• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinde veya yakınında hipotiroidi olan varsa bakabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Öncelikle geçmiş olsun biz de 18 günlük başladık ilaca ve 3 haftanın sonunda tsh normal değere düşmüştü. T4 Baskılaması oldu hatta ve dozaj düşürüldü. Bize de Dr pek bilgi vermiyor ama ilk gittiğimizde tedaviye başlandı sıkıntı olmaz dedi.bize düşen ilacı düzenli kullanmak. Canınızı sıkmayın inşallah bir sorun yaşamayacaksınız. E="_sinemis_, post: 46731958, member: 157860"]Merhaba benim yigenime bugün teşhis konuldu ve değer 100 Dr öyle kötü bahsettiki moralimiz çok bozuk sizinde değeriniz yüksekmis düştümü peki bizede ilaç başlatıldı ve bebeğimiz erken doğan pramiture 2 kilo çok uzuluyoruz tecrübelerinizi paylaşırsaniz seviniriz bu arada troid bezleri normal[/QUOTE]
Öncel

Bugün yigenimede teşhis konuldu 18 günlük 2 kilo ve erken doğum yarım hap şeklinde başlandı Dr çok açıklayacak kadar bildi vermedi değer 100 ve biz çok kötüyüz bizi tecrubenizden yararlanmak isterim 100 . Değer düşermi
Bizim değerimiz 140 idi ve 8 günlükken ilaca başladık.2 hafta değerler düşmüştü sınırın biraz üstündeydi şimdi 4 aylık bebeğim t4 normale döndü tsh 8,36 idi geçen ay..İlacı bigün yarın bigün 4/3 olarak kullanıoruz.Yarın tahlil yaptırıcaz pazartesi kontrolümüz var.Troid bezlerimiz yerinde ama yavaş çalışıodu.Kendi çocuk doktorumuz ilaç kullandığımız için artık hipotroidi değil bebeğimiz dedi ama ilaca devam şimdilik ne kdr sürer bilmiorum.Bende herşehi hipotroide bağlıodum ama ilaç kullandıktan sonra sıkıntı kalmıo merak etmeyin :) beyin gelişimi için önemli olan t4 değerinin normal olması sonrasında tsha bakılıo..Geçmiş olsun sizede.

Merhaba öncelikle herkese çok geçmiş olsun 2 gündür forumdaki bütün sayfaları okuyorum.benim kızım 45 günlük topuk kanında tsh 11 çıktı daha sonra 2 haftada bir kan aldirdik 7 ye düştü en son tahlilinde 8 e yükseldi.sarılığı var aynı zamanda dili biraz büyük gibi geliyor bana bu sebeple emmede problem yaşıyoruz bir de cildi çok kuru yarın endokrin uzmanın dan randevu aldık.2 gündür canım çıktı aglamaktan Bebeğimin yüzüne bakıyorum herseyi9 bu hastalığa uyuyormus gibi geliyor.teşhis ve tedavi için geç mi kaldım.arkadaşlar lütfen cevap yazın. sizden başka bilgi alacağım kimse yok etrafında.cevap bekliyorum lütfen

MERHABALAR

BEN DE AYLAR ÖNCE BU KONUYU AÇIP OKUMUŞTUM VE ŞİMDİ DE OKUYACAK OLANLARA BİR KATKIM OLUR BELKİ DİYE YAZMAK İSTEDİM.

06/05/2015 TARİHİNDE DOĞUM YAPTIM. BEBEĞİMİZDEN HASTANEDE 07/05/2015 TARİHİNDE TOPUK KANI ALINDI. SAĞLIK OCAĞINDA DA 13/05/2015 TARİHİNDE TOPUK KANI ALDILAR.

SAĞLIK OCAĞINDAN 26/05/2015 TARİHİNDE ARAYIP BEBEĞİMİZİN TSH DEĞERİNİN YÜKSEK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. NORMAL DEĞERLER 0,3-5,2 ARASINDA OLMASI GEREKİRKEN BEBEĞİMİZDE 35 ÇIKMIŞTI. HEMEN VAKİT KAYBETMEDEN DOĞUM YAPTIĞIM HASTANEDEKİ ÇOCUK DOKTORUMUZA GİTTİK. KAN TAHLİLİ İSTEDİ. SONUÇLAR;

ST3 : 3,77 NORMAL DEĞERLER (1,71-3,71)

ST4 : 0,79 NORMAL DEĞERLER (0,7-1,48)

TSH 31,7009 NORMAL DEĞERLER (0,3-5,2)

BU DEĞERLERE GÖRE ASLINDA VÜCUT TİROİD HORMONLARINI ÜRETİYOR ANCAK ZORLANIYORDU. TSH HORMONU BEYİNDEKİ HİPOFİZ BEZİNDEN SALGILANIR VE KANLA TİROİD BEZİNE GELEREK TİROİD HORMONU YAPMASINI İSTER. TİROİD BEZİ AZ HORMON SALGILADIĞINDA TSH ARTAR YANİ TEST SONUÇLARIMIZA GÖRE TSH IN YÜKSEK OLMASI DEMEK TİROİD BEZİNE T3 VE T4 YAPMASI İÇİN ÇOK EMİR GİDİYOR Kİ ANCAK YAPIYOR DEMEK.

