- 29 Eylül 2017
- 1.149
- 560
- 38
- 31
- Konu Sahibi akrepistan
Calisiyormusunuz yada dusunuyormusunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
4.aydan sonra yani 4.5 aylik gibi uyku düzeni bozuldu geceleri kalkmayan bebegim kalkmaya başladı belki seninki böyle devam eder nazar değmesin kuzuma ınsallah seni hiç uzmezNe zaman değişmeye başladı bu durum? Tam 3,5 aylık oldu şuan. Evet hep kendim bakıcam kısmetse, aileler uzakta.
Ama pusetinde de durmasi gerekiyor. Misal ben araba kullanirken,cocugu kendi koltuguna oturtmak durumundayim en basiti. O arabayi kullanacak biri lazim oyle degil mi?Amin inşallah. Özür dilemek şöyle; onunla ilgilenmediğimi düşündüğüm için üzülüp özür diliyorum onu öperek. “Özür dilerim kızım seninle ilgilenemedim, çamaşırları asmam gerekiyordu” gibi. Onu orda yalnız bıraktığımı anlıyormuş gibi geliyor.
Maşallah deyin
Teşekkür ederiz ama şuan böyle belki değişecek büyüdükçe bilmiyorum. Bi de onun da etkisi var sanırım. Belki durmayan bir bebek olsa sıkılıp, bunalıp uyusa da dinlensem diye düşünürdüm.
Şu slingi çok duydum her derde deva nerdeyse. Kolik, gaz, uyku her soruna birebir diye ben hamileliğimde ilk aldığım şey slingdi. Sanırım bir tek ben beceremedim sling kullanmayı. Tek omuz benimki ilk başlarda taktığımda çocuk bir süre sonra altından kaymaya başlıyordu öyle bir korktum dışarda kullanmadım. Evde kullanayım işimi gücümü yapayım dedim, kesinlikle çok rahatsız bişey. Onunla asla süpürge yapamam, mesela öne doğru eğilinmiyor. Sonra yemek yapayım dedim, çocuk önümde tezgaha yaklaşamıyorum ki bişeyler doğramak için. Lavaboya yaklaşamıyorum bulaşık yıkamak için, ocağa yaklaşamıyorum çoçuğun bi yerine bişey olacak diye. Ben yapamadım slingle, nerde hata yaptım bilmiyorum ama milletten de hep duyuyorum “slinge takardım çocuğu bütün evimin işini yapardım” diye, nasıl eğilip kalkıyorsunuz ayol? Tezgaha, ocağa nasıl yanaşıyorsunuz?
Kızlar merhaba,
Kızım 3,5 aylık, maşallah. Daha önce hiçbir bebek, çocuk sevmemiş biriydim. Yani kızlar genelde bebekleri çok sever ya, ben öyle değildim. Elime bile almadım kimsenin bebeğini ama gelin görün ki bebeğimden ayrılamıyorum. Bebeğimin uyku düzeni çok güzel akşam 9 da uyur, sabah 9 a kadar uyuruz (sadece emmek için uyanır, emer geri uyur). Bugüne kadar hep “yapmam” dediğim şeyleri yapıyorum, mesela 3 ayına kadar hep yanımda yatırdım. Nerde yatırsam kendi kendine uyur kızım, onluk bir durum değil bu ama ben kıyamıyorum, hep yanımda olsun istiyorum, biliyorum çok yanlış. 