Bebeğinden ayrılamamak.

akrepistan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2017
574
578
103
36
Antalya
Kızlar merhaba,
Kızım 3,5 aylık, maşallah. Daha önce hiçbir bebek, çocuk sevmemiş biriydim. Yani kızlar genelde bebekleri çok sever ya, ben öyle değildim. Elime bile almadım kimsenin bebeğini ama gelin görün ki bebeğimden ayrılamıyorum. Bebeğimin uyku düzeni çok güzel akşam 9 da uyur, sabah 9 a kadar uyuruz (sadece emmek için uyanır, emer geri uyur). Bugüne kadar hep “yapmam” dediğim şeyleri yapıyorum, mesela 3 ayına kadar hep yanımda yatırdım. Nerde yatırsam kendi kendine uyur kızım, onluk bir durum değil bu ama ben kıyamıyorum, hep yanımda olsun istiyorum, biliyorum çok yanlış. 3.ayında eşimin zorlamasıyla beşiğine yatırmaya başladım, ilk gece hiç uyuyamadım. Şimdi yine gece emmeye kalktığında yanıma alıyorum bazen. Mesela gündüz pusetine koyup yemek yapıcam, bebeğimin hiç bir sorunu yok, durur pusette, sorun benim! Kıyamıyorum, vicdan yapıyorum. Sanki onu orda tek başına bırakmış gibi... Yanımda aslında, öyle bakınıyor ama ben üzülüyorum 10 dakika sonra alıyorum. Kucağımda değil sürekli, kucağa alışmadı. Yatağımıza yatıyoruz, hep oynayıp konuşuyoruz, o zaman çok rahat ediyorum. Mesela şimdi uyudu, yanından ayrılamıyorum. Biraz koklıyım diyorum, yanına uzanıyorum bi daha kalkamıyorum. Ev işleri, yemek hak getire tabi. Ne yapıcam? Bağımlılık oldu sanki

Son düzenleme:

Allah'ım nasip ederse 4 ay sonraki kendimi gördüm nedense sende. Ben şimdiden bağlandım. Korkuyorum bebegime birsey olacak diye. Doğumdan sonra nasıl olacak inan hiç kestiremiyordum bile. Savunmasız ve senin ilgine ihtiyacı var. Vicdan yapıyorum demişsin ya canım. Onun adi vicdan degil ANNELIK bence.

Şükürler olsun ki sen melegine kiyamiyorsun. Ya dogurup sokağa atanlar? Şiddet uygulayan eziyet edenler???

Sende hiçbir sorun yok rahat ol. İç gudusel olarak ne yapman gerekiyorsa onu yapıyorsun. Insallah bende saglikla dogumumu yapıp meleğim uyurken burda senin gibi annelik duygumu paylaşacağım sizlerle.

Evet bende bundan korkuyorum. O kadar sakin bir bebek ki, maşallah ve hiç böyle olacağımı düşünmezdim, hiç anaç değilimdir. Mesela akşamları yemek hazırlarken babasına veriyorum ya, dakika başı gidip bakıyorum. “Duruyor mu? Acıkmadı mı?”diye, sanırım içgüdüsel olarak beni istesin, arasın istiyorum ama mantıken yada konuşurken yok bana bağımlı olmasın diyorum. Bağımlılık oldu, nasıl kurtulacak bu hissiyattan bilmiyorum ‍

:)
Hayırlı olsun.
Zamanla alışırsınız, daha çok yeni bağınız.
Bir de kitaba ona buna göre çocuk büyütülmez.
Içgüdüleriniz bebeği yanınızda istiyorsa dikkatli olabilecekseniz yanınızda kalsın, bu temasa bebeğin de sizin de ihtiyacınız var demek ki.
Ve bazı psikologlar bunu öneriyorlar zaten.