DOKTORUMUZ BEBEĞİMİZE DESTEK OLMASI İÇİN HEMEN EUTHYROX 25 MG ADLI TABLETTEN GÜNDE YARIM (12,5 MG) BAŞLADI. İLACI HER SABAH ANNE SÜTÜMÜ AZ MİKTARDA (BİR FİNCANIN ÇEYREĞİ KADAR) SAĞIP İÇİNDE ERİTEREK VE BEBEK AÇKEN (BİŞEY YEMEDEN YARIM SAAT ÖNCE) VERMEMİZİ SÖYLEDİ. İLACI VERDİKTEN SONRA DA YAKLAŞIK 20-30 DK AÇ BIRAKTIK. 2 HAFTA SONRA KONTROL İSTEDİ.

SAĞLIK OCAĞINDAN ÜNİVERSİTE TIP FAKÜLTESİNDEKİ ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ BÖLÜMÜNE GİDEBİLECEĞİMİZİ DE SÖYLEMİŞLERDİ. ORAYA DA GÖTÜRDÜK. DOKTORUMUZUN BAŞLADIĞI TEDAVİYİ SÖYLEDİM. AÇIKCASI ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ OLARAK UZMANLAŞMIŞ OLAN DOKTORLAR DAHA AZ İLGİLENDİLER. ZATEN PROF. O KADAR OKUYUP ZAHMET ETMİŞ AMA HASTA BAKMIYOR, ASİSTANLAR BAKIYO. ONLAR DA AYNI TEDAVİYİ ÖNERDİLER. Bİ DE YANINA 2 YIL KULLANCAZ BU İLACI DİYE EKLEDİLER.

2 HAFTA SONRA (10/06/2015) KENDİ DOKTORUMUZA KONTROLE GİTTİK. KAN TAHLİLİ YAPILDI. DEĞERLER;

ST3 : 3,04

ST4 : 1,02

TSH : 0,8415

HEPSİ NORMAL DEĞERLER İÇİNDE. DOKTORUMUZ YENİ DOĞANIN GEÇİCİ HİPOTİROİDİSİ OLDUĞUNU, DÜZELECEĞİNİ SÖYLEDİ. İLACIN DOZUNU GÜNDE ¼ ÇEYREĞE İNDİRDİ. 1 AY KULLANIP KONTROLE GELMEMİZİ SÖYLEDİ.

AYNI ZAMANDA BİR DE TİROİD USG Sİ ÇEKTİRDİK, ORDA DA TİROİD BEZLERİ NORMAL ÇIKTI. BEBEĞİN TİROİD BEZLERİNİN OLUP OLMAMASI, NORMAL BÜYÜKLÜKTE YADA KÜÇÜK OLMASI, YA DA DOĞRU YERDE OLMASI GİBİ FAKTÖRLER AÇISINDAN ÖNEMLİ, MUTLAKA YAPTIRIN!

BU SONUÇLARLA BERABER ÜNİVERSİTE ENDOKRİNOLOJİYE DE GİTTİK BİKAÇ GÜN SONRA. BEBEĞİMİZE DOĞRU DÜRÜST BAKMADILAR BİLE. SONUÇLARA BAKIP İLACA AYNEN DEVAM DEDİLER, YARIM DOZ OLARAK.

BİZ EŞİMLE İKİLEMDE KALDIK ÖNCE. YARIM MI ÇEYREK Mİ KULLANALIM DİYE? SONRA DOKTORUMUZUN DEDİĞİ GİBİ ÇEYREK KULLANMAYA KARAR VERDİK.

1 AY SONRA KONTROLE GİTTİĞİMİZDE 08/07/2015 KAN TAHLİLİ SONUÇLARI;

ST3 : 4,02

ST4 : 1,08

TSH : 4,51

DEĞERLER NORMALDİ HATTA ST3 BİRAZ FAZLAYDI BİLE. YANİ İLACIN DOZU YETERLİ HATTA YİNE DÜŞÜRÜLEBİLİRDİ. DOKTORUMUZ DA 2 HAFTA BOYUNCA GÜN AŞIRI YANİ İKİ GÜNDE BİR ¼ , SONRAKİ İKİ HAFTA DA 3 GÜNDE BİR ¼ OLARAK DOZU DÜZENLEDİ. 1 AY SONRA TEKRAR KONTROL..