3.ayında eşimin zorlamasıyla beşiğine yatırmaya başladım, ilk gece hiç uyuyamadım. Şimdi yine gece emmeye kalktığında yanıma alıyorum bazen. Mesela gündüz pusetine koyup yemek yapıcam, bebeğimin hiç bir sorunu yok, durur pusette, sorun benim! Kıyamıyorum, vicdan yapıyorum. Sanki onu orda tek başına bırakmış gibi... Yanımda aslında, öyle bakınıyor ama ben üzülüyorum 10 dakika sonra alıyorum. Kucağımda değil sürekli, kucağa alışmadı. Yatağımıza yatıyoruz, hep oynayıp konuşuyoruz, o zaman çok rahat ediyorum. Mesela şimdi uyudu, yanından ayrılamıyorum. Biraz koklıyım diyorum, yanına uzanıyorum bi daha kalkamıyorum. Ev işleri, yemek hak getire tabi. Ne yapıcam? Bağımlılık oldu sanki
Icine sokasin gelecek :) bazen severken zarar vericem diye korkuyorum :)Ay demeyin yapışık yaşayacağız bu gidişle galiba
Allah bağışlasın siz büyütmüşsünüz. Kucağa alışkın değil zaten. Kendi kendine uyuyor, pusette de kendi kendine oynuyor. Açıkmadığı sürece kucak istemez, çocuk benden akıllı sorun bende. Ben bırakamıyorum, sanki yalnız bırakmışım hissine kapılıp işi gücü bırakıp hep onunla oyun oynuyorum.22 yasinda :)) Hala daha akilli uslu saygili bir evlat. Demek istedigim kucaginiza fazla almayin. Yaninizda uyutmayin alismasin. Yoksa o sizi oynatir bu seferde rahat edemezsiniz. Ben kendim emzirme disinda kucagima almadim. Emzirirken uyurken sevdim hep. Gelene gidenede dedim fazla kucaginiza almayin alistirmak istemiyorum diye. Emzirirdim uyaniksa bile gider yatagina birakirdim kendi kendine uyurdu. Biraz buyudukten sonra kendisi uykusu geldiginde giderdi kendi yatardi. Sonunda ben rahat ettim yani. Kucaga aliskin olmayinca yemegimi isimi gucumu rahat yapabiliyordum.
Nasıl yapıyorsun. Mesela pusette dururken kafan rahat iş yapabiliyor musun? Aklım sürekli onda benim hep dönüp dönüp onla ilgileniyorum.Maşallah kuzuna
Çok şanslısın
2 aylık bebeğim var malesef kolik
Genelde yapışık geziyoruz :) ama ben çok bağımlı olmasını istemiyorum durdurabildiğim kadar kendş yatağınada yatırıyorum iş yaparken pusete koyup yanımada alıyorum
Bu şekilde hem ilerde bebeğe zor hem sana
Teşekkür ederim. Evet bağımlı olmakla, bağlı olmak arasındaki dengeyi iyi sağlamalıyım.anne sevgisi tabi ki cok onemli ve bebeginize sevginizi hissettirerek harika bir is yapiyorsunuz ancak buyuyor ve buyudukce aranizdaki bagliligi bagimliliga donusturmemeniz lazim
gercekten bebege zarar verirsiniz , kisisel gelisimini etkilersiniz
gerekirse bununla ilgili destek alin
birbirinize baglanin ama bagimli olmayin
bunun cevabini burda bulamazsiniz bu arada hassas bir konu , nette bazi sitelerde doktorlara ve padagoglara danisabilirsiniz ucretsiz size cevap verirler
Ayyy kıyamam Şimdiden düşünmeyin 2 saat nedir ki? Hamileliğin tadını çıkarın, sütünüzü sağar bırakırsınız, hemencecik geçer de siz konsantre olabilir misiniz?Cok normal degil mi? Ben ilk bebegime hamileyim. Allah nasip eder dogurursam bebegim 2 ayliklen onu yalniz birakip sınava Gidecegim. Simdiden stresi basti nasil birakacam o kadar saat diye.
