• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinde veya yakınında hipotiroidi olan varsa bakabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Geçici olabilir,olmayabilir de..Doktorunuz yuvarlak cevaplar vermekte haklı..Bunu anlayabilmek için en azından 1 aylık tiroid fonksiyon testlerine bakmak lazım.Bizim de 6.gun TSH değeri 22 idi,9.gun 37 ye çıktı.12.gun tekrar 21 e düşünce bizim gittigimiz prof ta beklemek istedi geçici olabilir,annenin hamilelikte iyot eksikliği veya fazlalığından olabilir , sezeryanla dogduysa cs esnasındaki batikon kullanımından bile olabilir dedi.Baska testler yapıldı bu esnada da tiroid ultrasonu çekildi,bebekte iyot bakıldı.Tam 1 aylık olunca tekrarlandi testler.Bu esnada ilaç kullanmadik sadece bekledik.Tsh 12,75 çıkmıştı..Evet kendiliğinden dustu ama Dr geçici diyemeyiz bebeğin hipotiroidisi var dedi.1 aylık olduğunda en azından 5 e düşmesi gerekirdi dedi.Ama hala umutluyuz en azından 3 yaşında ilacı bırakabiliriz belki.Su an ilacı 3 yıl kullanacagiz en az..Üzülmeyin bebeğinizde hipotiroid varsa bile çok basit bir tedavisi var.ilaci düzenli olarak kullandığınız sürece sorun olmayacaktir.1 ay opsiyon süresi içinde değerleri normale de dönebilir.
Teşekkürler Rabbim evlatlarımızla sınamasın inşallah

Geçici olabilir,olmayabilir de..Doktorunuz yuvarlak cevaplar vermekte haklı..Bunu anlayabilmek için en azından 1 aylık tiroid fonksiyon testlerine bakmak lazım.Bizim de 6.gun TSH değeri 22 idi,9.gun 37 ye çıktı.12.gun tekrar 21 e düşünce bizim gittigimiz prof ta beklemek istedi geçici olabilir,annenin hamilelikte iyot eksikliği veya fazlalığından olabilir , sezeryanla dogduysa cs esnasındaki batikon kullanımından bile olabilir dedi.Baska testler yapıldı bu esnada da tiroid ultrasonu çekildi,bebekte iyot bakıldı.Tam 1 aylık olunca tekrarlandi testler.Bu esnada ilaç kullanmadik sadece bekledik.Tsh 12,75 çıkmıştı..Evet kendiliğinden dustu ama Dr geçici diyemeyiz bebeğin hipotiroidisi var dedi.1 aylık olduğunda en azından 5 e düşmesi gerekirdi dedi.Ama hala umutluyuz en azından 3 yaşında ilacı bırakabiliriz belki.Su an ilacı 3 yıl kullanacagiz en az..Üzülmeyin bebeğinizde hipotiroid varsa bile çok basit bir tedavisi var.ilaci düzenli olarak kullandığınız sürece sorun olmayacaktir.1 ay opsiyon süresi içinde değerleri normale de dönebilir.
Bir de serbest t4 değerinin normali kaç olmalı

Sınıra dayanmış... T4 ün düşmemesi lazım..Bizim TSH sizden yuksekti ama T3 T4 normaldi...Kan aldırmak çok zor el kadar bebekten ama isterseniz tekrar kan aldırın bu süreçte T4 düşerse etkilenme olabilir çocukta..
Cumaya demişti doktorum beklemeyelim mi cumaya kadar

İyi günler benim kızımda hipotiroid hastası ve cok endişeliyim doktor konusunda rica etsem size ilacı bıraktıran doktorun adını alabilirmiyim lütfen 🙏🏻

İyi günler bebeğim hipotiroid hastası sizden rica etsem size ilacı bıraktıran doktorun adını söyleyebilirimisiniz lütfen 🙏🏻

İyi günler siz ilacı bırakıldıgını bahseden hanımefendiden doktorun adını alabildiniz mi benim kızım da hipotiroid hastası lütfen cevaplaraanız cok sevinirim 🙏🏻

Merhaba değerimiz 8 çikti bizimde bi aylik olunca bakalim dedi doktor bende var ve ilacıma çok dikkat ettim bu süreçte endokrin mi takip etmeli. Çok endişelendim

Benim kızımda da hipotiroidi var. 6 yıldır tedavi görüyor. Bebekken çok zorlandım çünkü kimse düzgün bişey söylemedi. Şimdi annelerle instagramda grup kurduk. Bebeğinde hipotiroidi olan anneleri bekliyoruz. Sorularınızı yazın. Endişe etmeyin. İlaçla hiçbir sıkıntı olmuyor.