BİZ YİNE SONUÇLARI ALDIK ELİMİZE GİTTİK ÇOK DEĞERLİ ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ UZMANLARINA. DAHA DOĞRUSU ASİSTANLARA. 3 OLDU GİTTİĞİMİZ DAHA PROFUN YÜZÜNÜ GÖRMEDİK, ORDA BURDA ŞURDA DİYOLAR.. YARIM KULLANIYODUNUZ DİMİ DEDİ, HAYIR DEDİM ÇEYREK KULLANDIK, Bİ TON LAF SÖYLEDİ NİYE DÜŞÜRÜYOSUNUZ DOZU BİZ DÜŞÜRÜRÜZ ANCAK FALAN.. SONRA SONUÇLARI GÖSTERDİ. HAA DEDİ, İYİ O ZAMAN ÇEYREK KULLANMAYA DEVAM EDİN BARİ.. AMA Bİ KARAR VERİN HANGİ DOKTORA GİTCEĞİNİZE DEDİ. O GÜN ORAYA SON GİDİŞİMİZ OLDU..

1 AY SONRA KONTROLDE SONUÇLAR;

ST3 : 3,29

ST4 : 0,98

TSH : 1,59

DEĞERLER GÜZELDİ. DOKTORUMUZ 1 AY DAHA ¼ OLARAK İLACA DEVAM ETMEMİZİ SÖYLEDİ.

BU ARADA DOKTORUMUZ HER GİDİŞİMİZDE SADECE KAN TAHLİLİ SONUÇLARINA BAKMAKLA KALMIYOR, ÖNCESİNDE BEBEĞİMİZİ HER YÖNDEN KONTROL EDİYOR, GELİŞİMİNİ İZLİYOR VE ZATEN SONUÇLARIN İYİ GELCEĞİNİ TAHMİN EDİYORDU.

05/09/2015 BEBEĞİMİZ 4 AYLIK OLDU. KONTROLE GİTTİK, SONUÇLAR;

ST3 : 3,63

ST4 : 0,92

TSH : 1,644

ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ YİNE SONUÇLARIMIZ İYİ GELDİ. VE MUTLU HABER ! İLACI KESİYORUZ !

SORDUK TABİ Kİ ÜNİVERSİTEDE 2 YIL KULLANCAZ DEMİŞLERDİ. GEREK YOK DEDİ DOKTORUMUZ, BEBEĞİNİZİN DURUMU NORMALE DÖNDÜ, ONA BU KADAR DESTEK YETER, ZATEN ÇOK AZ KULLANIYODUK MERAK ETMEYİN KONTROLLERE DEVAM DEDİ..

03/10/2015 İLACI KESTİKTEN 1 AY SONRA KONROL VE SONUÇLAR;

ST3 : 3,7

TSH : 1,12

HERŞEY NORMAL

03/12/2015 İLACI KESTİKTEN 3 AY SONRA KONTROL VE SONUÇLAR;

ST3 : 3,5

ST4 : 0,99

TSH : 1,48

SONUÇLAR NORMAL DEĞERLER İÇİNDE

ARTIK 1 YAŞINDAYIZ, 8 AYDIR İLAÇ KULLANMIYORUZ VE YİNE SONUÇLARIMIZ NORMAL ÇIKTI.

EĞER SİZİN DE BEBEĞİNİZDE HİPOTİROİDİ VARSA LÜTFEN UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN. BÜYÜME VE GELİŞMEYİ ETKİLEYEN TİROİD HORMONLARI EKSİKLİĞİNİN TEDAVİSİ KÜÇÜK BİR İLAÇ ASLINDA. KISA SÜRE VEYA UZUN SÜRE KULLANMANIZ DEĞİL, BEBEĞİNİZİN İYİ OLMASI EN ÖNEMLİSİ. TAVSİYEM İLACINIZI HERGÜN DOKTORUNUZUN DEDİĞİ ŞEKİLDE KULLANMANIZ VE BEBEĞİNİZE İYİ BAKIP ONA EN İYİ İLAÇ OLAN ANNE SÜTÜNÜ BOL BOL VERMENİZ OLACAK..

merhaba prescription gittiğniz hastane hangi ilde ...bende ankarada iyi bi yer araştırıyorum.bebeğim 18 aylık hipotiroidi ama gittiğimiz üniversite hastanesinde 3 yıl kullanacak şartı koşmaları beni kıllandırıyor...:sinirli:

Bizim gittiğimiz doktor da tiroit bezi olmasına rağmen olumlu konuşmuyor. Anlamadım durum mu çok vahim yoksa doktorun kendisi mi karamsar. İstanbul'da doktor tavsiyesi olan var mı? Tedavi sürecinde bebeklerinizin verdiği tepkiler nasıl uykusuzluk normal mi sizce?