Maşallah ne uslu çocuk siz bozmazsanız çok uysal bir çocuk ilk olduğu için öyle hissediyor sunuz alıştırma yın bırakın dursun puset inde, iki çocuğum var ikisinde de sabaha kadar yapışık tılar gündüz 7/24 kucakta ikisinde kolik bebekti .

ilk 2 yil size doysun sizde ona doyun, zaten sonrasinda ayrilma sureciniz baslayacak.
Bag olusturmak onemli.
Sevin opun alin kucaginiza, yaptiginiz kotuluk filan degil, iyilik.
Guvenli baglanan cocuk guvenle ayrilir.
Yuruyunce zaten bagimsizlasmaya basliyorlar,sonra bi bakmissiniz siz ikinci planda babasi arkadaslari ilk planda.
Korkmayin.
Keyfini cikarin.
Sizin sevginizi aldigi icin huzurlu zaten.
El etek cekerseniz gorun curcunayi.

Daha çok yeni annesiniz. Bence çok normal yanınızda yatması konusunda da next to me beşikler var yatağa sabitlenen ama yataktan bağımsız. Hem bebek rahat eder hem de siz temas halinde olabilirsiniz. 6. Aydan sonra da ayrı beşiğe alırsınız. Çok normal hisler bence. Hiç üzmeyin kendinizi.

Aslında çocuğun sizinle sürekli temas halinde olması bildiğim kadarıyla iyi,sürekli sesinizi duyması da.

bende ilk cocugumu dogurdugumda boyleydim
zamanla normale giriyor ama abartmayin yine de:)

Yazıyı okuyunca oğlumu özlediğimi fark ettim (uyuyor), beşiğinin yanına yatağa uzandım hemen

Abartmadığınız sürece sıkıntı yok da pusetinde duran bir bebekse ne güzel, bozmayın bence bu durumu :)

5.5 aylık bebeğim var ve su an senin durumundayım aklım hep onda iş güç yaptığım yok benim bu arada 7.5aylik olunca göreve başlıycam nasil ayrılcam bilmiyorum bu arada 3 ay birlikte yattım bebeğimle hep parmağını tutarak uyurdum sonra beşikte aldi. Ama dayanamadım hala birlikte yatıyoruz eşimi çalışma odasına gönderdim doğru mu yaptığım bilmiyorum banyoya bike girsem aklım hep onda bağlılık mi bağımlılık mi onu da bilmiyorum canımdan çok seviyorum onu

bence kendinizi dizginlemelisiniz
yarın öbürgün çocuğunuzu kimseyle paylaşamaz, kıskanırsınız

Oy kıyamam ya :)
Elbet seni istiyor ve seviyor.
En sevdiği kişi ömür boyu sen olacaksın.
Ama ona da alan bırak ki huyu bozulmasın.

Maşallah subhanallah..
Nazar değmesin çok uslu bir bebeğin var. Bence kendini zorla biraz uzak durmaya. Gözünün önünde zaten ama kendi kendine oyalanıyorsa dokunma görünme.
Annelik manyaklık gerçekten. Ama bunun da bir sınırı olmalı. Bu kadar bağımlılık iyi değil.

Ben de bazı geceler yanımda uyutmak isterdim. Ben 14 aylık odasını ayırdım ama o zamana kadar genelde yanımda beşikteydi. 16 aylık oldu şimdi kabına sığmıyor. O yüzden gece yarısı yanımızda yatmak istediğinde sıkıntı oluyor bize. Yatırıyoruz ama uykumuz hiç oluyor.

Yani eğer tasasız bir bebekse kendi ellerinle huyunu değiştirme. Tabi ki kucağına al öp kokla oyna ama kendi kendine uyuyan çocuğa elleşme.

İnşallah canım, sağ salim kavuşursun bebeğine. Hamileyken hiç böyle hissetmemiştim, hatta hemen iş aramaya başlar bulduğum gibi de çalışırım diyordum ama öyle olmuyormuş bu işler. Onunla oynamaya, onu izlemeye doyamiyorum. Onu pusetinde yada oyun halısında bıraktıktan sonra hep alıp öpüp öpüp özür diliyorum, çok komiğim ya off ne olacak halim hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…