- Konu Sahibi 06_gelincik_05
Kimse yok mu forumda yardimci olabilecek ilaci nasıl veriyorsunuz suda mi eritiliyor bebek icin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba.şuan kızım 5 yaşında.gayet iyi gidiyor tedavimiz.ben İzmir'deyim.9 Eylül Üniversitesinde çocuk endokrin servisinde takip ediliyoruz.kızımın tiroid bezinin biri çalışmıyor diyeri de az çalışıyordu ama sanırım ilerleme kaydediyoruz. Rabbim nasip ederse yakın zamanda bırakırız.3 ayda bir kontrollerimiz oluyor.unutmazsam her kontrolden sonra sizlere de bilgi veririm.sizin bebeğiniz ne kadarlık? Rabbim hepsine şifa versinÇok çok çok sağol ultrason işi beni çok telasladiriyordu. Rabbim bin kere razi olsun. Bana bir yaşından önce bakilmaz dediler demekki bakılıyor mus. Sizin çocuğunuz kaç yaşında inşallah birakirsiniz .siz Nerdesiniz
merhaba.öncelikle bebeğinize Rabbim şifa versin.benim kızımda 15 günlükten itibaren başladı ilaca.ben il zamanlar toz haline getirip mama kaşında üzerine su ekleyip veriyordum.sabah emmeden yada mamadan 30 dk önce veriliyor.bizim dr.muz o şekilde tarif etti.dişleri çıkıp birşeyler yemeye başladıktan sonra doğrudan ağzına veriyordum şeker gibi kıtır kıtır yiyor üzerine su içiriyordum.halende öyle devam ediyoruz.tekrar geçmiş olsun.Kimse yok mu forumda yardimci olabilecek ilaci nasıl veriyorsunuz suda mi eritiliyor bebek icin
Dokuzaylik iki ayda bir kontrol var bir yaşına girince ultrason çekilecek çok stres yapıyorum inşallah troid bezleri vardır. Lütfen her kontrolden sonra bizlerde aydinlat. Öğrenme güçlüğü yapiyormu .of sorarken bile korkuyorum. ...merhaba.şuan kızım 5 yaşında.gayet iyi gidiyor tedavimiz.ben İzmir'deyim.9 Eylül Üniversitesinde çocuk endokrin servisinde takip ediliyoruz.kızımın tiroid bezinin biri çalışmıyor diyeri de az çalışıyordu ama sanırım ilerleme kaydediyoruz. Rabbim nasip ederse yakın zamanda bırakırız.3 ayda bir kontrollerimiz oluyor.unutmazsam her kontrolden sonra sizlere de bilgi veririm.sizin bebeğiniz ne kadarlık? Rabbim hepsine şifa versin
benim kızım 5 yaşında bu ayın 13deki kontolde dr.25 mg ilacın dozunu yarıya indirdi.biz ilk ay 50 mg başladık doz yüksek gelince 25 mg 1 tam 1çeyrek olarak değiştik .geçen sene kasım ayında ilacı bıraktık yaklaşık 10 ay kadar.temmuz ayında ts4 değeri sınırın üstünde çıkınca (3 ay peş peşe yüksek çıkmıştı ) dozu 25 mg kullanmaya başladık.buayki kontolde dozu yarıya düşürdük.1 haftadır 25 mg yarım veriyorum.Teşekkürler cevapladiginiz icin boldergirl sizin kiziniz kac yasinda suan durumu nasıl ilaca devam ediyor musunuz
Allah bağışlasın.erken teşhiste hiç bir sıkıntı olmuyor.korkulacak birşey yok.ilaca ne kadar erken başlarsa o kadar iyi.gelişim olarak şöyle örnek vereyim : geçen ay 5 yaşına girdi boy 113 cm kilo 19.5. ben kilosuna takıldım biraz ama dr. gayet normal bir kiloda içiniz rahat olsun dedi.zeka olarak hiç bir sorunumuz yok.anaokuluna gidiyor ve 1den 20ye kadar yazabiliyor.ezberden şarkı şiir dua okuyabiliyor.kısaca normal bir çocuğun yapabileceği herşeyi yapıyor.sizin bebeğinizinde sorunu olmayacaktır Allah'ın izni ile.içinizi ferah tutun.iyi gecelerDokuzaylik iki ayda bir kontrol var bir yaşına girince ultrason çekilecek çok stres yapıyorum inşallah troid bezleri vardır. Lütfen her kontrolden sonra bizlerde aydinlat. Öğrenme güçlüğü yapiyormu .of sorarken bile korkuyorum. ...
benim kızım 5 yaşında bu ayın 13deki kontolde dr.25 mg ilacın dozunu yarıya indirdi.biz ilk ay 50 mg başladık doz yüksek gelince 25 mg 1 tam 1çeyrek olarak değiştik .geçen sene kasım ayında ilacı bıraktık yaklaşık 10 ay kadar.temmuz ayında ts4 değeri sınırın üstünde çıkınca (3 ay peş peşe yüksek çıkmıştı ) dozu 25 mg kullanmaya başladık.buayki kontolde dozu yarıya düşürdük.1 haftadır 25 mg yarım veriyorum.
allah şifa versin sizin kızınıza da inşallah geçicidir .benim arkadaşımız kızında da vardı hipotiroidi 3 yaşında ilacı bırakmışar tsh yükselmiş tekrar ilaca devam etmişler 7 yaşında ilacı bırakmışlar düzelmiş yani şu an on yaşında hiçbir sorunu yok inşallah bizimde geçici olur .