Merhabalar ben de ayni durumdan oturu defalarca arastiran bir anne olarak sormak istiyorum.tiroit bezinin olusmamasi neye bagli olabilir dr cevaplari nedir acaba?

Merhabalar ben de ayni durumdan oturu defalarca arastiran bir anne olarak sormak istiyorum.tiroit bezinin olusmamasi neye bagli olabilir dr cevaplari nedir acaba?

Bize genetik mutasyon dedi. Ailede olup olmamasından, iyot eksikliğinden ya da gebelikte kullanılan demir ilacından kaynaklanmaz dedi.

Arkadaşlar benim oğlum 6ay 15 günlük hipotiroidi teşhisi konuldu ilaç kullanıyoruz ama 3 aydır boyunda uzama olmuyor böyle birşeyle karşılaşan var mı acaba
merhabalar. benimde kizim ayni sekilde bu problemle dogdu. 2.35 kg dogdu ve hastaneye gittigimizde bayagi yuksekti 290 ve hemen ilac tedavisi baslandi. simdi 6aylik kilosu ikiye katlandi ama boyunda uzama yok son aylarda. sizde bir gelisme oldumu? oglunuzun boyu ne durumda suanda ve herhangi bir sikinti yasadiniz mi? simdiden tesekkurler

Bizde direk laç başladıkları için sintigrafi çekilemedi doktorda ilacı bırakamam sintigrafi çekilmek için bekleyelim dedi ben Antalya dayım zaten Antalya daki en iyi doktora götürüyoruz tsh ne kadar yüksek çıkıyor bizim en son 23 çıktı doktor vücut direnç geliştirdi diyor iyice aklımız karıştı tabi sizin sonuçlar kaç senin çocuğun 11 aylıktı di mi?Allah yardımcımız olsun inşallah
Merhaba,Sema Hanım a mi gittiniz acaba?
Merhaba benim kızımda beş aylık ve bizde Antalya da bir Dr a gidiyoruz Siz hangi Dr U tercih ettiniz acaba onu merak ettim Tesekkurler
Merhaba,benim oğlumda 6 günlükken yenidoğan sarılığı yüzünden hastaneye yattiğımızda tsh 22 cıktı.3 gün sonra kan testi tekrarlandiginda tsh 35 idi.Cocuk doktoru 25 mg euthyrox başlattı ama Eğitim Araştırmaya da kayıt açtı,orda da takipli olun dedi..Biz Prof.Sema Akcurin in özel muayenehanesine gitmeye karar verdik.14.gun testler yenilendi t3 t4 yine normal,tsh 22 ye gerilemiş,ultrasonda tiroid bezleri kabul edilebilen alt sınırda.Iyot duzeyleri normal,Tiroglobulin yuksek. T3 T4 normal olduğu için 1 ay tolere edebiliyoruz etkilenme olmaz dedi 15 gün sonra yani bebek 1 aylık olduğunda testleri yineledik.Bu arada ilaç kullanmadik.Tsh 12,5.Biz tsh geriliyor diye sevinmiştik ama hayir dedi bu değerin 4 'ün altına düşmesi gerekirdi hipotiroidisi var bu bebeğin..25 mg yarısı olarak ilaca yeniden başladık.Sema Hanim in hasta doktor iliskisi çok sert üslubunu sevmedim ve çok pahalı.. Bu nedenle Tip Fakültesinde Mesut Bey e gitmeyi düşünüyoruz.Iffet Hanım var ama o da ayni şekilde Lara da ve çok pahalı..Her ay gideceğimiz düşünülürse..Bir de bu proflar tahlillerin kendi istedikleri lab.da yapılmasını istiyor tahlillere de ayrica baya yüksek meblağlar ödedik.Eğitim Arstirmaya da ayrıca randevu aldım 2 hafta sonrasına...Açıkçası nerede takipli olacağımiz hususunda kafam biraz karışık.siz kime ya da hangi hastaneye gittiniz acaba?Tip a mi eğitim araştırmaya mi devam edelim? Halihazırda ilaca devam ediyorsunuz sanırım 8 yaşında olmalı çocuğunuz

MERHABALAR

BEN DE AYLAR ÖNCE BU KONUYU AÇIP OKUMUŞTUM VE ŞİMDİ DE OKUYACAK OLANLARA BİR KATKIM OLUR BELKİ DİYE YAZMAK İSTEDİM.

06/05/2015 TARİHİNDE DOĞUM YAPTIM. BEBEĞİMİZDEN HASTANEDE 07/05/2015 TARİHİNDE TOPUK KANI ALINDI. SAĞLIK OCAĞINDA DA 13/05/2015 TARİHİNDE TOPUK KANI ALDILAR.

