediler :)) biri 9 yaşında olacak biri 1.5.. daha zorlu zaman bitmedi.. şimdi çok hareketli.. tepelerde geziyo..

Masallah.
Bende iki oglani oyle buyuttum ama benimkiler coook aglardi
Dun dedim ayri yatayim oglandan uykularim kacti baktim saat 4 yok dexim olmuyor girdim kucugun yanina buyugu uykulu bBanin yanina anca uykuya daldim
Yani zor alistirma
Evet çocuk için şuan bi zorluğu yok daha anlamıyor sanırım çünkü beşikte de uyuyor ama benim için zor. İlk beşikte yatırdığım gece sizin gibi uyuyamadım ben de. Gece kalkıp aldım yanıma anında uyudum, sanki ben bebek o anne. Şimdi beşikte yatırıyorum artık şartlandırdım kendimi ama baba işe gidince ilk uyandığımızda kavuşuyoruz yine.

Canım ne diyeceğim i mi bilemedim böyle kadınlar yani senin gibiler anne olmayı hakediyor kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yap annelik sana çok yakışıyor Canım
Yaaa yorumunuzu okuyunca gözlerim doldu. Nasıl içten bir yorum bu böyle. Allah razı olsun, darısı isteyen herkesin başına inşallah.

Bebeğine doy doyabildiğine çok çabuk büyüyorlar çünkü kızım üç yaşında ilk altı ay sadece benim kucağımda sakinleşirdi babasında bile on dakikadan fazla durmazdı uyumadığı her an yapışık yaşadık bir yaşına kadar yanında ben yada babası yokken alt katımdaki kayınvalideme bile bırakmadım onun babası yada ben olmadan yalnız kalmasına tahammülüm yoktu şimdi yalnız başına babaannesinde saatlerce kalabilir oynayabilir çünkü bana güveniyor özlediği an ben yanına gidebilirim çok sosyal yedi kralla barışık bir çocuk sosyal bir ortama girdiğinde benden fazlasıyla bağımsız hareket edebiliyor herkesle tanışıp derdini anlatıp muhabbet bile kuruyor bu kendi yaşıtı bir çocuk yada 70 yaşındaki bir yaşlı olsun farketmiyor bebekken çok öptüm çok kokladım nefesinin kokusunu içime çekerdim mis gibi süt kokardı şimdi işi düşmezse kucağıma gelmiyor cadı hala çok öpüyorum ama bebekliği gibi değil çünkü niye beni çok öpüyorsun öpme diyor büyüdü kendi kararları var artık bebekken onca öpüp koklamama rağmen keşke biraz daha çok öpseymişim diyorum doyulmuyorlar çünkü o kadar dip dibe yaşamamıza rağmen bana bağımlı bir çocuk değil bu akşam babasıyla gezmeye gittiler anne sen bekle biz geleceğiz dedi cimcime gelincede çok eğlendik birdaha sende gelirsin üzülme diyor daha çok taze annesin zamanla rayına oturur herşey sonsuz sevgi vermek bağımlı bir çocuk yapmaz bebeğinizi sakın korkmayın doya doya tadını çıkartın bebeğinizin

Bilmiyorum ki... Benim oğlum 2 aylık. Kolik olduğu için yapışık ikiz gibiyiz evde zaten, bir an olsun ayrılamıyoruz. Ağlamalar, gaz sancıları vs... o yüzden uyusun diye dualar ediyorum :) senin gibi düşünemiyorum yani. Benim bebiş fırsat vermiyor :)

Peki bu iyi bişey mi sizin açınızdan? Yani sizsiz durmasını ister misiniz şuan? Yoksa memnun musunuz bu durumdan?
Soyle ornek vereyim simdi kizin ufak senn ya emziriyosun ya mama veriyosun 6. Aydan sonra ek gida zamani basliyor ya mesela ben ogluma bi meyve puresu yada corba hazirlayana kadar kiyametleri kopariyor ya yerde o donerken yaninda oturucam yada kucagima alicm asla baska turlu durmuyor o yuzden corba bile yapamiyorum bazen bulasiklar birikiyor ev pis olunca gergin oluyorum dursada surayi toplasam keske diyorum AMAAA pismanmiyim boyle alistigi icin ASLA.zaten buyudumu istesemde kucagimda yanimda tutamayacagim buzamanlarina doymak istiyorum benim bebgimin bu halini gorenler sen alistirdin diyor iyi yaptim gene olsn gene yapicm diyorum.henuz kucucuk benim ilgime sevgime kucagima ihtiyaci var bundan onu mahrum edemem yemek temizlik gene herturlu yapilir ama bebekler hizli buyuyor sirf islerimi yapabileyim diye bebegimi kendimden uzak buyutemem soylede bi durum var eger calisiyor olsaydim bu kadar yapisik olmazdim cunky bu bebegime calismaya basladigim zaman benden baskasinda durmayacagi icin kotulk olurdu.

Maşallah cok sukret böyle bir bebeşin oldugu icin

Bebegin ultra akıllı oldugu icin böyle düşünüyorsun..

Saat başı uyanip aglasaydi almazdin yanina..

Bir bebegin annesine ihtiyaci vardir sevgisinede ama bağımlılığına degill..

Onunda bir birey oldugunu unutma kendi dünyasına birak orada mutlu demekki ..

Sen zaten yaninda oldugun sürece de vicdan yapma hayatin sadece bebeginden ibaret degil başka vazifelerinde var,bebegin hayatin kendisinden ibaret olmadiginin farkinda bu yuzden seni yormayacak kadar akilli

Yaninda,yatirman dogru degil cnm,cocugunun daima yaninda olmucaksin ozguveni icin besiginde uyumasi gerekli . Zaten temel ihtiyaclarini maddi manevi karsiliyorsun saglikli gelisimi icin yeterli .Bagimli cocuk iyi degildir ,bagli olsun ama,bagimli olmasin ,cok daha mutlu olucaktir.

Ilk zamanlar benim kizimda oyleydi. Pusetten beni izlerdi is yaparken. Bende sizin gibi is yapmayi birakir yanina otururdum severdim vs. Bir dk yanimdan ayirmazdim. Uyurken izlerdim
Suan 10 aylik ve ayaga kalktigim an koala gibi bacagima sariliyor. Nefes aldirmiyor vc gitmeme izin vermiyor. Beni goremedigi an kendini sirtustu yere atiyor. Kafasina birsey olacak diye odum kopuyor.Yani anlatmak istedigim o hatayi bende yaptim suan cok zorlaniyorum.
Annelik cok baskaymis hic kiyamiyoruz evladimiza fakat hem sizin hem onun iyiyligi icin biraz kendinizi firenlemeye calisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…