Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Lf, laktoz free mama demek, bebelac ta var bildiğim kadarıyla. Laktoz intoleransında öneriliyor. Ama bize dr sizde sadece laktoz intoleransı değil, inek sütü alerjisi de var diyor. Ben de şimdi bu mamayı neden önerdi, onu anlamadım. Denemeye de korkuyorum açıkçası, ama emmesi de çok azaldı. Şaştım kaldım ne yapacağmı.

Su an soktayim inanamiuorum. Surekli emmek isteyen bir kizim vardi 1 hafta oncesine kadar. 1 haftadir ellerini yiyor ben meme verince bir sn agzina alip geri birakiyor 3-4 saat araliklarla bazen uzun bazen kisa sureli emiyor. Onun disinda emmek istiyor diye gogsume koyuyorum agzina alip birakip bnmle kavga ediyor. Sanki sut gelince sutu istemiyormus gibi dedim esime bu sabah!!! Aventinden chiccosuna piyasada ne kdr emzik varsa emme krizleri gelince sakinlessin diye cesit cesit emzik denedim oguren istemeyen bebegim emzik icin agliyor :oha: neyseki agzina aldi ve uyudu. Son emmesi uzerinden tam 4 saat gecmisti 5 dk emdi birakti sonrasinda emziremedim emzigi aldi ve uyudu sok oldum. Huzura erdi resmen!!! 5 dk ne doyacak dedim sut sagdim 5dk onsut formunda 125cc sut cikti goguslerim tas gibi olmus 4 saatte zaten. Soru 1: 3 ay 7 gunluk bebegimin 3-4 saatte bir anlattigim gibi emmesi normal mi yeterli mi acaba? Soru 2: gun icinde surekli uyumak istemesi normal mi acaba ( geceleri daha cok gundu uykusu gibi uyur kendileri genelde uyumaz zaten:anne:) sonuc:ANNEM YINE HAKLI CIKTI! Her hastaliktanhuyu degisir dediginde nasil yani gibilerinden bakmistim son 1 haftadir ishal ve tuhaf davraniyor bebegim. :cool:
Canım şaka gbi ama bugün benimkisi gündüz uykusunu 4saattrn fazla uyudu. He öncesnd koltukta birlikte uyuyorduk. Bir ara emme istediğini düşündüm çünkü elimi yaloyordu. İki cort cort etti bıraktı. Sonra bildiğin uykuya girş yaptı htta yamuk yumuk uyudu koltukta.

Yani bu bebeler çok enteresanlar. Ve uyuyorlar.
Evet iki corkla da karınları doyabiliyor. Maksat inat olsun bence! (Bizimkisi hala 2saatte bir hatta daha sık emiyor) m
Zaten ön süt aldıysa önsütte uyku yapan birşeyler varmış. Öyle okumuştum.

Emzik konusunda galiba arada sadece emme isteği oluyor ne anlıyorlarsa :) bizi emzik yapmasınlar da :KK66:

O da olabilir beni kabız yapar muz. Ama belki çocuğa isal olarak etki etmiştir :/
Bi dene elemeyle belki düzene girer. 3-5günde belli eder kendisini zaten:KK66:

Aiy dilini çıkardı acaba tepki mi diye sorasım bile geliyor :KK70:

Ya bir şey dicem kızlar. Benim de sütün çok hızlı akıyor. Ve sürekli boğulur gibi oluyor hatta bu yüzden hava yutuyor. Memeden çıkınca hala fışkırıyor. Sütün çokluğuyla değilde kanallarla alakalı bence.
Bir de benim eskiden daha yaplıydı süt ve daha az fışkırırdı. Bu diyetle böyle olmaya başladı. Gruba da yazdım biberonla vermek çözüm olur mu acaba diye :işsiz:
Off kafa iyice karıştı:/
Haa birde ben genelde uzanarak emziriryorum. Ben yatar pozisyonda yani o üstümde gibi.