SAĞLIK OCAĞINDAN 26/05/2015 TARİHİNDE ARAYIP BEBEĞİMİZİN TSH DEĞERİNİN YÜKSEK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. NORMAL DEĞERLER 0,3-5,2 ARASINDA OLMASI GEREKİRKEN BEBEĞİMİZDE 35 ÇIKMIŞTI. HEMEN VAKİT KAYBETMEDEN DOĞUM YAPTIĞIM HASTANEDEKİ ÇOCUK DOKTORUMUZA GİTTİK. KAN TAHLİLİ İSTEDİ. SONUÇLAR;

ST3 : 3,77 NORMAL DEĞERLER (1,71-3,71)

ST4 : 0,79 NORMAL DEĞERLER (0,7-1,48)

TSH 31,7009 NORMAL DEĞERLER (0,3-5,2)

BU DEĞERLERE GÖRE ASLINDA VÜCUT TİROİD HORMONLARINI ÜRETİYOR ANCAK ZORLANIYORDU. TSH HORMONU BEYİNDEKİ HİPOFİZ BEZİNDEN SALGILANIR VE KANLA TİROİD BEZİNE GELEREK TİROİD HORMONU YAPMASINI İSTER. TİROİD BEZİ AZ HORMON SALGILADIĞINDA TSH ARTAR YANİ TEST SONUÇLARIMIZA GÖRE TSH IN YÜKSEK OLMASI DEMEK TİROİD BEZİNE T3 VE T4 YAPMASI İÇİN ÇOK EMİR GİDİYOR Kİ ANCAK YAPIYOR DEMEK.

DOKTORUMUZ BEBEĞİMİZE DESTEK OLMASI İÇİN HEMEN EUTHYROX 25 MG ADLI TABLETTEN GÜNDE YARIM (12,5 MG) BAŞLADI. İLACI HER SABAH ANNE SÜTÜMÜ AZ MİKTARDA (BİR FİNCANIN ÇEYREĞİ KADAR) SAĞIP İÇİNDE ERİTEREK VE BEBEK AÇKEN (BİŞEY YEMEDEN YARIM SAAT ÖNCE) VERMEMİZİ SÖYLEDİ. İLACI VERDİKTEN SONRA DA YAKLAŞIK 20-30 DK AÇ BIRAKTIK. 2 HAFTA SONRA KONTROL İSTEDİ.

SAĞLIK OCAĞINDAN ÜNİVERSİTE TIP FAKÜLTESİNDEKİ ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ BÖLÜMÜNE GİDEBİLECEĞİMİZİ DE SÖYLEMİŞLERDİ. ORAYA DA GÖTÜRDÜK. DOKTORUMUZUN BAŞLADIĞI TEDAVİYİ SÖYLEDİM. AÇIKCASI ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ OLARAK UZMANLAŞMIŞ OLAN DOKTORLAR DAHA AZ İLGİLENDİLER. ZATEN PROF. O KADAR OKUYUP ZAHMET ETMİŞ AMA HASTA BAKMIYOR, ASİSTANLAR BAKIYO. ONLAR DA AYNI TEDAVİYİ ÖNERDİLER. Bİ DE YANINA 2 YIL KULLANCAZ BU İLACI DİYE EKLEDİLER.

2 HAFTA SONRA (10/06/2015) KENDİ DOKTORUMUZA KONTROLE GİTTİK. KAN TAHLİLİ YAPILDI. DEĞERLER;

ST3 : 3,04

ST4 : 1,02

TSH : 0,8415

HEPSİ NORMAL DEĞERLER İÇİNDE. DOKTORUMUZ YENİ DOĞANIN GEÇİCİ HİPOTİROİDİSİ OLDUĞUNU, DÜZELECEĞİNİ SÖYLEDİ. İLACIN DOZUNU GÜNDE ¼ ÇEYREĞE İNDİRDİ. 1 AY KULLANIP KONTROLE GELMEMİZİ SÖYLEDİ.

AYNI ZAMANDA BİR DE TİROİD USG Sİ ÇEKTİRDİK, ORDA DA TİROİD BEZLERİ NORMAL ÇIKTI. BEBEĞİN TİROİD BEZLERİNİN OLUP OLMAMASI, NORMAL BÜYÜKLÜKTE YADA KÜÇÜK OLMASI, YA DA DOĞRU YERDE OLMASI GİBİ FAKTÖRLER AÇISINDAN ÖNEMLİ, MUTLAKA YAPTIRIN!

BU SONUÇLARLA BERABER ÜNİVERSİTE ENDOKRİNOLOJİYE DE GİTTİK BİKAÇ GÜN SONRA. BEBEĞİMİZE DOĞRU DÜRÜST BAKMADILAR BİLE. SONUÇLARA BAKIP İLACA AYNEN DEVAM DEDİLER, YARIM DOZ OLARAK.

