- Konu Sahibi akrepistan
-
Kızlar merhaba,
Kızım 3,5 aylık maşallah. Daha önce hiçbir bebek çocuk sevmemiş biriydim, yani kızlar genelde bebekleri çok sever ya ben öyle değildim elime bile almadım kimsenin bebeğini. Gelin görün ki bebeğimden ayrılamıyorum. Bebeğimin uyku düzeni çok güzel akşam 9 da uyur, sabah 9 a kadar uyuruz (sadece emmek için uyanır emer geri uyur) bugüne kadar hep “yapmam” dediğim şeyleri yapıyorum. Mesela 3 ayına kadar hep yanımda yatırdım, nerde yatırsam uyur kızım onluk bir durum değil bu ama ben kıyamıyorum hep yanımda olsun istiyorum biliyorum çok yanlış 3.ayında eşimin zorlamasıyla beşiğine yatırmaya başladım ilk gece hiç uyuyamadım. Şimdi yine gece emmeye kalktığında yanıma alıyorum bazen. Mesela gündüz pusetine koyup yemek yapıcam bebeğimin hiç bir sorunu yok durur pusette sorun benim. Kıyamıyorum vicdan yapıyorum, sanki onu orda tek başına bırakmış gibi yanımda aslında öyle bakınıyor ama ben üzülüyorum 10 dakika sonra alıyorum. Kucağımda değil sürekli kucağa alışmadı yatağımıza yatıyoruz hep oynayıp konuşuyoruz o zaman çok rahat ediyorum. Mesela şimdi uyudu yanından ayrılamıyorum biraz koklıyım diyorum yanına uzanıyorum bi daha kalkamıyorum. Ev işleri, yemek hak getire tabi. Ne yapıcam, bağımlılık oldu sanki?
Evet bende bundan korkuyorum. O kadar sakin bir bebek ki, maşallah ve hiç böyle olacağımı düşünmezdim, hiç anaç değilimdir. Mesela akşamları yemek hazırlarken babasına veriyorum ya, dakika başı gidip bakıyorum. “Duruyor mu? Acıkmadı mı?”diye, sanırım içgüdüsel olarak beni istesin, arasın istiyorum ama mantıken yada konuşurken yok bana bağımlı olmasın diyorum. Bağımlılık oldu, nasıl kurtulacak bu hissiyattan bilmiyorum Yahu ne şanslısın sen.
Kendi ellerinle çocuğunu şımartacaksın bozacaksın.
Ayarlarıyla oynama çocuğun öp başına koy :)
Alıştır kendini biraz uzak tutmaya. Çocuğa iyilik değil bu.
Kötülük yapıyorsun.
bence kendinizi dizginlemelisinizEvet bende bundan korkuyorum. O kadar sakin bir bebek ki, maşallah ve hiç böyle olacağımı düşünmezdim, hiç anaç değilimdir. Mesela akşamları yemek hazırlarken babasına veriyorum ya, dakika başı gidip bakıyorum. “Duruyor mu? Acıkmadı mı?”diye, sanırım içgüdüsel olarak beni istesin, arasın istiyorum ama mantıken yada konuşurken yok bana bağımlı olmasın diyorum. Bağımlılık oldu, nasıl kurtulacak bu hissiyattan bilmiyorum
Evet bende bundan korkuyorum. O kadar sakin bir bebek ki, maşallah ve hiç böyle olacağımı düşünmezdim, hiç anaç değilimdir. Mesela akşamları yemek hazırlarken babasına veriyorum ya, dakika başı gidip bakıyorum. “Duruyor mu? Acıkmadı mı?”diye, sanırım içgüdüsel olarak beni istesin, arasın istiyorum ama mantıken yada konuşurken yok bana bağımlı olmasın diyorum. Bağımlılık oldu, nasıl kurtulacak bu hissiyattan bilmiyorum
İnşallah canım, sağ salim kavuşursun bebeğine. Hamileyken hiç böyle hissetmemiştim, hatta hemen iş aramaya başlar bulduğum gibi de çalışırım diyordum ama öyle olmuyormuş bu işler. Onunla oynamaya, onu izlemeye doyamiyorum. Onu pusetinde yada oyun halısında bıraktıktan sonra hep alıp öpüp öpüp özür diliyorum, çok komiğim ya off ne olacak halim hiç bilmiyorumAllah'ım nasip ederse 4 ay sonraki kendimi gördüm nedense sende. Ben şimdiden bağlandım. Korkuyorum bebegime birsey olacak diye. Doğumdan sonra nasıl olacak inan hiç kestiremiyordum bile. Savunmasız ve senin ilgine ihtiyacı var. Vicdan yapıyorum demişsin ya canım. Onun adi vicdan degil ANNELIK bence.
Şükürler olsun ki sen melegine kiyamiyorsun. Ya dogurup sokağa atanlar? Şiddet uygulayan eziyet edenler???
Sende hiçbir sorun yok rahat ol. İç gudusel olarak ne yapman gerekiyorsa onu yapıyorsun. Insallah bende saglikla dogumumu yapıp meleğim uyurken burda senin gibi annelik duygumu paylaşacağım sizlerle.
Ilk Çocuğunuz olduğu için bence zamanla normale döner .
Ve kız anneleri daha hassas oluyor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?