Teşekkür ederiz, ben ısırdım sizin adınızaYaaa maşallah diyorum gerçekten gözümün önünde canlandı bian o ayaklarını ısırasım geldi
Teşekkür ederim, inşallah öyle olur. Ben öyle olamadım umarım kızım özgüvenli olur.Evet dogru yapiyorsunuz bunun meyvelerini de sonra alacaksiniz erken gelisen bi bebek olacaktir boyle ilgili bi annesi oldugu icin
Sizin konunuzu biliyorum, takip de ettim bir süre. Öyle dedim zaten ben bakarım dedim kimseyi de istemedim, sadece annem geldi onu bile 10 gün sonra gönderdim. Çok şükür büyüttüm tek başıma da, eşimin desteğini de es geçemem tabi.Oğlumun çocuğunu büyütcem derken? Siz işteyken bakar onun dışında çok bebekken çocuk annesiyle durmalı. Ben çok sorun yaşadım. Açın benim konumu okuyun isterseniz. Çocuk doğdu büyü bozuldu konunun adı. Sakın taviz vermeyin. Ben çocuğuma bakarım diyin hep. Sahiplenici olun. Onlar da kabullensin.
Hiç öyle zayıf falan düşünmedim ben. Doktorun ne dediği önemli benim için hep. Ben de hep sağlıklı ve fit olsun istiyordum zaten, sizinki de öyle demekki.cok sevındım :) kızıma zauıf dıyordum aynı sayukır
Keyfini çıkar hiç umursama kucak alıştırma diyenleri bir daha bu zamanları geri gelmeyecek sev op kokla ve bence yanında yatır kokunu alsinKızlar merhaba,
Kızım 3,5 aylık, maşallah. Daha önce hiçbir bebek, çocuk sevmemiş biriydim. Yani kızlar genelde bebekleri çok sever ya, ben öyle değildim. Elime bile almadım kimsenin bebeğini ama gelin görün ki bebeğimden ayrılamıyorum. Bebeğimin uyku düzeni çok güzel akşam 9 da uyur, sabah 9 a kadar uyuruz (sadece emmek için uyanır, emer geri uyur). Bugüne kadar hep “yapmam” dediğim şeyleri yapıyorum, mesela 3 ayına kadar hep yanımda yatırdım. Nerde yatırsam kendi kendine uyur kızım, onluk bir durum değil bu ama ben kıyamıyorum, hep yanımda olsun istiyorum, biliyorum çok yanlış. 3.ayında eşimin zorlamasıyla beşiğine yatırmaya başladım, ilk gece hiç uyuyamadım. Şimdi yine gece emmeye kalktığında yanıma alıyorum bazen. Mesela gündüz pusetine koyup yemek yapıcam, bebeğimin hiç bir sorunu yok, durur pusette, sorun benim! Kıyamıyorum, vicdan yapıyorum. Sanki onu orda tek başına bırakmış gibi... Yanımda aslında, öyle bakınıyor ama ben üzülüyorum 10 dakika sonra alıyorum. Kucağımda değil sürekli, kucağa alışmadı. Yatağımıza yatıyoruz, hep oynayıp konuşuyoruz, o zaman çok rahat ediyorum. Mesela şimdi uyudu, yanından ayrılamıyorum. Biraz koklıyım diyorum, yanına uzanıyorum bi daha kalkamıyorum. Ev işleri, yemek hak getire tabi. Ne yapıcam? Bağımlılık oldu sanki
En güzel zamanları şimdi farkındayım o yüzden ben biraz daha tadını çıkarayım, Allah bağışlasın sizinkileri de.Yok cnm daha tam büyümediler :)) biri 9 yaşında olacak biri 1.5.. daha zorlu zaman bitmedi.. şimdi çok hareketli.. tepelerde geziyo..
Ben dehemde nasıl.. Camast seremıyorummm
Yapma iste onu demeye calisiyorum. Alisirsa surekli yaninda ister seni.Allah bağışlasın siz büyütmüşsünüz. Kucağa alışkın değil zaten. Kendi kendine uyuyor, pusette de kendi kendine oynuyor. Açıkmadığı sürece kucak istemez, çocuk benden akıllı sorun bende. Ben bırakamıyorum, sanki yalnız bırakmışım hissine kapılıp işi gücü bırakıp hep onunla oyun oynuyorum.