Merhaba değerimiz 8 çikti bizimde bi aylik olunca bakalim dedi doktor bende var ve ilacıma çok dikkat ettim bu süreçte endokrin mi takip etmeli. Çok endişelendim
Bence sizin durum geçicidir 8 çok minnak bir değer.1 ay sonraki kan tahlilinde normale dönmüş olacaktır diye düşünüyorum.Eger hala aynı olursa ilaç başlanacak.Endokrin takibi şart değil bizi çocuk doktoru takip ediuor.İlk başlarda endokrin profesorlerine falan gittik ama gerek te yokmuş.Tiroid bezi hiç yoksa falan endokrin takibi olmalı bence.

Benim kızımda da hipotiroidi var. 6 yıldır tedavi görüyor. Bebekken çok zorlandım çünkü kimse düzgün bişey söylemedi. Şimdi annelerle instagramda grup kurduk. Bebeğinde hipotiroidi olan anneleri bekliyoruz. Sorularınızı yazın. Endişe etmeyin. İlaçla hiçbir sıkıntı olmuyor.
Merhaba,mesaj için çok tşk ler 🥰

Merhaba gurubun adı ne acaba

Merhaba benim bebeğime de hipotiroit teşhisi konuldu ben de haşimato hastasıyım. Bebeğimin tsh değeri çok yüksek değildi yani ilk bi haftalıkken 5,5 du . iki hafta sonra bakıldı tsh 3,5 olmuşttu ama serbest t4 9,5 çıktı yani düşük ve doktor 25lik eutrox ilacına başlattı. İki hafta sonra da kontrole çağırdı . Buradaki tecrübeli annelere soruyorum sizce değerlerimiz nasıl yani doktor niye hemen ilaç başlatti acaba t4 değerimiz çok mu sıkıntılı

Merhabalar 2011 de yazmışsınız ama inşallah beni görürsünüz benim kızımda da tsh çok yüksek çıktı 5 günlükken ilaca başladık düzenli kan alımı kontroller var hatta 50 doz ile başlamışken 2 aydır 12,5 kullanıyoruz ama ister istemez anne olarak kuruntularım oluyor şuan çocuğunuz nasıl iyi mi

öncelikle geçmiş olsun.15 aylık oğlum üç günlükten beri hipotiroidi tedavisi görüyor.ilaç kullanıyoruz ne gelişiminde nede zekasında hiç bir sıkıntımız yok çok şükür..sormak istediğiniz bişey olursa yazarsınız..özel doktorumuz ve düzenli ilaç alımı ve kan vermemiz var hepsi bu...3 yaşına kadar ilaç alımı kesilmemeli daha sonrasınada doktoru karar veriyor
Kızlar bebeğim şuan iki aylık ve 10 günlükten beri ilaç kullanıyoruz size sorum şu yönde biz ilaca başlamadan önce tsh topuk kanında 86 çıkmıştı t4 yavaş çalışıyordu hormon çok az salgılanıyordu daha sonra ilaca başladık tsh ilk 6.45 daha sonra 4e düştü bu 2 hafta çnce ise 15 çıktı sonra da bugün 8 tabi bu süreç boyunca t4 normal seviyede yani salgılanan hormon iyi durumda acaba ilaç kullanan anneler sizinde ilaç kullandığınız dönemlerde tsh böyle dalgalanmalar olabiliyormuydu bebeğimin zeka motor gelişimini etkiler diye çok tedirgin oluyorum resmen uyuyamıyorum allah rızası için tecrübesi olan bilgisi olan paylaşabilirmi ve ilaç kullandığımız halde zekasında motor gelişiminde ve normal gelişiminde sıkıntı yaratırmı
Bebeği uzun yıllar kullanmış bi sıkıntı yaşamamış anneler tecrübelerinize ihtiyacım var lütfen yardım edin

Back