Lf mama yı bilmiyorum. Yurtdışında mısınız?
Damla ile ilgili şunu söyliyim. Buzlu almanız gerekiyordu ve buzdolabında olmalıydı. Eğer öyleyse, kaç gün kullandınız? 10-15gün hatta daha uzun sürede etki edenler oluyormuş.
Tabi bunun yanından diyette süt ürünleri kesilmesiyle birlikte arkadaşlarda demi et ürünleri paketli gıdalar da kesilmeli. En azından tepkiler geçene kadar

Damlayı buz kalıbıyla alıyorum, dolapta saklıyorum. 1 aydır da kullanıyorum ama ishal aynen devam. Paketli gıda tüketmiyorum, ama et ürünlerini doktor söylememişti, bunu duyduğuma çok şaşırdım. Bu ne zor işmiş ya, ilk çocuğumda hiç yaşamadım böyle şeyler, şimdi en acemi anneden daha beterim sanki.

bir saat kadar önce Altını alıyordum.gülücükler saçıyordu.birden titremeye başladı.hemen kucağıma aldım.çığlık çığlığa ağlamaya başladı.durdurmak ne mümkün.en yüksek sesiyle ağladı.soydum bir yerine bişey mi oldu yok.biraz sıcak suyla belden aşağısını yıkadım karnına özellikle...zaten çok uykusu vardı.uyudu.fakat yerine yatırdığım an Çığlık atıyor.ben onu hiç böyle görmedim.yediğim tek farklı şey öğlen makarnaydı.bir tabak.bundan mı bilmem..hala kucağımda şu an yüzüstü.atletiyle kaldı öyle...kolum uyuştu.
Yaa canım benim. Karnına sancı girdi kesin. Makarna hangi markaydı, yumurtalı mıydı?
Bunları kontrol et canım. Gaz sancısı belli ki.
Hala kolunda mu bilmiyrum ama boşver kolunda dursun :KK66:

Doktor sadece süt alerjisine baktı.başka Dr ye götürcem.yarım kollu atleti ama giydirirseniz uyanır diye bir cesaret yatırdım.uyuyor.napcam ben? Kimse Alerjik duruma da inanmıyor.eşimle uğraştım bir de aynı anda.terlemiş camı açalım diyor.ondan ağlıyormuş....napcam ben napcam...Çocuğum mahfoldu bu gece.
Ay deli mi terli iken cam mı açılır! Hele çocuk var evde?!

Lf, laktoz free mama demek, bebelac ta var bildiğim kadarıyla. Laktoz intoleransında öneriliyor. Ama bize dr sizde sadece laktoz intoleransı değil, inek sütü alerjisi de var diyor. Ben de şimdi bu mamayı neden önerdi, onu anlamadım. Denemeye de korkuyorum açıkçası, ama emmesi de çok azaldı. Şaştım kaldım ne yapacağmı.
Canım dediğin gibiyse öncelikle lf mamanın size yaramasını umut ediyorum. Amaaa zaten lf yerne damla önermesi de yetecektir.
Çünkü damla sayesinde olmayan laktoz enzimini almış oluyor. Haa tabi yardımcı olur lf mama ama ya alerji varsa sorusu getiriyor akla.
Eğer içeriğinde inek sütü varsa yunurta varsa kiiii genelde alerjen gruplar olabiliyor. Sıkıntılı.

Buarada doktorlar taksit taksit birşeyler yapmayı severler. Bir daha ki gidişinde et yeme diyebilir :p
Bir sonraki gidişinde de aaa domatesi keselim yumurtayı tavuğu falan diye....
Sonra bir bakmışsın alerji geçeene kadar çocuk olmuş 5yaşında :işsiz:

bskn bskn atopik dermatitle başladı bizde hikaye, öyle çoktu ki kortizonlu krem geçiremedi. Eşlik eden mukuslu ishal, iştahsızlık, kilo alımında durma. Pişik çok fazla yaşamadım, burada en çok ondan şikayet edilmiş, pişik kremime bağlıyorum. Bulgular alerjiyi işaret ediyor, süt ve süt ürünlerini keselim dedi dr ama dedim ya eti hiç duymamıştım. Ek olarak egzama nedeniyle domates, çikolata, çilek, kuruyemiş, baharatlı ve yağlı yiyecekler, portakal ve şeftaliyi kestik. Egzama çok azaldı neyse ki. Ama bu ishal beni deli ediyor. Bir de ben bize asıl sıkıntı veren alerji mi yoksa laktoz intoleransı mı, onu çözemedim hala.