Bence icinizi rahat tuttun hic gec kalmadiniz Allahin izniyle.ilaclarini duzenli bir sekilde verdikten sonra diger cocuklardan hic bir eksikleri yok gelisimlerinde.Benimde 85 gunluk oglum. 5 gunlukken yenidogan sariligindan dolayi 2 gun hastanede yattik. O zaman ogrenildi hipotiroidi oldugu ve hemen ilac baslandi. 5gunlukken tsh 19.5 cikti. 7 gunlukken 67 cikti. Hemen ilac baslandi.Euthyrox 25 mcg. Sabah gunun ilk ogununde ac karnina veriyorum uzerinede yarim saat bekliyoruz. Sukur ilacla degerleri normale dondu. Aylik kontrol gidip geliyoruz.Merhaba arkadaslar benim 37 gunluk bir kizim var ve 23. Gunde tedaviye baslandi.benim durumumda olan birileriyle bilgi alisverisine ihtiyacim var. korkuyorum.23. Gun gec kalinmis bir zaman degildir de mi? bebekte hasar birakir mi?Ve bir de ilaci sabah alti bucukta emzirip sekizde veriyorum ve sonrasinda yarim saat daha bekletiyorum ac karnina.kizim her birbucuk iki saatte bir emiyor cunku Normalde.bizim tsh degerlerimiz ilki 14 ikincisi 44 ucuncusu 13 cikti.simdiden herkese tesekkur ederim, gecmis olsun herkese.Ve dualarinizi beklerim.Allah hepimizin bebegine sifa ve iyilik versin.
Cok gecmis olsun Allah sifa versin arkadasim.cevremde kimsede gormedigim bisey oldugu icin danisip konusabilecegim kimsede yok bu yuzden. Insan tedirgin oluyor iste ayni durumda olan birileriyle konusmak istiyor.bistiyor.sizin yedinci gun baslanmis.ben erken baslananlari gorunce bizimki gec mi basladi diye korkuyorum iste.ama bizlik de bisey yok saglik ocagi iki kes kan aldi ve onlar bekletti bizide.sizin bebeginiz kac saatte bir acikiyor? Cevapladiginiz icin tesekkurler.Bence icinizi rahat tuttun hic gec kalmadiniz Allahin izniyle.ilaclarini duzenli bir sekilde verdikten sonra diger cocuklardan hic bir eksikleri yok gelisimlerinde.Benimde 85 gunluk oglum. 5 gunlukken yenidogan sariligindan dolayi 2 gun hastanede yattik. O zaman ogrenildi hipotiroidi oldugu ve hemen ilac baslandi. 5gunlukken tsh 19.5 cikti. 7 gunlukken 67 cikti. Hemen ilac baslandi.Euthyrox 25 mcg. Sabah gunun ilk ogununde ac karnina veriyorum uzerinede yarim saat bekliyoruz. Sukur ilacla degerleri normale dondu. Aylik kontrol gidip geliyoruz.
Amin Allah razi olsun.Bizde sarilik icin hastaneye gidince ogrendik saglik ocagini bekleseydik bizde biraz daha gec baslamis olurduk ilaca. Benim bebegimde 2-2bucuk saatte bir acikiyor.Cok gecmis olsun Allah sifa versin arkadasim.cevremde kimsede gormedigim bisey oldugu icin danisip konusabilecegim kimsede yok bu yuzden. Insan tedirgin oluyor iste ayni durumda olan birileriyle konusmak istiyor.bistiyor.sizin yedinci gun baslanmis.ben erken baslananlari gorunce bizimki gec mi basladi diye korkuyorum iste.ama bizlik de bisey yok saglik ocagi iki kes kan aldi ve onlar bekletti bizide.sizin bebeginiz kac saatte bir acikiyor? Cevapladiginiz icin tesekkurler.
anladim tesekkur ediyorum.Allah saglik versin hepimizin bebegine. Iyi aksamlar.Amin Allah razi olsun.Bizde sarilik icin hastaneye gidince ogrendik saglik ocagini bekleseydik bizde biraz daha gec baslamis olurduk ilaca. Benim bebegimde 2-2bucuk saatte bir acikiyor.
Benim bildigim vermenize gerek yoktu. Ilacin belli miktari zaten vucuda gecmistir.arkadaslar bebegim bugun ilacini kustu.verdikten onbes yirmi dakika sonra.bugun 25lik tamdi.bende kustu diye yarim daha verdim.dogrumu yaptim sizce.icimede sinmedi ama.doktora gittigimizde soracagim.
Yaa bi zarari olur mu kiBenim bildigim vermenize gerek yoktu. Ilacin belli miktari zaten vucuda gecmistir.