BİZ EŞİMLE İKİLEMDE KALDIK ÖNCE. YARIM MI ÇEYREK Mİ KULLANALIM DİYE? SONRA DOKTORUMUZUN DEDİĞİ GİBİ ÇEYREK KULLANMAYA KARAR VERDİK.

1 AY SONRA KONTROLE GİTTİĞİMİZDE 08/07/2015 KAN TAHLİLİ SONUÇLARI;

ST3 : 4,02

ST4 : 1,08

TSH : 4,51

DEĞERLER NORMALDİ HATTA ST3 BİRAZ FAZLAYDI BİLE. YANİ İLACIN DOZU YETERLİ HATTA YİNE DÜŞÜRÜLEBİLİRDİ. DOKTORUMUZ DA 2 HAFTA BOYUNCA GÜN AŞIRI YANİ İKİ GÜNDE BİR ¼ , SONRAKİ İKİ HAFTA DA 3 GÜNDE BİR ¼ OLARAK DOZU DÜZENLEDİ. 1 AY SONRA TEKRAR KONTROL..

BİZ YİNE SONUÇLARI ALDIK ELİMİZE GİTTİK ÇOK DEĞERLİ ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ UZMANLARINA. DAHA DOĞRUSU ASİSTANLARA. 3 OLDU GİTTİĞİMİZ DAHA PROFUN YÜZÜNÜ GÖRMEDİK, ORDA BURDA ŞURDA DİYOLAR.. YARIM KULLANIYODUNUZ DİMİ DEDİ, HAYIR DEDİM ÇEYREK KULLANDIK, Bİ TON LAF SÖYLEDİ NİYE DÜŞÜRÜYOSUNUZ DOZU BİZ DÜŞÜRÜRÜZ ANCAK FALAN.. SONRA SONUÇLARI GÖSTERDİ. HAA DEDİ, İYİ O ZAMAN ÇEYREK KULLANMAYA DEVAM EDİN BARİ.. AMA Bİ KARAR VERİN HANGİ DOKTORA GİTCEĞİNİZE DEDİ. O GÜN ORAYA SON GİDİŞİMİZ OLDU..

1 AY SONRA KONTROLDE SONUÇLAR;

ST3 : 3,29

ST4 : 0,98

TSH : 1,59

DEĞERLER GÜZELDİ. DOKTORUMUZ 1 AY DAHA ¼ OLARAK İLACA DEVAM ETMEMİZİ SÖYLEDİ.

BU ARADA DOKTORUMUZ HER GİDİŞİMİZDE SADECE KAN TAHLİLİ SONUÇLARINA BAKMAKLA KALMIYOR, ÖNCESİNDE BEBEĞİMİZİ HER YÖNDEN KONTROL EDİYOR, GELİŞİMİNİ İZLİYOR VE ZATEN SONUÇLARIN İYİ GELCEĞİNİ TAHMİN EDİYORDU.

05/09/2015 BEBEĞİMİZ 4 AYLIK OLDU. KONTROLE GİTTİK, SONUÇLAR;

ST3 : 3,63

TSH : 1,644

ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ YİNE SONUÇLARIMIZ İYİ GELDİ. VE MUTLU HABER ! İLACI KESİYORUZ !

SORDUK TABİ Kİ ÜNİVERSİTEDE 2 YIL KULLANCAZ DEMİŞLERDİ. GEREK YOK DEDİ DOKTORUMUZ, BEBEĞİNİZİN DURUMU NORMALE DÖNDÜ, ONA BU KADAR DESTEK YETER, ZATEN ÇOK AZ KULLANIYODUK MERAK ETMEYİN KONTROLLERE DEVAM DEDİ..

03/10/2015 İLACI KESTİKTEN 1 AY SONRA KONROL VE SONUÇLAR;

ST3 : 3,7

TSH : 1,12

HERŞEY NORMAL

03/12/2015 İLACI KESTİKTEN 3 AY SONRA KONTROL VE SONUÇLAR;

ST3 : 3,5

ST4 : 0,99

TSH : 1,48

SONUÇLAR NORMAL DEĞERLER İÇİNDE

ARTIK 1 YAŞINDAYIZ, 8 AYDIR İLAÇ KULLANMIYORUZ VE YİNE SONUÇLARIMIZ NORMAL ÇIKTI.