O da olabilir beni kabız yapar muz. Ama belki çocuğa isal olarak etki etmiştir :/

Ya bir şey dicem kızlar. Benim de sütün çok hızlı akıyor. Ve sürekli boğulur gibi oluyor hatta bu yüzden hava yutuyor. Memeden çıkınca hala fışkırıyor. Sütün çokluğuyla değilde kanallarla alakalı bence.
Bir de benim eskiden daha yaplıydı süt ve daha az fışkırırdı. Bu diyetle böyle olmaya başladı. Gruba da yazdım biberonla vermek çözüm olur mu acaba diye :işsiz:
Haa birde ben genelde uzanarak emziriryorum. Ben yatar pozisyonda yani o üstümde gibi.

Damla ile ilgili şunu söyliyim. Buzlu almanız gerekiyordu ve buzdolabında olmalıydı. Eğer öyleyse, kaç gün kullandınız? 10-15gün hatta daha uzun sürede etki edenler oluyormuş.
Tabi bunun yanından diyette süt ürünleri kesilmesiyle birlikte arkadaşlarda demi et ürünleri paketli gıdalar da kesilmeli. En azından tepkiler geçene kadar

Hepimizde ortak sorun bu canım. Acaba bu mu... Ben kaç defa hemsireye vs sordum bunu yok dediler. 5 tane filan kanal var. Oğlum hep boğulur gibi olur her seferinde. Çoğunda da o yüzden emmeyo bırakır. :KK43:(

Benim surumunde akisi cok hizli ama diyete girince duzeliyor bizimkisi denemelere tekrar baslamayi dusunuyirum boyle olmuyo

Su an soktayim inanamiuorum. Surekli emmek isteyen bir kizim vardi 1 hafta oncesine kadar. 1 haftadir ellerini yiyor ben meme verince bir sn agzina alip geri birakiyor 3-4 saat araliklarla bazen uzun bazen kisa sureli emiyor. Onun disinda emmek istiyor diye gogsume koyuyorum agzina alip birakip bnmle kavga ediyor. Sanki sut gelince sutu istemiyormus gibi dedim esime bu sabah!!! Aventinden chiccosuna piyasada ne kdr emzik varsa emme krizleri gelince sakinlessin diye cesit cesit emzik denedim oguren istemeyen bebegim emzik icin agliyor :oha: neyseki agzina aldi ve uyudu. Son emmesi uzerinden tam 4 saat gecmisti 5 dk emdi birakti sonrasinda emziremedim emzigi aldi ve uyudu sok oldum. Huzura erdi resmen!!! 5 dk ne doyacak dedim sut sagdim 5dk onsut formunda 125cc sut cikti goguslerim tas gibi olmus 4 saatte zaten. Soru 1: 3 ay 7 gunluk bebegimin 3-4 saatte bir anlattigim gibi emmesi normal mi yeterli mi acaba? Soru 2: gun icinde surekli uyumak istemesi normal mi acaba ( geceleri daha cok gundu uykusu gibi uyur kendileri genelde uyumaz zaten:anne:) sonuc:ANNEM YINE HAKLI CIKTI! Her hastaliktanhuyu degisir dediginde nasil yani gibilerinden bakmistim son 1 haftadir ishal ve tuhaf davraniyor bebegim. :cool:
Benim oglumda senin donemindeyken birdenbire asiri uyumustu bir gun gunduz tam 5 saat ve asla emmek istememisti tam 7 saat emmeden dirmustu cok yorgun gibiydi sonra biraktim uuuyunca emdi

