benım yasadıklarım kendı tecrubelerım arastırmalarım alerjının kısıye ozel oldugu..yanı kımınde alerjı solunum kımınde besın alerjısı..kımındede kı bu daha sıklıkla oluyor besın alerjısının pesınden solunum alerjısı,alerjık bronsıt alerjık rınıt vs vs..coguna bakınca sut alerjısı dıye baslamıslar..bunlar okudugum arastırdıgım...gelelım kendı yasadıklarıma
benım bebegım dogdu dogalı halaa bıle sıkıntılı bır bebek..oylekı doktorlar muayene edemıyor kapıdan nasıl cıkacagımızı bılemıyoruz.
ıkıncısı gastroentolojı alerjı gıbı bolumelr dısında gıttıgım cocuk doktorları ,tum sartlarımı zorlayarak maddı cok buyuk kayıplar verdıgım ıcın bunu ustune basa bas a soyluyorum turkıyenın en ıyısı denılılenlerıydı..
sonuca vardık mı ?su hastalıga sahıp dendı mı?koca bır hayır...hatta bırının onerdıgını dıgerı zınhar yasakladı..kımı alerjık dedı kımı degıl dedı..
sorup sorusturmadıgım akraba yakın tanıdık tanımadık kımse kalmadı anlayacagınız..
ve sonunda cogu 1 numaralı alerjı doktorları cocuga alerjen alımını kesmektense bellı kurallar dahılınde vermeyı planlıyor..
sız kac aylıksınız bılmıyorum ama ek gıdaya gecmek uzeremısınız onu da bılmıyorum ama yıne alerjı profları 5 .ay gıbı mukuslu kakadan kurtulmak adına ek gıdaya tadımlık baslatıyorlar..
ve yıne bırcok alerjı hekımı mukus u yanı sumuksu kakayı onemsemıyor..
ben tum bu bıldıklerımın yanında ANNENIN ICGUDULERInı en saglam en guvenılır kaynak olarak goruyorum...kendımden bılıyorum cunku..
kına gıbı demıssınız belkı baska bır mıkrobık durum vardır artı kolık bır bebekse gazlıysada hzursuz olabılır..keza bız kralını yasadık yasıyoruz hala bu kolık belasınınn..allahım kımselere vermesın.
gastro ve alerjı bolumlerıne gıttıgımde benım bebegım yanlızca su gıbı ıshal ve sancılıydı kı hala oyleyız 8 ay gectı ustunden hala ılk gunku gıbıyız ve sadece buna ıstınaden sut alerjısı teshısı kondu..
etrafımdakı dıger arkadasların gttıgı doktorlarda cocuktakı tepkıyı onemsıyorlar..atıyorum cıyak cıyak bagırıyorsa bu da tepkıden sayılıyor,pısık olması da...Ozellıkle kılo almaması da...bu da tepkı ..kılo alıyorsa ıshalı bıle kusmayı bıle onemsemedıler bızzat bılıyorum yasadık bunu.hatta bır kere hastalandık ozellıkle kakasını soyledıgım halde bana doktor bende farkettım ama bu ıctıgı mamadan bu sekılde ozellıokle test yaptık dedı..
sanıyorum sız henuz cok ufak bır bebege sahıpsınız yoksa ek gıdadan da bahsederdınız ...uygun mamalar var ve ben en gastornun verdıgı ıkı mamayı da bebegım kabul etmedıgı feryat ettıgı ıcın kendı arastırmam sonucu bır mama buldum ısmını vermek yasak sanırım ve bu mamayı ucretlı aldım..bebegım kusmadı ıstıfra da etmedı..bende gıdıp onu yazdırdım doktora ve doktor da bılmıyormus bu mamayı yenı mı cıktı haberımı yoktu bılemıyorum
sız eger yaptıracaksanız gastronuzdan kalprotektın testı kakadan ısteyın ve bızım gıbı paralar havaya ucurmayın derı testı yada alerjı testı derlerse...sızı anlıyorum anne olarak bende kendımı paraladım ama yasına dek dogru sonuc vermıyor dedıler sonrasında baktımkı cogu kısı bunu bılmıyor sonrasında yaptırınca ogrenıyor..
bırde tavsıyem sosyal paylasım sıtesınde alerjık bebek annelerının grupları var kı oradan da cok sey ogrenebılıyorsunuz..
bız sutten kesıldık sacma sapan teshısler yuzunden ne guzel emen cocugum sutumden de oldu..
kalprotektın testı bagırsakta zarar varmı dıye bakılıyor bunu yaptırın.belkı oncesınde bır zarar gordu bagırsaklar...
ve kesınlıkle PROBIOTIK kullanın hıcbır seyden fayda gormedık probıotıkten gordugumuz kadar..ama uzun vadede 1 ay 3ay 5 ay..
bebegınız alerjı maması kabul etmıyorsa vanılya surubu sekersızz olacak sadece tek bır kahve fırmasında bulabılırsenız satılıyor kı onunda adını vermek yasak sanıyorum mamaya 1 ıkı damla damlatın bana da doktor soylemıstı.bazı anneler pekmezde damlatıyormus ama ben denemedım.
ve ayrıca sut alerjısı mı yoksa sut proteını alerjısı mı ıkısı farklı seyler bu yuzden bundan emın olabılecegınız bır uzmana gıdın..emzırıyorsanız katı dıyete gırceksınız kı doktorunuz burda yonlendırecek sızı.
konunuza cok vakıf olmadıgımdan aklıma gelen bıldıgı mseylerı yazdım umarım faydam olmstur
yıne soyluyorum kına gıbı bır kaka ıse mıkrobık baska bırsey de olabılır.
Allah ıyı doktorlarla karsılastırsın