EĞER SİZİN DE BEBEĞİNİZDE HİPOTİROİDİ VARSA LÜTFEN UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN. BÜYÜME VE GELİŞMEYİ ETKİLEYEN TİROİD HORMONLARI EKSİKLİĞİNİN TEDAVİSİ KÜÇÜK BİR İLAÇ ASLINDA. KISA SÜRE VEYA UZUN SÜRE KULLANMANIZ DEĞİL, BEBEĞİNİZİN İYİ OLMASI EN ÖNEMLİSİ. TAVSİYEM İLACINIZI HERGÜN DOKTORUNUZUN DEDİĞİ ŞEKİLDE KULLANMANIZ VE BEBEĞİNİZE İYİ BAKIP ONA EN İYİ İLAÇ OLAN ANNE SÜTÜNÜ BOL BOL VERMENİZ OLACAK..
Uzerinden uzun zaman gecmis,coktan atlatmissiniz bu sıkıntılari...Yazdiklariniz umut oldu bana çok teşekkürler.umarim biz de birkaç ay içinde ilacı bırakabiliriz..Çaresi var neyse ki 3 yıl da kullanırız bir ömür de ama insan yine de ilaçsız devam edebilmek istiyor

Hepinize çok geçmiş olsun öncelikle bu konuda bilgilerimi sizinle paylasmak istedim. Benimde kızım konjinetal hipotriodi tedavisi görüyor uzayan sarılık sonucu farkedildi ilk 10 günlük dönemde tedaviye başladık uzman doktor kesinlikle şart çünkü genelde tiroid tedavisi görenlerde farklı hormonel rahatsizliklarda çok sık görülüyor genelde üniversite hastanelerinde uzman doktor bulunuyor sağlık Ocakları yada devlet ve özel hastane sevkleriyle direk basvurabiliniyor. Erken teşhis ve erken tedavı çok önemli. Tedavi edilmediği takdirde zeka geriliği yada fiziksel gerilik görülebiliyor ama üstüne basa basa söylemek istiyorum tedavi edilmediği durumda oluyor. Ilac sabahlari ac karna ve ayni saatte vermeli. Ilacin cabuk emilimi icin ezerek toz haline getirip kasikta sulandirip vermekte fayda var. Hemen kusup disari cikarmadigi takdirde tekrar ilac verilmemeli. Kahvaltı için en az yarım saat geçmesi gerekiyor ilacın üstünden. Hasta takibi ayni Hastanede yaptirilmali kan degerleri hastane cihazlarina gore degisiklik gosterebiliyor cunku.en fazla 3 ayda bir kan degerlerine bakilmali. Doktorlar tsh değerinin 3un altında olmasıni istiyor. Persentil degerlerine göre boy Kilo kontrolü yapıyorlar. Başka çocuklarla kesinlikle çocuğunuzu kiyaslamaya gitmeyin çocuğunuz zayıf olabilir ama Persentil ortalamasindaysa sorun etmeyin.Çocuğunuz iştahsiz olabilir acikmasini beklemeyin öğün saatleri belirleyin o saatlere göre beslenmesini sağlayın. Troid usgsi yaptırmayı ihmal etmeyin. Zaten doktorunuz belli dönemlerde kemik yaşı için bazı test ve usgler isteyecektir. Sormak istediklerini olursa seve seve yanıtlarım.

Arkadaslar öncelikle geçmiş olsun herkese ben 29 yaşındayım ve çocukluğumdan beridir hipotiroit hastasıyim çok sukur ne zekamda ne de algimda bi sorun yok hipotiroit olmama ( hipotiroit olan insanlar asiri kilolu olur genelde )rağmen hayatim boyunca 50 kilonun ustune hiç cikmadim doğum yaptım 70 kiloya çiktim 1 senede 54 kiloya geri dustum hemde hic diyet yapmadim cocuk emziriorum die yanı kısacası int bakarak yada kulaktan dolma şeylerle uzmeyin kendinizi hipotiroitin hiç bir belirtisi bende yok ustelik 4 yıl çocuk yapmadım degerlerim normale dussun DİE çünkü TSH değerlerim 16 lara kdr çıktığı oldu nese değerler normale dustu hamile kaldım bi oğlum oldu allah bağışlasin 1 yasında şimdi o da hipotiroit ilaç kullanıyoruz ölene kdr da ilaç kullancaz çok sorun değil allah dermansız dert vermesin tek yapması gereken sabah kaç karna ilacı içmek hepsi bu ben uzulmuorum artık ben senelerce alistim artık bu duruma keşke olmasaydı oglumda onun sağlığı için beklemiştik ama herşey allahtan dediğim gbi hastalığının dermani var allah dermansız dert vermesin bu konuda yeterince tecrubeliyim sorularınız varsa yanitlayabilirim ozelden de yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum
Hâlâ burda mısınız ? Benim sormak istediğim birkaç husus var benim oğluma da hipotiroid teşhisi konuldu.6 gün önce ilaca başladık ilaç kullanımı ile ilgili birkaç sorunum var.Sagolsun gittiğimiz prof.zorla bakıyor telefonuna