bskn bskn atopik dermatitle başladı bizde hikaye, öyle çoktu ki kortizonlu krem geçiremedi. Eşlik eden mukuslu ishal, iştahsızlık, kilo alımında durma. Pişik çok fazla yaşamadım, burada en çok ondan şikayet edilmiş, pişik kremime bağlıyorum. Bulgular alerjiyi işaret ediyor, süt ve süt ürünlerini keselim dedi dr ama dedim ya eti hiç duymamıştım. Ek olarak egzama nedeniyle domates, çikolata, çilek, kuruyemiş, baharatlı ve yağlı yiyecekler, portakal ve şeftaliyi kestik. Egzama çok azaldı neyse ki. Ama bu ishal beni deli ediyor. Bir de ben bize asıl sıkıntı veren alerji mi yoksa laktoz intoleransı mı, onu çözemedim hala.
Lakt.int. Olması için sarece mukuslu kaka vs oluyor diye biliyorum.
Diğer cilt problemi döküntü vs alerji bulgusu olduğunu okumuştum. Tam emin olmak için elbette araştırmak lazım.
Tabi her ikiisi de olabilir o kısımda var.
Alerjik annenin ahazırladığı bir liste var. Onu bulup atayım sana. Aslında facede bir grup var. Alerji ile yaşam platformu oraya üye olmanıntavsiye ederim.
Çok yardımı oluyor oranın

Alerjiden şüphelendiğinize göre daha ayrıntılı bulgularınız vardır illa ki.
Eğer süt ürünlernden şüpheleniyoraanız önce süt ürünlerini ve çapraz bileşeni olan dana etini kesip deneyin. Olmazsa yumurtayı denersiniz.
Alerji kişiye özgü olduğu için kimse kimseye liste veremiyor. chocolate19 chocolate19 ın öocuğuna sebzeler alerji yaparken benim oğluma genelde hayvansal gıdalar dokunuyor.
Sadece bibrimize fikir verme gözden kaçanları danışmak adına yardımlaşabiliyoruz ::KK66:
Anladım canım internette birsey bulamadım bende caresizlikten buraya bodozlama daldım :KK1: emzirme konusunda kafayı yemek üzereyken ( göğüs ucu yokluğu süt gelmemesi sut geldikten sonra çatlak mastit süt kabarcıklari mama hesapları vs.) Tam toparlamaya ramak kala bu sıkıntımız çıktı şimdi emzirme platformlarından alerji platformlarından kayış yapacam:KK51:

Kokulu ve mukuslu kaka günde 2 3 kere ve gürültülü
Kakada bir kez kan gördüm
Burun tıkanıklığı genellikle var.
Konağı tekrarliyor kulak arkasında da var alerji yle alakali olabiliyorlar çok şaşırdım
Huzursuzluk
Canım Sağol ilgilendiğin için
Bizimde alerjj var ama kotu kaka yok dr gittuniz mi tahlil yapildi mi bebegin ne kadarlik cnm

Cnm kakada allerji cikmaz kan veya deri testi yapiliyor o da kucuk olduklari icin net sonuc veremeyebiliyor maalesef
Anladım canım kokusu biraz azaldı gibi kakanin rengi de açıldı gibi kahve koyu kahvemsi olmustu. Gibi diyorum Heran değişebilir. Bende dün öğleden beri tirsakligimdan doğru düzgün birsey yiyemedim açlık sürümüne etkiler diye korkuyorum çıldırazeeeeeğiiiim

Canım şaka gbi ama bugün benimkisi gündüz uykusunu 4saattrn fazla uyudu. He öncesnd koltukta birlikte uyuyorduk. Bir ara emme istediğini düşündüm çünkü elimi yaloyordu. İki cort cort etti bıraktı. Sonra bildiğin uykuya girş yaptı htta yamuk yumuk uyudu koltukta.

Yani bu bebeler çok enteresanlar. Ve uyuyorlar.
Evet iki corkla da karınları doyabiliyor. Maksat inat olsun bence! (Bizimkisi hala 2saatte bir hatta daha sık emiyor) m
Zaten ön süt aldıysa önsütte uyku yapan birşeyler varmış. Öyle okumuştum.

Emzik konusunda galiba arada sadece emme isteği oluyor ne anlıyorlarsa :) bizi emzik yapmasınlar da :KK66:

Benim oglumda senin donemindeyken birdenbire asiri uyumustu bir gun gunduz tam 5 saat ve asla emmek istememisti tam 7 saat emmeden dirmustu cok yorgun gibiydi sonra biraktim uuuyunca emdi
Cilgin bebeklerimiz:KK43: gece cok sancilandi benimki kabus gibiydi :KK43:

X