Hâlâ burda mısınız ? Benim sormak istediğim birkaç husus var benim oğluma da hipotiroid teşhisi konuldu.6 gün önce ilaca başladık ilaç kullanımı ile ilgili birkaç sorunum var.Sagolsun gittiğimiz prof.zorla bakıyor telefonuna
Sizz de hep kendimi görüyorum. Herkese yazıp bir umut bekliyorsunuz. Ben size söylüyorum. Bakın korkmayın o gayet iyi olacak. Üzülmeyin. Hemde gayet uzun boylu gayet iyi olacak

Sizz de hep kendimi görüyorum. Herkese yazıp bir umut bekliyorsunuz. Ben size söylüyorum. Bakın korkmayın o gayet iyi olacak. Üzülmeyin. Hemde gayet uzun boylu gayet iyi olacak
Çok teşekkür ederim.Ben de oldukça rahatladım.Halihazirda doğumda oksijensiz kaldığı için tamamen farklı bir şekilde engelli olan bir oğlum var.Daha doğrusu ağır engelli bitkisel hayatta doğduğundan beri yoğun bakımda..O yüzden bu sefer de böyle bir sorun olunca çok üzüldüm ve panik yaptım.Simdi herşey yolunda.2.5 aylık,nörolojik ve fiziki gelişimi iyi gidiyor

Çok teşekkür ederim.Ben de oldukça rahatladım.Halihazirda doğumda oksijensiz kaldığı için tamamen farklı bir şekilde engelli olan bir oğlum var.Daha doğrusu ağır engelli bitkisel hayatta doğduğundan beri yoğun bakımda..O yüzden bu sefer de böyle bir sorun olunca çok üzüldüm ve panik yaptım.Simdi herşey yolunda.2.5 aylık,nörolojik ve fiziki gelişimi iyi gidiyor
Allah yardımcın olsun çok geçmiş olsun canım benim korkma bu evladın sağlıklı. İnşallah diğeri de iyi olur.

Kızlar merhaba. 8 günlük bebeğimin sarılık kontrolü için gittik. Sarılık değeri 12.8den 12.5e düşmüş. Ama tsh denilen guatr hormonu yüksek çıktı 16değeri.10gün sonra tekrar kontrol dedi.doktora Sorun mu var dedim yuvarlak cevaplar verdi. Netten bakınca kötü kötü şeyler yazıyor. Moralim çok bozuk. Bu durumda olan yani Tsh değeri ilkinde yüksek çıkıp sonra düşen var mı. ben 8nisan annesiyim. Kan kolundan alındı henüz topuk kanı sonucu gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim

Kızlar merhaba. 8 günlük bebeğimin sarılık kontrolü için gittik. Sarılık değeri 12.8den 12.5e düşmüş. Ama tsh denilen guatr hormonu yüksek çıktı 16değeri.10gün sonra tekrar kontrol dedi.doktora Sorun mu var dedim yuvarlak cevaplar verdi. Netten bakınca kötü kötü şeyler yazıyor. Moralim çok bozuk. Bu durumda olan yani Tsh değeri ilkinde yüksek çıkıp sonra düşen var mı. ben 8nisan annesiyim. Kan kolundan alındı henüz topuk kanı sonucu gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim
Geçici olabilir,olmayabilir de..Doktorunuz yuvarlak cevaplar vermekte haklı..Bunu anlayabilmek için en azından 1 aylık tiroid fonksiyon testlerine bakmak lazım.Bizim de 6.gun TSH değeri 22 idi,9.gun 37 ye çıktı.12.gun tekrar 21 e düşünce bizim gittigimiz prof ta beklemek istedi geçici olabilir,annenin hamilelikte iyot eksikliği veya fazlalığından olabilir , sezeryanla dogduysa cs esnasındaki batikon kullanımından bile olabilir dedi.Baska testler yapıldı bu esnada da tiroid ultrasonu çekildi,bebekte iyot bakıldı.Tam 1 aylık olunca tekrarlandi testler.Bu esnada ilaç kullanmadik sadece bekledik.Tsh 12,75 çıkmıştı..Evet kendiliğinden dustu ama Dr geçici diyemeyiz bebeğin hipotiroidisi var dedi.1 aylık olduğunda en azından 5 e düşmesi gerekirdi dedi.Ama hala umutluyuz en azından 3 yaşında ilacı bırakabiliriz belki.Su an ilacı 3 yıl kullanacagiz en az..Üzülmeyin bebeğinizde hipotiroid varsa bile çok basit bir tedavisi var.ilaci düzenli olarak kullandığınız sürece sorun olmayacaktir.1 ay opsiyon süresi içinde değerleri normale de dönebilir.

Back